Setari Cookie-uri

Advertorial Afla totul despre tratamentele bio-ortoclinic.ro si scapa usor de durerile de spate!

Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni sunt și durerile de spate. Cauzele pentru care acestea apar sunt numeroase, și nu există nimeni care să nu fi suferit, măcar o data în viață, de aceste sâcâitoare dureri. Din păcate, chiar și în cazurile în care nu este vorba despre o cauză gravă, durerea de spate este neplăcută, durează destul de mult și reapare frecvent. 

Nu neglija vizita la medicul specialist

Atunci când vorbim de dureri de spate destul de puternice, care durează mult și revin periodic, este semn că lucrurile nu funcționează prea bine acolo și se recomandă apelarea la un medic specialist, care îți va oferi atât un diagnostic, cât și tratamentul pe care trebuie să îl urmezi.

Cum se face diagnosticarea afecțiunii

La prima vizită la medicul specialist, cel mai probabil acesta te va examina, și va purta o discuție cu tine despre cât de puternică este durerea, care sunt zonele unde se resimte, dar și istoricul durerilor.

Este posibil să primești indicația pentru analize imagistice: RMN, raze X sau CT. În cadrul acestora se poate observa structura sistemului osos, muscular, a țesuturilor, nervilor, tendoanelor sau a discurilor vertebrale, astfel încât diagnosticul oferit pacientului să fie cel corect.

Nu întotdeauna durerile de spate înseamnă probleme cu ”oasele și mușchii”, după cum consideră majoritatea oamenilor, așa că s-ar putea să fie nevoie și de unele analize și de sânge. Chiar dacă pare greu de crezut, infecțiile la rinichi se manifestă și prin dureri de spate, așa că da, chiar este nevoie la un medic specialist și nu tratamente luate din auzite.

Cum ameliorezi durerile de spate

Există mai multe metode prin care poți ameliora sau chiar scăpa definitive de durerile de spate. Pe scurt, ți le vom prezenta și noi.

Tratamente specializate

Apelează cu încredere la serviciile unei clinici specializate de ortopedie și vertebrologie, care te pot ajuta enorm în acest sens, fără să mai fie nevoie uneori să treci prin neplăcerile cauzate de o intervenție chirurgicală. Despre tratamentele bio-ortoclinic.ro nu există decât aprecieri la superlativ, așa că aici este locul unde îți poți recupera sănătatea pierdută. Dureri de spate? Nu și după ce ajungi aici!

Gel antiinflamator

În cazul în care nu este vorba despre o afecțiune gravă, de cele mai multe ori aplicarea unui gel antiinflamator este o metodă bună pentru a reduce din neplăcutele dureri de spate.

Discută cu medicul despre această variantă, sau când nu este posibil, mergi la farmacie și întreabă care sunt și recomandările lor în acest sens.

Medicamente cu efect antiinflamator

De multe ori, durerile de spate nu pot fi ameliorate decât cu ajutorul unor medicamente cu efect antiinflamator. Acestea au avantajul că pot fi administrate pe cale orală, iar efectul este unul rapid.

Atenție însă: tratamentul medicamentos în acest caz trebuie să fie obligatoriu prescris de un medic specialist, care va ține cont de diagnosticul tău. Doar în acest fel ai certitudinea că este eficient și te scapă de neplăcutele dureri. În plus, avem de a face cu medicamente puternice, care necesită unele precauții în administrare.

Comprese pe zona dureroasă

Durerile de spate pot fi ameliorate și prin aplicarea unor comprese cu apă rece pe zona dureroasă. Sau, și mai bine, câteva cuburi de gheață înfășurate într-o cârpă, aplicate în zona dureroasă, masând timp de cinci minute. Avem de a face cu un efect antialgic natural, dar și antiinflamator în același timp.

Schimbă-ți poziția

Specialiștii sunt de părere că atunci când te confrunți cu dureri de spate să renunți la poziția întinsă, culcat, pentru că nu vei face decât să le accentuezi. Cel mai bine găsește o poziție în care te simți mai bine, și încearcă să pui și unele perne sub genunchi.

O baie fierbinte de poate ajuta

Atunci când durerile de spate sunt cauzate de încordarea musculaturii, o baie relaxantă este cea care te poate ajuta să scapi rapid de ele. Prin urmare, pregătește o baie fierbinte, în care ai adăugat și sare de mare, și apoi încearcă să te relaxezi măcar un sfert de oră. Vei remarca rapid faptul că durerile de spate se ameliorează și te simți mult mai bine.

Mai mult calciu și magneziu

Este posibil ca durerile tale de spate să fie cauzate și de o carență de calciu în organism. În cazul în care analizele la sânge au demonstrat acest lucru, medicul specialist îți poate spune dacă este vazul să apelezi la un supliment alimentar natural care conține mult calciu, sau poți corecta deficiența prin alimentație.

Printre alimentele care nu trebuie să-ți lipsească se află lactatele, cireșele, spanacul, broccoli și varză. De asemenea, nu uita că ai nevoie și de magneziu, un mineral esențial pentru un sistem osos puternic. Pentru a-l procura din alimentație, din dieta ta nu trebuie să lipsească bananele, cartofii – dar nu prăjiți, cerealele integrale, semințele, legume verzi și chiar soia.

Ceai de mușețel

Ai fost toată ziua încordat, iar acum, acest lucru se resimte și prin acele dureri de spate binecunoscute. Pentru relaxarea, dar și calmarea mușchilor încordați se recomandă consumul a trei căni de ceai de mușețel zilnic. Este un remediu simplu, dar foarte eficient, pe care îl poți încerca și tu!

Fizioterapie

Când vorbim de dureri de spate acute, fizioterapia este o bună metodă de a-ți recupera mobilitatea. Evident, această metodă de tratament trebuie recomandată doar de medicul specialist.

Tratamente alternative

Există și multe alte metode de tratament pe care le poți încerca. Printre acestea, cele mai cunoscute sunt kinetoterapia, acupunctura, presopunctura, electrostimularea musculară și multe altele.

Mai multă odihnă

Din păcate, ziua nu are decât 24 de ore, dar asta nu înseamnă că trebuie să te epuizezi încercând să duci la bun sfârșit toate sarcinile propuse. Nu uita că organismul are nevoie și de odihnă, iar suprasolicitarea poate duce, de multe ori, la dureri de spate și multe alte neplăceri. Prin urmare, învață să mai spui și STOP, uneori.

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.