Setari Cookie-uri

Cum să treci peste stresul din sesiune

Cum să gestionezi stresul din perioada sesiunii.

Examenele reprezintă întotdeauna un motiv de îngrijorare, așa că este important să știi cum să gestionezi stresul din perioada sesiunii. Iată câteva sfaturi pentru a reuși să te descurci mai bine.

Caută liniștea și profită de orice pauză

Pentru a învăța materia, ai nevoie în primul rând de liniște. Mediul în care studiezi îți va influența starea, iar dacă în jurul tău este prea multă gălăgie, cu siguranță nu te vei putea concentra așa cum ți-ai dori. Din fericire, acum ai la dispoziție și varianta cazării în camine studentesti private din Bucuresti, în care gradul de confort te va face să te simți ca la tine acasă. În plus, te poți bucura din plin și de pauze, pentru că vei avea acces la terenuri de sport, sală de fitness și piscină.

Citește și:

Înaintea examenelor, trebuie să știi cum să profiți de fiecare moment de relaxare pe care îl ai. Odihnește-te, ieși cu prietenii la un film sau la un restaurant și încearcă să uiți din când în când de sesiune. Astfel, te vei simți mai în formă atunci când te vei întoarce la învățat.

Asigură-te că înveți

Lucrurile simple sunt de multe ori cel mai greu de pus în practică. Dacă nu ești pregătit pentru un examen, șansele să-l treci sunt destul de mici. Dacă vei învăța materia, cu siguranță vei elimina și stresul și nu ar trebui să ai emoții. Să zicem că te-ai apucat însă prea târziu de studiu. Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta:

  • Încearcă să te adaptezi la formatul examenului. Dacă este de tip grilă, caută să faci cât mai multe teste. Dacă este oral, repetă cu voce tare materia. Dacă este scris, încearcă să îți notezi informațiile cele mai importante.
  • Fii organizat și caută să îți gestionezi cât mai bine timpul dedicat studiului. Atunci când începi să înveți, încearcă să te concentrezi doar asupra materiei. Nu lăsa gândurile să-ți zboare în altă parte.
  • Nu toci materia! Încearcă să o înțelegi și să să rămâi cu ceva și după ce dai examenul. Caută exemple practice, pentru a-ți fi mai ușor să reții informațiile importante.

Nu asculta mereu ce spun ceilalți

Este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face. În perioada sesiunilor, încearcă pe cât posibil să eviți discuțiile cu ceilalți colegi despre examene. Să stai să faci comparații între ce ai învățat tu și ce știu ei ar putea pune o presiune suplimentară pe umerii tăi.

Citește și:

Dacă totuși stresul ajunge la un nivel în care simți că nu îl mai poți controla, caută pe cineva care să te asculte și care să te liniștească. Poate fi un prieten apropiat, o rudă sau chiar un psiholog. Și nu uita să dormi! Șapte sau opt ore de somn în fiecare noapte te vor menține în formă și vei putea trece cu bine peste momentele stresante din sesiune.

Sursa foto: unsplash.com/Green Chameleon

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.