Setari Cookie-uri

despre prieteniile adevarate

Mi s-a intamplat de curand sa constat ca cea mai buna prietena a mea,de fapt este un alt om pe care nici astazi nu-l recunosc.Eram cele mai bune prietene(cel putin asta credeam eu),faceam totul impreuna,plangeam si ne bucuram impreuna.Dintr-o data,pur si simplu s-a schimbat...Nu inteleg unde s-a dus omul acela minunat care imi dadea sfaturi,care ma ajuta si ma intelegea,pe care il iubeam atat de mult...Acum nu ne mai vorbim,caci s-au spus cuvinte grele care si acum ma dor...Nu voi intelege niciodata ce-l determina pe un om sa se schimbe atat de mult...poate ma ajutati voi...
miha_ela
Postat pe 5 Ianuarie 2008 21:33
E cumva un barbat la mijloc? stii de ce intreb pentru ca in general prieteniile intre femei de la asta se strica.
alexia30
Postat pe 5 Ianuarie 2008 21:44
Mihaela , nu ai fost f clara cand ai expus problema ta , asa cum spune Alexia , nu ai precizat motivul . Sunt inconjurata de multe amice , sa zicem si prietene...Insa sincer , mi se pare al naibii de greu sa ai o prietena adevarata. Femeile , prin natura lor sunt invidioase si un pic rautacioase una fata de alta.Am intalnit cazuri in care cea mai buna prietena s`a dovedit a fi cel mai mare dusman ...Acum na , nu trebuie sa generalizam...Dar o prietena in adevaratul sens al cuvantului , sincera , neinteresata si fidela ...f rar! Sper ca nu am suparat femeile...insa trebuie sa recunoastem k asa este!
Kittynelle
Postat pe 6 Ianuarie 2008 01:22
Cred ca s-a schimbat foarte mult in urma unei deceptii in dragoste.Dar daca asta era problema si suferea,nu inteleg de ce nu mi-a cerut ajutorul...Noi am stat impreuna cu inca 2 fete intr-o garsoniera iar conflictele au aparut in momentul in care ea a devenit "sefa"acolo.Garsoniera era a unei rude de-ale ei si facea cu noi cam ce dorea.Eu nu sunt genul de persoana care sa fie umilita si sa fiu sclavul cuiva asa cum isi dorea ea...Cam de atunci au pornit conflictele...
miha_ela
Postat pe 7 Ianuarie 2008 18:57
Aici Puffilici are dreptate, o prietenie sincera si adevarata intre femei e mai greu. Nu zic ca nu exista, e posibil. Si eu am avut o prietena foarte buna din copilarie, din clasa a treia si a durat asa pana la varsta de 18 ani, cand, brusc ,s-a schimbat si nu o mai recunosteam. Poate si eu m-am schimbat dar pe ea am considerat-o mereu prietena mea cea mai buna, chiar si acum cand nu mai stiu nimic de ea de 2 ani. Dar...c"est la vie.

Postat pe 7 Ianuarie 2008 22:04
dar nu-i trist, fetelor, ca-i asa de a naibii de greu sa ai una, doua, de noua nici nu poate fi vorba, prietene adevarate? de ce simt femeile nevoia sa intepe, de ce sunt invidioase, de ce se cearta ca doua tate in piata, cand mai si zic ca sunt prietene? si eu cred ca e tare greu sa ai o prietena de suflet...din fericire eu am...dar am avut si dezamagiri majore pe subiectul asta...

Postat pe 13 Martie 2008 17:24
PRIMA MEA " PRIETENA ADEVARATA" PE CARE AM IUBIT-O CA PE O SORA A SFARSIT PRIN A SE CULCA CU PRIETENUL MEU DIN ACE A PERIOADA. TOT EA A VENIT SI MI-A SPUS SI MI-A CERUT SA O IERT. BINEINTELES CA NU AM IERTAT-O NICIODATA. AM INSA O PRIETENA F. APROPIATA( NE CUNOASTEM DE LA GRADINITA SI AM FOST COLEGE DE BANCA PANA-N CLASA A X-A), PE CARE O IUBESC SI CARE A STIUT SA RAMANA APROAPE DE MINE IN MOMENTELE NU TOCMAI PLACUTE ALE VIETII CHIAR DC INTR-O PERIOADA MA INDEPARTASEM DE EA. ASA CA PRIETENI ADEVARATI SUNT PRIETENII CARE SE BUCURA CAND TI-E BINE SI-TI SUNT ALATURI LA NEVOIE.

