Setari Cookie-uri

Dilemele lui Carmen: Știu să înot dar cum scap de colacii de salvare de pe abdomen?

Am întrebat un antrenor personal care sunt cele mai bune exerciții fizice pentru abdomen

Vă povesteam prin aprilie cum m-a lovit pe mine marea revelație în moalele capului că vreau să slăbesc sănătos, pe termen lung, fără să mă infometez. M-am simțit un pic pierdută în hățișul de informații pentru că teoria o știam și eu, practica mă omora. La propriu. La câte prostii și greșeli în alimentație am făcut, nu e de mirare că am plătit cu vârf și îndesat.

Soluția, așa cum vă ziceam și în aprilie, a fost să apelez la ajutorul unui antrenor personal pentru că lăsată de capul meu, aș fi fost indisciplinată cu siguranță și aș fi bătut iar record după record negativ.

Să nu mă înțelegeți greșit, nu cred în 90-60-90. Cred, totuși, ca indiferent de numărul de kilograme, trebuie înainte de toate să te simți bine cu tine, să fii fericită în corpul în care locuiești iar în cazul meu, nu se mai întâmplă lucrul ăsta.

Citește și:

(am constatat ca am foarte putin poze cu mine asa ca ambele imagini sunt print screens din materiale video)

Atunci când m-am apucat de antrenamente, a fost chinul de pe lume pentru că mușchii mei nu știau ce i-a lovit. Obișnuiți să îi mut de pe scaun în pat și vitavercea, în secunda în care i-am pus la muncă au început să protesteze. Ba mai mult de atât, am descoperit mușchi pe care nu știam că îi am. Ziceți după mine: iliopsoas (vă rup pe genunchi la Spânzurătoarea de când m-am apucat de sală).

În toată povestea asta, deloc surprinzător pentru oamenii care se bat cu kilogramele în plus, cea mai problematică zonă rămâne abdomenul. Între noi fie vorba, inclusiv când aveam 50 de kilograme și făceam sport în fiecare zi, tot aveam acolo un minicolăcel să mă țină la suprafață. Ce-i drept, probabil că de vină pentru imaginea asta a fost și piticul perfecționist, ușor nevrotic pe care îl dețin la mansardă dar despre el o să vă povestesc altă dată.

Citește și:

    Ușor, ușor, am reușit să îmblânzesc și zona asta, motiv pentru care azi, cu ajutorul lui Ionuț Popa, antrenorul personal care si-a propus sa fac spagatul pe tiruri, o să vedeți 3 exerciții pentru abdomen, ușor de executat acasă. Nu aveți nevoie nici de gantere, nici de benzi, nici de suplimente alimentare cu nume simandicos, ci doar de voință.

    Foarte important! Oricât de ușoare ar părea exercițiile, nu vă apucați de ele fără încălzire și nici nu încercați să bateți sută de exerciții în fiecare zi, mai ales dacă sunteți la început de drum. De asemenea, faceți înainte o încălzire lejeră.

    1. Crunch pentru abdomen superior

    Crunch-u" asta clasic nu e nimic altceva decât sfântul abdomen de care fugeam în generală. Doare un pic dar face bine, în special pentru partea superioară a abdomenului. Dacă e prea mult sau prea greu, există o variantă pentru începători.

    Palmele trebuie lipite de coapsa iar trunchiul se ridică ușor până când vârful degetelor depășește genunchiul. Așa cum ziceam, nu-i musai și nici nu-i indicat să exagerezi cu numărul lor. Împarte exercițiul în 3 seturi, fiecare cu câte 20 de abdomene iar între fiecare set, iei o pauză de 10 secunde.

    2. Heel touch pentru oblicii abdominali

    Heel touch, pe românește, înseamnă că încerci să îți atingi călcâiele cu degetele. Important este să îți ridici trunchiul de pe saltea și să execuți mișcarea stângă-dreaptă. De asemenea, respectă regula celor 3 seturi cu 20 de repetări.

    3. Ridicarea picioarelor pentru abdomenul inferior

    Și aici lucrurile sunt împărțite pe căprării. Dacă ești vitează și nu ești chiar începătoare, atunci exercițiul potrivit pentru tine este ridicarea simultană a picioarelor. În cazul în care obosești, nu te opri din exercițiu, ci doar schimbă poziția picioarelor. Strânge genunchii și adu-i către piept, astfel încât între coapsa și gamba să formezi un unghi de 90 de grade.

    În cele din urmă, dacă ești vitează dar începătoare, varianta potrivită este aduci câte un genunchi pe rând către piept. Ideal ar fi să nu te oprești prea mult atunci când îndrepți piciorul.

    3 seturi, 20 de repetări de câteva ori pe zi și vă aștept alături de mine în clubul J.I Jane.

    foto prima pagina Everett Collection/Shutterstock

    Vizionare placuta


    Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.