Setari Cookie-uri

Șapte pași pentru a-ți vindeca emoțiile negative

Iți creezi un sistem de susținere pe care te poți baza oricând ai nevoie și îți poat oferi sfaturi pertinente. 

Este foarte ușor ca în societatea de astăzi, așa cum este ea construită pe competiție, izolare și dezbinare, să experimentezi emoții negative. Acestea sunt însă o binecuvântare, dacă știi cum să le folosești. Iată șapte pași pentru a-ți vindeca emoțiile negative cu care te confrunți.

1. Vorbește cu oameni cărora le pasă de tine

Să stai de vorbă cu cei dragi despre ce te apasă pe suflet poate fi un mod bun de a te vindeca de emoțiile negative. Iți creezi un sistem de susținere pe care te poți baza oricând ai nevoie și îți poat oferi sfaturi pertinente.

2. Ia o mică pauză sau să fă ceea ce simți

Suprasolicitarea în momentele în care treci prin emoții extreme nu te ajută, din contră. Când simți nevoia să faci o pauză, fă-o. Dacă vrei bați perna pentru a te descătca, nu te abține.

Citește și:

3. Identifică cauza și rezolvă problema

Nu poți elimina neplăcerea din viața ta până când nu identifici sursa acesteia. Atunci când treci printr-o emoție negativă, scufundă-te în ea și identifică sursa.. Nu te poși aștepta ca acea emoție negativă să dispară de la sine.

4. Nu da vina pe alți oameni pentru durerea ta

Nu da vina pe alți oameni pentru felul în care reacționezi la ceva ce se întâmplă în viața ta. Dă-ți voie să mergi înainte în modul potrivit.

5. Dă-ți timp să respiri și să te relaxezi

Există momente când treci prin diferite emoții negative, cum ar fi durerea sau furia. În astfel de perioade, te va ajuta să îți faci timp pentru respirație și relaxare profundă.

Citește și:

6. Găsește ceva care să îți atragă atenția

Deși nu este indicat să îți ignori emoțiile și sentimentele, este nevoie să faci ceva pentru a nu te complace în ele. În astfel de cazuri, hobby-urile tale vor face adevărate minuni.

7. Întreabă-te ce poți sau ar trebui să înveți din emotiile tale negative

Atunci când ne confrunți cu sentimente și emoții negative sau te simți supărată, ar trebui să te întrebi ce lecții poți învăța din această situație. Fiecare emoție are un mesaj pe care, dacă îl vei descifra, te vei dezvolta și vei deveni o versiune mai bună a ta.

Featured foto by Benjavisa Ruangvaree Art via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.