Setari Cookie-uri

5 trucuri pentru ochi sanatosi

Cele mai bune trucuri care te vor ajuta sa ai ochi sanatosi cat mai mult timp!

Sa ai ochi sanatosi inseamna mai mult decat sa poti citi cele mai mici litere si cifre de pe diagrama in timpul consultului ocular. O multime de factori contribuie la buna lor functionare. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa ai o privire agera pana la o varsta inaintata.

Cum sa iti mentii ochii sanatosi

ochi sanatosi

1. Atentie ce mananci

Alimentatia sanatoasa este necesara pentru a avea un corp puternic, dar anumite alimente pot ajuta la mentinerea sanatatii ochilor. Antioxidantii din cafea, de exemplu, precum si ouale, legumele cu frunze verzi, fructele de padure si pestele de apa rece, cum ar fi somonul. Acizii grasi omega-3 din somon ajuta la prevenirea uscarii ochilor si la sanatatea retinei.

2. Protejeaza-te

Stiai ca 90% dintre leziunile aparute in timul practicarii unui sport afecteaza ochii? Orice tip de protectie, inclusiv ochelarii de soare, ajuta. Este foarte important sa porti lentile sau ochelari de protectie care au protectie UV daca participi la sporturi cu mingea sau sporturi extreme.

Citește și:

3. Nu uita sa te demachiezi

Sa dormi cu machiajul pe fata nu este o idee buna. Reactiile alergice, pierderea genelor si infectiile bacteriene pot aparea daca machiajul nu este indepartat la timp. Indepartarea stratului vechi de mascara si a fardului de pleoape sunt benefice atat pentru sanatatea ochilor dar si a pielii. Cauti un demachiant natural? Incearca avocado.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.