Setari Cookie-uri

help me

uitati ce am patit de cateva zile,,,,am facut dragost cu prietenul meu...i sa rupt prezervativul...nici o problema..a doua zi am luat prostinol2....dar dupa aceea ,urmatoarea zii am facuto din nou si sa rupt prezervativul a 2 ora(erau Durex) ........ ce sansa am sa raman insarcinata?

Postat pe 25 Iulie 2008 03:15
postinor draga mea..
sansele sa ramai insarcinata sunt foarte mici..pt k alea se iau la 12 ore distanta..si efectul e inca acolo..si eu am patit la fel si nu s-a intamplat nimic..
daca ti se mai intampla, inainte sa dai atatia bani pe pastila si sa iti si dereglezi organismul calculeaza-ti perioada fertila..pt ca daca esti inainte cu cateva zile de menstruatie, sau dupa, sansele sunt foarte mici..
si daca mai patiti chestii de genu` eu zic sa mergi la un planning si sa te apuci de anticonceptionale..e mult mai comod si mai sigur asa
bafta
_Ada_
Postat pe 25 Iulie 2008 16:28
data urmatoare sa verificati prezervativele. preferabil la o vulcanizare!

Postat pe 25 Iulie 2008 16:33
incearca sa eviti situatiile de genu asta, fiindca nu se recomanda sa folosesti Postinor foarte des, cel mult o data la 3-6 luni! Ai grija de tine! Sanatatea este mai presus de toate, la fel si sanatatea reproductiva! Bafta!

Postat pe 25 Iulie 2008 22:12
eh... si acum ce-ai sa faci... un test de sarcina
Dupa aia te mai gandesti.
amme22
Postat pe 25 Iulie 2008 22:18
Nu-ti face griji! Efectul e inca acolo,dar data viitoare ai mare gija pt ca excesul astor medicamente e vital la un moment dat!
DaiaT
Postat pe 28 Iulie 2008 00:09
eu zic ca nu e nici o problema,nu te mai stresa.
Ai auzit de sterilet?Dureaza 2 minute,nu e dureros...si pe urma dormi linistita cativa ani de zile (am scris ca dormi ,asta DUPA nebunia din pat scumpa mea)
bafta !!!
matracucu
Postat pe 4 August 2008 08:57
De la: diana135, la data 2008-07-25 03:15:57uitati ce am patit de cateva zile,,,,am facut dragost cu prietenul meu...i sa rupt prezervativul...nici o problema..a doua zi am luat prostinol2....dar dupa aceea ,urmatoarea zii am facuto din nou si sa rupt prezervativul a 2 ora(erau Durex) ........ ce sansa am sa raman insarcinata?


doooommneeee ce tie si cu chestiile astea chinezesti... probabil...

Postat pe 18 August 2008 20:15
lol nu`i deloc amuzant dar totusi nu ma pot abtine1 cum naiba sa se rupa de 2 ori prezervativul la o zi distanta?! asta da ghinion:
Amaruie
Postat pe 12 Septembrie 2008 12:20
Durexul sa se rupa ? ce i-ati facut :))

Postat pe 12 Septembrie 2008 12:24
se mai intampla sa se si rupa durex-ul sau orice alta marca.

sfatul meu este ca prietenul tau sa nu se grabeasca cand isi pune prezervativul si sa-l puna corect, orice cutie are instructiuni.

Mie mi s-a intamplat sa se rupa pt ca prins un pic de aer in varf..
anderson
Postat pe 12 Septembrie 2008 13:53
Presupun ca deja stii ce sanse ai avut sa ramai sau nu insarcinata.Scriene si noua!!
eclau
Postat pe 12 Septembrie 2008 15:39
De la: Georgia99, la data 2008-09-12 12:24:47Durexul sa se rupa ? ce i-ati facut :))


a tras cu dinti de el! era pus

Postat pe 12 Septembrie 2008 15:54
Sincer cred ca esti foarte ghinionista,sau ai nimerit un set de prezervative cu defect de fabricatie.
annk48
Postat pe 12 Septembrie 2008 17:54
parerea mea e ca e un semn ca tu si prietenul tau trebuie sa faceti un bebe:)
Kittty_kat
Postat pe 12 Septembrie 2008 19:02
0
alexutzab
Postat pe 24 Septembrie 2008 11:45
De la: geo32, la data 2008-07-25 16:33:06data urmatoare sa verificati prezervativele. preferabil la o vulcanizare!

