Setari Cookie-uri

SUNT ROMAN... DAR MA TRATEZ !

nu vreau sa fac publicitate gratuita asa ca iti voi trimite un mesaj pe privat,daca imi permiti evident,(imi cer scuze dar nu e modestie e doar....bun simt elementar),cu cea ma mare placere.macar in ceea ce priveste legea si respectul pt client am invatat ca e mai bine sa fii sincer decat sa vrei numai sa vinzi pt ca asta e prostie curata,nu faci decat sa iti faci singur publicitate negativa in cazul in care nu vrei sa schimbi produsul pt ca e defect... bine, nici sa fii luat de prost ca deh....se mai intampla sa fie si oameni care profita de bunatatea celorlalti....
dandanaua_reloaded
Postat pe 1 Iulie 2008 20:07
in viata au de castigat pana la urma cei care-si trateaza semenii cu sinceritate , corectitudine si respect . este un drum lung dar pana la urma da rezultate . poate nu in bani , faima si putere . doar in prieteni si dragostea si respectul lor . astea fac viata sa aibe gust si culoare . cine vrea bani , faima si putere sa treaca in echipa injuratilor si a celor la usa carora dusmanii fac coada pe trei randuri sa le infiga-n spate un cutit prietenesc , in tabara celor care s-au impritenit cu ulcerul . dupa fapta si rasplata . iti tratezi semenii cu sinceritate , corectitudine si respect pentru tine , pentru linistea si constiinta ta , nu pentru decoratii sau cufere cu parale . altfel cum ai putea sa te privesti in oglinda dimineata si sa-ti spui : merit o noua zi . noapte buna prieteni .
claudio
Postat pe 1 Iulie 2008 22:48
de asta iti pomeneam mai sus pe topic ,de puterea exemplului,claudio,nu in numele educatiei pe care am primit-o de la parinti si de a;profesori,ci in numele omeniei si pt faptul ca si eu la randul meu ma astept sa fiu tratata la fel.daca nu sunt ,atunci nu pot sa devin si eu scorpie ca nu stiu care nu a facut nu stiu ce pt mine .....nu ma lasa sufletul sa fiu scorpie....nu ma lasa sufletul sa raspund cu aceeasi moneda de indiferenta si indolenta la nesimtirea si rautatea altora...daca ai sti ce zambet poti scoate de la un om care sta in spatele ghiseului si iti incaseaza banii doar spunandu-i in loc de "la revedere" ...."o zi placuta va doresc!"....nu iti mai raspunde cu automaticul mmmm la reve....ci se uita la tine ,te priveste si abia atunci realizezi ca stai de vorba cu un om ...ca are ochi care te privesc cu tristete cu uimire cu placere etc etc etc...... nu mai vorbesc de acei functionari care dupa ore in sir de stat la o coada infernala si pana in fata nici macar nu te privesc...doar intind mana prin gemuletul acela minuscul pt diverse acte sau alte alea ...si isi fac sau nu treaba in ritmul lor,un ritm care te poate scoate din minti uneori....si daca reusesti sa treci peste nervii acumulati la coada in mirosuri pestentiale si/sau galagia infernala si uneori chiar si chiraieli de nou nascuti...si il tratezi pe om cu amabilitate (ca deh asa te-a invatat mama sa fii civilizata si sa ataci cu vorbe de duh)...atunci mai ca expresia aia tampa de pe mutra tuturor se schimba si vezi omul de dincolo de masca cotidiana ......si asa reusesti sa stai de vorba cu un suflet de om nu cu un functionar frustrat pe sistemul asta jenibil..... dar totul trebuie sa vina firesc si sa vina de la noi sa vrei sa faci asa ceva nu sa te simti obligat sa faci ceva sa nu uiti ca mai presus de DREPTURI...ai INDATORIRI!!!!datoria de a nu raspunde cu aceeasi moneda ci cu una mai pretioasa...respectul pt tine insuti .
dandanaua_reloaded
Postat pe 2 Iulie 2008 00:46
citeam deunazi de simandicoasa nunta de la monte carlo unde otravitoarea conjuratie a lichelelor pusa la cale de patriciu , bombonel , hrebe si compania s-a afisat la lumina fara grija , ragaind dupa un castron de icre negre asezonat cu escargots a la provencale , ambalandu-si fericiti ferrari-urile (?) de nuntasi si behaindu-si la lumina zilei pofta si nebunia puterii totale , absolute . ce le pasa lor de tarisoara noastra care a ajuns o fundatura de c...t ? ceata roz-bombon cu o adanca si imbatatoare aroma de hoit si rahat de dambovita ce se ridica din conturile lor obeze de prin monte carlo si alte insule man ii face sa vada viata intr-un roz optimist . viata-i frumoasa si merita traita , nu ? cum sa nu fie frumoasa viata de oligarh roman , bogat ca un satrap persan , de neatins ca un mare preot egiptean al cultului 'jigodiei nationale' ? chiar si dintr-o afacere falimentara se poate face o avere . chiar si un cadavru poate constitui un teren fertil pentru tot felul de larve , viermi si alti mancatori de rahat . cum sa nu fie frumoasa viata de politician in romania cand parlamentul a ajuns un bunker antiatomic inexpugnabil ce functioneaza in regim de salon pentru nunti si botezuri in care toti sunt de neatins si petrecerile si belsugul sunt perpetue ? am auzit ca s-au marit preturile ! aaa , foarte bine , cei care au votat cred ca sunt multumiti , ca si cei care n-au votat si care au preferat o telenovela educativa la tv sau o lada de bere rece la terasa de la colt . la mai mare cetateni ! zic si eu ca nenea iancu caragiale doar trei cuvinte inspirate de 'galibardi' : bravos natiune , halal sa ne fie ! aveti putintica rabdare , onorabililor , mai avem un pic ! 'boborul suveran' s-a obisnuit atat de mult cu statul corupt - coruptia stat sau cu circul si insulta parlamentara la fel cum s-a obisnuit magarul cu bataia . coruptia a incetat sa mai fie o infractiune . roadele sunt dulci si miros precum parfumul unei tarfe de lux plin de promisiuni fierbinti ! marii imbogatiti ai afacerilor veroase cu statul isi trambiteaza acum in pocniturile dopurilor de la sticlele de sampanie dom perignon si veuve cliquot sprijinul pentru statul minimalist , partial privatizat . un spectacol la care romanii privesc ca la balci , cu degetul in gura , partial tranchilizati si minunandu-se tembeli : ai dracu' dom'le , destepti mai sunt banditii astia !

