Setari Cookie-uri

Cât timp trebuie să te antrenezi pentru a avea rezultate?

 Articol realizat de expertii Stay Fit Gym

Poate că una dintre cele mai întâlnite întrebări ale celor care se gândesc să înceapă antrenamentele într-o sală de fitness este: cât timp trebuie să te antrenezi pentru a avea rezultate?

Ei bine, Roma nu a fost construită peste noapte, așa cum nici tu nu vei vedea rezultate după doar câteva ședințe de antrenament. Perseverența joacă un rol foarte important atunci când te hotărăști că ai nevoie de o schimbare în viața ta. Este important să menții un ritm ridicat, mai ales în prima perioadă când mergi la sală, pentru că atunci apare febra musculară sau poate ușoare dureri de mușchi, iar acesta este momentul în care vei avea cele mai mari șanse să renunți.
Însă, dacă ești perseverent și te vei gândi mereu la rezultatele pe care vrei să le obții și la care este motivul pentru care ai ales să mergi la antrenament, vei reuși să faci din sport un stil de viață.

Citește și:


Pentru a înțelege care este perioada optimă în care se văd primele rezultate, am discutat cu Antonio Nițu, managerul rețelei de fitness Stay Fit Gym.
”Ca să vezi primele rezultate ai nevoie de minim 3 luni. În tot acest timp îți vei crea o rutină, vei înțelege cum funcționează fiecare aparat, dar mai important vei înțelege cum funcționează corpul tău. Suntem diferiți ca oameni, avem obiective și capacități diferite atunci când venim la antrenament. Poate că unii vor să dea câteva kilograme jos, poate alții vor să pună masă musculară sau doar să se mențină în formă. Însă, în cele din urmă, oricare ar fi obiectivul, cei care vin la sală trebuie să înțeleagă că nu se văd rezultatele peste noapte. Corpul tău are nevoie de un proces prin care să treacă, de la antrenament, la alimentație și până la odihnă, care și ea joacă un rol extrem de important în progresul tău”, spune Antonio Nițu.
Totodată, Antonio ne-a povestit și despre cum Stay Fit Gym înțelege că progresul și rezultatele vin în urma unor eforturi, iar de aceea rețeaua de fitness a ales să își susțină abonații cu un produs unic: abonamentul HERO – un abonament recurent care se ieftinește pe măsură ce te antrenezi mai mult.

Citește și:


”Încă de la început noi am înțeles frica, anxietatea clienților de a veni la sală. Mulți se gândesc la faptul că nu sunt suficient de ”în formă” ca să vină la antrenament, că nu au cel mai nou echipament sau alte astfel de gânduri. Le-am spus că aceste gânduri sunt normale și i-am încurajat să vină la sală și să se antreneze așa cum sunt (#TrainTheWayYouAre), pentru că, la finalul zilei, doar asta contează. Mai mult de atât, de curând am lansat abonamentul HERO, un abonament care periodic primește reduceri, care merg mână în mână cu progresul pe care o persoană îl face în sala de fitness. După prima lună de antrenament devine mai ușor, după a doua lună și mai ușor și tot așa. Pentru că devii mai puternic! La fel funcționează și abonamentul HERO – se ieftinește constant pe măsură ce te antrenezi mai mult pentru a-ți susține progresul”, a completat Antonio Nițu.
Astfel, răspunsul la întrebarea: ”cât timp trebuie să te antrenezi pentru a vedea rezultate?” depinde doar de tine. Însă este important să înțelegi că progresul nu vine peste noapte, iar pentru asta ai nevoie de timp și perseverență!­­

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.