Setari Cookie-uri

12 obiceiuri care te ajută să fii sănătoasă și atractivă fără prea mult efort

Un corp sănătos și o minte sănătoasă alcătuiesc rețeta de succes pentru o viață fericită, lipsită de griji. Când ai sănătate, poți avea totul!

Obiceiuri care te ajuta sa fii sanatoasa

sursa foto: shutterstock/by rosshelen

Sănătatea este pe primul loc în toate, fără doar și poate. Un corp sănătos și o minte sănătoasă alcătuiesc rețeta de succes pentru o viață fericită, lipsită de griji. Când ai sănătate, poți avea totul! Astăzi am pregătit o listă cu 12 obiceiuri care protejează sănătatea și ne ajută să ne menținem atractive.

1. Nu mai număra caloriile

O calitate bună a produselor alimentare din farfurie este mai importantă decât caloriile pe care le au acestea. Un studiu de 20 de ani a arătat că alimentele procesate și băuturile zaharoase sunt cele care duc la câștigarea kilogramelor în plus. Așadar, fii atentă la cât de sănătoasă este mâncarea pe care o ai în farfurie decât la caloriile pe care le are.

Citește și:

2. Umple-ți jumătate de farfurie cu legume

Fructele și legumele sunt surse de fibre, apă și microelemente utile. Studiile au arătat că, dacă pui pe platou o mulțime de legume și fructe, sănătatea se îmbunătățește. Același lucru este valabil și pentru atunci când mergi la cumpărături: dacă jumătate din coșul tău este plin cu fructe și legume, ești la jumătatea distanței dintre tine și sănătate.

3. Mănâncă ce îți doreși, când îți dorești

Fii atentă, însă, la cât mănânci. Tindem să evităm anumite alimente care ne plac de teamă că ne vom îngrășa, dar asta nu se poate întâmpla la nesfârșit, iar atunci când ajungem la capătul răbdării, dăm iama în ele și astfel ajungem cu câteva kilograme în plus. Pentru a te păstra puternică și sănătoasă, trebui să mănânci ce poftești și să savurezi fiecare bucățică fără să te simți vinovată. Ridică interdicția și vei vedea cum tentația nu o să mai fie atât de mare.

Citește și:

4. Folosește regula celor 2 mușcături

Dacă chiar îți dorești să mănânci ceva nesănătos, păcălește-ți creierul: ia o mușcătură, bea un pahar cu apă și apoi mai ia o mușcătură. Îți vei potoli imediat pofta și te vei simți sătulă.

5. Începe ziua cu proteine

Alimentele bogate în proteine înfrânează grelina - hormonul care produce foamea, de aceea, ouăle, iaurtul grecesc și pieptul de pui te vor ajuta să te simți plină până la prânz.

Proteine

sursa foto: shutterstock/by puhhha

6. Plimbă-te 2 minute la fiecare oră

Dacă lucrezi la birou și îți petreci 8 ore așezată pe scaun, nu mai evita să te ridici și să mergi preț de 2 minute în fiecare oră. Fie că mergi la toaletă, fie că ieși pe terasă sau te duci să îți iei de mâncare, fie că vizitezi o colegă de la alt departament... poți găsi în orice moment un motiv pentru care să te ridici de pe scaun.

Citește și:

7. Nu mânca niciodată snacks-uri/chips-uri din pungă

Punga este mare și nu te vei lăsa până ce nu o vei termina pe toată. Pentru că asta este problema la "ronțăieli" - creează dependență. Ca să eviți kilogramele în plus și să te bucuri totuși de micile plăceri ale vieții, este recomandat să le servești într-un bol sau pe o farfurie, ori să le împarți în pungi mai mici.

8. Folosește regula celor 10 minute

Această regulă funcționează pentru orice obicei bun. Dacă dorești să te culci mai devreme, începe prin a merge la culcare cu 10 minute mai devreme decât ai planificat. Dacă dorești să te apuci de yoga, dar nu găsești niciodată timp, începe cu 10 minute pe zi.

9. Alege mese mari

Un profesor din Pennsylvania a efectuat un studiu și a ajuns la următoarea concluzie: porțiile mari de alimente sau mesele care conțin multă apă sunt o modalitate excelentă de a nu mânca prea mult. Un castron mare de salată va umple stomacul mult mai repede decât o mână de fructe cu coajă lemnoasă, ceea ce te va face să te simți plină.

Citește și:

Consumul de zahar

sursa foto: shutterstock/by roman samborskyi

10. Redu consumul de zahăr la 6 lingurițe

Să renunți la dulce este, poate, una dintre cele mai grele sarcini. Despre răul pe care îl provoacă zahărul, știm toate, așa că o să spun direct: experiții în domeniul sănătății recomandă consumul zilnic de zahăr: 6 lingurițe pentru femei, 9 lingurițe pentru bărbați.

11. Mută-ți biroul cât mai aproape de fereastră

Cercetările arată că o cantitate mare de lumină solară are o influență pozitivă asupra a două lucruri: calitatea somnului și productivitatea. Pentru a avea o stare psihică bună și a te menține sănătoasă, găsește o modalitate de a obține un loc de lucru bine luminat.

12. Consumă băuturi calde

Băuturile calde reduc cantitatea de deșeuri metabolice, astfel că procesul de îmbătrânire încetinește. Ceaiul sau un pahar de apă caldă (în mod ideal cu 30 de minute înainte de masă) accelerează digestia, măresc productivitatea metabolismului și îmbunătățesc circulația sanguină.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by dean drobot

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.