Setari Cookie-uri

4 uleiuri esentiale pentru un august relaxat

Uleiurile esentiale sunt un prieten de nadejde in orice situatie si in orice zi, chiar si pe timp de canicula.

uleiuri esentiale
Foto: Lukas Gojda, Shutterstock

Obtinute din radacini, frunze si flori, au folosite ca remedii medicinale de mii de ani. Uleiurile esentiale sunt extrem de utile in reducerea stresului si sustinerea unei stari de bine, reprezentand unul dintre cele mai accesibile instrumente pentru sanatatea noastra mentala, emotionala si fizica.

Uleiul esential de menta este ideal in situatii de congestie si boala. Usureaza durerile de cap, greata si probleme sinusale. De asemenea, imbunatateste concentrarea mentala si stimuleaza energia.

Poti pune o picatura de menta ingerabila in cerul gurii de indata ce te trezesti dimineata pentru a-ti deschide sinusurile si a te energizeza. Poti aplica ocazional 1 - 2 picaturi pe palme, gat si umerii pentru un plus de energie.

Uleiul esential de lavanda ajuta la diminuarea stresului, iar efectele sale calmante si linistitoare sunt de neegalat. Il poti aplica pe piele pentru relaxare sau chiar pe perna inainte de culcare. Poti pune cateva picaturi in palme si respira adanc inainte de a medita.

Citește și:

Amestecul de ulei de portocale, scortisoara, rozmarin si eucalipt are un efect benefic asupra imunitatii. Poti aplica doua picaturi pe gat inainte de a calatori sau de a merge la un eveniment cu multi oameni. Pune-ti doua picaturi pe palme, freaca-le si respira adanc pentru a-ti incarca corpul si a-ti proteja sistemul imunitar.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.