Postat pe 13 Martie 2008 17:56
de cand l-am cunoscut pe sotul meu relatiile cu "fosta mea prietena cea mai buna" cum ii zic acum, mai in gluma mai in serios s-au racit treptat pana cand au incetat sa mai existe. a fost, bineinteles, invidia la mijloc, lucru care m-a facut sa o evit. cel mai nasol a fost atunci cand noi ne-am luat masina, nu eram casatoriti pe vremea aia, castigam vai mama noastra, deci masinuta aia noua si frumoasa era o realizare aproape neasteptata pentru noi, si ea ma suna si in loc sa ma felicite ma intreaba daca e luata in "coproprietate"? adica: daca va despartiti, tu ce faci? ramai cu buza umflata ca proasta? daca nu ar fi stiut ce relatie este intre mine si el as mai fi inteles, dar cand stia ca deja suntem de un 2 ani impreuna, locuim impreuna de un an si inca mai stam buza-n buza, cum de ma intrebi asa ceva? sigur din ividie nu a zis asta, ci din interes real fata de binele meu, nu?! si daca sa zicem ca ne-am fi despartit, na, ce facea cu masina, ca e luata in leasing si deci nu e nici a lui nici a mea, e a bancii! sa-mi dea mie d-zeu sanatate si noroc sa castig bani ca nu stau eu in niste fiare, daca castig bine imi iau ce masina vreau eu. intrebarea asta m-a indepartat de tot si de atunci nu s-a mai lipit nici o prietena de mine, iar eu in femei nu am incredere ca-s rele si invidioase (ca ma vad pe mine ca sunt asa uneori fata de alte colege, altele de ce n-ar fi)

Postat pe 13 Martie 2008 18:00
am observat ca femeile care nu simt nevoia sa intepe,sa barfeasca,sunt marginalizate de altele,si poate d-asta nu isi gasesc prietene,ce ziceti ?sunt privite cu suspiciune,de parca..."tu nu esti de-a noastra"
lief
Postat pe 14 Martie 2008 10:46
lief, dragutza, eu nu ziceam sa nu intepi/am deloc...nu pot suporta oamenii care-s de aceeasi parere cu mine, doar fiindca am emis eu o parere, nu pentru ca si creierasul lor i-a dus la aceeasi concluzie logica...deci, nu-mi plac 'plantele' umane neganditoare, si nici nu-mi fac prieteni din categoria asta...si eu, una, sunt cam 'intepatoare' de felul meu, adica ironica, dar si autoironica, drept ii...si n-o sa-mi schimb felul de a fi, nici in relatiile cu prietenii sau prietenele mele...doar ca intr-un fel 'intep' un prieten/o prietena, atunci cand e cazul, nu gratuit, mai domolesc si eu tonul, ca doar suntem prieteni, nu inamici, si in alt fel fac femeile alea, care practica 'intepatul' din pura rautate, sau invidie, sau ce-stiu-eu-ce alte motive meschine si penibile...

Postat pe 14 Martie 2008 10:52
ma refeream la ultima parte a ceea ce zici tu ,care sunt invidioase.si nu numai cu prietenele lor,ci cand sunt cu acestea barfesc tot ce misca "de ce simt femeile nevoia sa intepe, de ce sunt invidioase, de ce se cearta ca doua tate in piata," cum ai zis aici-nu ma refeream la a zice franc in fata prietenei ce crezi despre ceva anume si nici chiar cand se foloseste ironia si autoironia intr-o discutie
lief
Postat pe 14 Martie 2008 11:03
a, ok, ma faulte, atunci, lief...mai ziceam sa pove din experienta personala cu 'fosta cea mai buna prietena'...care a fost, credeam eu, dar, de fapt, pentru mine ea n-a fost, doar eu pentru ea, cea mai buna prietena, aproape 7 ani de zile, careia puteam sa-i spun orice, ma confesam oricand, si ea la fel, o sustineam si o ajutam neconditionat, in orice moment, c-asa mi se parea normal, si credeam ca ma iubeste...eu, una, sigur tineam foarte mult la ea...s-a intamplat c-am divortat...si s-a mai intamplat c-am ramas si fara job, atunci, si fara bani...deci, cam pe langa plopii fara sot...si tot atunci s-a intamplat sa descopar ca, fara bani si fara job, nu mai eram atat de interesanta pentru asa-zisa 'prietena mea cea mai buna'... si, in vizita la ea aflandu-ma(acum ma gandesc c-a fost si tare cretina, de-a facut asta!) sa vad un mesaj de-al ei de pe mess, cu o alta tipa, in care ma facea in fel si chip...m-a durut ingrozitor! oricum, eram intr-o pasa superproasta atunci! dar a fost cumplit! m-am inchis in casa si-am plans doua zile...poate par naiva sau fraiera...dar chiar am suferit...si nu puteam sa-nteleg cum a putut face asa ceva...cand eu am crezut in ea tot timpul si in prietenia ei...am ajuns atunci, la momentul ala, sa nu mai vreau sa ma vad cu nici un alt prieten...ma gandeam ca daca mi s-a intamplat asa cu ea, ce sa mai sper de la altii! din fericire, am depasit momentul, mi-am dat seama ca daca ai ghinionul sa iei drept prieten o subspecie umana cum e ea, nu trebuie sa generalizezi si sa crezi ca toti oamenii sunt la fel...si-am mers mai departe...a trecut mai bine de un an de-atunci, mi-am revenit, si afectiv, si financiar, si, ce credeti??? cand m-am redresat si material, si ea a aflat, nu stiu cum, a inceput din nou sa ma bazaie...ca a gresit, ca-i pare rau etc etc...dar, evident, n-am mai reluat relatia, desi insista permanent, cu toate ca i-am spus 'verde-n fata' ca nu mai vreau s-o vad niciodata! mi-e greata si-acum cand ma gandesc la ea...uneori chiar sunt mai naiva decat media!