claudio
Postat pe 2 Iulie 2008 11:04
Se spune ca un popor are conducatorii pe care ii merita. Inclin sa fiu de acord cu vorba asta.De ce? Pai sa ne uitam putin spre noi insine: Ne place sa stam pe margine si sa chibitam ce se mai intampla prin tara si prin lume dar nu suntem in stare sa ne facem ordine nici macar in fata portii; deschidem cu nonsalanta geamul masinii ultrabengoase, daca se poate si alba, ca e in trend, si ne aruncam paharul de unica folosinta din care ne-am baut cafeaua de dimineata. Ce conteaza ca suntem pe un mare bulevard al capitalei? Tigara si servetelul aruncate pe jos sunt deja lucruri banale.Da-i in ma-sa (scuzati) pe cei care administreaza orasul, sau sectorul, sau comuna! E treaba lor sa se ocupe de gunoaiele noastre! Ne plangem de calitatea invatamantului dar ne consolam copiii acasa: "Lasa dragul tatii/mamii, ca dobitocul ala de profesor nu stie ce geniu esti tu; bine ai facut ca l-ai injurat." Facem greva sau simpatizam pe cei care o fac fara sa ne intrebam: Bai, dar cine e liderul ala de sindicat? Aaaa... e Domnul Cutare, senator, patron la o firma care asigura intretinerea firmei la care suntem si noi angajati. Ce om, domnule....Ne iritam pentru ca stam mai mult la o coada la ghiseu dar nu vedem ca aceasta (coada) se ingroasa deoarece se trezeste unul ca nu are toate actele, desi pe toti peretii sunt insirate cerintele in cutare domeniu, se mai intoarce altul care "a mai stat o data la coada dar nu avea ceva si a trebuit sa cumpere de peste drum". Ne enervam cand pierdem timpul in blocaje pe strazi dar nu vedem ca 75% din vina ambuteiajelor o poarta soferii care nu au nici cele mai elementare cunostinte despre Codul Rutier, in schimb au tupeu cat incape intr-o masina maaare, nooooua si, ma repet, aaalba. Suntem rai, nu avem niciun pic de intelegere, daca ne spune unul o vorba o interpretam in functie de durerile noastre din acel moment si reactionam ca hienele, raspundem cu multa nesimtire, jignim fara nicio jena si, daca avem si auditoriu, cu atat mai bine.Cu totii ne indreptam spre un singur tel : toleranta 0.Crezi ca numai politicienii sunt vinovati, Claudio? Ei sunt produsul nostru. Ei sunt oglinda noastra. De preturile marite acum nu se fac vinovati cei pe care i-am votat (sau nu) in iunie. Ei se vor face vinovati pentru taxele marite de la anul. Pentru ca, nu-i asa, cineva care vine la conducerea unei firme, unui oras, unei tari, prima data studiaza bugetul Si constata ca e insuficient. Deci mai punem o taxa sau marim ce exista. Da, avem conducatorii pe care ii meritam. Da, suntem romani, dar nici macar nu incercam sa ne tratam.
crmn
Postat pe 2 Iulie 2008 19:24
crmn......asta oare cui se datoreaza???? mai pesimismul asta de rahat nu ma caracterizeaza pe mine.....prefer sa fiu iesita din comun sa fiu o ciudatenie intre oameni "normali" care au uitat de elementara educatie(sau care nu au primit-o niciodata) si sa dau eu un exemplu bun,ma infurii si injur ca un birjar si ridic eu mizeria altuia poate asa data viitoare se va simti si o va ridica ...sau o va pune la cos,ma uit urat si raspund pe masura nesimtitilor,ma interesez inainte de absolut orice acte am nevoie fara sa ma asez la o coada care oricum nu ma duce nicaieri....si nu tac meeei din gura nici macar atunci cand o baba nesimtita zice ca si-a lasat rand si apare tocmai cand sa intru eu ..... la dracu' cu respectul pt toata lumea pai ce io carpa sunt???? ionu am stat la o coada infernala intr-o caldura la fel de infernala??? "pai cucona ...las-o dracului de treaba cu batranetea asta asa ca si mie mi s-o facut rau de la caldura dar tot la coada am stat"....pai crezi ca daca ai o varsta onorabila iti permiti sa calci pe toata lumea in picioare??? ia sa vezi cum e cand o"buna samariteana" indrazneste sa imi spuna sa ma ridic de pe scaun si aveam piciorul umflat cat o sticala de 3 litri....nu cred ca vrei sa auzi tirada de dumnezairi pe care si-a auzit-o ea.....incepea cam asa: auzi cucoana nu-ti sta limba bine-n gura ,sau ai impresia ca io nu platesc abonament pe rahatul asta de autobuz ultraaglomerat? de ce p...la mea nu te ridici tu in picioare sa ii dai locul batranicii daca ma vezi pe mine asa needucata???? si nu te lua de parintii mei ca ma iau si io de ai tai si te spurc de nici sfintii nu te mai spala!!! nu vezi cucoana ca am piciorul umflat mai ceva ca o bomba gata sa explodeze??? de la stat in picioatre si de la munca tot asa ca si dv....ca nu stau degeaba acasa sa iti platesc tie pensia aia care inca ti-o mai da staul roman....!!!" mai are rost sa continui????? nu cred cand ma pornesc tare greu sunt de oprit si le spun pe toate cate-mi stau in gusa.....pt ca desi sunt inca un copil netrecut prin viata asa cum au proasta impresie unii ,am drepturi si obligatii in aceeasi masura in care au si cei de langa mine.daca e ceva ce nu suport atunci este nesimtirea de care dau dovada...cei din jurul meu....si chiar daca bomban intr-una ,pun mana si fac eu si treaba altora..asa bombanind dar o fac pt ca imi place sa iasa bine treaba nu de mantuiala.
dandanaua_reloaded
Postat pe 2 Iulie 2008 19:55
am citit un articol al lui C.T. Popescu , articol ce mi se pare definitoriu pentru Romania zilei de azi si sucita scara de valori impusa de glorioasele ei nulitati ajunse printr-un ciudat , ironic si unic eveniment galactic virf al piramidei valorilor . articolul este foarte instructiv si suna asa : .....' Idolii, modelele de viaþã ale tinerilor de azi scoase în faþã de mass-media, n-au greþuri nici cu matematica, nici cu româna. Ca sã-þi numeri banii, trebuie sã ºtii doar adunarea ºi scãderea. Credeþi cã „succesurile” Elenei Bãsescu i-au diminuat cota de succes printre puºtoaice? Gramatica nu face doi bani în faþa poºetelor de mii de euro ºi a superjeepului negru. D. Vanghelie a fost sancþionat la vot pentru „almanahe”? Majoritatea covârºitoare a personajelor publice ale zilei de azi au un vocabular de câteva sute de cuvinte ºi nu sunt capabile sã parleascã despre altceva decât politicãrealã, fotbal, „sentimente” ºi buletinul meteo. Ce ºansã are un pârlit de belfer, care nu poate sã aparã la televizor decât pierdut în mulþimea greviºtilor pentru un salariu decent, sã înlocuiascã în ochii elevilor un star al zilei vorbindu-le despre poetica lui Ion Barbu? Sistemul de valori pe care îl impune viaþa noastrã postrevoluþionarã e paralel cu cel predicat în ºcolile României. Nu spun predat, pentru cã nici profesorii care cred în el nu mai sunt mulþi. Cultura mijloacelor este înlocuitã de cultura scopului. Civilizaþia tehnologicã multiplicã ºi rafineazã mijloacele pentru atingerea unor scopuri tot mai bicisnice. Elevul care þine acum la ureche nelipsitul telefon mobil, o adevãratã corolã de mijloace, nu crede decât în cultura triº, ca mijloc direct ºi firesc de a obþine hârtia fãrã acoperire numitã diplomã de bac. Nu se va gândi vreodatã cã bijuteria de la urechea lui, pe care sub formã de handsfree „invizibil” o foloseºte la copiat, nu putea fi realizatã prin triºare. Problema e, deci, convingerea elevului cã majoritatea cunoºtinþelor care i se livreazã la ºcoalã nu-i folosesc la nimic. Ce se întâmplã însã când întrebãri de culturã generalã sunt puse în cadrul jocului pe computer numit Conquiztador, cu punctaje ºi topuri naþionale ºi mondiale? Se întâmplã cã jocul are un succes nebun. În ultimã instanþã, ca sã putem stopa cultura triº, în þara în care ºi concursul pentru copii Pampers e acuzat de fraudã, trebuie sã ne asumãm faptul cã vine peste noi lumea pe care ne-am dorit-o, dacã nu ne-a plãcut comunismul. Cãci comunismul a fost ºi o epocã a culturii generale. Capitalismul înseamnã pragmatism ºi specializare extremã. Vom avea ºi noi „analfabeþii” noºtri performanþi, aºa cum americani foarte eficienþi ºi respectabili nu ºtiu care dintre oceanele de la vestul ºi estul Americii se numeºte Atlantic ºi care Pacific. Ei spun simplu ºi cinstit: to the sea ! ' .... acest articol surprinde foarte bine bulibaseala totala , racnetul de manea din cultura si din societatea romaneasca . bulversarea cronica a sitemului de valori . avalansa de modele , manelisti , telenovele , dantelutze , funditze , irinei si monicutze , masini de lux , bijuterii de lux si 'sentimente' care imprastie parfumul ispititor si patrunzator al prostiei fara riduri si probleme de constiinta , fara circumvolitiuni . nuci gaunoase si mucegaite . impotriva tututror acestor 'binefaceri' si 'realizari' trebuie sa ma indignez , sa-mi strig revolta si sa ma tratez . tratamentul nu poate veni decat in doza de soc pentru ca boala sa fie invinsa . doare la inceput dar la fel ca la o injectie , dupa aceea trece . acul este lung , serul este foarte concentrat si dureros . ori la bal ori la spital . singura sansa pentru ca pacientul sa iasa din sevraj si sa se trezeasca la realitate . si sa inceapa sa curete mizeria si duhoarea din jur .
claudio
Postat pe 3 Iulie 2008 00:53
Haideti, oameni buni, ca poate totusi nu e dracul chiar asa de negru!

