Setari Cookie-uri

Paranoia :(

Cat de mult ne poate afecta paranoia,iar daca nu o putem previne,atunci cum putem sa ne tratam?un subiect fara limite zic eu...o tema ingrijoratoare mai ales pt adolescentii zilelor noastre...

Postat pe 11 Mai 2008 19:51
Tabloul tipic, dar care nu este obligatoriu prezent, este cel de personalitate premorbidã schizoidã sau schizotipalã. Aceste personalitãþi se caracterizeazã prin pasivitate, nu sunt comunicativi, sunt introvertiþi. Persoana respectivã are puþini prieteni, evitã sexul opus, nu participã la activitãþi de grup (petreceri, dans, sporturi de echipã). Preferã sã se uite la televizor, sã joace jocuri ore întregi în faþa calculatorului sau sã asculte muzicã în detrimentul activitãþilor sociale utile.


Postat pe 11 Mai 2008 20:00
SIMPTOME:

Perplexitate – la debutul afecþiunii, pacienþii declarã cã experienþele zilnice par stranii, nu îºi dau seama care este motivul schimbãrilor comportamentale ºi ale personalitãþii, de unde provin simptomele pe care le trãiesc.
» Izolare – pacientul se retrage în singurãtate, are sentimentul cã este diferit faþã de cei din jur ºi evitã compania celor care, altãdatã, îi erau apropiaþi.
» Anxietatea ºi teroare – un sentiment de discomfort general ºi anxietatea invadeazã trãirile zilnice. Aceastã anxietate poate atinge paroxismul când pacientul percepe realitatea ca fiind ameninþãtoare ºi atribuie aceste pericole unor surse externe.
Alte semne ºi simptome ale perioadei prodromale sunt: comportamentul bizar (ciudat), modificãri ale afectivitãþii, tulburãri de limbaj, idei bizare, experienþe perceptuale ciudate.
În perioada de stare a schizofreniei semnele ºi simptomele se referã la aspectul exterior, percepþia (halucinatii si iluzii), atenþia, memoria, gândirea, afectivitatea, voinþa ºi alte sectoare ale personalitãþii bolnavului, care sunt profund alterate

Postat pe 11 Mai 2008 20:03
Adolescentii sufera de paranoia?!
Nu stiu de ce vedeam aceasta boala ca afectand persoanele de varsta a doua..

Postat pe 11 Mai 2008 23:36
Paranoia de fapt nu are varsta,ori se mosteneste ori genereaza de pe urma anumitor intamplari din copilarie sau de pe parcursul vietii.

Postat pe 11 Mai 2008 23:52
atunci, de ce adolescentii zilelor noastre sufera de asa ceva in numar mai mare?

Postat pe 12 Mai 2008 01:10
Explicatia este foarte evidenta si destul de trista :( In ziua de azi,modernitatea si informatia a crescut proportional cu problemele psihologice ale copiilor,adolescentilor si oamenilor in general,parintii de zbat financiar pt a le oferii copiilor conditii bune si foarte bune de viata,pt a le satisface capriciile si bunurile necesare dar uita sa fie aproape de ei,sa se ocupe si de problemele lor personale.De aceea majoritatea adolescentilor se "ascund" de ei din teama de a nu fi intelesi si se refugiaza intr-o alta lume(droguri,calculator,anturaje nepotrivite etc).Adolescenta este o perioada foarte sensibila in viata unui om.Vulnerabilitatea si fragilitatea unei personalitati da ocazia acestei boli (PARANOIA) ce afecteaa din ce in ce mai multe persoane.Fobiile,temerile psihologice,nesiguranta,toate acestea,daca nu sunt tratate si mai ales,daca nu li se da importanta se pot transforma intr=o boala,paranoia,dar cel mai rau este ca se poate agrava cu timpul ajungandu=se la SCHIZOFRENIE de diferite tipuri.

Postat pe 12 Mai 2008 15:04
cred ca vb de generatia "emo kids" care nu sufera de paranoia ci de ....lene ....care se poate trata in f multe moduri.
dandanaua_reloaded
Postat pe 12 Mai 2008 15:55
Tu acum generalizezi,uite vedeti...nu se acorda importanta celor ce sufera de aceasta boala doar pt ca exista acesti"emo kids" de care spune colega de mai sus...nu e corect pt ca sunt toti priviti asa din cauza acestor"lenesi" ai sociatatii.Asa se ajunge la boala pt ca nu i se acorda atentie si pt ca se confunda cu "lenea" sau "mofturile".

