Setari Cookie-uri

Știai că sportul ne ajută la sănătatea mintală?

Articol realizat de expertii Stay Fit Gym

Atunci când decidem să mergem la sală ne gândim, cel mai adesea, la obiective precum scăderea în greutate, tonifiere sau întărirea musculaturii. Însă, mersul la sală și sportul în general au efecte benefice nu doar asupra sănătății corpului nostru, ci și asupra sănătății mintale. Sportul ajută la sănătatea mintală, într-o perioadă plină de incertitudini precum cea pe care o traversăm.

Cu atât mai mult cu câd pandemia ne-a afectat, pe fiecare dintre noi, într-o proporție mai mare sau mai mică, o activitate care să ne facă plăcere și să ne ajute să creștem nivelul de serotonină din corp este cu atât mai importantă în această perioadă.

Foarte multe persoane la nivel mondial au raportat probleme cu depresia, stresul crescut sau anxietatea, care au strâns legătură cu pandemia de coronavirus. Totuși, un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea McCaster din Hamilton, Ontario, Canada, arată că anxietatea și stresul apar mult mai puțin la persoane care fac exerciții fizice, iar asta îi ajută pe oameni să-și mențină sănătatea mintală.

Citește și:

Astfel, se demonstrează încă o dată că sportul este nu doar un aliat al sănătății fizice, ci ne ajută la a ne păstra sănătatea mintală.

”Câteva antrenamente pe săptămână chiar te ajută să te menții echilibrat din toate punctele de vedere. Pe lângă faptul că îți vei atinge obiectivele și vei arăta cum îți dorești, vei căpăta o mai mare încredere în tine, îți va crește stima de sine, iar asta nu poate fi decât un lucru foarte bun. Cu cât te simți mai bine în propriul tău corp, cu atât îți vei dori să te antrenezi mai mult și să fii mai sănătos. Este un cerc al sănătății pe care dacă îl începi, vei vedea numeroase beneficii, atât fizic, cât și mental”, ne spune Antonio Nițu, managerul rețelei de fitness Stay Fit Gym.

Citește și:

Astfel, dacă ați întâmpinat de curând probleme cu depresia sau anxietatea, vă simțiți mai stresați sau pur și simplu vă doriți să faceți exerciții fizice, puteți merge la sală pentru că sportul ajută la sănătatea mintală. Centrele de fitness Stay Fit Gym din București sunt un mediu sigur, iar sportul reprezintă un alt mijloc de a-ți întări sistemul imunitar în această perioadă.

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.