Setari Cookie-uri

5 schimbări care te vor ajuta să aduci din nou starea de bine în casa ta

Starea ta de spirit depinde de mediul în care trăiești, iar dacă simți nevoia unui boost de optimism, poți adăuga un element nou în decor.

stare de bine

Starea ta de spirit depinde de mediul în care trăiești, iar dacă simți nevoia unui boost de optimism, poți adăuga un element nou în decor. Ți-am pus la punct o listă de sugestii ca să te întorci cu drag acasă.

Agitația de peste zi te face de fiecare dată să aștepți cu nerăbdare momentul în care vei roti cheia în încuietoare și vei deschide nerăbdătoare ușa casei. Departe de claxoane, de traficul aglomerat și de înghesuiala din autobuz, ești în sfârșit liberă să te bucuri pe deplin de oaza ta de relaxare.

Ai încercat să-i dai casei tale o identitate aparte, cu mobilierul care răspunde cel mai bine nevoilor tale și cu o amenajare inteligentă. Totuși, simți că lipsește ceva mărunt, dar al cărui efect ar conta mult pentru ca senzația ta de liniște să fie una profundă. Iată cum poți obține efecte imediate, cu niște schimbări la îndemână.

Citește și:

Alege un lampadar pentru living

Ce poate fi mai reconfortant decât serile ploioase în care ajungi acasă zgribulită, te îmbraci în ceva pufos și te refugiezi pe canapeaua din living ca să savurezi un ceai fierbinte? Experiența ta poate fi mult mai plăcută dacă alegi să nu folosești lumina agresivă a lustrei, ci un lampadar cu lumină caldă, amplasat chiar lângă canapea.

Lumina odihnitoare a lampadarului te va ajuta să te cufunzi în relaxare, iar grijile de peste zi se vor risipi mai ceva decât misterele din romanul pe care îl citești. Poți alege un model clasic de lampadar, cu abajur și cu picior, unul de tip trepied sau unul subțire și cilindric, în funcție de decorul casei tale.

Schimbă cabina de duș cu o cadă spațioasă

Baia ta este un mic templu al frumuseții în care ai strâns loțiunile, cremele, scrub-urile și măștile preferate. Aici îți acorzi îngrijirea pe care o meriți și este locul în care îți recâștigi energia la finalul și la începutul fiecărei zile. Cu toate acestea, simți nevoia unei schimbări care să-ți ofere mai mult confort de fiecare dată când faci baie.

Citește și:

Elementul care nu-și mai găsește locul în peisaj este cabina de duș, o soluție care creează spațiu, dar care nu-ți oferă aceeași plăcere precum cada de baie. Cufundată în apa fierbinte și răsfățată de parfumul spumantului, îți vei lăsa gândurile negative deoparte și vei fi conectată pe deplin la energia casei tale.

Renunță la odorizant și alege lavanda la ghiveci

Lavanda sau iarba vrăjitoarelor, cum mai este cunoscută în popor, are faima unui adevărat medicament dăruit de natură. Uleiurile, șampoanele și săpunurile obținute din extractul de lavandă pot ajuta la calmarea anxietății, prin efectul sedativ asupra sistemului nervos. Singurul produs care nu reușește să redea fidel aroma proaspătă de lavandă este odorizantul de care te-ai plictisit atât de repede.

Citește și:

Cea mai bună cale de a aduce magia lavandei în viața ta este să o cultivi la ghiveci, chiar la tine în casă. Alege un ghiveci înalt și cu gură largă și plasează-l în zona cea mai însorită a balconului tău. Udată de 2-3 ori pe săptămână, lavanda se va mulțumi cu o cantitate moderată de apă și va avea nevoie de un pământ uscat, fără mulți nutrienți. Dacă o vei tunde frecvent, vei putea să-i dai lavandei o formă atractivă de tufă sferică

Colorează-ți pereții în culori deschise

Degeaba cauți armonia în casa ta, dacă pereții tăi sunt vopsiți în tonuri stridente sau nu se asortează agreabil cu mobila. Totuși, nu te regăsești nici într-o încăpere cu pereți albi? Încearcă alternativa liniștitoare a nuanțelor de turcoaz, verde și bej deschis. Nu este recomandat să folosești culori complementare, ci mai degrabă din aceeași familie cromatică.

Citește și:

Pentru dormitor, poți merge pe o nuanță de verde deschis, în timp ce bejul într-o nuanță caldă se va potrivi de minune în bucătărie. Pe hol, în schimb, poți experimenta cu un ton în culoarea fildeșului. Pentru un aspect și mai primitor, poți completa noua imagine a pereților tăi cu fotografii ale unor peisaje din natură.

Nu te mai chinui cu salteaua nepotrivită

Somnul este piatra de temelie a stării tale de bine, iar o saltea bună garantează un somn lung și odihnitor. Dacă diminețile tale încep cu o stare de disconfort, aruncă-ți salteaua cea veche și pune-ți la punct un culcuș comod. O saltea cu spumă și cu straturi cât mai groase îți oferă un așternut moale și confortabil, iar mișcările tale nu îl vor deranja pe partener.

Cu toate acestea, ar fi bine să nu alegi o saltea exagerat de comodă. Senzația prea intensă de moale este semnul lipsei de fermitate, iar saltelele cu prea multe straturi îți pot afecta coloana vertebrală, umerii și bazinul. Varianta potrivită pentru tine s-ar putea dovedi salteaua cu arcuri, mai rigidă, dar mai puțin capabilă să atragă bacterii și acarieni. Aceasta, pentru că este mai aerisită la interior și are materiale mai puțin dense, dar mai poroase.

Citește și:

Felul în care arată casa în care locuiești va fi mereu expresia personalității tale. Așa cum te recunoști de fiecare dată când te privești în oglindă, fiecare colț al locuinței tale trebuie să-ți reflecte ambițiile, visele și trăsăturile de caracter. Dacă vei alege inspirat, te vei regăsi pe tine însăți de fiecare dată când deschizi ușa casei, iar orele petrecute în afara ei îți vor părea foarte lungi.

Foto by Dusan Petkovic via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.