Postat pe 14 Martie 2008 11:15
as vrea sa aflu si parerea voastra....nu cred in iubirea care apare in timp...pt mine ..ori apare ori nu...totusi suntem cei mai buni prieteni, el spune ca pt el sunt cea mai buna si mai intima prietena...eu il iubesc...el spune ca ii sunt draga , dar ca la varsta lui...iubirea nu mai e ca la 20 de ani...!oare pot sa ajung iubita lui.......?????
miri81
Postat pe 14 Martie 2008 11:20
cred c-ar trebui sa detaliezi un pic ideea, miri81...cati ani are el, de ex, de iubirea la el nu mai e ca la 20 de ani? si sunteti doar prieteni sau e ceva mai mult? de cat timp sunteti prieteni si care-i exact relatia voastra?

Postat pe 14 Martie 2008 11:24
ok...detaliez.....el are 36 ani..si relatia este mai mult decat o prietenie.....a fost ..totul....iar asta de cateva luni..numai ca ..ne despart cateva sute de km si ne vedem mai rar....dar cand ne vedem ..suntem un cuplu..in adevaratul sens al cuvantului!
miri81
Postat pe 14 Martie 2008 15:13
cred ca mai multe detalii, miri...ce inseamna 'mai mult decat o prietenie'? ati fost un cuplu mai demult si v-ati despartit? el are vreo alta relatie? cat de rar va vedeti? si in restul timpului, cum sta treaba? mai comunicati, sau cum e exact?

Postat pe 14 Martie 2008 15:46
Prietena mea cea mai buna se numeste Elena si o ador! Ea imi este aproape cand am nevoie de ea! Imi este alaturi si cand am motive sa zambesc! Ideea e k este acolo! Ma stie foarte bine si de asemenea stie ce am eu nevoie sa fiu fericita si ma ajuta sa ating idealul asta! Am avut momente mai grele in viata si a stiut sa ma ajute sa trec peste ele! Nu m-a tradat pana acum si am convingerea ca nu o v-a face! Am avut si certuri dar am stiut sa trecem peste ele. Nu avem aceleasi gusturi in materie de barbati si cred ca lucrul asta constituie un avantaj.

Postat pe 25 Martie 2008 11:47
Miha_ela,poate ca ai gresit cu ceva si nu iti mai amintesti. Mie mi s-a mai intamplat dar eu si Elena am stabilit de la bun inceput sa ne spunem ce ne deranjeaza atunci cand gresim,in felul asta evitam multe rabufneli. Sau poate ea nu a fost prietena pe care o credeai tu. Se intampla ca persoanelein care avem incredere sa ne dezamageasca. Crede-ma daca era prietena ta cea mai buna ar fi fost in stare sa iti spuna daca este ceva in neregula cu relatia voastra sau cu ea. Nu te merita ca prietena! Te pup si capul sus! Fi maiatenta data viitoare cu cine iti legi o prietenie!

