Setari Cookie-uri

Cele mai simple trucuri care te vor motiva să aduci sportul în viaţa ta

Simți că ai nevoie de mai multă mișcare în viața ta, dar sala de sport nu îți este tocmai prietenă? Iată cum să te motivezi pentru a aduce sportul în viața ta!

Nu toată lumea este făcută să iubească sportul, însă lipsa mişcării fizice este o problemă ce afectează orice organism. Dacă iubeşti serile liniştite, petrecute acasă, cu cei dragi sau singură, cu noua ta carte preferată, alături de un ceai sau un pahar de vin, pentru a-i asigura organismului tău timpul de mişcare zilnic recomandat, poţi apela la câteva artificii.

Deşi sportul înseamnă sănătate, nu toate persoanele iubesc să facă mişcare. Fiecare om este construit diferit, cu pasiuni şi aptitudini diverse, iar acest lucru ne oferă unicitate. Unele persoane au talent la muzică sau artă, altele sunt foarte îndemânatice şi pot repara sau construi cu uşurinţă, iar altele sunt născute cu o predilecţie către sport şi orice implică mişcare fizică. Oricare ar fi pasiunea noastră, în viaţă învăţăm să îmbinăm utilul cu plăcutul, iar efectuarea mişcării zilnice sau măcar ocazionale este unul din lucrurile pe care trebuie să ni-l introducem în rutină, indiferent dacă ne place ori nu.

Citește și:

Dacă adori să faci sport, în sala de fitness sau în aer liber, ori dimpotrivă, doar gândul că trebuie să depui efort te oboseşte, pentru a-i oferi organismului tău un boost de energie şi un ajutor de nădejde în construirea şi păstrarea unei imunităţi puternice, important este să eviţi pe cât posibil sedentarismul. Acesta este un factor ce declanşează numeroase probleme de sănătate şi, în plus, favorizează acumularea de kilograme, ceea ce nu face altceva decât să îngreuneze o bună funcţionare a organismului.

Astfel, dacă faci parte din categoria celor ce preferă după-amiezile petrecute acasă, cu un maraton de seriale şi comenzi diverse la firmele care livrează mâncare, iată câteva trucuri pentru a-ţi stârni interesul de a efectua mai multă mişcare:

Citește și:

Cumpără-ţi articole sport cât mai atrăgătoare

Ce femeie nu îşi doreşte să se simtă atrăgătoare? Asta nu înseamnă automat haine mulate, ci doar articole care să îţi placă şi să îţi ofere un boost de încredere în tine. Astfel, caută o pereche de adidasi de la Adidas sau orice alt brand ce creează modele atrăgătoare şi, cumpărându-i, vei simţi de îndată o dorinţă de a-i plimba prin parc. Dacă ai mai multe kilograme decât ți-ai dori pentru a te simți bine pielea ta, un trening în culorile preferate îţi va crea atât confortul, cât şi dispoziţia necesară pentru a face câțiva paşi în natură.

Caută sportul potrivit pentru tine

Abonamentele achiziţionate şi nefolosite la sălile de sport au devenit un fenomen, în ultimii ani. În special în luna ianuarie, după ce ne facem o listă cu toate lucrurile pe care vrem să le îndeplinim în anul ce abia a început, alegem cel mai bun abonament disponibil la sala aleasă şi…atât. Motivaţia de a începe antrenamentele ne lipseşte, de multe ori, cu desăvârşire şi lăsăm abonamentele achitate neatinse. Acest lucru se întâmplă deoarece nu ne preocupăm suficient să ne alegem sportul potrivit nevoilor şi plăcerilor noastre. Astfel, degeaba iubim mersul pe bicicletă, dacă o oră de spinning ne dă mari dureri de articulaţii. Alocă timp pentru a studia toate tipurile de antrenamente disponibile şi cu siguranţă vei găsi un sport care să-ţi placă suficient de mult pentru a te motiva.

Citește și:

Nu este necesar să practicăm un sport de performanţă sau să petrecem zilnic ore în sala de forţă, pentru a ne bucura de un organism sănătos. Câteva zeci de minute de plimbare zilnică, împreună cu o alimentaţie corectă, ne oferă o stare de bine, întăresc imunitatea organismului şi ne apără de acumularea kilogramelor nedorite.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.