Claudio, ma bucur ca ai deschis acest subiect, ma intereseaza foarte mult. Ma bucur si mai tare ca, judecand dupa ultimul mesaj, parca ai vrea sa te departezi incet-incet de stilul catavenco-caragialesc pe care l-ai abordat la inceput (ma insel oare?). Sincera sa fiu l-am gasit prea dens si cam greu de digerat, desi sunt suficient de familiarizata si cu Catavencu, si cu Caragiale. Sper ca nu te superi....:)

Stiu ca romanul s-a nascut pamfletar, dar daca ne rezumam la pamflet nu cred ca putem ajunge prea departe. Ne amuzam, e adevarat, facem misto de noi insine si haz de necaz, dar...mi-e teama ca ramanem doar cu amuzamentul. Tocmai de aceea vreau sa va intreb serios: credeti ca cele descrise de Cristian Tudor Popescu in articolul de mai sus sunt specifice doar societatii romanesti? Oare nu sunt ele cumva prezente pe scara destul de larga si in alte societati occidentale? (de altfel, autorul chiar recunoaste acest lucru). Si chiar in cadrul societatii noastre, oare sunt ele regula generala?? sau cea majoritara? Eu personal nu sunt convinsa. Si atunci oare trebuie sa le luam chiar atat de in tragic?

Cred ca noi romanii suferim de un grav complex de inferioritate. Si prin prisma acestui complex, toate problemele societatii in care traim capata in ochii nostri dimensiuni aproape apocaliptice, pe cand problemele altor tari "mai civilizate" ne devin ca prin minune invizibile. In perceptia noastra chinuita, totul la noi e negru, totul la "ei" e stralucitor. Sau daca nu stralucitor, atunci se afla la cel putin cativa ani lumina inaintea noastra. Complexul asta ne paralizeaza, ne induce o stare elegiaca permanenta, o stare de nemultumire continua, care numai favorabila muncii nu este. Pai ce sens mai are sa construim ceva, daca stim ca la noi e cel mai rau? Si in situatia asta, singurele optiuni sunt fie filozofia "las-o, ba, ca merge-asa" sau visul emigrarii.

Complexul asta de inferioritate e boala grea, dar trebuie sa ne vindecam de el o data si-o data. Deci dupa parerea mea, cea mai mare problema a noastra este una subiectiva, si anume o problema de perceptie si auto-perceptie.


