Setari Cookie-uri

Cinci nevoi de care să te îngrijești pentru a fi fericită

Una dintre aceste nevoi de bază este conexiunea umană în viața de zi cu zi. Lipsa îndeplinirii acesteia duce la depresie. La fel se întâmplă și în cazul celorlalte nevoi din lista de mai jos. 

Oamenii suferă de anxietate, depresie și singurătate. Studiile arată că acestea reprezintă unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii care trăiesc în societatea modernă și au un ritm de viață agitat, stresant și întotdeauna pe fugă.

In realitate, acestea nu reprezintă cauza principală a problemei ci doar un simptom al unei probleme cu mult mai profunde. Este vorba de un sentiment de goliciune care le răpește oamenilor capacitatea de a se bucura de clipa prezentă, de ceea ce au și de reușitele lor.

Poate suntem mai conectați tehnologic ca niciodată dar acest progres realizat de societatea noastră ne-a îndepărtat de nevoia noastră de bază, de ceea ce ne face oameni și ne diferențiază de celelalte forme de viață de pe pământ.

Una dintre aceste nevoi de bază este conexiunea umană în viața de zi cu zi. Lipsa îndeplinirii acesteia duce la depresie. La fel se întâmplă și în cazul celorlalte nevoi din lista de mai jos.

Citește și:

1. Nevoi de bază care țin de supraviețuire precum aerul curat, hrană, apă, un acoperiș deasupra capului

Dacă nevoile tale de bază nu sunt satisfăcute, este foarte greu să fii echilibrată și să te bucuri de viață. Ține cont de faptul că aceste necesități sunt prioritare pentru natura umană și ai grijă să fie respectate.

2. O carieră profesională împlinită

Să ai un loc de muncă nu este suficient. Trebuie să te simți împlinită. Trebuie să simți că jobul pe care îl ai îți aduce și alte satisfacții în afara unui venit consistent.

3. Obiceiuri sănătoase de bază precum mișcare și somn de calitate

Te vei simți amețită și somnoroasă și vei tinde să mănânci snackuri nes nesănătoase dacă nu faci mișcare și nu dormi suficient. Exercițiile fizice, somnul de calitate și alimentația sănătoasă sunt coloana vertebrală a fericirii.

Citește și:

4. Un scop în viață

A avea un scop puternic nu înseamnă doar că viața are un sens și tu ești plină de energie pozitivă dar chiar și sistemul imunitar funcționează mai bine

5. Relații interumane armonioase

Relațiile cu ceilalți oameni din jurul tău, de la partenerul de viață, la prieteni, familie, colegi sunt esențiale pentru o viață fericită. Cultivă-le cu grijă.

Featured foto by Balaguta Evgeniya via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.