Setari Cookie-uri

Opt pași pentru o minte mai calmă

Atunci când ne lăsăm pradă emoțiilor, mai ales după o ceartă cu partenerul, mintea noastră tinde să o ia razna și să creeze tot felul de scenarii care ne închid într-un cerc vicios. Iată opt pași pentru a avea o minte calmă, capabilă să facă față oricărei provocări, inclusiv o  discuție aprinsă cu persoana dragă de lângă tine.

Atunci când ne lăsăm pradă emoțiilor, mai ales după o ceartă cu partenerul, mintea noastră tinde să o ia razna și să creeze tot felul de scenarii care ne închid într-un cerc vicios. Iată opt pași pentru a avea o minte calmă, capabilă să facă față oricărei provocări, inclusiv o discuție aprinsă cu persoana dragă de lângă tine.

1. Petrece timp pentru tine

Când te simți extrem de stresată sau ai o ceartă, ia o pauză. Retrage-te într-un loc unde poți fi doar tu cu tine, respiră adânc, relaxează-ți corpul și ieși din starea ”luptă sau fugi”.

2. Fă un exercițiu de memorie

Folosește-ți memoria pentru a-ți reaminti toate lucrurile bune sau măcar o parte din cele care s-au întâmplat în relația voastră. Tot ce trebuie să faci este să închizi ochii și să te gândești la acele vremuri minunate pe care le-ai avut cu partenerul. Acest lucru te va ajuta să te relaxezi și să îți va da un motiv să încerci să îți îmbunătățești relația.

Citește și:

3. Folosește-te de hobby-urile tale ca de o gură de oxigen

Dacă dorești să te distanțezi de situație pentru o perioadă scurtă de timp și să petreci timp fără partener, folosește-ți hobby-urile ca un mijloc de relaxare.

4. Învață să respiri corect

Orice tehniciă de respirație necesită câteva minute din timpul tău pentru a fi efectuate în mod corect. Pot avea însă o contribuție majoră la reducerea stresului.

5. Adoptă un stil de viață sănătos

Mișcarea și alimentația sănătoasă sunt probabil printre cele mai utile metode pentru a-ți liniști mintea. Amintește-ți diconul: "O minte sănătoasă într-un corp sănătos".

6. Meditează

Meitația te ajută să îți calmezi mintea și să te concentrezi mai ușor și mai bine. După doar câteva săptămâni de practică regulată, mintea ta va fi mult mai calmă și mai ”domesticită”.

Citește și:

7. Petrece timp cu oamenii dragi

Compania oamenilor care te apreciază și te îndrăgesc este esențială penru starea ta de spirit și, implicit, pentru o minte mai calmă. Așa că asigură-te că te întâlnești în mod constant cu prietenii și familia ta.

8. Dormi suficient

Nu neglija somnul. Cu cât este mai mare oboseala acumulată, cu atât cresc șansele ca mintea să fie agitată.

Featured foto by fizkes via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.