Postat pe 3 Iulie 2008 06:48
Aþi auzit de proverbiala hãrnicie greceascã ? Ca ºi celebrul simþ al umorului german, face parte, alãturi de cinstea româneascã, din patrimoniul bubelor europene. Cu toate cele care au trecut peste noi în istorie, conceptul de gospodar ºi de om educat a fost, la noi, mai degrabã o excepþie. Am fost veacuri întregi la cãruþa unor mari imperii care au supt cât au putut, ºi când n-au fãcut-o ei, au fãcut-o vodã ºi boierii, care au învãþat repede lecþia cu ºapte piei de pe om. Românul de rând s-a cantonat în singurul loc pe care nu i-l puteau lua: în suflet. A devenit un cârcotaº hâtru care rãbufnea la suprafaþã cu orice prilej de petrecere. Ne place viaþa, natura, muzica, ne place sã ne simþim bine ºi sã ne înecãm grijile ºi necazurile. Avem femei frumoase ºi ºtim cã viaþa e scurtã ºi cã albinelor mai mult li se ia decât li se dã, dupã o viaþã de muncã. Pe noi ne fascineazã greierele. O fi ºi ãsta un destin care aruncã pe scenã un Costel Busuioc când te-aºtepþi mai puþin, sau filozofi ºi gânditori de frunte. Scriitorii cu har ar trebui sã fie recunoscãtori, fiindcã au astfel un inepuizabil izvor de subiecte. Putem spune orice, dar la noi palpitã viaþa. Se întâmplã mereu ceva. Avem telenovele la emisiunile de ºtiri ºi la noi "Viaþa bate filmul". Dacã mai "naºtem" câþiva mari oameni de culturã eu zic cã ne spãlãm destule pãcate ºi vom adormi împãcaþi acoperiþi cu tricolorul. Vivat !
ionutsk
Postat pe 3 Iulie 2008 10:03
"sunt roman si sunt mandru ca sunt roman. sau mi-e rusine?"
Raspunsul care mie mi se pare cel mai potrivit e dat de un mare roman si om care ieri ar fi implinit 82 de ani...Iata ce spunea el:
-"Un om normal are într-adevãr o singurã patrie. Restul sunt þãri."
-"Pentru mine România este o vasalitate, adicã m-am nãscut român ºi n-am cum sã ies din acest destin. Cu alte cuvinte o sã-mi iubesc þara chiar dacã va fi condusã de canalii ºi lepãdãturi ºi escroci."
Rune
Postat pe 3 Iulie 2008 10:08
aleluia frate ionutsk , mai bine nici eu nu puteam s-o aduc din condei ! vivat ! sa traiasca ! maestre , doua halbe cu guler , repede ! hai ca pierdem revolutia ! or fi ei hoti onorabile da-s hotii nostrii , nu ? unde mai gasesti asa in europa ? ai dracu' destepti dom'le ... ce spuneam ? ah , da ... bonjour popor si fhratzi tzherrani , vivat ! etc. etc.
claudio
Postat pe 3 Iulie 2008 10:40
Stimabililor, eu am priceput din '90 cã buba nu-i la vârf. E în noi ºi are rãdãcini adânci în istorie. Pe oricine ai aduce la vârf s-ar purta ca ºi colegul cel tânãr adus la voi (pe banii ãia vin ºi eu dacã mai e vreo-un loc :). Am vãzut asta ºi înainte, în armatã, când ºeful de pluton era huiduit cã-i prea pizdos ºi cum ajungea altul ºef de pluton era ºi mai rãu. Ne-or trebui ºi nouã 40 de ani prin deºert sã disparã aplaudacii. N-are, Dom'le, de unde sã iasã vreo-un englez sau mãcar vreo-un neamþ cât timp votãm almanahe ºi succesuri ºi Becali cu crucea-n braþe. Singurul care-a reuºit sã arunce mingea pe furiº în terenul baronilor locali a fost Petre Roman la vremea lui, care pe valurile mineriadei a strecurat prin maºina de vot legile 31 ºi 35 din '90 care au fãcut adevãrata revoluþie. A fost dat deoparte cu altã mineriadã de altã coaliþie monstruoasã ca ºi Cuza. Pânã ºi el s-a lins bine pe degete, cã nu se fãcea sã scape ocazia. Da' ºi Cuza se zice cã era un curvar. Evident, nu pentru asta îl þine minte istoria. Aºa cum junii noºtrii care învãþau sã lege cravata la Paris au dat generaþia paºoptiºtilor, cu toatã pleiada de valori culturale aferente, aºa ºi cãpºunarii pot trezi naþiunea. Puþinticã rãbdare, moncher ! Parol !
ionutsk
Postat pe 3 Iulie 2008 12:16
sa dea al de sus monser ! dau 20 de acatiste si aprind 100 de lumanari de ceara curata la schit ! poa' sa vie si de la desfundat haznale , inima sa le fie curata si sufletul sa le dea'n unda de nerabdare pentru o lucrare viteaza ! ca de boiari caftaniti si vel-caftaniti sunt satul , n-au pofta sa suflece manecile decat la umplut buzunarele giubelei cu galbeni zimtati ! da' ne trebuie bre si un domn mintos si cu simtire patrioata , care sa cheme si sa stranga in jurul sau toti junii munciti si scoliti prin cele starinataturi , cu minte curata si dor de munca in slujba neamului.... incaltea de am scapa asa de caracudele zaharisite la relele puterii ! aleluia !
claudio
Postat pe 3 Iulie 2008 12:44
Cred cã e încã prea devreme ca un aºa lider sã scoatã capul. Îl mãnâncã tovãrãºeii de viu ºi n-ar sãri nimeni sã-l apere cu pieptul (sau mult prea puþini). Eu zic cã de aceea nici nu vedem aºa ceva. Nu de martiri avem nevoie ! Mai vedem cu alegerile din iarnã.
ionutsk
Postat pe 3 Iulie 2008 13:11
ufff pai io ce imi tot bat gura aicea??? evident ca buba e la noi...astia de jos....descultii si saracii cu duhul nu la varf.....in noi si in noua generatie crescuta in modul in care e crescuta....la ce anume te poti astepta daca nu le dam lor valori morale si sociale???si da o putem face!!!!
dandanaua_reloaded
Postat pe 3 Iulie 2008 13:51
ionutsk si claudio, imi place mult tot ce scrieti. Din pacate acum nu am timp sa comentez acest subiect, dar am sa revin asupra lui, fara indoiala. Pupici, incognita :)

Postat pe 3 Iulie 2008 13:54
Buna, Namaste! Ma bucur ca ne intalnim si aici.:)
Claudio, spui tu ca "razand ne indreptam moravurile si cusururile : 'castigat ridendo moris'". "Castigare" in limba latina, din cate imi amintesc eu, inseamna "a dojeni, a mustra, a certa", si nu "a indrepta"! :) De la dojana la indreptarea greselii, din pacate e drum lung....Nu de alta, dar tot radem de ceva secole incoace (daca nu cumva de mai mult), insa moravurile nu par a se indrepta deloc. Cred ca per total, ca natie, putin mai multa seriozitate nu ne-ar strica.
Deocamdata sunt la serviciu, dar voi reveni!

Postat pe 3 Iulie 2008 18:10
Claudio, sunt o persoana cooperanta, stai linistit! :)
Nu am vrut sa ma leg de "detalii", am vrut doar sa spun ca multi dintre noi se multumesc sa faca haz de necaz, si cam atat (nu ma refer neaparat la tine, ci la atitudinea noastra generala). Si ca doar a rade de problemele noastre nu e suficient pentru a le rezolva, mai trebuie sa le analizam cauzele si sa cautam posibile solutii. Si apoi sa punem solutiile in aplicare. Iar pentru asta avem nevoie de determinare si seriozitate, nu doar de spirit de misto.
N-am zis Doamne-fereste ca trebuie sa plangem :), n-a zis nimeni asta. Iar politicienii si "vip-urile" noastre sunt orice altceva, dar nu seriosi.
Oricum, voi mai parcurge o data atent toata discutia de pana acum, ca sa fiu sigura ca am prins toate ideile emise si sa vorbesc in cunostinta de cauza. Cu alte cuvinte, sa stiu de cine sa ma iau. :) (glumesc, da?) Apoi mai discutam.