Postat pe 25 Martie 2008 11:52
daca tii la ea,incearca sa porti o discutie cu ea...sa vezi unde si de ce s-a rupt firul...trebuie sa va completati una pe alta...sa cere-ti scuze...si crede-ma...nu suna prea bine ceea ce spun acum dar... e mai bine sa o stii asa, decat sa o stii moarta...pentru ca eu as fi preferat ca prietena mea, si singura, sa fi fost departe de mine, ori sa fi fost certate, decat sa stiu acum ca nu o voi mai vedea niciodata... am ramas socata un pic cand ti-am fazut poza aici, in miniatura semeni cu ea...automat am intrat sa vad poza mai bine... e ciudat...inca mai am speranta/cred/vreau/imi doresc/ sa fi fost doar o inscenare,sa nu fi fost adevarat... mai aveam atat de multe sa ne spunem...dar am ramas cu vorbe goale...o prietenie trebuie apreciata ca si cum azi ar fi ultima zi...ca si iubirea pentru cel de langa tine... te-am pupat

Postat pe 26 Martie 2008 11:02
mi se pare ciudat ca am gasit forumul asta acum cand de vreo sapt m'am certat foarte tare cu prietena mea cea mai buna. Ne cunoastem de mici adica de aproape 14 ani si Puyo(porecla ei) are o sora Cristina care e cu un an mai mare.Eram un fel de trio, tot timpul ieseam impreuna, discutam, aveam cam acelasi cerc de prieteni, ne certam dar ne impacam la scurt timp... oricum luna aceasta de cand s'a termina scoala( sunt in acelasi lic si in aceeasi banca impreuna cu Puyo) ne'am certat cam des... inainte sa plec la tara ne'am certat cand am venit am stat vreo 2 zile iar ne'am certat si cand a trebuit sa plec in Bulgaria ea nu stiu de ce s'a certat cu mn, a inceput sa ma injure asa ... mie mi s'a parut fara motiv. Sa ma duc la ea sa'mi vb imi este greu pentru ca mi'e frica de reactia ei... cred ca iar o sa inceapa sa injure sa spuna ca am scazut in ochii lor si nu stiu ce sa fac. M'am gandit ca ar fi mai usor sa merg inainte fara ele dar nu stiu daca asta e decizia corecta. Tin sa mentionez ca fratele meu se casatoreste cu sora lor mai mare in septembrie deci... o sa fim rude... astept un sfat ceva.
MidnightFist
Postat pe 4 Iulie 2008 14:49
prieteniile adevarata exista dar sunt foarte PUTINE!!!..din pacate totul se distruge in momentul in care apare invidia...am traito p propria piele..
aura88
Postat pe 11 Iulie 2008 14:33
http://www.kudika.ro/comunitate/confesiuni/vezi_confesiunea/688.html
citeste confesiunea asta si poate vei intelege ca oricat de bun prieten ti-ar fi cineva, mai intai se gandeste la el si apoi la tine.si oricum, oricare ar fi motivul pt care s-a schimbat, ea singura va regreta mai tarziu, iti va cere iertare si poate daca nu e prea tarziu lucrurile vor redeveni cele dinainte.intre mn si ea(fata din confesiune) este totul ok acum.nu mai bine ca inatinte, dar totusi mi-am recastigat o prietena si o buna sfatuitoare(si ea la fel)
dreamingofhappines
Postat pe 11 Iulie 2008 18:38
Sincer nu'sh cum ai putut s mai ramai prietena cu ea...si mai ale s iesiti toti trei la un suc.Mi s pare mult prea mult...si eu am trecut printr-o experienta asemanatoare si d atunci nu am mai vrut s aud niki d ea,nici de el...oricum..important e k acum u esti bine si nu te mai afecteaza ce a fost :* kisses..

Postat pe 13 Iulie 2008 10:46
sincer..prietenia adevarat nu cred k mai exista...toti au un interes...am ajuns la concluzia..k nu am prieteni ,am doar cunostinte...cat de mult ai incerca sa-i ajuti sa fi langa ei...devii doar o marioneta pe care o fol dupa bunul lor plac...
criss_a
Postat pe 15 Iulie 2008 11:46
offf...oamenii se schimba cu trecerea anilor.si mie imi reproseaza cea mai buna prietena ca nu mai sunt acelasi om,ca nu o mai sun la fel de des,ca nu-i mai impartasesc trairile mele,ca nu mai am incredere in ea si asa mai departe..poate sunt in aceeasi sit cu prietena ta.sg mea explicatie e ca am crescut si nu imi mai plac locurile pe care le frecventam,nu ma mai"spovedesc"la prieteni,mi-am extins grupul e prieteni.sincer mi-e dor de ea,dar s-a transformat intr-o fiinta cicalitoare care de fiecare data cand vb cu ea gaseste ceva sa-mi mai reproseze.am impresia ca eu am evouat,am crescut,iar ea a ramas la acelasi stadiu...poate asta crede si pr ta...

