Setari Cookie-uri

6 posturi corporale pentru mai multa incredere in tine

Invata sa proiectezi increderea in sine!

4. Foloseste contactul vizual pentru a stabili increderea

Psihologii au constatat ca, atunci cand au o conversatie, europenii au tendinta de a mentine contactul vizual cam 61 la suta din timp. Data viitoare cand vorbesti cu cineva observa-i culoarea ochilor, nu trage cu ochiul la ce se intampla in jur pe deasupra capului persoanei respective, mentine contactul vizual intre 60 si 70% din timp.

5. Asculta oamenii cu tot corpul tau

Potrivit expertului in limbajul corpului Joe Navarro, oamenii care sunt increzatori, se angajeaza pe deplin in conversatii, indreptandu-si trunchiul si degetele de la picioare catre persoana cu care vorbesc. Atunci cand adopti aceasta postura, pari concentrata, de incredere si carismatica. Este, de asemenea, un semn nonverbal de respect si o modalitate excelenta de a le arata oamenilor ca ii ascultati in mod activ.

Citește și:

6. Fereste-te de inflexiunea intrebarii

Pentru a proiecta autoritatea, asigura-te ca tonul tau arata incredere in sine. Atunci cand vocile noastre urca la sfarsitul unei declaratii, ne pot face sa sunam nesigure.

Cercetarile au descoperit ca atunci cand oamenii isi ridica vocea la sfarsitul afirmatiilor lor, sunt perceputi ca fiind nesiguri si slabi, in timp ce oamenii cu voce liniara sunt perceputi ca fiind inteligenti, sociabili si de succes.

Foto prima pagina: lassedesignen, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.