Postat pe 3 Iulie 2008 20:04
asa mai merge , esti dama fina ! pai se poate ? sa ma napastuiesti e sfanta dreptate ? sa analizam , sa cantarim , sa stabilim ... sa combatem bine ! eu m-am apucat de fapte din 1994 , cand mi-am luat soarta in maini si de atunci tot astept . la fiecare alegeri imi duc fratii , parintii si prietenii de urechi la vot . ii trag de urechi cand vor sa dea spaga . fac propaganda si combat mai ceva ca un comisar bolsevic indragostit de revolutia mondiala ! romanii trebuie sa-i iei cu usurelul , cu sosele si momele , sa-i faci sa rada un pic . daca s-ar fi dat si bere si mici la revolutie am fi fost ce mai revolutionara tara ! dar se pare ca tot astept degeaba sa se trezeasca restul 'boborului suveran' ! trebuie sa-l mai scuturam , sa-l mai electrocutam ! macar sa-l facem sa rada un pic , sa faca haz de necaz ! apoi ne putem indigna si deveni seriosi . asa mai merge ? esti multumita ?
claudio
Postat pe 3 Iulie 2008 21:03
Claudio ai zis biciul?!??! Pai eu sunt ala...:)) Mi=as intinde "usturatoarele" peste toti asha-zisii lideri ai nostri ..care mai de care mai "cinstiti" si fara de case...si fara de masini ...Hehehe....Pe mine una nu ma deranjeaza "balacareala" asta a lor printre masini de lux, vile la Snagov si la Neptun, cluburi de fitze..si mai stiu eu ce "atractie" din asta...Sa-si faca de cap ...ce ma deranjeaza e ca abuzeaza de "bunavointa" mea...Pai cum sa-mi ia mie de la guritza mea frumoasa tot ceea ce merit ...(a se citi ceea ce meritam cu totii)...?!?!?! Pai poa sa aiba politicianu nostru 10000 de case..si 200 de masini ...important e sa-mi pot permite si eu una bucata ... sa nu ma gandesc la my unborn child..:)))) ca ce-o sa-i fac..sau ..o sa-l pot sustine financiar...ca orice alt parinte care isi iubeste copilul ...chestii din astea "marunte" ... Hazul de necaz il fac si eu ...,mai ajuta sa treci "neimbatranit" prin "marea aderare" ...prin caldura globala..prin aviara..printre si printre... Ioane...bravo baiatule...putintica rabdare intradevar... Dar uite ca ajungem tot la vorba lu Caragiale...si ne gandim la lider...la sef de stat... si ajungem sa fim turmentati toti..si sa ne intrebam la unison ...Hîccc...eu cu cine votez??!?! Ca nu ai pe cine sa alegi ...M-as face eu "presedinte de tara" ... sa incep sa stranng semnaturi?!?!? Sau mai bine sa-mi etalez contul ???!?!! Promit sa fac treaba buna ...hehehehe....suna cunoscut?!?!?! Halal natiune...ca nu luati atitudine...Eu una as propune asha o greva la scara larga....nimeni nu munceste..ca si-asha bani nu luam pe cat muncim ...(mai sunt si uscaturi ca deh ....stiti proverbul) ...sa-i vedem atunci ..ce ne mai mint ca scade Pib-u ..???? ca se duce dracu economia tarii?? Pai se poate si mairau oare?!?!!? Ehehe....nene Iancule..!!!! (Tre sa recitesc "D-ale lu Caragiale" ..sa nu ma fac de rahao ...ca deh ... )
mia_mia
Postat pe 3 Iulie 2008 21:09
vrem , nu vrem , ajungem iar la nenea iancu : 'noi avem nevoie de o tiranie ca in rusia dom'le !' vremurile sunt altele , solutiile s-au diversificat dar un lucru este clar : exercitarea puterii implica si coercitia , nu numai acordarea de libertati . orice putere in sine implica coercitie pentru mentinerea unei oarecare ordini si evitarea caderii in anarhie . partea cealalta a monedei este ca orice putere , fiind prin definitie autoritara (mai mult sau mai putin vizibil) are tendinta naturala de a-si consolida prin orice mijloace controlul asupra mijloacelor de exercitare a puterii si in principal asupra adevaratei surse a puterii : finantele si resursele de hrana si materii prime . orice putere are tendinta naturala de a deveni din ce in ce mai conservatoare si 'nedemocratica' . democratia asa cum o cunoastem noi a esuat lamentabil . democratia , ca orice forma de guvernare superioara depinde de calitatea si nivelul constiintei oamenilor guvernati . ceea ce nu este cazul nostru . la noi democratia a ajuns un vector de imbogatire si putere pentru un grup restrans care deja s-a constituit in oligarhie . puterea pluricefala de la noi a diluat total autoritatea statului si a intarit definitiv autoritatea clanurilor si grupurilor de interese . democratia noastra este corolarul republicii politicienilor . republica cetatenilor suverani a disparut de mult de la noi . istoricii au demonstart ca democratia asa cum o cunoastem noi a esuat inca din perioada greciei antice , care a devenit prizoniera tiranilor si a decazut total . singurul mod in care romanul poate sa lupte si sa invinga republica politicienilor este solidaritatea , indignarea generala , atitudinea voluntara si activa . nesupunerea civica are puterea unei bombe atomice ! in schimb , ce avem noi ? o harmalaie de individualitati care toti vor aceleasi lucrui : bogatie cu orice pret , cariera cu orice pret , faima cu orice pret , lene cu orice pret , recunoasterea cu orice pret de catre societate a unor calitati inexistente , negarea cu orice pret a defectelor si incompetentei! cunoastem principiul sa moara capra vecinului . sau proverbul 'capra raioasa tot cu coada pe sus' . colegul ionutsk dadea bine exemplul cu sergentul din armata . avem un conducator nemernic si rau , toata lumea il injura si-l critica dar atunci cand unul dintre cei impilati ajunge la conducere impileaza si jefuieste mai ceva ca cel din inainte ! persistenta acestui sistem a otravit insasi esenta moralei publice , baza viitorului - tineretul si adolescentii carora li se pare normal sa fii o javra agramata , fara elementare rudimente de cultura si constiinta atata timp cat ajungi sa ai si tu un rolls-royce la scara , ceas de platina la mana , amanta fotomodel , echipa de fotbal , prieteni manelisti sau din lumea interlopa si bani , bani , bani cat sa moara de ciuda toti dusmanii... fratele meu !
claudio
Postat pe 3 Iulie 2008 22:53
.... si ca sa inchei apoteotic va ofer un fragment dintr-un articol al lui traian ungureanu "... În singura ei accepþie raþionalã, guvernarea e politica transformatã în administrarea binelui public. În afara acestei formule nu existã guvernare, ci privilegii de grup sistematizate în regimuri de dominaþie. Resursele naturale limitate ale României n-au împiedicat apariþia oligarhiei, dar i-au impus un anume comportament de adaptare. Acest reflex nu e altceva decât aºa-zisul stat de drept lansat în 1989. Centrul de dominaþie comunist a fost mutat în democraþie, unde a învãþat sã foloseascã instrumentarul specific. Însã esenþa regimului e aceeaºi. Sistemul exploateazã ºi nu guverneazã. Departe de un fluviu de cash petrolier precum cel rusesc , oligarhia românã a rezolvat problema furând întregul patrimoniu naþional. Cheresteaua lui Verestoy ºi Rompãcurile lui Patriciu sunt doar cazuri particulare ale unui rapt general care se bizuie pe preluarea bugetului de stat. Aici apare a doua funcþie comunã regimurilor de guvernare nulã: distribuþia de favoruri prin licitaþia nesãbuitã a vieþii comune. Oligarhia mituieºte electoratul, îndatorându-l. Formula e echivalentul unei sinucideri în grup stimulatã oficial, dar asta nu conteazã pentru o elitã care nu guverneazã în interes public ºi e feritã de ºocuri financiare. Cine nunteºte la Monte Carlo nu se teme de criza agricolã din Teleorman. Presiunea creatã de preþul petrolului ºi al alimentelor a pus în luminã tocmai aceastã incapacitate totalã de a guverna raþional. Partidele, inclusiv un PD-L lipsit de curajul opiniei separate, au rãspuns cu subvenþii ºi majorãri de pensii, fãrã sã tresarã la bãnuiala cã orice cheltuialã trebuie sã aibã în spate un venit. Asta, în pregãtirea alegerilor generale ºi dupã cumpãrarea alegerilor locale. Nimeni n-a luat în discuþie problemele de structurã ale economiei, dislocarea forþei de muncã în spaþiul UE sau multiplicarea populaþiei asistate. Cine are la dispoziþie întregul patrimoniu nu are de ce sã îºi facã asemenea probleme. Lovitura va fi simþitã tocmai de pleava colectoare, de aparenþii beneficiari ai milosteniei. Inflaþia e pe drum. Puþini înþeleg, mulþi vor suferi: victimele acestui mãcel administrativ vor afla cã n-au primit nimic mai mult decât dreptul de a se îndatora. Cei ce vor mulþumi, mâine, votând fantasme, aºa cum au fãcut cu Oprescu, nu ºtiu cã încep sã cotizeze la propria ruinã. Asta se va întâmpla, cãci pseudoguvernarea noastrã a îmbiat populaþia sã consume, în urmãtoarele câteva luni, anii ce vor urma lui 2008.
E ora de narcisism maxim a sistemului. România se adânceºte într-o viaþã lipsitã de ax ºi luciditate...." nu-i prea greu de priceput , totul este numai sa vrei sa te scuturi de sclipiciul aparent al nebuniei consumatoriste din ziua de azi . un principiu spune ca nu poti cheltui bani pe care nu-i ai , pe care nu i-ai muncit . ce fac romanii in ziua de azi ? ...ce reprezinta de fapt acesti bani ? unde este luciditatea , realismul ?


