Setari Cookie-uri

Care sunt cele 4 elemente care te ajută să te menții în formă

Articol realizat de expertii Stay Fit Gym

În primul rând, atunci când vorbim despre menținerea în formă, vorbim, desigur, despre obiceiul de a practica exerciții fizice cu o anumită recurență. Dar care sunt elementele care, combinate, duc la un antrenament reușit, care te ajută să te menții în formă?

Execuția
Probabil cel mai important lucru atunci când mergi la sală este să execuți corect exercițiile, cu atât mai mult cu cât ești pentru prima oară într-o sală de fitness. Dacă începi să te antrenezi într-un mod greșit și persiști în greșeală, pe termen mediu și lung pot apărea accidentări, iar obiectivele tale nu vor fi atinse. De aceea este foarte important să ceri sfatul unui profesionist, mai ales la început, pentru a te asigura că execuția este una corectă. Asigură-te că execuția ta este corectă, apoi gândește-te la celelalte 3 elemente.

Citește și:

Frecvența
După ce ai învățat care este execuția corectă pentru exercițiile pe care vrei să le practici, pentru început este bine să te antrenezi de 3-4 ori pe săptămână. Cel mai important este să reușești să treci de perioada de început atunci când apare febra musculară. Febra face parte din procesul tău de evoluție, astfel că, este indicat să te antrenezi chiar și când o simți, pentru că atunci organismul tău va înțelege că ai nevoie de mai multă energie și ți-o va oferi. Odată ce treci de această perioadă, poți păstra frecvența, dar vei crește intensitatea.

Intensitatea
Începe să te antrenezi din ce în ce mai tare! Crește treptat gradul de dificultate al exercițiilor, crește kilogramele cu care te antrenezi. În modul acesta vei menține o dezvoltare continuă, pentru că, după o perioadă, vei simți că ceea ce faci devine ”ușor”. În realitate, ceea ce faci se simte mai ușor pentru că deja ai devenit mai puternic, astfel că este timpul să crești intensitatea exercițiilor.

Citește și:

Durata
Dacă pentru primele antrenamente ai acordat 20-30 de minute, după ce ai crescut frecvența și intensitatea, poți crește și durata. Poți ajunge la 60-90 de minute de antrenament zilnic. Sau chiar mai mult, însă asta veți ști doar tu și corpul tău. De preferat este să te consulți cu un antrenor personal pentru că el este în măsură să-ți dea sfaturi, atât în ceea ce privește frecvența, durata, cât și intensitatea exercițiilor pe care le poți face pentru a-ți atinge obiectivele.

Desigur, nu există o rețetă exactă cu mixul perfect dintre intensitate, frencvență și durată, însă asta poți afla chiar tu, pe măsură ce te antrenezi și vezi rezultatele. Noi îți putem spune că, cel mai adesea, persoanele care aleg să se mențină în formă vin în medie de 3-5 ori pe săptămână la antrenament, alegând fie clasele de aerobic, fie antrenamentele fitness sau chiar combinându-le, pentru diversitate, dar și pentru rezultate mai rapide.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.