Setari Cookie-uri

Gemoterapia - calea spre un stil de viață sănătos

În fiecare moment, corpul are nevoie de protecție, vitamine, minerale și antioxidanți, pentru a funcționa eficient. Află cum susține gemoterapia starea de bine a organismului. ===▷▷▷

Stilul de viață sănătos este rezultatul alegerilor pe care oamenii le fac în fiecare zi. Fie că este vorba despre alimentație, mișcare fizică, starea psihică sau programul de odihnă, bunăstarea personală apare în momentul în care toate aceste elemente se află în echilibru.

Respectarea unei diete bazate pe nutrienți, proteine, cereale, alimente bogate în fibre, leguminoase, lactate, consumul de apă necesar, efectuarea unui set de exerciții fizice, relaxarea zilnică și 7-8 ore de somn în fiecare noapte pot face diferența. Întrucât este recomandat să previi cauza, în loc să tratezi efectul, este important ca organismul să primească mereu tot ce are nevoie.

Totodată, sub expunerea la factorii externi, precum poluarea mediului înconjurător, prezența aditivilor în alimentele consumate sau modul de viață alert și modern, pot apărea dificultăți în eliminarea reziduurilor generate de metabolism. În acest punct, gemoterapia devine o metodă eficientă pentru drenaj și menținerea sănătății organelor.

Citește și:

Ce este gemoterapia?

Gemoterapia sau terapia naturală cu muguri de plante a fost introdusă în România în anul 1995. Considerată a fi noua fitoterapie, gemoterapia este o ramură a terapeuticii, în care plantele sunt prelucrate în stare proaspătă, fără să parcurgă o etapă de uscare.

Pol Henry, părintele gemoterapiei moderne, a contribuit în mod activ la dezvoltarea acestui domeniu, începând din 1959, când primele sale descoperiri au fost publicate în „Analele homeopatice din Normandia”. Medic homeopat în Belgia, Pol Henry a efectuat prima cercetare cuprinzătoare, cunoscută pentru calitățile terapeutice ale mugurilor de plante, continuându-și studiile pentru a include rădăcinile, lăstarii și scoarța plantelor.

Citește și:

Astfel, prin prelucrarea părților tinere ale plantelor exclusiv în stare proaspătă, în vederea extragerii fito-complexului specific, ia naștere conceptul de gemoterapie, pus în practică în mai multe țări, inclusiv România.

Cum se prepară extractele gemoterapice?

Particularitatea majoră a acestei terapii naturale este utilizarea țesuturilor meristematice proaspete, adică, părțile tinere ale plantelor. Des întâlnite în gemoterapie sunt:

  • mugurii: de brad, de coacăz negru, de alun, de arin alb, de călin, de carpen, de castan comestibil, de cătină albă, de dud negru etc.;

  • mlădițe: de caprifoi negru, de cătină roșie, de cedru, de cimișir, de iarbă neagră, de ienupăr, de măceș etc.;

  • radicele: de ovăz, de porumb, de secară;

  • semințe: de mesteacăn, de viță-de-vie;

    Citește și:
  • sevă: de mesteacăn;

  • amenți: de mesteacăn pufos, de salcie, de stejar;

  • scoarță: de salcie.

Procesul de prelucrare a plantelor constă în:

  • mugurii și părțile tinere ale plantelor sunt presate la rece;

  • fără a include fierberea, din sucul proaspăt, obținut din fructe de pădure și zahăr invertit, se formează baza siropurilor.

În ceea ce privește gemoterapicele și fitoterapicele, motivul pentru care sunt alese țesuturile meristematice este conținutul celulelor stem vegetale care, prin analogie cu cele umane, sunt pluripotente. Bogate în vitamine, săruri minerale, factori de creștere, fito-hormoni, antioxidanți, aminoacizi și micro-polipeptide, și utilizate în stare proaspătă ajută la menținerea principiilor active, ce acționează profund la nivel de celulă.

Citește și:

Așadar, metoda de preparare selecționată este maceratul glicerinic, care garantează obținerea aceluiași produs de fiecare dată. Țesuturile embrionare ale plantelor sunt introduse într-o soluție compusă din apă, glicerină și alcool, pentru o perioadă de aproximativ trei săptămâni.

Avantajele gemoterapiei

În primul rând, produsele gemoterapice sunt naturale 100%, fără conservanți, zahăr adăugat sau coloranți artificiali, ceea ce este un aspect pozitiv, în ceea ce privește sănătatea corpului. În fiecare zi, sistemul imunitar este nevoit să treacă prin multiple provocări, iar un aliat de nădejde, sub forma acestei terapii naturale, este un ajutor binevenit.

Spre exemplu, în sezonul rece, extractul din mlădițe de măceș este recomandat pentru întreținerea căilor respiratorii, având rol antiinflamator, antialergic și vitaminizant. Bogat în antioxidanți și vitamine (A, C și P), gemoterapicul din mlădițe de măceș poate fi asociat cu tinctura de propolis.

Citește și:

Mai mult, garanția eficienței gemoterapiei în viața cotidiană este consolidată de procesul de recoltare și tehnologiile de fabricație a extractelor vegetale. Din moment ce sunt utilizate doar părțile tinere ale mugurilor și plantelor, colectate de pe suprafața terenurilor ecologizate, lipsite de poluanți, atât în aer, cât și în sol, efectele benefice acționează blând și profund, reușind să regleze, regenereze și restructureze celula.

Calea spre construirea și respectarea unui stil de viață sănătos este presărat cu alegeri dificile, întrucât sunt mulți factori, interni și externi, care trebuie luați în considerare. În acest scenariu, gemoterapia poate contribui la păstrarea sănătății și menținerea unei stări de bine.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.