Setari Cookie-uri

Top 10 alimente nutritive pentru elevi

Alimentația sănătoasă și cât mai diversă are un rol primordial în asigurarea nutriției, energiei, capacității de memorie, precum și în dezvoltarea unui sistem imunitar puternic, elemente necesare succesului oricărui elev. Iata topul alimentelor nutritive care ar trebui incluse în meniul săptămânal al elevilor pentru o dezvoltare sănătoasă și armonioasă. 

Ficatul de pui este pe de o parte o sursă esențială de fier, dar și o sursă de proteine. Este cunoscut faptul că fierul are rolul de a transporta oxigenul către creier, ceea ce crește capacitatea de concentrare și a memoriei. Dacă ești din Cluj, poți comanda o porție de ficăței de pui la grătar de la restaurantul Mugur de fluier din Cluj-Napoca.

Consumat ca garnitură sau în salate, spanacul este un aliment care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Bogat în fier, calciu, magneziu, potasiu și vitaminele A, C, E, K, fibre și antioxidanți, este o sursă excelentă de nutrienți care cresc nivelul de energie. O opțiune foarte gustoasă și sățioasă este piureul de spanac din meniul restaurantului Nova din Timișoara. O altă variantă sunt pastele Popeye`s nuts cu pesto din spanac și nuci, roșii cherry coapte, fusili și mozzarella vegană preparate de restaurantul Vega Bega tot din Timișoara.

Citește și:

Carnea de vită este un aliment ideal pentru zilele cu efort fizic datorită proteinelor și creatinei care ajută la buna dezvoltare a mușchilor. Poate fi consumată ca fel principal sau în componența unei salate alături de alte ingrediente nutritive precum salata de vită cu salată mixtă, vită grill, sfeclă, cartofi dulci și nuci pregătită de restaurantul oh!Salad din București. În plus, nucile ajută la îmbunătățirea memoriei datorită vitaminelor C, B1, B2, B3 și B5, a sodiului, a calciului, magneziului, potasiului, fierului, fosforului și a iodului pe care le conțin.

Și pentru că nu putea lipsi desertul, propunem două variante în aceeași notă nutritivă. Una dintre acestea este tortul cu fructe de pădure, raw, fără gluten, cu migdale, unt de cacao, fructe de pădure bogate în antioxidanți, caju, curmale, cocos, lămâie, vanilie și miere nefiltrată din meniul restaurantului Vyro Raw & Vegan Bistro din București. Cea de-a doua variantă este tortul de măr cu nucă, merișoare, măr, scorțișoară, tărâțe psyllium, zahăr de cocos, caju, ulei de cocos și agave pe care îl poți comanda de la restaurantul Delicious Raw Bălcescu din Brașov.

Citește și:

Articol realizat de foodpanda, cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România.

Featured foto fe la Sharomka via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.