Setari Cookie-uri

Beneficiile shopping-ului asupra stării de sănătate

S-a dovedit faptul că shopping-ul are efecte terapeutice asupra oamenilor. Bucuria de a-ți cumpăra un nou produs, socializarea, activitatea fizică – toate acestea te ajută să ai o stare de spirit mai bună și să înlături stresul.

O zi la cumpărături este o zi în care nu doar că îți poți îmbogăți garderoba cu cele mai în vogă articole vestimentare, dar ai grijă și de sănătatea ta. Studiile au dovedit faptul că shopping-ul are efect terapeutic și ne ajută să ne menținem într-o formă bună, atât fizic, cât și psihic.

Atunci când un eveniment important se întâmplă în viața ta (mariaj, divorț, plecarea copiilor de acasă, schimbarea locului de muncă), cumpărărea unor articole care să reflecte noua ta viață poate fi de ajutor. Shopping-ul poate ușura tranziția de care ai parte și te ajută să te obișnuiești mai ușor cu noile situații.

Oferă-ți această bucurie și mergi la cumpărături de fiecare dată când ai nevoie de un moment de relaxare. Și, pentru a fi sigur că îți vei cumpăra tot ce îți dorești, alege un card de credit BCR pentru a nu mai fi nevoit să aștepți reducerile. Poți cumpăra în rate, atât haine, cât și mobilă și decorațiuni.

Citește și:

Shopping-ul poate să îți facă viața mai frumoasă. Iată care sunt principalele beneficii:

Îți îmbunătățește starea de spirit

Shopping-ul este asociat cu sentimentul de satisfacție. Bucuria de a cumpăra un articol vestimentar pe care ți-l dorești de multă vreme sau un colier de epocă, precum și emoțiile pe care le simți eliberează endorfine, cunoscute și sub numele de „hormonul fericirii“. Astfel, starea de spirit se schimbă în bine.

Un studiu realizat de cercetătorii britanici a arătat că există o corelație între shopping și cortexul prefrontal stâng, o parte a creierului care produce plăcerea și gândirea pozitivă. Cercetătorii au observat că nivelul de dopamină crește în timpul unor experiențe plăcute, precum shopping-ul.

Citește și:

Te ajută să scapi de stres

Când faci cumpărături, interacționezi cu oamenii din jurul tău, fie că sunt alți clienți, fie vânzători. În plus, când mergi la shopping cu un prieten bun, cu partenerul de viață ori un membru al familei, aveți ocazia să petreceți timp împreună și să creați o legătură. Astfel de experiențe contribuie la diminuarea nivelului de stres. Într-un studiu publicat de Asociația de Psihologie Americană, nivelul de cortizol, „hormonul stresului“, a fost testat în rândul copiilor care erau cu prietenii lor în timpul unor experiențe negative și în rândul celor care erau singuri. Copiii cu prieteni au înregistrat niveluri mai mici de cortizol decât cei care au fost singuri. Drept urmare, orice formă de apropiere poate fi bună pentru minte, suflet și corp.

Citește și:

Îmbunătățește acuitatea mintală

Angajamentul mintal, fizic și social al shopping-ului te poate ajuta să îți păstrezi percepția intactă chiar și la vârste înaintate. Când faci cumpărături, ești activ fizic, datorită faptului că mergi, urci scările și probezi haine. Componenta mintală se activează în momentul în care revizuiești bugetul, verifici articolele la reducere și calculezi costurile totale. Din punct de vedere social, te întâlnești cu prietenii sau te angrenezi în discuții simple cu angajații magazinelor prin care mergi.

Este esențial să îți menții acuitatea mintală pe măsură ce înaintezi în vârstă. Shopping-ul poate reprezenta o măsură pentru a preveni demența, o boală care afectează, cu precădere, persoane cu vârste de peste 60 de ani.

Citește și:

De-a lungul timpului s-au făcut numeroase studii despre beneficiile shopping-ului, observându-se efecte pozitive atât la nivel mintal, cât și fizic.

Sursă foto: Dean Drobot/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.