Postat pe 12 Mai 2008 16:12
emo kids astia sunt copii "crescuti" de parinti iresponsabili. Cautati pe youtube video-uri cu chris crock (ala cu leave Britney alone) si acolo o sa vedeti forma extrema la care ajunge un "emo kid"! baitaul ala a crescut fara mama, e gay, si pe deasupra cica a intretinut relatii sexuale cu fratele lui. acum e travestit! Astia sunt emo kids nowadays :( ... dar cred ca parintii poarta toata vina ca ii lasa sa ajunga asa deraiati!
Josie
Postat pe 12 Mai 2008 18:50
nu generalizez doar ca paranoia este o boala destul de greu de definit si analizat pe un site unde in principiu nu se discuta psihologie si/sau se face psihanaliza.despre "emo kids " am spus ca sunt paranoici pt ca insasi prin definitia lor tind sa se apropie de definitia paranoiei nu sunt vreun psiholog sau psihanalist dar pur si simplu paranoia nu e chiar un subiect de discutat de ...marea majoritate dintre noi.cred ca mai degraba france te-ar putea ajuta ca ..daca imi amintesc bine are ceva legatura cu domeniul asta.
dandanaua_reloaded
Postat pe 12 Mai 2008 22:01
"paranoia reprezinta o psihoza caracterizata printr-un delir sistematic fara diminuarea capacitatilor intelectuale.apare indiferent de virsta la subiectii predispusi/supraestimare de sine,rigiditate psihica,erori de judecata cauzate de premise subiective desi rationamentul este logic.delirul de paranoia se dezvolta in mod coerent uneori plauzibil urmind o serie de interpretari si de polarizari afective:idealism pasionat,gelozie,revendicare privind un prejudiciu minor s-au imaginar etc........acest delir sfirseste prin a se constitui intr-un sistem permanent si de neclintit,functionarea gindirii vointei si actiunii raminind clara si ordonata"oricum nu pot sa-ti dau cazuri concrete de pe forum de paranoia ca-ci nu vreau sa jignesc dar cerceteaza si vei gasi citeva cazuri chiar.o seara buna!

Postat pe 12 Mai 2008 23:02
Multi sufera de paranoia intr-o forma incipienta,de exemplu,chiar am o veche prietena care da semne de aceasta boala si chiar ea recunoaste ca de multe ori ii vine s-o ia razna...are o frica severa de intuneric,in mintea ei e inconjurata mereu de spirite,de fel si fel de chestii negative,aude lucruri ciudate inainte sa adoarma,are in minte niste chestii care,sincer,cand mi le povesteste ma pune rau pe ganduri si mereu spune ca nu isi gaseste linistea,ca e agitata,ca-i vine sa planga din senin...si sunt multe cazuri care nu sunt bagate in seama.e pacat.

Postat pe 13 Mai 2008 13:49
cred ca intr-un fel sau altul cu toti am fost paranoici macar odata in viata !acu , depinde cat de departe ajunge sentimentul in cauza !si mie mi s-a intamplat sa aud zgomote ciudate , si odata chiar am trecut printr-o intamplare bizara , dar sunt o persoana cat se poate de normala , si nu cred ca tin intotdeauna de paranoia anumite situatii bizare prin care trecem ! paranoia e o boala ft grea ,iar din punctul meu de vedere prietena ta chiar ar avea nevoie de un psiholog , care sa o ajute sa isi dea seama ce se intampla cu ea ! cred ca e oribil sa traiesti inconjurata de ganduri morbide , de tristete , de tot felul de sentimente bolnavicioase ! Sper ca prietena ta sa treaca doar printr-o perioada mai proasta , daca pot s-o numesc asa , si totul sa se rezolve cat mai repede ! v-am pupat

Postat pe 13 Mai 2008 15:12
Mersi,si eu sper dar...din pacate..."perioada asta proasta" o tine de cativa ani buni...sper sa ma insel,dar daca nu cere ajutor si nu pune nimic din partea ei sa treaca peste asta,mi-e cam teama sa nu se agraveze starea ei :((

Postat pe 15 Mai 2008 12:48
daca i-mi dai citeva cazuri de paranoia de pe topicurile ..........; vezi tu care te premiez.poti sa mi le spui pe privat daca ti-e frica de razbel.

Postat pe 16 Mai 2008 22:49
Paranoia si schizofrenia sunt probleme diferite. Exista schizofrenie paranoida, dar paranoia schizofrenica, dupa cum insisti sa afirmi, nu!
mvenus14
Postat pe 1 Iulie 2008 17:47
adolescenti paranoici?ciudat...

