Setari Cookie-uri

6 obiceiuri pe care oamenii de succes le includ în rutina de dimineață

O zi bună se simte după modul în care îți începi dimineața.

rutina de dimineata

Îți mai amintești acele dimineți lente, în care nimic nu merge și simți că ziua va fi lungă și dificilă? Stai liniștită, nu ești singura care a trecut prin așa ceva. Pentru că în mod cert o zi bună se simte după modul în care îți începi dimineața, rutina din prima parte a zilei este foarte importantă pentru a avea parte de energia, entuziasmul și ideile care să te ajute să-ți atingi obiectivele.

6 obiceiuri pe care oamenii de succes le includ în rutina de dimineață:

1. Salvează timp oferindu-ți cel mai spectaculos look

Chit că ai dormit doar câteva ore sau pur și simplu nu reușești să te aduni într-o dimineață, nu poți sări peste rutina de make-up. În primul rând pentru a scuti timp dimineața, spală-te pe păr înainte de culcare. Apoi, obișnuiește-te ca în fiecare seară să te demachiezi, chiar dacă răbdarea nu va fi de partea ta. Acest lucru te va ajuta să îți protejezi tenul și să-ți fie mai ușor să-ți aranjezi look-ul în fiecare dimineață. Pentru un păr perfect aranjat, folosește o placă profesională din titan, care îți va asigura extrem de rapid strălucire pentru toată ziua, prin tratamentul cu ioni. Pentru machiaj, folosește-te mereu de produse multifuncționale, aplică puțin fond de ten, un fard pentru pomeți pentru mai multă culoare și un dermatograf și fard de ochi pentru genele superioare și pleoape. În acest fel, vei reuși să salvezi timp prețios în fiecare dimineață și să arăți spectaculos pentru orice întâlnire cu un client important.

Citește și:

2. Trezește-te la ora potrivită

Probabil ai auzit acest lucru de multe ori, însă productivitatea chiar este dependentă de ora la care te trezești. Potrivit unui studiu realizat în 2012, oamenii care se declară matinali susțin că sunt mai fericiți, dar și mai sănătoși. Aceștia se folosesc de primele ore ale zilei pentru a rezolva cele mai dificile sarcini pe care le au de îndeplinit. Desigur, este foarte important să-ți asiguri în fiecare noapte și cele 7, 8 ore de somn de care corpul tău are nevoie. Altfel, te vei trezi foarte devreme și foarte obosită.

3. Evită deciziile dificile dimineața

De câte ori nu ai lăsat pe a doua zi o problemă importantă, iar când te-ai trezit te-ai simțit complet copleșită? Dacă ai de făcut planuri complexe pentru o zi dificilă la muncă, nu le lăsa pe dimineață. Acesta este sfatul lui Kenneth Chenault, CEO American Express, care recomandă ca în fiecare seară să te așezi la masă și să îți notezi un plan pentru ziua următoare. În acest fel, vei ști încă de la primele ore ale zile care sunt obiectivele tale și îți va fi mai ușor să te reconectezi la lucrurile importante.

Citește și:

4. O rutină pentru mintea ta

Sunt șanse mari să faci parte din grupul persoanelor care au nevoie de puțin timp în fiecare dimineață ca să-și adune gândurile. Și nu este nimic rău în asta. 10 minute de liniște te vor ajuta să prinzi viteză pe tot parcursul zilei. Claire Diaz Ortiz, expert în productivitate și autor al cărții Design Your Day, susține că cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a fi mai productivă e să-ți stabilești o mică rutină pentru mintea ta, fie o ceașcă de cafea pe balcon, 15 minute de lectură sau puțină muzică. În acest fel, nu-ți vei începe ziua cu mintea deja obosită.

5. Oxigenează-ți corpul cu puțină mișcare

Nu toată lumea are timp și disciplină să se trezească în fiecare dimineață și să meargă la sală. Ce trebuie să știi este că 30 de minute de exerciții fizice pot face minuni pentru corpul tău, dar și pentru mintea ta, iar câțiva dintre oamenii de succes din SUA nu ratează nicio dimineață fără să facă puțină mișcare. Jack Dorsey, CEO Square, preferă o repriză de jogging în fiecare dimineață, în timp ce Howard Schulz, CEO Starbucks, folosește o bicicletă. Mai ambițios, Frits van Paaschen, CEO Starwood Hotels, alege ca în fiecare dimineață să alerge câte 16 kilometri. Alături de o hidratare bună, acest start de zi extrem de energic te va încărca pozitiv.

Citește și:

6. Prioritizează

Brian Tracy este autorul cărții "Eat the Frog" (trad. "Mănâncă broasca") și, oricât de amuzant ar suna, acesta s-a folosit de un citat din Mark Twain ca să îți explice teoria: "Dacă primul lucru pe care îl vei face în fiecare dimineață va fi să mănânci o broască, poți trece peste zi cu satisfacția că ăla a fost cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla". Prin "broască", Brian Tracy se referă la cea mai importantă și dificilă sarcină pe care o ai de făcut în ziua respectivă. Odată ce ai început ziua cu acesta și ai reușit să o duci la bun sfârșit, restul lucrurilor vor părea mult mai ușoare. Așa că prioritizează-ți în fiecare zi lucrurile pe care le ai de rezolvat, prin liste sau notițe în calendar, și ocupă-te în primul rând de acestea, înainte de a pierde timpul cu altele.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Claudia K

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.