Setari Cookie-uri

Trei lucruri pe care trebuie să le știi despre anxietate

Blamată ca o boală care afectează viața cuiva în mod negativ, anxietatea poate fi un dar de preț atunci când îi înțelegi mesajul și o înțelegi. Iată trei lucruri pe care trebuie să le știi despre anxietate.

1. Anxietatea este prietena ta

Unul dintre cele mai nepotrivite lucruri pe care le poți face atunci când simți anxietate este să i te împotrivești. Nu vei face decât să o accentuezi.

Anxietatea se comportă ca un prieten prea grijuliu. Atunci când îi opui rezistență și refuzi să îl asculți, începe să îți atragă atenția în moduri mai intense.

2. Anxietatea este mai speriată decât tine.

Încearcă asta. Ori de câte ori simțiți neliniște, întreabă-te ce anume ar putea cauza această anxietate. Să presupunem că ești îngrijorată pentru că trebuie să vorbești cu o persoană necunoscută. Folosește această ocazie pentru a face exact ceea ce îți provoacă frică. Ieși din casă și salută un necunoscut.

Citește și:

În momentul în care faci acest lucru, anxietatea va acționa din nou. Îți va spune să te oprești aici. Nu o asculta și pune o întrebare simplă, chiar și despre vreme. Anxietatea se va manifesta din nou, spunându-ți să îți vezi de drum. Încearcă să îți asculți inima și intuiția și să faci ce simți cu adevărat.

3. Anxietatea ta crede o minciună

Cu toții vrem să ne simțim în siguranță. De aceea, mintea noastră creează sisteme de credință și identitate pentru noi înșine, care ne ajută să știm în orice moment modul în care funcționează lumea și care este locul nostru în ea. Ori de câte ori o situație sau un eveniment amenință acest sens, anxietatea este activată.

Orice situație potențială care ne amenință identitatea și credințele ne produce îngrijorare. Ceea ce ne spune anxietatea este că ar putea exista ceva care să dovedească faptul că harta lumii noastre este greșită, că certitudinea noastră este o iluzie. Și nu vrem ca asta să fie adevărat.

Citește și:

Dar anxietatea crede într-o minciună. Ea crede că harta pe care o avem este corectă. Nu există însă o certitudine corectă în lume pentru simplul fapt că noi percepem doar o frântură a realității. Viața fiecăruia dintre noi are o doză de incertitudine. Îmbrățișează acest lucru și anxietatea va începe să își piardă din putere.

Featured foto by Africa Studio via Shutterstock

Foto share: prettysleepy1 via Pixabay

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.