Setari Cookie-uri

SUNT ROMAN... DAR MA TRATEZ !

ei sunt 'motorul' care duc romania 'inainte' ! ... pe un drum al naibii de plin de hartoape si care se infunda intr-o mare groapa de c...t ! unul dintre motivele pentru care am refuzat sa ajung un pupincurist si aplaudac si am hotarat in '95 sa fiu un dobitoc "invidios si frustrat" foarte bine platit in europa ... si fara sa am indoielnicul privilegiu de a plati spaga unor babuini 'cool' , fie ei si scoliti la fara frecventa prin strainataturi , pe paralele si pe furaciunile lui taticu' ! o diploma colorata cumparata pe bani buni nu te transforma peste noapte din babuin in fiinta umana . oricum , eu ca un "invidios si frustrat" realizat financiar si profesional strict legal , pot trai foarte bine si fara sa dau 'un leu - pentru ateneu' pentru ca niste babuini sa se poata impauna cu vile de lux(!?) si alte margelute starlucitoare ...
claudio
Postat pe 13 Iulie 2008 00:25
si nu uitati prieteni , puneti osul la treaba ! dupa cum ne indeamna amicul de mai sus ! caci nu-i usor sa ajungi milionar intr-un an doar din spaga ! acum stiti ce aveti de facut ca sa "progresati" si sa "ajungeti in top" ! si nu mai ascultati la persoane subversive ca mine care "incita la revolta" si arunca doar cu noroi intr-o munca cinstita ! caci ce s-ar face romania fara spaga ? unde am ajunge ? la anarhie ! si sa nu indrazniti sa va ganditi sa rasturnati "munca" si "realizarile" acestor oameni "de top" ! doar nu degeaba au pupat atatia ani c....l sefilor si le-au sarutat bombeurile ! doar nu degeaba au stat atatia ani capra ! doar nu degeaba au dat atatea "spagi cinstite" pentru o diploma mai colorata si mai stralucitoare ! ca sa va ganditi voi sa le rasturnati "sistemul" ? ganditi-va ce departe am fi ajuns daca fiecare din noi am fi luat spaga cum trebuie ! romania ar fi fost plina de vile de lux ! n-ar mai fi existat saraci sau "invidiosi frustrati" ! deci la treaba ! traiasca romania !
claudio
Postat pe 13 Iulie 2008 00:38
uite claudio tin sa te intreb daca ai avut macar odata in viata ta ocazia sa vezi cum se cearta tiganii!!! da vorbesc de aia adevarati nu .....corciturile care se vad azi pe la tv..... ma pufneste rasul pt ca "zau! daca nu asta seamana asa de bine cu una din replicile lui"garcea" din vacanta mare....
mai, mie imi vine dracului sa imi schimb profilul facultatii la care m-am inscris ...sa intru dracului la stiinte sociale si sa ma specializez in politica...."rumanesca" !!!! cu specimene ca asta vreau si io o felie de tort din spaga aia mult laudata si daca nu ajung politician cum naiba sa apuc mai repede o felie????
m-am amuzat copios ,dupa ce reusesc sa imi revin o sa incerc sa fiu mai pertinenta ,pana una alta imi permiteti va rog frumos sa fac o burtica mare de ras,nui asa???
dandanaua_reloaded
Postat pe 13 Iulie 2008 01:00
Hai ca asta chiar a fost buna!!! Eu chiar ii dau dreptate omului ..pai de poate... sa eradicati "spaga"???? Pai din ce sa mai traim oameni buni ??? Si ce daca nu-s analfabeti chiar toti.. !!!! Si-a mai incercat dumnealui sa fie si elevat ..in ale scrierii (vorbirii) ..sa ne dea peste nasuc...ca deh...omu e cult..ce daca ia spagutza?????? :))))) Sunt milioane ca el stimabililor.. cu puteri supranaturale...de a citi prin plic ce "hartii" se afla acolo ..si ce valoare... !!!! Cred ca o sa ajung sa-mi smulg paru din cap ..sau sa ma "indobitocesc" ..si sa nu vad..sa nu respir.. poate poate ... Ema..dac imi permiti sa ma alatur la portia ta de ras....si sper sa-mi revin si io...
mia_mia
Postat pe 14 Iulie 2008 13:55
dragi prieteni , pe onoarea mea daca stiu ce sa mai spun ? am amutit pret de aproape 2 zile . ma simt de parca as fi trait pe alta planeta 40 de ani si abia acum m-am trezit la realitate pe o planeta necunoscuta ... suntem noi intrusi intr-o lume care nu are ce face cu noi ? toate valorile si principiile cu care am crescut in familie (nu alea de la scoala) nu reprezinta nimic de fapt ? bunicul meu , care a facut tot frontul din rusia si ceva puscarie de reeducare dupa ma tot pisa la cap "... un om daca nu mai are onoare , nu mai are nimic , poate sa se duca incotro vede cu ochii !" niciodata nu m-am indoit de faptul ca avea dreptate . iar acum ... unde suntem ? multi imi reprosau aici ca prea vad lucrurile in negru . acum mi se pare ca le-am vazut in roz ! cine ne conduce de fapt ? chiar asa de impamantenita a ajuns spaga , mita , incat sa fie considerata un "must" al celor care se considera "de top" sau "de succes" ? iar noi cei care o refuzam sa fim de fapt niste tampiti ? stiam ca puterea corupe dar chiar atat de adanca sa fie putreziciunea ? amicul care a scris mesajul pe care vi l-am prezentat mai sus m-a facut sa ma indoiesc de faptul ca mai exista vreun leac nedureros la boala natiei ! ... fara sa vreau ma gandesc la un anume fiu de boier , Barbu Cantuniari , ajuns prefect (al politiei) de 'Rosu' la Bucuresti , la nici 35 de ani , in 1860 , dupa ce Cuza ajunsese domn si dupa unirea Principatelor , care le spunea lui Grigore Marghiloman si lui Alexandru Beldiman ( incercati sa mai cititi revista 'magazin istoric' !) "... Ma simtesc ca un cazan care da in unda ! Am stat destul departe de marile lucrari ale vremii , simtesc ca trebuie sa faptuiesc si eu oarece ! Mi-ar fi pe plac sa fie ceva maret , prea-merituos ! Stiu ca nu suntem toti haraziti izbutirilor neasemuite , dar macar sa fiu de folos semenilor mei , asta este cu putinta ! cand noile vremi ne cheama , nu putem sta degeaba tocmai noi , vlastarele boierimii ! iar de leafa nici ca voi s-aud , chimirul mi-e plin !" prieteni , putem oare macar incerca sa asemanam gandirea celor de atunci cu gandirea asazisilor oameni si politicieni "de top" din ziua de azi ? eu personal nu pot sa mai comentez nimic ....
claudio
Postat pe 14 Iulie 2008 16:18
Claudio, tocmai TU vorbesti de onoare? Ti-a trimis baiatul 3 mesaje in care iti explica ce a vrut sa spuna iar tu ai pus pe forum un singur mesaj, logic pe cel care iti avantaja scopul. Deci... ieea era ca nu toti sefii sunt analfabati sau spagari. Multe search-uri te mai chinui sa dai pe google sa impresionezi. E indicat sa o tii tot asa ca sanse de a impresiona in viata reala nu exista. Imi place cum nu te mai "intersectezi" in mesaje cu Wolfy. Poate pt ca ai realizat ca iti depaseste nivelul, nu-i poti face fata? Mai bine ca te-ai fi facut in continuare de ras. Stau si ma minunez cand vad ca pe profilul tau exista si fete. La fel si pe cel al lui caimacus. La cat de gretosi sunteti nu reusesc sa-mi explic si asa ca ma rezum la la transmite fetelor: "respectativa"---am scris gresit special pt a fi in asentimentuluturor, pt a nu risca sa sariti cu "gramatica pt cei ce n-au nimic de zis". E clar: nicio femeie adevarata nu se va uita vreodata la tine si nu te va aprecia asa ca te rog, injura-i in continuare pe cei care au mai mult decat tine: in cap, in cont, in spirit si lista poate continua. Hai ca ai reusit sa ma enervezi si pe mine si-mi sterg contul. Multumit? Succes in toate, dle destrabalat. Ah...si vorba Incognitei nu e frumos sa vorbiti in absenta, deci daca plec...iti dai seama ce vreau sa zic, da? Ca doar te zbati sa demonstrezi ca esti inteligent.

Postat pe 14 Iulie 2008 17:58
acest utilizator nu mai exista..... revin ca sunt plina de vopsea lavabila si merit si io o baie dar revin.....
dandanaua_reloaded
Postat pe 14 Iulie 2008 21:07
Singurul lucru interesant din mesajul de mai sus (nu cel al emei) este faptul Strumfy pare foarte la curent cu mesajele private primite de claudio. :)) Pacat ca s-a dezabonat, poate ne-ar fi putut lamuri si pe noi de unde stie atatea detalii. In rest, mesajul mi se pare ca nuca in perete: cu alte cuvinte, total irelevant.

Dupa aceasta tentativa nereusita de vendetta, eu propun sa revenim la ale noastre, oameni buni. Stiti voi vorba aceea: "Lupii (pardon, cainii) latra, caravana trece".....:)

Postat pe 14 Iulie 2008 23:17
there we go!!!!! reinacarnarea e in floare si cum minunatia asta de internet iti permite sa iti creezi conturi in nestire probabil ca se va reintoarce sub un alt pseudonim pt a scuipa venin si a pleca din nou,si nu vorbesc in absenta pt ca am certa senzatie ca urmareste la fel de intens forumul chiar daca nu mai are cont.
claudio iti spusesem la un moment dat sa iti setezi casuta postala astfel incat sa primesti mesaje numai de la cei pe care ii ai in lista de prieteni,iti spun inca o data,asa cine are ceva de spus ti-o va spune in mod deschis pe forum asa cum se pare ca a ales in ultima instanta strumfy sa faca inainte de a-si sterge contul ca deh.... nu se cade sa vb mortii de rau ,nu-i asa???
de fapt cred ca am mai incercat odata sa ii fac pe literati sa isi arate coltii pe forum nu pe mesaje private si am si pus vreo 2 mesaje pe forum.la ce anume ne putem astepta in viata reala cand nici macar in viata virtuala unii nu au loc de altii ,isi arata coltii scuipa venin in directii gresite si pe urma isi sterg conturile pt a reveni ,a se reaincarna sub alte nume sau pseudonime de genul ochiul civilizatiei....etc care mai de care mai arogante si mai pline de subaintelesuri.....
aaaa si sa nu uit totusi ca spaga si luarea de mita sunt principiile dupa care unii din noi au inteles ca se ajunge mai repede "on top" ca daca mama merge cu plasuta la dom' profesor ,baietelul mamii o sa ia numai note bune la scoala si asa ne trezim cu tampiti drept lideri de opinie cu prosti facuti gramada da plini de diplome drept sefi si cu inculti pana la limita de jos a ridicolului drept modele de urmat pt generatiile viitoare.
tupeu jegos cu doctorate in strainatate si cu cv-uri de nota 20 .....rahat cu perje mon' cher ca cine face o scoala in strainatate nu se coboara la nivelul de a primi spaga tocmai pt ca stie cu ce dracu se manaca nu se intoarce in romania sa ia spaga sau sa o dea se intoarce in romania sa schimbe ceva....sau macar sa viseze frumos ca poate schimba ceva!!! dar cu specimene ca cel de mai jos descris ce mama dracului sa schimbi???? eventual sa iti pui chilotii in cap si sa faci autostopul pe minunatele cratere din autostrazile romaniei...sau sa iti iei lumea in cap pe coclaurii casei poporului cu gandul sa ajungi mare mahar daca dai spaga la unul si la altul ...si exemplele pot continua la nesfarsit pana te apuca pandaliile
onoarea ....ce cuvant.... cand uneori e singurul lucru care iti mai ramane : domnilor,doamnelor(domnisoarelor) am onoarea sa fiu roman....
dandanaua_reloaded
Postat pe 14 Iulie 2008 23:55
Eu va asteptam sa discutam despre inflatie, agricultura, preturile alimentelor, sau orice altceva legat de aceste chestiuni. Il asteptam mai ales pe domnul geo, care aparuse cu o falca in cer si cu alta in pamant, a pus o intrebare, iar apoi s-a facut nevazut.....Deci: ce parere aveti? :) (nu despre geo, ci despre subiect)

Postat pe 15 Iulie 2008 11:52
.....asta bineinteles daca gazda noastra claudio nu are nimic impotriva.:) Parerea mea este ca aceste chestiuni tin tot de seria "Sunt Roman, dar Ma Tratez", sunt practic alte fatzete ale aceleiasi probleme. Singura mea cerinta ar fi ca, daca raspundeti, sa o faceti civilizat (scuze ca va reamintesc, dar dupa cum se poate vedea si cu cateva mesaje mai sus, unii dintre noi chiar au nevoie).

Postat pe 15 Iulie 2008 13:54
degeaba se raspunde in mod civilizat incognita...am incercat sa imi tin limba in frau si sa fiu cat se poate de ....decenta in comentariile mele dar uneori exista specimene umane care scot absolut tot ce e mai rau la suprafata din personalitatea mea si ma fac sa explodez de furie neputincioasa...
cred ca asta am ma spus-o inca o data.... chiar daca nu schimbam lumea cu ideile noastre,chiar daca suntem niste banali frustrati pe sistemul romanesc...asta este un forum public pe care poti sa iti expui ideile,asa ca respect parerea celor care spun ca spaga e ok...din punctul lor de vedere desi ma socheaza faptul ca exista asemenea mentalitate ...dar pot sa imi expun si eu parerile si criticile la adresa ideilor de genul asta.cine nu suporta criticile sau expunerea publica...atunci sa citeasca si sa se abtina sau sa isi sustina ideile nu sa isi stearga contul pt a reveni sub alt pseudonim...
ma cam calca pe nervi astfel de indivizi....
cat despre inflatie preturi....probleme existente in viata de zi cu zi ...mie una imi face placere sa vb...aaa si cand ma aprind am sa imi cer scuze anticipat pt invectivele folosite.....dar asta e unii dintre noi au limba mai ascutita!!!!
dandanaua_reloaded
Postat pe 15 Iulie 2008 15:37
... o alta parere de roman impartial . toate problemele pe care le-ati ridicat ( preturi , etc.) parerea mea este ca sunt legate , chiar daca mai putin sesizabil , tot de topicul caracterului romanilor nostri verzi ... sau mai bine zis albastri (cu oki albastri) . cum se spune intr-un tratat antic de politica : uno - in esenta administratia si aplicarea legilor depinde EXCLUSIV de oameni si caracterul lor - deci cel mai important lucru pentru o putere este alegerea oamenilor de care are nevoie pentru exercitarea puterii ; secundo - pastrati puterea financiara si cea asupra hranei , restul are prea putina importanta pentru controlul puterii ... ceea ce se intampla in tarisoara noastra cuibusor de nebunii ilustreaza clar influenta celor precizate mai sus ! ... puterea existenta azi in romania are (printre altele) o mare problema : moralitatea celor ce exercita puterea . clasa politica in sine are problema asta . sistemul "de top" pus la punct pana acum a promovat numai indivizi imorali si amorali , carora notiunea de rau facut comunitatii si semenilor nu le spune nimic , atata timp cat acumuleaza bani si-si pastreaza puterea . pentru ei nimic nu are o mai mare importanta decat asta . de unde si problema in care ne aflam . actuala oligarhie-clasa politica este concentrata doar pe acumularea unei cat mai mari forte financiare si puterii politice absolute . "trecerea" marilor active din proprietetea statului "prost administrator" in proprietate privata practic fara nici o plata , inghitirea trusturilor media , inghitirea partidelor politice folosite pe post de parghii administrative sau maciuca in lupta cu "inamicii" . pentru aceasta treaba murdara ai nevoie de oameni de o moralitate indoielnica , dispusi sa manance orice r...t pentru o vila pe coasta de azur si o limuzina de lux . astfel intreaga clasa politica a fost cladita pe acelasi calapod . ... spolierea si jaful destrabalat la care este supusa populatia este un alt exemplu . pentru ca nu prea mai exista productie reala in romania (ci doar importuri) impozitele si taxele puse firmelor ce fac productie sunt insignifiante . singura sursa sigura si constanta de resursa financiara este populatia . de aici si avalansa de taxe si impozite pe capul romanilor . de aici si avalansa de scumpiri (energie electrica , gaze , combustibili)provocata de marile monopoluri si carteluri (pentru ca asta sunt in realitate) axate pe jecmanirea populatiei .... romania a ajuns o 'famiglie' compusa din 3-4 mari trusturi (patriciu , voiculescu etc.) care au pus la punct un sistem de monopoluri si carteluri ( financiare , media , petroliere etc.) prin care exercita controlul absolut asupra clasei politice ( tariceanu era pe statul de plata al lui patriciu ca membru in consiliul de administratie al rompetrol - de exemplu) bugetului de stat , importurilor si exporturilor precum si a combustibililor , energiei electrice , gazelor etc. .... au ramas antologice doua "perle" ale lui patriciu : " sunt adeptul statului minimal " si "... democratia este sistemul care impiedica un popor sa capete conducatori mai buni decat cei pe care-i merita !" ... de ce s-au intamplat toate astea , cum s-a ajuns aici ? totul a pornit de la caractere , de la moralitate . totul a inceput de la cativa politicieni bolnavi dupa avere si putere , hotarati sa faca orice pentru a obtine asta , pentru care notiunile de cinste , onoare , omenie , popor , comunitate , natura , mediu etc. nu valoreaza mai mult decat o ceapa degerata ! si aici revenim la topicul nostru , la defectele noastre nationale care trebuie extirpate cu fierul rosu daca vrem ca si copii nostri sa aiba un maine . de aceea cred ca topicul trebuie sa se numeasca "sunt roman ... " ...
claudio
Postat pe 16 Iulie 2008 10:11
... drept exemplificare , cateva date statistice publicate chiar de casa de afaceri si intr-ajutorare care este stabilimentul din dealul mitropoliei ... ca sa vedem ce hora a unirii joaca onor paturicii si scatii nostri in parlament . din ianuarie 2008 si pana acum doar 46% din proiectele de legi si hotarari au fost adoptate prin vot direct ! restul de 64% au fost adoptate "in mod tacit" ! ce dumnezei si sfinti etc. etc. o insemna asta ? adicatelea nu se supune la vot ! se intreaba doar daca se opune cineva adoptarii legii sau hotararii respective direct in forma din proiect ! se opune cineva monser ? nu ! ... ce ar fi daca cineva ar strecura in proiect ceva de genul " suntem niste hoti prosti" ? s-ar sesiza cineva de amuzantul situatiei ? ce inseamna toata povestea asta ? ca nu exista nici putere nici opozitie ci doar o clasa "conducatoare" sau "de top" , o gasca de derbedei burtosi care traverseaza "ca un fir rosu" toate partidele si care-si petrece zilele si noptile intr-un chiolhan , tolaniti confortabil on fotoliile-pat din parlament ! traiasca democratia ! cine a spus ca nu-i bine in democratie ?
claudio
Postat pe 16 Iulie 2008 13:27
si inca o statistica : in camera media prezentei este de 64% in timp ce in senat treaba-i mai clara , media prezentei este de numai 47% ! deci daca ar fi sa aplicam o medie simpla , fara a ne incurca cu teorema Cauchy-Buniakovsky-Schwartz , media generala a prezentei parlamentare ar fi de 55.5% ! deci 44.5% din onor alesii neamului nu calca nici macar O ZI in parlament , fiind ocupatii cu frecatul mentei ! scuze , fiind ocupati cu hotia , afacerile si ... democratia ! vivat ! ... si inca un deliciu parlamentar : conform aceleiasi statistici , aproape toate "defectiunile" sistemului de vot digital din parlament , au avut loc in timpul votului la legile organice , sedintelor camerelor reunite etc. ! s-a vptat prin ridicarea mainii ! de asta cei care sunt trecuti pe listele de vot ale sedintelor nu se regasesc si in condicile de prezenta ! dar astea sunt deja nimicuri , nu ? cool , nu ? ... ce sa mai spunem ? ca Bogdan Olteanu (presedintele camerei) este finul lui Tariceanu ? ca Tariceanu este fiul adoptiv al lui Dan Amedeo Lazarescu , fost mare maestru al Lojei Ritului Scotian Antic Si Acceptat (loja masonica) pe Romania ? ca Tariceanu este finul lui Radu Boroianu , boss liberal , fost ambasador in elvetia si cel care a intermediat contractul de retehnologizare al celor 2 centrale de la Portile de Fier ? in urma acestui contract , dupa primele nici 6 luni de functionare s-au fisurat palele turbinelor din hidrocentrale ! valoarea contractului (licitatiei trucate) ? interesativa si voi ... astia sunt la ora actuala oamenii nostri "de top" scoliti prin strainataturi si cu "doctorate frumoase" pe care noi , o adunatura penibila de "frustrati si invidiosi" trebuie sa-i admiram ? nu , merci moncher ! am mai vazut "baieti destepti" din astia ! asta este sistemul politic bine pus la punct la noi in romania . ... eu sunt roman , dar ma tratez . pe cand exemplarele astea se cred perfect sanatosi ! voi ce credeti prieteni ? modele demne de aplicat in viata , nu ?
claudio
Postat pe 16 Iulie 2008 13:44
va mai ofer ceva interesant : ..." Generaþia X, cei care preiau ºtafeta de la baby boomers, devine cea mai puternicã generaþie a planetei, spun cei de la Graffiti BBDO. Agenþia a încercat sã vadã ce îi transformã în „generaþia alfa“ pe tinerii de 30-44 de ani din întreaga lume, realizând un studiu online pe 5.000 de respondenþi din 18 þãri, în care se mai regãsesc, alãturi de România, Polonia, Franþa, SUA, Austria, Canada, Coreea de Sud sau Africa de Sud. Exemplare însetate de succes, crescute într-o lume în continuã schimbare, printre rãbufniri ale Rãzboiului Rece, rate halucinante de divorþuri, recesiuni ºi primele conexiuni de Internet, cei din generaþia X se aflã de-a dreptul în miezul istoriei. Printre aceºtia, românii se diferenþiazã de ceilalþi prin obsesia muncii ºi tradiþionalism. Cariera, familia drept centru personal de gravitaþie ºi simboluri tradiþionale precum Florin Piersic ºi Phoenix caracterizeazã generaþia X din România, trecutã de 30 de ani, dar care a ajuns la cel mult 45.
La pasiunea pentru carierã, românii au obþinut cel mai bun scor, urmaþi de colegii lor de generaþie din SUA, Anglia, Franþa ºi Belgia. La ambiþie, tot cei din România puncteazã cel mai bine ºi tot ei se claseazã pe primul loc ºi la cât de importantã este munca: 69% dintre români spun cã munca îi defineºte, comparativ cu 39% dintre englezi, care sunt pe locul doi, 37% dintre francezi ºi 36% dintre belgieni. Românii mai cred cã succesul se mãsoarã în bani. Doar coreenii îi întrec în aceastã privinþã, 68% dintre asiatici fiind de aceastã pãrere, comparativ cu 49% dintre români. Românii X se simt nedreptãþiþi la muncã ºi nu cred cã sunt recompensaþi pe merit. Puºi în balanþã cu cei de dinaintea lor din generaþia „baby boomers“ (44-62 de ani) sau cu cei din mai frageda generaþie Y (18-30 de ani), cei cu X în frunte se refugiazã în personaje-simbol precum Moº Crãciun, Florin Piersic, Beatles, Phoenix, Charlie Chaplin, Mihail Gorbaciov. Brandurile care le sunã bine se numesc Google, Nokia, Microsoft, Mercedes sau Greenpeace ºi resping tradiþionalele Eugenia, Carpaþi, Gambrinus, dar ºi unele internaþionale precum MTV ºi McDonald’s. „Este o generaþie care ºi-a dorit libertatea. Nu mulþi au realizat-o, dar de dorit ºi-au dorit-o toþi“, spune Nicu Covaci, fondator ºi membru Phoenix, unul dintre modelele generaþiei X din România. Autorii studiului au împãrþit generaþia X în trei categorii ideale: „ocrotitorii“, „cãlãtorii“ ºi „sofisticaþii“. În primul grup, cel al „ocrotitorilor“, se încadreazã cei mai mulþi români din generaþia X: graviteazã în jurul copiilor, pe care doresc sã-i protejeze cu orice preþ. Cuvintele-reflex ale ocrotitorilor sunt organic, local, reciclabil, ecologic. Sunt cei mai fericiþi, zic ei, ºi au modele de nezdruncinat în cuplul Brangelina ºi în Jamie Oliver. Mai boemi sunt cei prinºi în categoria „cãlãtorii“ pentru cã trãiesc viaþa la maxim, îl venereazã pe Nelson Mandela ºi au un cui împotriva lui Margaret Thatcher ºi a Papei. Nu prea stau pe-acasã ºi au prieteni cu duiumul. Hedoniºtii se îngrãmãdesc la categoria „sofisticaþii“: locuinþa frumoasã, confortul, designul ºi moda sunt valorile cu care defileazã. Ne asigurã cã sunt liberi în gândire, inclusiv atunci când e vorba de homosexualitate ºi mor dupã Madonna, Audrey Hepburn, ET ºi branduri aspiraþionale . Procentul mare de tradiþionaliºti în generaþia X din România este explicat de psihoterapeutul Anda Pãcurar prin faptul cã au crescut, copii fiind, cu cheia de gât. „În comunism, familia era o instituþie obligatorie ºi copiii erau de asemenea obligatorii. Cei din generaþia X sunt cei care au avut libertatea când sã-ºi facã o familie, când sã înceapã un serviciu ºi când sã aibã un copil. O caracteristicã a bãrbaþilor din generaþia X e cã sunt mult mai implicaþi în educarea copiilor. Înainte, taþii erau autoritari“, explicã aceasta. Regizorul Tudor Giurgiu, declarat un „cãlãtor“, crede cã generaþia sa a fost „fundamental marcatã de schimbarea bruscã de regim politic, care a determinat niºte schimbãri în destinul nostru. De aici ºi succesul unor filme despre acel moment: vezi lucrurile cu detaºare, cu umor, mult mai limpede ºi mult mai relaxat. Ulterior, am avut senzaþia cã jocurile erau deja fãcute de alþii care aveau vârsta noastrã de atunci, din ’90“. Din aceastã frustrare s-a ivit, crede Giurgiu, apetitul pentru muncã: „S-a nãscut dorinþa de a face o carierã, de a vrea sã ieºi în afara þãrii. Oamenii din aceastã generaþie sunt mai predispuºi la muncã, efort, ºi mai puþin superficiali decât generaþia de azi“. E cea mai optimistã generaþie, potrivit rãspunsurilor date atât de ei, dar ºi de celelalte douã generaþii cu care se comparã, baby boomers ºi generaþia Y. Spre deosebire de restul generaþiilor, cei din categoria X au mult mai mult optimism: 85% faþã de 72% în cazul generaþiei Y sau 69% în cazul baby boomerilor...." din fericire mai sunt sperante , nu ?




claudio
Postat pe 16 Iulie 2008 18:30
Intrebare si curiozitate: te plateste Kudika sa scrii atat? Ziceai ca timpul e pretios. Eu nu am timp suficient nici sa citesc tot dar sa mai si scriu?! Pe langa asta tin sa spun ca cred ca Berceanu, Cioroianu, Anna Birchall si multi altii acum stau si plang de mahnire ca scrii tu aici pe forum.

Postat pe 16 Iulie 2008 19:45
Sigur ca sunt sperante, claudio! Uita-te la noi, noi ce suntem?:)))
Apropo, de unde este articolul? Nu pot sa spun ca sunt de acord cu tot ce afirma despre noi, "generatia X":), dar e interesanta ideea de a compara generatiile. Tocmai de aceea ar fi fost si mai interesant daca ne spunea mai multe si despre generatia Y, si despre baby boomers, in mod comparativ.
(Totusi baby boomers e un termen specific SUA, nu stiu daca se poate aplica si la noi. As tinde sa cred ca nu, pentru ca stilurile de viata in anii '50-'60 erau drastic diferite in Romania si SUA..).
Revin cu mai multe comentarii, cand imi fac un pic de timp.

Postat pe 16 Iulie 2008 20:35
Am revenit.
Claudio, sunt de acord cu ce ai scris in mesajele mai sus (mai putin treaba cu "statul minimal", care nu mi se pare neaparat o "perla", ci pur si simplu o opinie, cu care intamplator nu sunt de acord. Personal, statul minimal nu mi se pare o optiune dezirabila, mai ales pentru Romania....dar asta e deja o alta discutie).

Acum insa as vrea sa va rog, daca vreti: haideti sa definim o problema anume, unul din sutele de lucruri care ne deranjeaza zi de zi; si sa incercam sa gasim solutii concrete la ea. Asta ca pur exercitiu mental, in prima instanta.

Parerea mea este (am mai spus-o) ca o schimbare in bine nu se poate produce decat in urma gasirii si aplicarii unor solutii concrete. Rezolvare practica fara solutii concrete nu poate exista! Iar pentru a gasi solutiile, trebuie intai sa definim problemele. Una cate una, nu toate o data! A astepta la nesafarsit o auto-reforma morala a clasei politice (romanesti sau de aiurea) si a vedea in asta un iluzoriu panaceu universal este nerealist si neproductiv, zic eu. Sau, asa cum spune englezul, e doar "wishful thinking".

Deci: ce v-a enervat astazi si ce posibile solutii am putea gasi ca sa remediem problema (acum sau pe termen mai lung)? Cu alte cuvinte: am inteles ca suntem romani si ca trebuie sa ne tratam; atunci CE TRATAMENTE CONCRETE propuneti?

Postat pe 16 Iulie 2008 23:19
... autoreformarea clasei politice ! da , ar fi tare de vazut si asta ! cred ca s-ar face gaura in cer ! prin definitie , puterea , clasa politica nu este auto re-for-ma-bi-la . este conservatoare prin definitie ! incearca sa pastreze cu orice pret controlul si privilegiile ! singurul mod in care poate fi reformata este din ex-te-ri-or ! cum poate fi reformata din exterior ?? doar prin implicarea directa a cetatenilor . ceea ce noua romanilor ne lipseste aproape total . buba noastra ... motivul pentru care marii dinozauri politici , zaharisiti in tot felul de mega-delapidari si mega-aranjamente de culise au ramas pana acum relativ neatinsi si in control . 'boborul' nu reactioneaza , nu-i pasa ! cert este ca latzul a inceput incet-incet sa se stranga sub asaltul uniunii europene si al tinerilor care preiau incet-incet controlul (cam prea incet). de unde ne dam seama ? politicienii , indiferent de culoare au inceput sa stranga randurile , indiferent de culoare politica ! au inceput sa se apere unii pe altii in parlament de parchet si de unii procurori indeajuns de tineri si de 'inconstienti' incat sa vrea sa-si cladeasca o cariera pe cadavrul politic gras al unui barosan ! au inceput sa nu mai dezbata si sa voteze legi ci doar sa le adopte 'in mod tacit' , au inceput sa insaileze in umbra aliante altadata 'imposibile' , sa pupe unde scuipasera altadata ! am ajuns sa-l vedem pe hrebenciuc stand in prezidiul parlamentului , la o 'sueta amicala' si vorbita discret din coltul gurii cu bosii liberali bogdan olteanu sau tariceanu ... legaturile primejdioase si nesanatoase existente din '90 au inceput sa iasa la lumina zilei ... care este solutia desfacerii acestui cuib de vipere cu cantec dulce de sirena care ne calaresc cu neobrazare si tupeu de aproape 20 de ani ? care este modul in care-i putem forta pe politicieni sa FACA treaba pentru cetateni si pentru societate si NU doar pentru ei ? prima miscare ar trebui sa fie , dupa parerea mea , tocmai provocarea cetatenilor sa se implice , sa nu mai fie indiferenti , indolenti si individualisti ! asta ar fi primul si cel mai simplu pas care ar trebui facut . parerea mea ... orice treaba comlicata trebuie sa inceapa cu inceputul , cu cel mai simplu si cel mai de baza lucru ...
claudio
Postat pe 17 Iulie 2008 13:54
de pilda , din moment ce media poate convinge intr-o zi populatia ca "este alba" si a doua zi o poate convinge fara remuscari ca de fapt "e neagra" de ce nu ar fi media in fruntea acestei miscari ? au avut cateva tentative timide precum "nu taxei auto" , "salvati vama veche" , "salvati delta dunarii " sau "pune-ti amprenta" care au mers uimitor de bine pentru romania ! deci se poate ... oricum , media din romania (oricum cumparata cu fulgi cu tot de oligarhi precum patriciu , voiculescu sau vantu ) are o mare-mare datorie morala fata de cetateni (debandada morala din tara este macar partial si opera lor si a zeilor lor - tirajul si ratingul) . ar trebui sa incerce sa indrepte ce au stricat in 20 de ani . de ce nu ar incerca sa demareze o campanie de genul "sa redevenim cetateni responsabili" sau "nu politicienilor corupti" sau "sa reinnoim clasa politica " etc. etc. ? variante ar fi si cred ca ar avea mai mult succes decat campania cu taxa auto ! parerea mea ca in maxim 1 an de zile ar demara un curent de opinie si de initiativa atat de puternic incat nu ar mai putea fi oprit . pana la urma politicienii nostri supraponderali si lenesi ar fi nevoiti (mai de voie mai de nevoie) sa tina seama de el . ceva-ceva tot s-ar schimba ... revenim la media . media cu adevarat independenta in romania nu mai exista demult . si atunci ? revenim la oameni , la ziaristi , la oamenii de presa . la urma urmei sunt niste angajati , care scriu , se infurie , se bucura , se indigneaza sau se mira PE BANI ! si atunci ? revenim la onoare , morala , convingeri etc. cine ar vrea sa faca ceva ar putea face ! bineinteles , daca s-ar hotara sa faca ceva numai unul sau doi , pe ici pe colo , ar fi dati afara instantaneu dar daca marea lor majoritate ar hotara sa dea dovada de civism nu cred ca patronii ar mai fi in pozitia sa-i busculeze . dar , la urma urmei , cei care ar putea si ar trebui sa dea dovada de initiativa si civism VOR sa faca asta , pentru a da exemplu altora ? cand esti platit copios sa scrii tot felul de mizerii si aberatii chiar daca nici nu le crezi asta chiar este o intrebare !!!
claudio
Postat pe 17 Iulie 2008 17:18
Un comentariu rapid:
Este foarte adevarat ca presa, si media in general, nu sunt 100% "libere" in nici un colt al lumii. Cei care lucreaza in media si vor sa faca un bine inotand "impotriva curentului" pot fi supusi unor presiuni de diverse feluri, pentru a se conforma politicii generale. Dar se mai gasesc si Oameni care sa vrea sa aduca adevarul la suprafatza in orice conditii.

Filme foarte interesante pe aceasta tema: "The Insider"( 1999, cu Al Pacino si Russel Crowe)- despre desconspirarea politicii firmelor producatoare de tigari si impactul in media; si "Toti Oamenii Presedintelui" (1976, cu Dustin Hoffman si Robert Redford) - bazat (atentie!!) pe povestea adevarata a doi ziaristi care au dezvaluit detalii ale scandalului Watergate, conducand in final la demisia presedintelui Nixon.

Dupa mine, "Toti Oamenii Presedintelui" ar trebui sa fie folosit ca material didactic la Facultatea de Jurnalism si sa fie vizionat obligatoriu cel putin o data pe luna la sediul fiecarui ziar care se respecta.

Postat pe 17 Iulie 2008 18:52
... as mai adauga cazul ziaristului dat afara de la new york times dupa ce a dezvaluit mecanismul fraudei electorale din florida si georgia prin care g. bush jr. a ajuns presedinte . primul presedinte din istoria usa NUMIT presedinte de curtea suprema de justitie si nu rezultat clar din alegeri ! mancatori de c...t se gasesc peste tot , cei care refuza insa rolul de aplaudaci si pupincuristi conteaza .
claudio
Postat pe 17 Iulie 2008 19:07
Salut, nu vreau sa ma amestec in discutiile voastre, vreau numai sa-i spun lui Claudio ca CTP-ul nu face parte din generatia "Scanteia", "Scanteia Tineretului" si ce mai spunea el pe acolo, din simplul motiv ca CTP-ul nu a lucrat in presa inainte 1989. A scris NUMAi dupa '89 la ziarul "Adevarul", care intr-adevar inainte se numea "Scanteia". Deci singura legatura intre CTP si "Scanteia" ar fi faptul ca ziarul la care a lucrat dupa '89 a purtat inainte '89 numele in cauza. In rest, intre el si cei care scriau la "Scanteia" inainte de '89 e o diferenta de varsta, mentalitate, modele, ca sa nu mai vorbim de felul in care au ajuns in presa si modul in care au inteles sa faca presa. Ceea ce inseamna ca nu are cum sa fac parte din generatia "Scanteia".

Ema, de multe ori am fost de acord cu tine si sunt si acum in legatura cu admiratia ta pentru CTP. Pur si simplu il ador pentru logica lui, pentru capacitatea extraordinara de a se exprima in cuvinte si pentru ideile foarte personale si foarte bine argumentate(de, logica!).
beyonce_indragostita
Postat pe 18 Iulie 2008 19:28
... corect ce spune wolfy despre CTP, dar eu nu am spus ca a scris la scanteia - scanteia tineretului ci ca face parte din generatia asta . nu m-am exprimat prea exact , ce-i drept . a facut parte din generatia '80 mai sus mentionata . a terminat automatica - calculatoare in '81 parca , in bucuresti . a debutat ca scriitor SF . a scris mult SF si mai apoi a tradus clasici SF . in perioada in care si-a publicat romanele SF (la casa scanteii) a ajuns un apropiat , printre altii si al lui dumitru tinu ( si prin filiera dumitru tinu , cu numerosi alti 'bosi' pcr si din secu etc. , ultimul pe lista , cu voia dvs. , ion iliescu ). dupa revolutie , dumitru tinu la cooptat in noul colectiv redactional al 'adevarului' (fost scanteia) in care , ca redactor sef , s-a miscat natural si a luptat trup si suflet in echipa ion iliescu-petre roman-virgil magureanu plus fostul grup cu oki albastri din fostul institut roman pentru relatii internationale adrian nastase-adrian severin-etc. ( mostre din guerrila ziaristica neo-comunista marca CTP puteti citi in vekile colectii adevarul). prin dumitru tinu a avut frecvente legaturi cu 'guzganul rozaliu' , samsarul politicii romanesti - viorel hrebenciuc si cu maestrul banilor negri - fathi taher ... cand s-a imputit putina la adevarul ( VH si FT au preluat paketul majoritar de actiuni) si-a facut valiza , a plecat si a fost co-fondator la gandul . a fost o perioada presedintele clubului roman de presa si multi considera ca are o parte din vina in privinta mizeriei , coruptiei si calomniei generalizate care domina presa din romania .... dar defectele ca defectele ... ce-i al lui , e al lui . multi il considera cel mai ascutit si otravit condei al presei romanesti ! si eu il citesc uneori cu placere , combate al naibi de bine si de acid ... iar uneori , chiar are dreptate ! pacat ca in perioada 90-91-92-93 a fost "de partea neagra a fortei" si a scris si multe mizerii... in ultimii ani , de multe ori si-a exprimat public regretul ca a combatut pe nedrept oameni integri precum corneliu coposu sau petre tutea . de, ce nu face omul pentru o bucata mai alba de paine ... unsa cu miere pe ambele fete ... dar pe ansamblu , il admir pentru precizia si eficienta cu care-si foloseste capacitatile si calitatile de scriitor si jurnalist ... da' eu tot nu uit unele din "faptele" lui de "arme" din perioada dumitru tinu a adevarului .
claudio
Postat pe 18 Iulie 2008 20:05
Ok, Claudio. Stii mai multe decat mine despre CTP. Eu il urmaresc de numai cativa ani si nu stiu foarte clar ce a facut inainte. Sunt convinsa ca ce scrii e adevarat, nu am de ce sa ma indoiesc de buna ta credinta. Probabil ca faptele sunt de netagaduit, modul in care pot fi interpretate e diferit.
beyonce_indragostita
Postat pe 18 Iulie 2008 21:29
... multe din lucrurile petrecute la adevarul au fost de notorietate publica in perioada '95-2000 . sincer , persoana lui CTP mi-e cam paralela dar l-am admirat si iubit pentru ceea ce putea sa scrie uneori . de la oamenii cu capacitati deosebite pretentiile sunt foarte mari . l-am urat pentru ceea ce ar fi putut sa faca si n-a facut ... multe dintre lucrurile pe care le-am scris mai sus le-am aflat din surse directe in perioada '91-'95 cand ... sa zicem ca am fost oarecum implicat in zona adiacenta politicului ... in '95 am renuntat , cand un coleg de-al meu a fost lovit "intamplator" de o masina fara numere , pe trotuar , in Regie , masina care i-a rupt ambele picioare si o mana . a stat in carje mai mult de un an ... pe vremea aia politica era mai mult decat murdara . multi dintre politicienii si jurnalistii de top de acum au multe pe constiinta din perioada aceea ... insa apa trecuta pe sub pod nu se mai intoarce ... pentru unii vremea le rezolva pe toate (din fericire ... sau din nefericire )
claudio
Postat pe 18 Iulie 2008 22:43
Interesant ce spui tu, claudio. Nu stiam ca te-ai ocupat efectiv de domeniul politic, chiar si numai adiacent:). Credeam ca interesul tau este pur teoretic, dar se pare ca m-am inselat. Nimic rau in asta, ba chiar dimpotriva.

Am si eu o intrebare: ai putea sa ne spui cateva lucruri despre politica si despre cum functioneaza ea, care se vad altfel din interior decat din exterior? (Fiecare domeniu de activitate are "secretele" sale, insa banuiesc ca acesta are cu atat mai multe.) Spre exemplu: modul in care se iau deciziile? cum se definesc detaliile politicii unui partid? cum se decide asupra pozitiei oficiale in legatura cu diverse evenimente, etc? Sau alte lucruri care ti s-au parut importante.

Postat pe 19 Iulie 2008 07:56
ar fi cam multe de spus . in principiu , in romania , totul se imparte in doua : partea de bucatarie interna , care nu prea razbate la public si nu are nimic cu doctrina politica ci cu interesele financiare (la asta au acces numai "cei din umbra" - ei fac , ei desfac ) si partea publica , politicaly corect , " nu stiu , nu cunosc , nu comentez" , ceea ce ajunge la public in conferintele de presa , care nu are nimic a face cu realitatea , partea de care se ocupa "gutuile" , oamenii de fatada , care niciodata nu vor sti cu adevarat ce discuta "cei din umbra" in spatele usilor inchise . de asta in romania partidele par ca nu au o doctrina clara ...
claudio
Postat pe 19 Iulie 2008 18:02
Daca zici ca sunt multe de spus, eu una nu ma grabesc, claudio...:) Tocmai de aceea suntem aici, ca sa discutam, sa facem schimb de impresii si de informatii.
Spui ca partidele nu au o doctrina clara (nu te contrazic); insa ma intreb oare cum isi propun sa se diferentieze unele de celelalte? Ma refer la intrebari de genul: Ce ne defineste pe "noi" fatza de "restul"? De ce sa voteze lumea cu "noi"? Ce avem de oferit si cum atragem noi membri si noi simpatizanti? etc. Nu ma astept sa ai raspunsuri perfecte, eu ma intrebam doar care e dinamica interna a unui partid si printre altele ce rol are, in aceasta dinamica, opinia publica. Care sunt elementele care il fac pe un partid sa-si "nuanteze" pozitia oficiala in diverse situatii, pentru a avea mai mult succes la public? Ce se scrie in presa? Sau poate sondajele de opinie? Alte elemente?....Pe scurt, ma intereseaza care sunt caile reale (nu teoretice) prin care opinia publica poate influenta politica si dinamica unui partid, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Si toate aceastea privind din interiorul partidului (pentru ca acolo se gaseste cheia), nu din exterior.

Postat pe 19 Iulie 2008 18:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Prea depresiv 1 De la: mititica4u 30 Mai 2007 21:43
CAUT FRUMUSETEA SPIRITUALA 3 De la: claudiaesca2006 24 Septembrie 2007 02:19
inceputul sfarsitului 1 De la: lilianapavel 24 Mai 2007 13:20
Eu am ales deja... 1 De la: pansela23 4 Octombrie 2007 15:40
Lupta cu amintirile si realitatea 3 De la: 25 Ianuarie 2015 16:26