Setari Cookie-uri

#VegisChallenge: Îndrăznește să mănânci #FărăZahăr

În acest sezon, Vegis.ro, cel mai mare magazin online de produse naturiste din România, lansează o provocare acelora care își doresc un stil de viață mai sănătos.

Comunicat de presa

#VegisChallenge este umbrela sub care Vegis.ro desfășoară mai multe acțiuni prin care provoacă publicul să adopte un stil de viață mai sănătos prin mici schimbări ale obiceiurilor zilnice. Prima acțiune #VegisChallenge este #FărăZahăr, un manifest pentru reducerea consumului de zahăr procesat și înlocuirea lui cu îndulcitori 100% naturali și alimente dulci ce conțin zaharuri în mod natural.

Dulce, #FărăZahăr

Pofta acută de dulce poate fi un semnal că organismul nu primește nutrienții de care are nevoie. Mesele regulate în care se respectă proporția de nutrienți (proteine, grăsimi, carbohidrați) potrivite tipului somatic (ectomorf, endomorf sau mezomorf) pot fi urmate de un desert sau snack dulce, fără să se creeze un surplus de zaharuri nesănătoase în organism. Funcționarea corectă a funcțiilor metabolice presupune includerea în dieta zilnică a diferitelor alimente care conțin zaharuri naturale și care oferă energie. Batoanele proteice, dulceața fără zahăr sau mixurile de fructe și nuci deshidratate sunt soluții ideale de înlocuire a dulciurilor procesate cu zahăr adăugat.

Citește și:

Alimentele cu conținut de zaharuri naturale pot fi consumate ca atare, dar pot fi și folosite în diferite rețete de dulciuri fără zahar adăugat. Dulceața de mure, afine și zmeură fără zahăr, dar și untul de arahide, crema de alune de pădure sau pasta de măceșe sunt propunerile Vegis.ro ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare delicioasă în timpul zilei.

Batoane proteice cu ananas, semințe de cânepă, nuci de macadamia, cacao, vanilie, vișine sau merișoare pot fi consumate ca gustări între mese, având un aport energetic considerabil de până la 250 kcal, dar fără adaos de zahăr. Batoanele proteice raw sau fără gluten sunt o alegere perfectă atât pentru persoanele cu restricții dietetice, cât și pentru cei care au activitate fizică intensă sau călătoresc frecvent.

Citește și:

Uleiul de cocos ecologic, chipsurile din cocos, fulgii de porumb, hrișcă sau grâu și fructele uscate fără zahar pot fi utilizate ca ingrediente pentru rețete clasice de prăjituri, reinventate într-o notă mai sănătoasă, #fărăzahăr, dar cu gust delicios, sănătos și un aport caloric redus.

Înlocuitori naturali pentru zahărul procesat

Excesul de zahar adăugat din alimentele consumate poate avea efecte nocive asupra organismului, fiind cauza principală a obezității și declanșării afecțiunilor cardiace. Consumul de alimente naturale și fără zahăr adăugat, într-o manieră organizată de 3 mese pe zi și două gustări, ajută la funcționarea organismului în parametri normali. De asemenea, oferă energia necesară pentru activitățile zilnice.

Citește și:

Principala problemă în alimentație sunt sursele ascunse de zahăr alb procesat din sosuri, produse de panificație, biscuiți sau alte preparate procesate. Reducerea consumului de zahar poate îmbunătăți nivelul colesterolului, are efecte benefice asupra pielii și chiar a stării psihice.

Pentru a menține gustul dulce al prăjiturilor și altor preparate culinare, Vegis.ro propune înlocuirea zahărului procesat cu siropuri și îndulcitori naturali cu indice glicemic mai mic, cum ar fi siropul din agave, curmale, arțar, stevie sau cocos.

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.