Postat pe 14 Septembrie 2008 17:03
PARANOIA...
acesti indivizi manifesta o vigilenta crescuta in cadrul in care traiesc si muncesc,ca urmare a neincrederii pe care o resimt fata de cele mai multe persoane care ii inconjoara.Considera k sunt persoane cu un inalt simt moral si dezvolta sentimente excesive de auto-importanta.tot din acelasi motiv dezvolta si un grad mai redus de intimitate cu o pers de sex opus,afiseaza o emotionalitate scazuta si nu se pot relaxa nici in cadrul unei relatii intime.Sunt manipulativi,incercand sa obtina cat mai multe avantaje din relatiile cu alte pers,in detrimentul intereselor acestora.In conditii de stres extrem,construiesc realitatea inconjuratoare numai pe baza propriilor perceptii si a realitatiilor personale,neluand in considerare perspectivele de viata ale celorlalti,diferite de ale lor si chiar impunandu-le acestora modul lor de perceptie si de gandire.

impreuna cu cea schizoida si cea schizotipala fac parte din tulburari de personalitate ce se caracterizeaza printr-un comportament excentric,bizar...dar nu sunt sinonime,dragele mele!

iar tulburarile de personalitate sunt pattern-uri stabile cognitive si comportamentale care se manifesta din adolescenta sau chiar mai devreme si se dezvolta pentru a face fata unor situatii particulare de viata (mediu familial,social etc)
april23
Postat pe 10 Noiembrie 2008 23:14
Nu o iei razna fara motiv......prin urmare, sa combatem rasa masculina . Serios acum, este o problema grava care te macina putin cate putin. Tot ce poti face este sa privesti putin mai degajata situatiile ce genereaza astfel de stari. Insa o pondere serioasa o are si partenerul: daca este ales cu cap calca stramb cu stil, menajandu-te. (presupunand ca toti inseala...fara nici o indoiala )
lorelay_me
Postat pe 18 Noiembrie 2008 23:34
aaaaaa.....emo kiiiiids.....subiect atata de dezbataut incat devine total neatragator
lorelay_me
Postat pe 18 Noiembrie 2008 23:36
...Corect!...
magda_65
Postat pe 6 Decembrie 2008 19:23
buna! hai sa iti dau eu un exemplu de paranoie. eu am intrat aici pe situ asta , sa ma informez si sincer sa vad daca mai sunt persoane care sufera de aceeasi boala ca si mine, dar sincer m am confruntat cu chestii total diferite.Eu sufer de paranoie de vreo cativa ani, mai exact 3 ani asta dupa un consum excesiv de droguri...Momentan numai fac uz de absolut nimik , m am si dezintoxicat chiar la o clinica, dar hai sa strec la subiect...paranoia..paranoia este cea mai urata boala posibila, paranoia mea se manifesta in: cred ca toata lumea ma fura, toti ma iua la misto, iubitul meu imi fura banii, mama mea ma vorbeste pe la spate, sora mea profita ca am probleme cu memoria asa ca imi cere lucruri ca stie ca eu uit si nu le mai cer inapoi,sunt grasa si am 1,75 su 60 de kg...cateodata am senzatia ca toti sunt impotriva mea si vor sa ma ucida...si astea sunt doar cateva mici exemple..sa trecem peste ziua cand mi am aruncat toate hainele pentru ca eram sigura ca in casa cu mine locuieste amanta prietenului meu si imi imbraca hainele. Prietenul meu e foarte atent la ceea ce vorbeste cu mine, pentru ca eu din fiecare fraza gasesc mereu un cuvant de care sa ma agatz..dar toate paranoile mele sunt logice..deci sunt convinsa de ceea ce gandesc pe moment, si dupa cateva secunde imi dau seama ca ..gresesc..sau ..dupa cateva ore..dar in alea cateva ore fac un dezastru.In concluzie e urat sa traiesti cu paranoia..e urat, chiar grav. M-am tratat cu HALDOL o perioada, dar l am lasat ..tot din paranoie...ca am citit prospectul si am vazut ca ingrasa..Acum ma ajuta prietenul meu sa trec peste..atat cat poate.
samirasuzi
Postat pe 9 Mai 2009 17:55
BAUUUUUUUUUUU
Diavolyta_
Postat pe 9 Mai 2009 17:59
De la: samirasuzi, la data 2009-05-09 17:55:09buna! hai sa iti dau eu un exemplu de paranoie. eu am intrat aici pe situ asta , sa ma informez si sincer sa vad daca mai sunt persoane care sufera de aceeasi boala ca si mine, dar sincer m am confruntat cu chestii total diferite.Eu sufer de paranoie de vreo cativa ani, mai exact 3 ani asta dupa un consum excesiv de droguri...Momentan numai fac uz de absolut nimik , m am si dezintoxicat chiar la o clinica, dar hai sa strec la subiect...paranoia..paranoia este cea mai urata boala posibila, paranoia mea se manifesta in: cred ca toata lumea ma fura, toti ma iua la misto, iubitul meu imi fura banii, mama mea ma vorbeste pe la spate, sora mea profita ca am probleme cu memoria asa ca imi cere lucruri ca stie ca eu uit si nu le mai cer inapoi,sunt grasa si am 1,75 su 60 de kg...cateodata am senzatia ca toti sunt impotriva mea si vor sa ma ucida...si astea sunt doar cateva mici exemple..sa trecem peste ziua cand mi am aruncat toate hainele pentru ca eram sigura ca in casa cu mine locuieste amanta prietenului meu si imi imbraca hainele. Prietenul meu e foarte atent la ceea ce vorbeste cu mine, pentru ca eu din fiecare fraza gasesc mereu un cuvant de care sa ma agatz..dar toate paranoile mele sunt logice..deci sunt convinsa de ceea ce gandesc pe moment, si dupa cateva secunde imi dau seama ca ..gresesc..sau ..dupa cateva ore..dar in alea cateva ore fac un dezastru.In concluzie e urat sa traiesti cu paranoia..e urat, chiar grav. M-am tratat cu HALDOL o perioada, dar l am lasat ..tot din paranoie...ca am citit prospectul si am vazut ca ingrasa..Acum ma ajuta prietenul meu sa trec peste..atat cat poate.



Of Doamne! M-a impresionat foarte tare sinceritatea ta. Nu stiu insa cum te-as putea ajuta. Capul sus, bine ca ai cateva persoane care te iubesc langa tine.
Jasmine10
Postat pe 9 Mai 2009 18:02
buna
Cassey
Postat pe 15 Mai 2009 10:54
Buna. Doresc sa ma adresez si eu unui specialist, intrucat am o problema serioasa. Tatal meu, care este psihiatru, are urmatoarele reactii:
1.Dupa ce vine de la cabinet vorbeste intruna despre bolile pacientilor.Am inteles se defuleaza. Imi spune de 7 ori cel putin despre pacientul x, ce a facut, cum a reactionat. In cele din urma invat pe de rost ce are pacientul x. La un moment dat ii explic diplomatic, ca mi-a spus si am inteles. Reactia dansului:urlete, amenintari, dat cu pumnul in masa.
2. Acum doi ani cand a fost internat la spital, alaturi de alte 7 persoane, cand m-am dus sa vad ce face, de la fiecare celelalte 7 persoane avea un desen si prin urmare fiecare avea o boala. Mi-a explicat fiecare desen si fiecare boala. A ajuns in spital pentru ca era convins ca avea leucemie. Citea de pe net, toate simptomele leucemiei, iar pe cei 3 doctori, care l-au consulat i-a convins ca are.
Unul l-a un moment dat i-a dovedit ca nu are. In fine. S-a calmat cateva zile, dupa ce cei 3 doctori au ajuns in urma analizelor si a rezultatelor ca nu are.
3. Apoi a descoperit ca are alta boala. Din nou la spital, alt medic i-a dovedit ca nu are.
4.Acuma crede ca am eu boala cutare, cutarica, fac analiza, iese bine. Vezi? Nu am.
5.Sufera de depresie. A avut o viata grea.
As vrea sa renunte de la munca de la cabinet, dar nu stiu daca i-ar face bine. Nu stiu cum sa-l ajut. Am incercat foarte multe variante, dar are atatea relatii, incat ma invart intr-un labirint.
6. Am observat ca este pe de o parte foarte influentabil, foarte nesigur si apoi devine foarte autoritar.
7. Am inteles la un moment dat ca re nevoie de iubire. Am inceput sa-i ofer caldura sufleteasca multa, foarte multa. Am citit ceva carti. I-am facut terapie inversa si a functionat cateva luni, dar acum nu stiu ce sa mai fac. Terapia inversa a fot a 7-a metoda pe care am adoptat-o si nu de capul meu.
8. Ma simt ca intr-o piesa de Samuel Becket.
kudika_5413
Postat pe 18 Aprilie 2012 21:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
in fiecare sambatat ma simt rau....de ce? 100 De la: zeita_zeita 2 Octombrie 2009 20:51
Extremitatile reci ale corpului 14 De la: kudika328918 7 Noiembrie 2010 08:50
Thadoogback doar pentru tine 7 De la: luchianramona 13 August 2010 14:53
Transplant sau reconsttructie deget!! 14 De la: kudika020505 1 Iunie 2017 14:30
buna fetelor.....puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi va rog mult? 23 De la: Dudita 17 August 2009 05:09