claudio
Postat pe 3 Iulie 2008 23:31
Salut prieteni!
Imi place polemica voastra, sunt de acord ca vina este a noastra, a celor de jos, ca ii votam in virtutea inertiei, ar va intereb eu pe voi, si va rog sa scuzati fontul:
PE CINE SA VOTAM, CAND LA ALEGERI SE PREZINTA ACEEIASI DE ACUM 17 ANI?
A APARUT VRE-UN TANAR, NECRESCUT LA SANUL BOSOROGILOR DE PARTID, CARE SA SPUNA, "PUNETI-MA PE MINE PRESEDINTE / PARLAMENTAR / PRIMAR?"
NU, NU A APARUT, SI AM SA VA SPUN DE CE...PENTRU CA NU EXISTA ACEL TANAR CARE SA-SI PERMITA SUSTINEREA UNEI CAMPANII ELECTORALE DIN BANII PROPRII, DECAT DOAR DACA NU CUMVA II ARE MOSTENIRE DE LA "BABACUL"....iar daca ii are mostenire, nu-i bun nici asta de votat, ca e clar, in ziua de azi, cum a facut babacul banii....
Deci, raspundeti-mi la intrebarea, nerostita pana acum:
PE CINE SA VOTAM, CAND ASTIA SUNT SI ALTII NU AVEM?

Postat pe 4 Iulie 2008 01:29
nedmonn ...nu cred ca e vorba numai despre votat...:))) Asta ar fi doar unul din aspecte... Exact cum spune topicul ..trebuie sa ne tratam ..sa putem "intelege" ..pentru ca in conditiile actuale nici copii nostrii nu vor cunoaste linistea unei societati corect constituite, unei democratii bine inteleasa.... Cei ne face pe noi , pe romani sa nu actionam in nici un fel, este nu greu, ci foarte greu de explicat. In mai toata Europa, si in general in lumea pe care ne place s-o numim "civilizata", grupurile sociale care se simt dezavantajate in vreu fel sau altul, ies in strada si protesteaza, fac greve...isi cer drepturile.. unii mai rasunator ca altii. Noi insa stam acasa..frumos..(cei care o avem) ..si nu miscam degetelele ...decat pe tastatura...:))) Nu vreau sa fiu pesimista..pentru ca eu vad o speranta in orice lucru si in orice om ..insa ....sunt permanent "agresata" de sisteme defectuoase in mai toate domeniile...sanatate, invatamant, administratie, ca de clasa politica nici nu mai vorbesc...Eu personal cred ca atitudinea noastra e "execrabila" ...Cum spunea si Claudio...romanii sunt la fel peste tot ..se sapa unii pe altii ...se mananca intre ei ..cand ar trebui sa se ajute..mai ales cand sunt intr-o tara straina..inconjurati de straini... A venit un nou val de scumpiri ..de toate felurile si in multe dintre "domenii" ...ce facem noi??? am ajuns sa cred ca nu ne pasa de propria noastra existenta sau pur si simplu pleacam capul, la infinit, in fata orcui.. Ne place umilinta..si ne mintim unii pe altii ...Traim de cel putin 17 ani ..un colaps din punct de vedere moral, educational, politic... Metode de combatere sunt...cu nemiluita...insa nu stiu de ce dracu nu vrem sa adoptam nici una...Ma uit in stanga si-n dreapta..cum lumea se vaita ..ca si mine de altfel... de tot "dezastrul" asta national...insa ..cand vine vorba sa "dam mana cu mana" ..si sa luam atitudine....raman doar cativa sa sustina "cauza"....care sunt batjocoriti nu numai de sistemul pe care vrem sa-l combatem ..ci si de compatrioti... Am mai spus-o si eu .... trebuie cred sa revenim la moralitate..la valori ..la traditii ..la educatie...( si cand vorbesc de educatie...ma refer si la cea din cadrul familiei ...si la cea din sistemul educational - scoala..care scoate tot mai multi absolventi de facultati...tot mai multi masteranzi si doctoranti...care vorbesc din trei carti ...si dau 2 citate....si cred ca sunt "viitorul" ...Daca nu reusim sa ne scoatem din rahatu asta pe care-l traim ...atunci ajung la vorba lu Badea...Mircea Badea..:))) Ne meritam soarta...
mia_mia
Postat pe 4 Iulie 2008 09:16
mia-mia , mi-au dat lacrimile ... combati asa bine ! esti dama fina ! ai dreptate pe toata linia ! ai atins toate bubele ... auuu ! corect , corect , corect ! trebuie sa mergem iar la 'scoala' de la vladica la opinca ! trebuie sa invatam iar din pilda lui mos ion roata si bolovanul !
claudio
Postat pe 4 Iulie 2008 09:43
Eu cred ca o luam putin cam in tragic.:) Nu va suparati pe mine ca spun asta. Pe langa inclinatia romanului spre misto, ne mai caracterizeaza si negativismul. Paradoxala combinatie, si totusi reala: ce au aceste doua lucruri in comun? Lipsa de initiativa, statul pe margine, observatul si comentatul. Sau facem misto (daca suntem intr-o pasa buna), sau ne lamentam si prevedem apocalipsa societatii romanesti (daca suntem intr-o pasa proasta). Si cam atat. Asa cum s-a mai spus pe aici, ii lasam mereu pe "altii" sa ne rezolve problemele, altii sa scoata carbunii incinsi din foc pentru noi. Noi ne-am specializat in chibitatul de pe margine.

