Setari Cookie-uri

Viața este fluidă, la fel și corpul tău

Fă yoga, fă stretching, dansează, joacă-te zburdă, mergi pe jos, urcă scări, fă o schimbare înainte de te transforma într-o statuie vie

corpul tau

Iți mai amintești prima ta clasă de Yoga? Dacă nu ai ce să îți amintești, îți recomand din tot sufletul să îți permiți această experiență. Corpul tău îți va mulțumi. Mai știi cum te uitai pe sub gene la domnul mai în vârstă care îți putea atinge genunchii cu nasul în timp ce degetele tale de la mâini se încăpățânau să rămână departe de podea?

Atunci când ne naștem sănătoși, mobilitatea corpului nostru este totală. Ne jucăm cu brațele și picioarele și ni se pare foarte amuzant să ne băgăm talpa piciorului în gură. Mai fă asta acum, dacă poți! Vestea bună este că dacă te vei ține de yoga, vei reuși. Asta da postare pe Instagram! Merită efortul. Tot atunci, î perioada prunciei, avem o respirație perfectă, de tip abdominal, care ne oxigenează creierul și tesuturile.

Citește și:

Pe măsură ce creștem și începem să învățăm lucruri importante, uităm aceste elemente de bază, atât de importante pentru starea noastră de bine. Respirația noastră devine una superficială, care nu ne aduce un aport suficient de oxigen șic care menține cumva starea de agitație și stres zilnic. Ne chinuim corpul în poziții inconfortabile, la birou, în mașină, pe canapea până când începe să se strâmbe, chiar dacă abia percepibil, să se anchilozeze și să devină rigid.

Imaginația noastră atât de prolifică în copilărie în a inventa povești miraculoase, cea care putea transforma un simplu băț, într-un cal înnaripat, creează acum doar scenarii în care lumea se prăbușește în jurul nostru. Iar atunci când cineva ne scoate din rutina noastră, ne purtăm ca și cum ne-am afla într-un labirint, incapbili să găsim drumul spre ieșire.

Citește și:

Ne împrospătăm garderoba în fiecare anotimp dar uităm să avem grijă de trupul nostru. Adăugăm noi rânduri la CV-ul nostru dar uităm să avem grijă se sufletul nostru. Nu e de mirare că ajungem să avem dureri de spate și să ne simțim lipsite de energie sau să avem un gol în inimă.

Viața este fluidă și la fel suntem creați și noi. Fluizi, mobili. Drepți ca un copac cu brațele ridicate spre cer și rădăcina coborând adânc ancorată în pământ. Fluiditatea și mobilitatea în trup și în mișcare te armonizează cu Universul. Te eliberează de tensiuni inutile. Îți redau bucuria de a trăi în acest trup, libertatea de a fi tu însăți.

Așadar, nu mai pierde nici o clipă. Fă yoga, fă stretching, dansează, joacă-te zburdă, mergi pe jos, urcă scări, fă o schimbare înainte de te transforma într-o statuie vie.

Citește și:

Photo by SFIO CRACHO via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.