Setari Cookie-uri

Stilul de viață și dieta îți afectează corpul mai mult decât crezi. Încearcă 4 schimbări de efect

Sunt multe lucruri mici pe care poți să le faci și care vor face o mare diferență pe termen îndelungat în ceea ce privește sănătatea ta.

sanatate

Atunci când îți setezi un obiectiv care presupune schimbarea stilului de viață poate părea în același timp motivant, dar și intimidant, mai ales când nu știi de unde să începi. Din fericire, sunt multe lucruri mici pe care poți să le faci și care vor face o mare diferență pe termen îndelungat în ceea ce privește sănătatea ta, dar și starea ta de spirit.

Uite care sunt primele lucruri pe care le poți face:

Odihnește-te suficient

odihna Beneficiile somnului pentru sănătate sunt cât se poate de reale, mai ales că o singură oră nedormită pe noapte crește riscul de apariție a obezității cu aproape 23%, iar legătura dintre lipsa somnului și obezitate a fost confirmată și de studiile efectuate de National Library of Medicine. Trebuie să dormi cel puțin 7 ore pe noapte astfel încât organismul să se refacă și să ai energia necesară a doua zi.

Citește și:

Dacă ai probleme cu somnul, folosește uleiuri esențiale, precum cel de lavandă, vetiver sau mușețel roman, cunoscute pentru efectul lor calmant și pentru faptul că reușesc să inducă starea de somnolență.

Ai grijă ce grăsimi incluzi în regimul alimentar

stil de viata În afară de grăsimile trans și saturate, care sunt dăunătoare sănătății, există și grăsimile bune, din alimente precum avocado, somon, ulei de măsline sau fructe oleaginoase, care întăresc sistemul imunitar și protejează organele interne.

În loc să se depună pe organele interne, acestea ne ajută să ardem grăsimile rele, care pot provoca apariția unor probleme de sănătate și mărirea ficatului. În timp, ficatul mărit netratat favorizează apariția complicațiilor care evoluează spre boli mult mai grave.

Citește și:

Nu mai sta jos, ci începe să faci mișcare

miscare Cât mai multă mișcare este benefică pentru sănătate, însă asta nu înseamnă că rezultatele le vei obține într-un timp scurt. Mișcarea trebuie să facă parte din rutina ta zilnică și să eviți pauzele lungi. Mai mult, într-un studiu publicat de cei de la New York Times, se pare că beneficiile exercițiilor sunt anulate de perioade lungi în care nu ai mai făcut deloc mișcare.

Ține evidența cu ajutorul unei aplicații care să te încurajeze să faci mișcare în fiecare zi, fie că e vorba doar de câteva plimbări în pas alert în parc sau că mergi pe scări în loc să iei liftul. Pentru fiecare oră de stat pe scaun la birou, ridică-te și fă câțiva pași prin birou, timp de 5 minute.

Citește și:

Hidratează-te

hidratare
Dacă bei cantitatea necesară de lichide zilnic, organismul tău va funcționa la un nivel optim, toxinele vor fi eliminate mai ușor, iar pielea ta va arăta mai hidratată. Conform specialiștilor de la MayoClinic, cantitatea optimă de lichide este de cel puțin 2 litri, indiferent că e vorba de apă, sucuri naturale, lapte sau ceai.

Asta înseamnă că ar trebui să bei în jur de 6 sau 8 pahare cu apă zilnic, însă dacă ai pierdut numărătoarea, există un test simplu și rapid prin care poți să verifici dacă ai băut suficientă apă. Ciupește pielea de pe mână timp de câteva secunde. Dacă pielea revine apoi imediat la normal, ești în regulă. În caz contrar, trebuie să mai bei apă.

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.