Setari Cookie-uri

Cum aplici corect principiile stilului de viață sănătos – 4 puncte cheie la care să fii atentă

Cu toții ne dorim un corp sănătos și plin de energie, iar adoptarea unui stil de viață echilibrat reprezintă șansa de reușită. Dar care sunt punctele-cheie pe care trebuie să le aplici?

Ai auzit de foarte multe ori sintagma „adoptă un stil de viață sănătos”, dar oare știi cu adevărat ce reprezintă acesta? O sănătate bună nu este reprezentată doar de absența unei unei afecțiuni, ci este o stare de bine atât fizică, mentală, cât și socială. Iar pentru a te bucura de o viață sănătoasă, este esențial să aplici o serie de principii, astfel încât organismul tău să funcționeze corect.

Începe cu prevenția

Un corp sănătos are nevoie de atenție și de îngrijire constantă. Pe lângă exercițiile fizice ce ar trebui să facă parte din rutina zilnică, vizitele periodice la doctor ar trebui incluse pe lista ta de acțiuni care te ajută să-ți menții o stare de sănătate optimă .

Oamenii se feresc în general de doctori și evită să-și programeze controalele de rutină. O astfel de abordare poate conduce la agravarea și, prin urmare, îngreunarea tratamentului pentru unele afecțiuni. Multe boli pot fi diagnosticate în stadii incipiente, iar un tratament corect și aplicat la timp poate avea rezultate excelente.

Citește și:

Dacă nu ți-ai efectuat controalele anuale, este momentul să începi să-ți stabilești vizitele medicale.

Mai mult, printre acțiunile de prevenție pe care le poți lua în calcul și care te ajută să ai parte de mai multă liniște este optarea pentru o asigurare medicala ce îți oferă protecție financiară în cazul apariției unor afecțiuni grave. Observă avantajele fiecărei polițe, discută cu un specialist și alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine cu stilul tău de viață și nevoile tale.

Ține cont de importanța unei diete echilibrate

O dietă echilibrată are o contribuție majoră în calitatea vieții. Pentru o bună funcționare, corpul nostru are nevoie de alimente din toate grupele principale, în proporții corecte, astfel încât să ofere o nutriție optimă. Astfel, o dietă echilibrată va conține produse proaspete, cât mai puțin procesate și va avea la bază principiul echilibrului.

Citește și:
  • Cum să ai grijă de părul tău
  • De ce are nevoie părul tau: balsam sau mască?
  • Ghidul tău despre lacul semipermanent

Dintr-o dietă echilibrată nu trebuie să lipsească fructele și legumele, atât de bogate în vitamine. Acestea sunt sărace în calorii, bogate în fibre, pline de vitamine și minerale și foarte hrănitoare. Încearcă să incluzi în meniul tău zilnic fructe și legume proaspete, alături de leguminoase, pește și carne slabă, lactate (dar cu grijă pentru conținutul de grăsimi din acestea) și cereale integrale.

Socializează și bucură-te de oportunitățile vieții

Socializarea oferă o serie de beneficii pentru sănătatea mentală și, potrivit studiilor, conectarea cu prietenii poate stimula sănătatea creierului și reduce riscul de demență. În plus, cercetările arată că persoanele care au o viață socială activă tind să trăiască mai mult decât cei care sunt izolați.

Citește și:

De asemenea, conform sursei citate anterior, implicarea în activități sociale poate avea un impact pozitiv asupra sistemului imunitar, astfel că vei trece mai ușor peste răceli și alte probleme de sănătate.

Dacă te gândești cum ai putea să ai parte de mai multe activități de socializare, ia în considerare să te înscrii la un curs sau să devii voluntar într-o organizație caritabilă. Poți merge să vizitezi muzee și să discuți cu ghidul despre informațiile și lucrurile pe care le afli de acolo sau creează un program de exerciții fizice pe care să-l parcurgi cu un prieten.

Adoptă un stil de viață activ

Un stil de viață activ este unul dintre cele mai bune medicamente pentru sănătatea ta. Mulți oameni fac mișcare pentru a câștiga lupta cu kilogramele în plus, dar crearea unui program zilnic de exerciții fizice va face minuni pentru organismul tău, nu doar din punct de vedere al aspectului fizic. Nu doar că vei menține o greutate optimă, ci vei scădea riscul apariției unor boli cardiovasculare, vei combate anxietatea și vei întări sistemul osos și cel imunitar. În plus, nivelul tău de energie va crește, iar starea ta generală se va îmbunătăți.

Citește și:

Adoptarea unui stil de viață sănătos reprezintă un proces îndelung, iar rezultatele nu vor apărea de pe-o zi pe alta. Așadar, acordă-ți răbdare și bucură-te de micile reușite.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.