Toate acestea ni se datoreaza comunismului, dragii mei. Si nu spun asta ca sa ne gasesc o scuza, ci ca sa intelegem de ce suntem astfel si cum ne putem schimba. In comunism "a nu te baga", a privi in alta parte atunci cand se comite o nedreptate a fost un mod de supravietuire. A fenta autoritatile era un lucru dezirabil. A nu respecta Statul - un lucru firesc, in conditiile in care nici Statul comunist nu respecta populatia. Singurele lucruri pe care le puteau face oamenii erau sa faca misto sau se se lamenteze, si chiar si acestea trebuiau facute in secret. Este normal ca aceste reguli comportamentale impuse cu fortza si asimilate timp de zeci de ani sa continue sa se manfeste si astazi, chiar daca mediul politico-social este altul. Personal nu cred ca lipsa actuala de implicare a romanilor se datoreaza nici unor defecte genetice, nici unei morale deficitare innascute, nici unui blestem imemorial, ci pur si simplu unor cauze istorice nefericite. Si mai cred ca orice invat are si dezvat.

In primul rand, in privinta educatiei civice: sunt de acord ca romanii ar trebui trimisi din nou la scoala (claudio, parca tu sugerai acest lucru la un moment dat). Din cate inteleg, actualmente se studiaza educatie civica in scoli (stie cineva cu precizie?), ceea ce e un lucru foarte bun, dupa parerea mea. Dar ce ne facem cu adultii? Catre ei ar trebui directionate campanii MASIVE si CONSTANTE de invatare a FIECARUI ASPECT al vietiI civilizate in comun: de la a nu arunca gunoaie pe jos, a vorbi respectuos cu strainii si a sari in ajutorul cuiva cazut pe strada, pana la a nu da mita, sau a nu recurge la violenta fizica impotriva celor mai slabi decat tine: femei, copii si animale! Insa toate aceste campanii trebuie dublate de un sistem de PENALIZARI DURE SI PROMPTE asupra celora care nu le respecta. Sincer cred ca daca cineva ar fi capabil sa implementeze acest sistem: CAMPANII DE EDUCATIE CIVICA + PEDEPSE STRICTE, eu cred ca in cativa ani (doi sau trei, sa zicem), romanii s-ar purta cu mult, mult mai civilizat decat in prezent.

In SUA respectarea regulilor este asigurata de acelasi sistem de penalizari dure, nici pe departe unei educatii innascute a americanilor. Excrementele animalelor de companie trebuie curatate de pe trotuar de catre stapani, altfel acestia primesc amenzi usturatoare. In metro nu se mananca si nu se bea, pentru a fi pastrata curatenia. Daca nu respecti regula, ai de a face cu politia. Daca injuri un funcionar la ghiseu sau un om pe strada, din nou ai de-a face cu politia. Daca iti bati nevasta sau copiii, vecinii anunta politia, care vine si te ia la sectie. Cam de asa ceva am avea nevoie si noi.

Postat pe 4 Iulie 2008 16:58
Hai mai incognita...ce-ai tu cu comunismul??!?! Inca odata ma minunez despre perceptia proasta despre doctrine politice...Pai ce treaba are comunismul??? Daca nu ma insel ..Japonia treaieste inca comunismul. ... si multe alte tari ..Personal am prins destul de putin din comunism ...insa imi aduc aminte ca a fost cea mai frumoasa perioada dinviata mea..paradoxal cum zici tu ...pe vremea comunismului ...Dah ..nu aveam atat de multe produse...atatea importuri ..dar nu murea nimeni de foame...(cu exceptia celui ce nu muncea) ... Tot ce mi-am dorit ca si copil mi-a fost oferit...educatia era educatie...scoala scoala...respectul respect..si asha mai departe... Parintii mei ..plecau de 2 ori pe an in concediu ...eu mai tot timpul bah la munte...ba in tabere...ba la bai ..si am facut tara in lung si-n lat ...in doar cativa ani ...acum prea putin ne putem vizita minunatia asta de tara ...Stii cum faci acum cu comunismul???@?? Ori dai vina pe parintii nostrii ca au impus "umilinta" personala...urmasilor..(noua) ...??? Pot sa ma mandresc cu o "educatie" bine cladita...In afara de faptul ca a interzis Ceausescu bisericile si iesitu din tara...:)) nu prea ne-a fost rau ...ca tara... Si iaca acum ..bisericile sunt afaceri ... si dah ...ne vanturam pe la bulgari cu bulentinu ...mare lucru!!!! Problema nu a fost comunismul ...problema a fost probabil Ceausescu ..ca i s-a urcat superioritatea umana la cap ...sau mai stiu eu ce..si faptul ca inca este inteleasa gresit democratia.. Vorbesti de Sua...ca si cum ai vorbi de vecinu de la mezanin ..:))) Pai draga mea... acolo sistemul e bine implementat...cu politie care-si face probabil treaba ..cu autoritati care nu te jupoaie de bani ..si care te trateaza cu un sictir iesit din comun .. La noi parlamentari dau legi pentru ei ..si nu contesc ca nu sunt legi si pentru noi ..cetatenii de rand...insa sunt atat de interpretabile..si atat de putin aplicabile..din n puncte de vedere ...incat iti vine sa-l scuipi in ochi pe functionarul public care te sfideaza efectiv...si culmea...tot pe banii tai ...Statul???? Ne da cu o mana ..si ne ia cu zece... Ne mai da cate-o palma din cand in cand...Eu am spus-o ...eu ma mandresc ca sunt romanca..ca traiesc inconjurata de familia mea..si de prieteni ..ca am atatea locuri in care ma pot regasi ..relaxa...distra....etc...insa ma "nenorocesc" maroritatea semenilor mei ... Si dah ..sa stii ca nu o luam noi asha..chiar e tragic ce se intampla..
mia_mia
Postat pe 4 Iulie 2008 17:27
Ca sa continui ideea de mai sus (scuze ca ma intind pe 2 mesaje): fiecare dintre noi, cei care intelegem mai multe decat altii, putem face ceva in acest sens. In primul rand prin propriul exemplu, zi de zi, in al doilea rand exercitand presiuni asupra altora (familie, prieteni, colegi) pentru a-i face sa inteleaga si sa promoveze la randul lor aceste principii.

