Setari Cookie-uri

Perfect pentru băuturi sănătoase: storcător de fructe sau blender? 

Blenderele și storcătoarele de fructe sunt cele mai populare două procesoare de fructe și legume de pe piață. Ele pot procesa mai ușor fructele și legumele într-o băutură gustoasă și hrănitoare. Cu toate acestea, modul în care realizează acest lucru și rezultatul final sunt total diferite. 

Dacă încerci să decizi dacă ai nevoie de un blender sau de un storcător de fructe, ai ajuns la locul potrivit. Am pregătit o comparație detaliată între blender și storcător de fructe pentru a te ajuta să iei decizia corectă și să alegi un aparat care se potrivește bine nevoilor tale.

Pasionații sucurilor vor pretinde că stoarcerea este o risipă de fibre esențiale, în timp ce un iubitor de suc va pretinde că un storcător poate oferi toți nutrienții de care ai nevoie cu o digestie ușoară. Atât blenderele, cât și storcătoarele își au locul într-o bucătărie sănătoasă, fiecare având atât argumente pro, cât și contra. Să aflăm cum funcționează fiecare dintre metodele de procesare.

Blender

Un blender, așa cum sugerează și numele, amestecă aproape orice fel de mâncare pe care o pui înăuntru. Blenderele sunt excelente pentru a face smoothie-uri din fructe și legume: lamele lor ascuțite sunt eficiente în a transforma ingredientele într-un lichid delicios. Ele păstrează toate fibrele din conținut, ceea ce ajută la procesul natural de digestie și previne constipația.

Există două tipuri de blendere: blendere pentru o singură porție și blenderele mari. Blenderele cu o singură porție au câștigat popularitate în ultimii ani datorită ușurinței lor incredibile de utilizare, eficienței și a unui recipient sau cană cu capac detașabil. Când amesteci smoothie-ul, vei adăuga ingredientele în recipient, care se atașează la lamele blenderului. Vei desprinde apoi lamele odată ce smoothie-ul este amestecat omogen și vei fi gata.

Dacă intenționezi să faceți smoothie-uri în vrac, un blender cu recipient mare poate fi o opțiune bună pentru tine. Funcționează bine pentru uz general în bucătărie și este suficient de mare pentru a găzdui mai multe ingrediente.

Deoarece lichidul obținut cu un blender este fibros, corpului tău îi va lua mai mult timp pentru a absorbi toți nutrienții din smoothie. Eliberarea susținută de energie te face să te simți plin pentru mai mult timp.

Blenderele funcționează la viteze foarte mari, lamele rotindu-se la câteva mii de ture pe minut. Majoritatea blenderelor moderne au viteze de aproximativ 20.000 până la 29.000 rpm pentru a amesteca eficient chiar și ingredientele oarecum dure. Vitezele mari se traduc, de asemenea, la timp de amestecare rapid, prin urmare, economisesc timp.

Unele mărci celebre de blender includ NutriBullet și Vitamix.

Storcător de fructe

Un storcator de fructe funcționează prin extragerea sucului din fructe sau legume și elimină fibrele și pulpa. Sucul rezultat este un lichid subțire și concentrat, care este de obicei sărac în fibre, dar bogat în nutrienți importanți. Cu toate acestea, vei avea nevoie de o cantitate suficientă de fructe și legume pentru a face un pahar de suc. Printre produsele pe care un storcător standard le poate procesa se numără varza kale, spanac, morcovi, ghimbir, mere și țelină.

Storcătoarele sunt de două tipuri: centrifugale și masticatoare. Un storcător centrifugal extrage sucul printr-o lamă metalică rotativă care presează ingredientele pe o sită. Sucul este apoi scurs în recipientul de așteptare, în timp ce pulpa este lăsată în urmă pentru eliminare.

Un storcător cu masticație, cunoscut și sub denumirea de storcător cu presare la rece, poate fi ceea ce ai nevoie dacă ești o persoană interesată de un suc plin de nutrienți. Storcătorul presează și zdrobește ingredientele pentru a elimina sucul. Deși timpul de prelevare a sucului va fi puțin mai lung, acestea sunt eficiente în reținerea nutrienților esențiali. De asemenea, sunt semnificativ mai mari și mai scumpe decât storcatoarele centrifugale.

Cele mai populare mărci de storcătoare includ Breville și Omega, printre altele.

Verdict

În concluzie, dacă ești un iubitor de smoothie-uri și intenționezi să-ți îmbunătățești sănătatea digestivă cu fibre, în principal, un blender poate fi cel mai bun candidat.

Dacă vrei sucuri proaspete pentru a-ți spori energia și a-ți hrăni corpul rapid cu o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți, un storcator ar fi alegerea pentru tine.


Kudika
10 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.