...sau la un service...pt o constatare
nico1234
Postat pe 5 Noiembrie 2008 17:04
eu sigur dadeam in judecata firma producatoare...

Postat pe 5 Noiembrie 2008 17:53
De la: oktober, la data 2008-11-05 17:53:26eu sigur dadeam in judecata firma producatoare...


numai daca pastrezi obiectul inculpator... altfel ce te faci???
cred ca in exercitiul functiunii au uitat cu totul de avocati si de "luare de probe materiale" ....altfel cine stie ce iesea....

dandanaua_reloaded
Postat pe 5 Noiembrie 2008 18:35
De la: laurathegirl, la data 2008-08-04 08:57:51eu zic ca nu e nici o problema,nu te mai stresa.
Ai auzit de sterilet?Dureaza 2 minute,nu e dureros...si pe urma dormi linistita cativa ani de zile (am scris ca dormi ,asta DUPA nebunia din pat scumpa mea)
bafta !!!

Problema e ca steriletul e recomandat dupa cel putin o nastere.

Postat pe 6 Noiembrie 2008 22:55
atunci foloseste diafragma

Diafragma vaginala si crema sau gelul spermicid

Diafragma a fost inventata in secolul al XIX-lea. Pana la acel moment, femeile erau dependente de barbati in prevenirea sarcinii, sau recurgeau la avorturi drastice. Diafragma a constituit o realizare epocala care le-a investit pe femei cu posibilitatea de control asupra conceperii, ferindu-le de sarcini nedorite.
Ea a fost foarte populara pana prin anii '60, iar in 1971 Societatea de planificare a familiei a raportat ca doar 4% din clientii sai au ales diafragma vaginala. In anii urmatori s-a dovedit ca diafragma vaginala, potrivita si ajustata corect, previne sarcina, protejeaza impotriva BTS (boli cu trasmitere sexuala) si este mai sigura decat contraceptivele hormonale. Totusi mai exista obstacole in calea utilizarii pe larg a diafragmei. Ea trebuie procurata doar la recomandarea specialistului.


Descriere

Diafragma vaginala care trebuie aplicata intotdeauna in imbinare cu gel sau crema spermicida, se confectioneaza din cauciuc moale si are forma de calota (caciulita) cu marginea constituita dintr-un resort flexibil de metal (arcuit, incolacit sau plat). Daca este aleasa corect, diafragma vaginala se potriveste perfect si se ajusteaza comod pe colul uterin, situandu-se dupa osul pubian si ajungand pana la partea dorsala a colului. Diafragmele se produc de mai multe marimi, masurate in milimentri, de la 50 la 90 de milimetri, in functie de marimea partii superioare a vaginului.


Principii de functionare

Cand diafragma vaginala este fixata, continand crema sau gelul spermicid indreptate spre colul uterin, sperma nu poate patrunde in canalul uterin. Spermatozoizii pot atinge marginea diafragmei unde sunt distrusi sub actiunea cremei/gelului. Unele femei ung cu gel si partea exterioara a diafragmei pentru a nimici spermatozoizii care raman in vagin. Intotdeauna aplicati diafragma impreuna cu crema sau gelul: acestea sunt contraceptivele importante; diafragma vaginala serveste doar pentru a le tine in locul potrivit.


Eficienta

Marja de eroare a diafragmei vaginale folosite corect este de 6%, datorandu-se faptului ca in timpul actului sexual vaginul se poate largi, iar diafragma vaginala isi schimba pozitia. Diafragma se misca din pozitia sa initiala si in timpul actului sexual in care femeia este deasupra. Marja tipica (reala) de eroare este mai mare de circa 20%.