Daca unii dintre noi sunt ziaristi, ar putea scrie o serie de articole pe aceasta tema. Dar scrise intr-un stil constructiv, dand exemple pozitive asupra a ceea ce s-a realizat pana acum (sunt absolut convinsa ca se pot gasi exemple pozitive!!)

Daca altii dintre noi lucreaza in administratie publica, pot vorbi cu sefii si colegii lor despre aceste lucruri, pentru a vedea ce se poate face, oricat de putin, in aceasta directie.

Daca lucram in marketing sau publicitate intr-o companie privata, putem propune o campanie de publicitate care sa scoata in evidenta compania, dar si sa educe populatia intr-un anumit sens. (ex: compania X sustine initiativa de curatare a orasului....; sau: compania X sustine initiativa "iubiti animalele", etc, etc)

Daca suntem doar niste simpli cetateni (asta suntem cu totii, nu?), putem contacta organizatiile non-profit care desfasoara programe de educatie civica pentru a le oferi ajutorul nostru. Cu cat putem ajuta mai mult, cu atat mai bine; si nu ma refer neaparat dpdv financiar.

Si tot asa, daca fiecare dintre noi ar lua atitudine, treptat se va genera un efect de domino, care ii va obliga pe cei ce ne conduc sa ia deciziile corecte. Dar daca noi nu exercitam aceasta presiune constanta, este nerealist sa asteptam ceva din partea lor. Trebuie sa fim mereu constienti de EXACT ceea ce vrem (adica nu chestiuni generale, de genul: “vrem o viata mai buna”), si sa venim cu SOLUTII PRACTICE. Este singura rezolvare, dupa parerea mea.


Postat pe 4 Iulie 2008 17:42
Comunismul, draga Mia, are TOTUL de-a face cu ce se intampla azi in Romania. Din fericire (sau din nefericire, cum vrei sa o iei :), te anunt ca nu se va mai intoarce niciodata. Cel putin de asta putem fi siguri. Comunismul mai exista astazi doar in cateva tari (printre care si China, nu Japonia - Japonia este monarhie constitutionala), dar asta nu inseamna ca este ceva bun.

Tu spui ca in SUA "probabil...nu sunt autoritati care te jupoaie de bani si care te trateaza cu sictir" - nu fi prea sigura, Mia :); e discutabil, perceptia variaza de la caz la caz, sa stii ca au si ei bubele lor. Nu e bine sa presupunem din oficiu ca la altii totul merge ca pe roate, ca nu e chiar asa. Asa cum avem si noi falitii nostri, au si ei falitii lor.:) Trebuie sa analizam cu obiectivitate si sa invatam doar din partile lor bune, nu din cele rele, care sunt si acestea o gramada.

Bun, si daca as fi acord cu tine, e tragic, e rau, e dezastru ce se intampla la noi, tot ramane intrebarea: Ce am facut noi astazi pentru a indrepta lucrurile? (asta ca sa parafrazez un slogan al comunismului sovietic: "Ce ai facut tu astazi pentru Perestroika?" - parca asa suna, nu?)

Postat pe 4 Iulie 2008 18:21
pfffffui da' te-ai pornit claudio nu gluma!!!! de acord cu tine ca istoria noastra cam de la descultii lui 1907 ...e cu cantec, de fapt mai din'nainte cam de pe la 1600 incoace e cam indoielnica orice forma de guvernare.io ce -ti a spus mai sus ca e scris in genetica noastra sa fim precum ciobanasul din"miorita" care stie ce il asteapta si nu face nimic...."miorita lae ...lae bucalae...." educatia romanilor incepe cu noi insine ,nu cu clasa conducatoare, educatia romanilor incepe cu visul de a transforma o tara de rahat intr-una frumoasa foc si plina de resurse...dam vian pe "fanarioti" dam vina pe clasa politica dam vian pe mai stiu io ce smenar ca ne vinde tara????dar noi ce facem???? le dam voie??? noi ce facem??? cerem salarii mai mari pt ce mama dracului nu am habar ca oricum se freaca menta in fabricile de stat(cate au mai ramas)(in proportie de 80% e asa) si care zice ca nu e asa .....sa se mai gandeasca inca o data,noi ce facem??? noi vrem cerem si urlam ca nu avem si ca altii au ....noi generatia noastra...e needucata nu mai vorbesc de cei mai tineri ...ca ma apuca iar furiile....,educatia romanilor trebuie reconceputa de la adam si eva incoace poate asa scapam de microbul "sa moara si capra vecinului" sau de capul plecat sabia nu-l taie.si mai sti ceva macar pe mine comunismul m-a invatat un lucru bun.sa imi iubesc tara !!! asa cum e de rahat cum o catalogheaza unii si altii dar e tara mea si merita sa fac ceva pt ea.!
dandanaua_reloaded
Postat pe 5 Iulie 2008 13:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
imi place ideea!!! 2 De la: lweibby 25 Mai 2007 01:07
cum se poate naviga sici 4 De la: geo_reincarcat_iara 16 Septembrie 2010 09:48
intre dragostea a doi barbati 25 De la: cristina_coman69_pearl_cris 27 Iulie 2009 16:49
pe cand un concurs de poezii 5 De la: piticutz1970 8 August 2007 15:41
Capitulul 4 - neales 1 De la: alina_reload 28 Iunie 2007 11:23