Postat pe 17 Iulie 2008 19:09
nu prea cred k mai exista astazi prietenie adevarata!!! caci azi prietenul adevarat nu iubeste prietenul prieteniei!!!azi cand traiam intr-o lume atat de perserva .....tu tii la prietena ta s ea isi "bate joc de tine" !!! toata lumea azi e numai dupa bani uita de sentimentele altora invidie etc!!! din pakte trebuie sa fii singur intr-o lume atat de rea
aura_andreea
Postat pe 18 Iulie 2008 12:58
Foarte rara, o prietenie adevarata. De obicei iti dai seama de o falsa prietenie intr-un moment crucial, exact ca in vorba aia "prietenul adevarat la nevoie se cunoaste".Interesul e in floare, pacat.Chiar daca o persoana e capabila sa fie un prieten adevarat, are doar de suferit din asta pt ca majoritatea profita.Trist, dar adevarat...
DeeaCatalina
Postat pe 15 August 2008 23:52
nu exista prietenie perfecta, dar exista posibilitatea de a te intelege bine cu o persoana care te accepta asa cum esti si pe care o accepti asa cum este. ca si in familie, te mai certi, te mai impaci, dar atata timp cat nu ai pretentia k celalalt sa fie perfect, o relatie de prietenie poate rezista in timp. nu stiu ce se intampla in cazul in care cade un barbat la mijloc, mie si prietenei mele de mai bine de 9 ani nu ni s-a intamplat si nici nu cred k va fi cazul pt avem gusturi complet diferite. in fine,ideea e k se poate. cel putin se poate pt mine, pana acum. mai departe nu stiu si nici nu voi gandi negativ. desigur k nu mai e k in adolescenta cand eram totul timpul impreuna, dar exista intelegere in continuare si repect si mai multa maturitate, in sensul k stim k nimeni nu e perfect. dar suntem in continuare prietene si asta reprezinta ceva foarte important pt noi.
morenyta
Postat pe 25 August 2008 12:00
De la: lief, la data 2008-03-14 10:46:33am observat ca femeile care nu simt nevoia sa intepe,sa barfeasca,sunt marginalizate de altele,si poate d-asta nu isi gasesc prietene,ce ziceti ?sunt privite cu suspiciune,de parca..."tu nu esti de-a noastra"




asta asa este... din pacate.
o patesc frecvent... si din cauza lipsei totale de interes din partea mea ptr subiecte gen "ai vazut ce a facut X?"... imi sunt atribuite tot felul de apelative, dintre care cel mai frecvent este "increzuta"... nu imi mai pasa, sau poate ca nu mai vreau sa imi pese de ceea ce se comenteaza pe seama mea, si totusi am momente cand ma intreb pur si simplu... sunt increzuta...de ce?
ptr ca nu am timp de barfe? ptr ca prefer sa imi petrec putinele ore libere alaturi de copilul meu care oricum nici nu-mi mai spune "mama" ptr ca ma vede prea putin? ptr ca refuz sa dantui "din buric" la comanda mai stiu eu carei "destepte"?... ptr ca prefer sa imi beau cafeaua in gradina, in boarea diminetii decat sa-mi incep ziua barfind manichiuristele?... ptr ca refuz sa dau explicatii unei persoane care nu stie si nici nu vrea sa stie despre mine altceva decat ceea ce-i convine? sunt increzuta ptr ca , atunci cand nu am dispozitia necesara ptr a primi vizite, raspund frumos " nu ma simt bine si nu as fi o companie placuta... mai bine ne vedem maine"...? da, asta fac, dar nu e mai corect asa decat sa stau cu un ranjet inghetat pe chip si sa-mi privesc interlocutoarea gandind obsesiv :"dar nu mai pleaca odata??"... eu zic ca e mai cinstit cum procedez eu... sau poate ca nu...
in definitiv, sunt o increzuta, imi pare rau ca asta e impresia lor despre mine, dar nu cred ca as avea vreun castig daca m-as alatura lor... sau gresesc?
Anissia27
Postat pe 25 August 2008 12:32
si azi am patit acelasi lucru :P
Anissia27
Postat pe 26 August 2008 15:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Codul bunelor manere pi net! 170 De la: andreea1976 21 Septembrie 2009 21:27
filme 1 De la: kudika340400 2 Ianuarie 2011 21:10
un sfat pls !! 1 De la: Zeno_Pasca_1 2 Mai 2014 00:12
VREAU SA REDEVIN CEA DE DINAINTE ! 26 De la: ali_cia101 14 Octombrie 2009 10:44
Rel cu un bun amic! 18 De la: sweetadryana 11 Ianuarie 2013 23:27