Cum te ajută sportul să ai o imunitate mai puternică

Cum te ajută sportul să ai o imunitate mai puternică

Articol realizat de expertii Stay Fit Gym

Mai mult ca oricând, în această perioadă trebuie să avem grijă de imunitatea corpului nostru și să căutăm să o întărim. Pe lângă alimentația corespunzătoare, odihna și diferitele suplimentele pe care le putem lua, aflăm de la experții Stay Fit Gym cum te ajută sportul să ai o imunitate mai puternică. Retail jobs

Conform specialiștilor, activitatea fizică este considerată una dintre principalele componente ale unei vieți sănătoase. Pe lângă faptul că ne ajută să ne menținem la forma dorită, previne inflamația sistemică din corp și bolile cronice netransmisibile, se sugerează că exercițiile fizice au potențialul de a reduce chiar și bolile transmisibile, inclusiv patologii virale.
Astfel, cu cât combinăm sportul cu alte obiceiuri sănătoase, ne creștem șansele de a face față cu brio infecțiilor care apar în sezonul rece și, desigur, noului Coronavirus.
Conform BBC, chiar și medicii spun că oamenii ar trebui să se pregătească de lupta împotriva noului coronavirus într-un mod foarte serios, iar sportul este una dintre armele la îndemână.
Experții Centrului Pentru Îngrijire Perioperatorie (CPOC), afirmă că o dietă sănătoasă, renunțarea la fumat sau exercițiile fizice, ajută la reducerea riscului de infectare cu virusul.
Desigur, este important de reținut că experții recomandă practicarea sportului de intensitate moderată, care stimulează imunitatea celulară. Dacă practicăm sport la intensitate mare, fără o odihnă adecvată, putem, dimpotrivă, să declanșăm scăderea imunității celulare, deci crește înclinația pentru bolile infecțioase.
De aceea, atunci când mergi la sală, este bine să consulți un antrenor personal, pentru că el va ști cel mai bine să-ți creeze un program personalizat de antrenament, pe baza nevoilor și capacităților tale din acel moment. Îți va recomanda atât antrenamentele, cât și odihna și o dietă sănătoasă și echilibrată, pentru că doar combinând aceste 3 elemente poți folosi sportul în avantajul tău și îți poți crește rezistența la virusuri.
”Un antrenor personal știe cel mai bine cum să te ajute să-ți atingi potențialul maxim. Știe să îți recomande exercițiile pe care le poți face în acel moment, dar mai ales te ajută să le execuți corect. De-a lungul timpului am văzut multe persoane care s-au antrenat singure încă de la început, iar în loc să pună masă musculară au slăbit sau nu au ajuns la rezultatele pe care și le doreau fiindcă nu executau corect exercițiile. Pot apărea și accidentări în acest caz, ceea ce cu siguranță nu este de dorit. De asemenea, da, sportul ajută sistemul imunitar să fie mai puternic, dar nu este singurul element. Odihna și alimentația fac și ele parte din acest proces. Tocmai de aceea am creat oferta Immunity Pack, un pachet de ședințe cu antrenor personal, pentru a-i ajuta pe aceia care își doresc să crească rezistența corpului în această perioadă, ghidați de un profesionist în fitness și nutriție”, ne spune Antonio Nițu, managerul rețelei de fitness Stay Fit Gym.


Așadar, pentru o mai bună imunitate în această perioadă, dar și pentru o viață mai sănătoasă, este indicat să faceți sport. Prietenii de la Stay Fit Gym vă așteaptă cu abonamente la prețuri speciale și oferte de ședințe cu antrenor personal, precum Immunity Pack.

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri