Setari Cookie-uri

Secretia vaginala

am observat ca nu e nici un subiect cu aceasta tema si m-am gandit ca impreuna sa putem gasi si solutii...
Asa ca puteti incepe pt ca e lucru stiut ca aproape orice femeie are aceasta secretie...mai abundenta sau mai putin abundenta,albicioasa sau galbena...Haide-ti ca impreuna sa gasim si solutii pt ca este vorba de sanatatea noastra.
Boracel
Postat pe 14 Iulie 2008 12:24
O scurgere vaginala (leucoree) in anumite cantitati este normala la femeile sanatoase, aceasta fiind modalitatea vaginului de a se curata singur si de a mentine o stare de echilibru. Asadar, cand vaginul este sanatos se mentine "in forma" tocmai prin aceste secretii, perfect normale.

Acest lichid secretat are un usor miros (nicidecum neplacut), o consistenta laptoasa, o culoare alb-tulbure sau transparenta, iar in momentul in care se usuca pe lenjerie capata o nuanta galbuie. Cantitatea secretata variaza in functie de ciclul menstrual si de la femeie la femeie.

Daca pana acum te regasesti in aceste randuri, nu ai de ce sa-ti faci griji.
ramo77
Postat pe 14 Iulie 2008 13:28
dar ce ziceti ca am menstruatie la fiecare 2 saptamani normal ar trebui sa fie odata la 28 de zile nu?asa stiu eu...nu mai stiu ce sa fac...mi-e frica sa nu am ceva ce sa fac?dati-mi un sfat sau macar spuneti-mi ce am...inteleg ca sunt tanara am numai 17 ani intelg ca ciclul la varsta asta se mai regleaza dar de la 14 ani cand am avut prima data menstruatie..asa ceva mie nu mi s-a intamplat ...si acuma sunt...PE ROSU DATI-MI UN SFAT VA ROG...SHOKRAN MULTUMESC..
HABIBA_CHANDRAMUCKI
Postat pe 18 Iulie 2008 01:05
parerea mea e ca in primul rand trebuie neaparat sa consulti un medic ca nu e normal sa sangerezi atat de des(metroragie)pt ca pierzi cam mult sange

Postat pe 18 Iulie 2008 14:17
De la: taur79mai, la data 2008-07-18 14:17:06parerea mea e ca in primul rand trebuie neaparat sa consulti un medic ca nu e normal sa sangerezi atat de des(metroragie)pt ca pierzi cam mult sange

Da,si eu zic la fel.Mergi la doctor ca esti inca tanara.Mai tarziu o sa ai alte probleme.
ramo77
Postat pe 18 Iulie 2008 14:49
MS MULT PT SFATURI..
HABIBA_CHANDRAMUCKI
Postat pe 19 Iulie 2008 12:25
dar ce ziceti ca am menstruatie la fiecare 2 saptamani normal ar trebui sa fie odata la 28 de zile nu?asa stiu eu...nu mai stiu ce sa fac...mi-e frica sa nu am ceva ce sa fac?dati-mi un sfat sau macar spuneti-mi ce am...inteleg ca sunt tanara am numai 17 ani intelg ca ciclul la varsta asta se mai regleaza dar de la 14 ani cand am avut prima data menstruatie..asa ceva mie nu mi s-a intamplat ...si acuma sunt...PE ROSU DATI-MI UN SFAT VA ROG...SHOKRAN MULTUMESC


Stiu ca raspund cam tarziu, poate ai fost deja la doctor( ceea ce e foarte bine), ideea e ca asa mi s-a intamplat si mie, si in cazul tau poate fi vorba de chisturi la ovare si pentru asta va trebui sa iei cateva luni anticonceptonale.Dar trebuie sa mergi la doctor( daca nu ai fost deja) sa te consulte , sa-ti faci analizele si sa-ti recomande cele mai potrivite anticonceptionale.Iti doresc multa sanatate!
anyma3
Postat pe 18 August 2008 18:34
Stiu ca raspund cam tarziu, poate ai fost deja la doctor( ceea ce e foarte bine), ideea e ca asa mi s-a intamplat si mie, si in cazul tau poate fi vorba de chisturi la ovare si pentru asta va trebui sa iei cateva luni anticonceptonale.Dar trebuie sa mergi la doctor( daca nu ai fost deja) sa te consulte , sa-ti faci analizele si sa-ti recomande cele mai potrivite anticonceptionale.Iti doresc multa sanatate!
in ca nu am fost la doctor ca nu am avut timp....si probabil era medicul meu de familie in concediu....dar once again ma confrunt cu acceasi problema...
totusi m-as bucura intr-un fel sa iau anticonceptionale....dar problema e daca ma ingars...ca nu vreau....silueta mie imi mai tteb anul asta...fac balet si....iti dai seama imi cere un anumit corp
HABIBA_CHANDRAMUCKI
Postat pe 21 August 2008 22:37
nu te ingrasi de la anticonceptionale si parerea mea e sa mergi la medic cat de repede poti pt ca e in joc sanatatea ta.
si eu cred ca e vorba de chisturi ovariene sau de o dereglare hormonala
ai grija de tine
lala2
Postat pe 23 August 2008 10:28
Am auzit foarte des aceasta idee cum ca anticonceptionalele ingrasa, ca de altfel si multe alte mituri despre anticonceptionale, care mai de care mai ciudate, insa complet neadevarate majoritatea.Poti sa stai linistita, si medicul o sa te asigure de asta, nu anticonceptionalele ingrasa, ci o alimentatie nesanatoasa (sau in cele mai nefericite cazuri este vorba de o boala).Cel mai bine este sa te duci la specialist care o sa-ti raspunda cel mai bine, si la toate intrebarile.Un lucru pot sa confirm fiindca in cazul meu a fost adevarat, de cand iau anticonceptionale mi s-au mai marit sani(nu foarte mult) dar schimbarea se simte.Subliniez ca este foarte important sa vorbesti cu un medic, si in primul rand cu parintii.Multa sanatate!
anyma3
Postat pe 23 August 2008 23:02
Buna,

intr-adevar, o vizita la doctor ti-ar putea furniza niste informatii utile. Daca nu vrei sa iei anticonceptionale, din motive proprii, poti sa incerci sa schimbi putin stilul de viata, mancand mai sanatos, cu mai multe verdeturi, si mai putine dulciuri si grasimi. Incearca sa raresti: McDonald's, bauturile dulci etc.; ai nevoie in special de mai multe fructe.

Citricele, de exemplu, contin multa vitamina C, care tonifica vasele sangvine, deci si pe ale uterului. Ia un complex de vitamine, pentru ca la varsta ta organismul are nevoie din plin. Poti sa iei niste capsule cu plante numite Menstrofit: contin un complex de plante care tonifica uterul, de asemenea. Incearca sa mananci regulat; poate ca si din cauza varstei, distractiilor, baletului, nu mananci cum trebuie, ca sa iti protejezi silueta.

Inca ceva: daca folosesti tampoane interne, renunta la ele DEFINITIV.
tint
Postat pe 19 Septembrie 2008 10:06
httphttp://www.kudika.ro/comunitate/forum/post_reply/18908.html#:/http://www.kudika.ro/comunitate/forum/post_reply/18908.html#/www.kudika.ro/comunitate/forum/post_reply/18908.html#
mariana_nastase1962
Postat pe 22 Septembrie 2008 10:29
buna,
am si eu intrebare care e diferenta dintre candida si leucoree?
si care e diferenta...
maya_anonda26
Postat pe 28 Septembrie 2008 12:10
Diferenta ar fi ca leucoree inseamna secretie abundenta,ceea ce intervine si in cazul infectiei cu Candida Albicans.
Candida este o ciuperca pe care o putem purta fara efecte patogene in intestin, dar ocazional poate invada spatiul genital din varii motive (unul ar fi transmiterea pe cale sexuala, altul tratamentul cu antibiotice).
Tratamentul trebuie stabilit de ginecolog, dupa ce se efectueaza examenul microscopic la laborator.
googoodoll
Postat pe 28 Septembrie 2008 12:16
Leucoreea = secretie vaginala. Este fiziologica(normala) sau patologica(data de anumiti factori infectiosi,hormonali,etc.)

Leucoreea NORMALA este formata din produsul de secretie al glandelor de la nivelul genital (fenomenul se numeste transudare) si din celule descuamate din acest tract. Fiecare femeie are o secretie vaginala normala incepand din perioada pubertatii si terminand la menopauza.
O secretie vaginala normala este clara sau putin albicioasa, cu o consistenta precum a albusului de ou, fara miros sau cu un miros specific, care nu este neplacut (este chiar placut fiindca, printre altele, atrage ...). Si de aici incep diferentele, fara ca aceste diferente sa insemne probleme in starea de sanatate a vaginului. Secretia vaginala normala are caracteristici individuale in ceea ce priveste cantitatea si aspectul. Aceste caracteristici pot fi modificate, in mod fiziologic de-a lungul ciclului menstrual sub influenta balantei hormonale, in cazul excitatiei sexuale, in cazul folosirii unor anticonceptionale hormonale, in cazul unor medicatii, in cazul sarcinii.La fiecare femeie exista un "tipar" al secretiilor vaginale, de-a lungul unui ciclu menstrual. Fiindca pot exista diferente fara ca acestea sa insemne si anormalitate, pentru a stabili normalitatea sau anormalitatea, este mult mai usor de urmarit schimbarea, iesirea din "tipar". Vaginul a fost "proiectat" in asa fel incat isi poarta singur de grija si totul ar fi bine daca nu am interveni noi sau daca am fi atenti cand intervenim. Cum isi poarta de grija ? Tocmai prin aceste secretii. Din punct de vedere al igienei, secretiile curata vaginul mentinand o stare de echilibru. Din punct de vedere mecanic mentin rezistenta mucoasei uterine - o mucoasa umeda este mult mai rezistenta la solicitari decat una uscata - gandeste-te la buze, cum ti le umezesti pentru a nu le lasa sa crape.



mussika
Postat pe 6 Noiembrie 2008 08:43
Leucoreea PATOLOGICA - In cazul aparitiei unei stari patologice (imbolnaviri a zonei genitale) apar modificari ale aspectului obisnuit al secretiilor, in ceea ce priveste cantitatea (creste), consistenta (devine apoasa sau branzoasa), culoarea (devine gri, verzuie, galbena), mirosul (devine neplacut), modificari ce se pot asocia si cu aparitia unor stari cum ar fi mancarimile, usturimile, durerile spontane la contactul sexual, senzatiile de arsura.

-> În leucoreea determinata de candide ea se prezinta sub aspect de secretii albicioase dense, asociate cu un puternic prurit. Simptomele anuntate pot aparea sau se agraveaza în preajma menstruatiei, uneori în timpul sarcinii.

-> În caz de infectare cu Trichomonas vaginalis leucoreea este abundenta, spumoasa, de culoare gri-verzuie, cu miros neplacut si este însotita de senzatia de arsura.

-> În vaginozele bacteriene, cauzate de Gardnerella vaginalis leucoreea este lichida, cu miros fetid, omogena.

-> În vaginita atrofica, determinata de hipoestrogenie pacienta va prezenta acuze la leucoree moderata, care este însotita de prurit si senzatie de arsura vaginala.



mussika
Postat pe 6 Noiembrie 2008 08:53
Candida albicans - este o ciuperca(fung, levura) prezenta in mod normal in organism, pe piele si mucoase. Pe fondul unei imunitati scazute, din cauze legate de stres, consum crescut de antibiotice, igiena precara sau excesiva, aceasta ciuperca isi modifica forma si determina aparitia bolii numita candidoza.

Candidoza : infectie comuna a tegumentelor si mucoaselor determinata de un fung (ciuperca), de obicei Candida albicans. Este cauza cea mai frecventa a vaginitelor.

mussika
Postat pe 6 Noiembrie 2008 09:08
De la: lala2, la data 2008-08-23 10:28:08nu te ingrasi de la anticonceptionale si parerea mea e sa mergi la medic cat de repede poti pt ca e in joc sanatatea ta.
si eu cred ca e vorba de chisturi ovariene sau de o dereglare hormonala
ai grija de tine

BA DA ITI GARANTEZ EU!!!!
BERBEACA
Postat pe 6 Noiembrie 2008 10:54
e o mare prostie sa crezi ca te ingrasi de la anticonceptionale.......asta tine de organismul fiecaruia....
em_alexa
Postat pe 11 Noiembrie 2008 22:40
Te poti ingrasa de la anticonceptionae mai ales de la cele hormonale.
Kathara
Postat pe 11 Noiembrie 2008 22:50
Este un lucru normal aceasta secretie ,dar depinde de durata si desigur de alti factori,ex. igiena,etc

Postat pe 16 Noiembrie 2008 19:43
intrebare: ce faci cand anticonceptionalele schimba secretia, schimba culoare, densitate, miros...? ma dispera, e prea multa
mirelacm
Postat pe 21 Noiembrie 2008 11:36
De la: mirelacm, la data 2008-11-21 11:36:39intrebare: ce faci cand anticonceptionalele schimba secretia, schimba culoare, densitate, miros...? ma dispera, e prea multa


in primele 3 luni e normal sa iti schimbe culoarea secretiei, sa o faca maro deschis. nu e foarte placuta. eu am avut noroc si cand am inceput sa iau pastile secretia si-a recapatat culoarea normala dupa 2-3 saptamani. daca le iei de mai mult timp si nu ti se pare normal, vorbeste cu medicul tau. macar da-i un telefon si o sa te lamureasca.
chibritzel
Postat pe 1 Decembrie 2008 16:48
daca secretia vaginala are un miros neplacut si e insotita de mancarimi, ar putea fi o infectie.Altfel, e ok. Asta din cate stiu eu.

Eu acum am o problema, poate ma ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi:
Am terminat menstruatia acum 2 zile si inca mai am o secretie alb-maronie (in cantitati f. mici) credeti ca exista motive de ingrijorare?Ar putea sa fie ca o...prelungire a menstruatiei?HELP!
ramo_88
Postat pe 4 Decembrie 2008 10:56
buna, parerea mea este ca trebuie repede sa mergi la doctor...sangerezi prea mult si nu normal, daca lasi timpul sa treaca poti da in cancer.
te pup...nu vreau s ate sperii dar trebuie sa fugi pa
eepuras
Postat pe 4 Decembrie 2008 11:01
Parerea mea este sa nu ne apucam acum sa dam sfaturi aiurea.Cel mai indicat este sa consulti un medic si vei afla exact ce probleme ai.Sa te tratezi dupa ureche..din ce ai auzit pe la mama, matusa, prietena, nu este o solutie.Se dau tratamente in functie de fiecare caz in parte. Nu exista un diagnostic sau tratament "batut in cuie".Fiecare femeie are un organism diferit si se prescriu tratamente diferite. Va doresc multa sanatate!
elenya83
Postat pe 4 Decembrie 2008 16:59
Sal,

aceste lucruri se pot discuta, insa nu se pot rezolva pe un forum.
Iti sugerez sa te duci la un ginecolog.

agotaserestely
Postat pe 5 Decembrie 2008 11:21
La gineco...nooo! (o sa ziceti k sunt incuiata,stiu) Momentan e ok, s-a oprit....daca se mai intampla o sa ma duc la medicul meu endocrinolog.

Oricum merci frumos k mi-ati raspuns.
ramo_88
Postat pe 5 Decembrie 2008 11:45
De la: mussika, la data 2008-11-06 08:53:49Leucoreea PATOLOGICA - In cazul aparitiei unei stari patologice (imbolnaviri a zonei genitale) apar modificari ale aspectului obisnuit al secretiilor, in ceea ce priveste cantitatea (creste), consistenta (devine apoasa sau branzoasa), culoarea (devine gri, verzuie, galbena), mirosul (devine neplacut), modificari ce se pot asocia si cu aparitia unor stari cum ar fi mancarimile, usturimile, durerile spontane la contactul sexual, senzatiile de arsura.

-> În leucoreea determinata de candide ea se prezinta sub aspect de secretii albicioase dense, asociate cu un puternic prurit. Simptomele anuntate pot aparea sau se agraveaza în preajma menstruatiei, uneori în timpul sarcinii.

-> În caz de infectare cu Trichomonas vaginalis leucoreea este abundenta, spumoasa, de culoare gri-verzuie, cu miros neplacut si este însotita de senzatia de arsura.

-> În vaginozele bacteriene, cauzate de Gardnerella vaginalis leucoreea este lichida, cu miros fetid, omogena.

-> În vaginita atrofica, determinata de hipoestrogenie pacienta va prezenta acuze la leucoree moderata, care este însotita de prurit si senzatie de arsura vaginala.



papusa_papusa
Postat pe 28 Decembrie 2008 04:26
chiar ma bucur k s-a adus in discutie acest subiect...referitor la tampoanele interne..de ce spune-ti k nu sunt benefice? k eu numai de acestea folosesc si sincera sa fiu nu am detectat nici o schimbare in sensul rau al cuvantului..ba sunt chiar multumita de ele..va pup fetelor !
ramona_via
Postat pe 5 Ianuarie 2009 14:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
nervii.... 41 De la: kudika226898 4 Octombrie 2010 19:49
Durere puternica de cap 3 De la: kudika328918 7 Noiembrie 2010 08:36
Dureri incheieturi 2 De la: kudika_975304 17 Decembrie 2014 16:18
uter intors:| 10 De la: crystyna_crystynutza 5 Septembrie 2011 18:03
irc stadiu final 5 De la: kudika225175 12 Iulie 2010 21:04