Folosirea diafragmei poate fi dublata de observarea perioadelor de fertilitate. Garantia de 100% poate fi atinsa daca partenerul foloseste prezervativul in perioada dumneavoastra de fertilitate. Aceasta metoda nu va influenta in nici un fel fertilitatea. Pur si simplu, renuntati la folosirea ei daca doriti sa concepeti.


Securitatea si problemele posibile

Diafragma este aproape in intregime inofensiva. Ea nu poate glisa si disparea in interiorul corpului femeii, deoarece vaginul se termina la cativa milimetri de la colul uterin. Crema sau gelul pot provoca iritarea vaginului sau a penisului. In aceste caz inlocuiti-le cu altele.

Deplasandu-se, diafragma poate provoca dureri in uter, la vezica urinara sau uretra. La unele femei se poate dezvolta din aceasta cauza uretrita sau cistita repetata (recurenta).

De asemenea, diafragma poate exercita presiune asupra rectului, ceea ce e disconfortant; daca aceste lucru vi s-a intamplat, este dovada ca pozitia diafragmei este incorecta. Incercati diafragme de diferita marimi pentru a o gasi pe cea mai potrivita. Rata de esec poate creste in cazuri de incapacitate de a simti deplasarea diafragmei in timpul actului sexual (cauzata de paralizie, de exemplu). Unele femei achizitioneaza infectii micotice in urma folosirii diafragmei; pentru a le evita spalati minutios diafragma vaginala intre utilizari.


Cine nu poate folosi diafragma vaginala?

Daca suferiti de o deplasare grava a uterului (prolaps grav), diafragma este contraindicata. Femeile cu scolioza (deformarea coloanei vertebrale) sau cu coloana incomplet formata (bifid) nu pot folosi diafragma. Deoarece utilizarea diafragmei necesita unele dexteritati manuale, femeile cu handicap fizic vor cere ajutorul partenerului pentru instalarea corecta si utilizarea eficienta. E bine sa se abtina de la folosirea diafragmei persoanele cu infectii urinare cronice sau cele care au suportat un soc toxic.
Femeile care au un anumit disconfort la atingerea organelor genitale nu vor putea, probabil, sa foloseasca diafragma in mod eficient.


Cum se alege diafragma?

Marimea diafragmei pe care urnmeaza s-o folositi se alege in functie de marimea si conturul vaginului si incordarea muschilor peretilor vaginali. Cu ajutorul unui medic veti putea alege o diafragma cu structura potrivita anatomiei corpului dumneavoastra (diafragma cu marginea spiralata, arcuita sau plata). Femeile care au vezica urinara iesita in afara, prin peretele vaginal si/sau peretele rectului slabit, precum si muschii vaginului insuficient de incordati, vor folosi diafragme cu marginea arcuita.


Cum se foloseste diafragma?

Asemeni oricarui instrument, diafgrama este simplu de utilizat din moment ce v-ati obisnuit s-o introduceti. La inceput introducerea si extragerea diafragmei pot parea niste operatii dificile, dar devin tot mai usoare cu fiecare zi. Diaframa trebuie introdusa cu pana la 6 ore inainte de actul sexual cu penetrare, deoarece cremele si gelurile isi pot pierde actiunea spermicida in corp dupa acest timp. Estimarile mai conservative recomanda introducerea diafragmei cat mai aproape de actul sexual, dar daca va ganditi la spontaneitate actului, este mai bine s-o instalati din timp.

Pregatirile si introducerea

Puneti in interiorul diafragmei de la o lingurita pana la o lingura de crema/gel si intindeti continutul pe toata suprafata (unele carti recomanda acoperirea cu crema/gel si a marginilor; altele spun ca prezenta cremei pe margini faciliteaza deplasarea diafragmei; un compromis ar fi ungerea cu creama/gel a partii interioare a marginilor, fara a atinge partea exterioara). Apoi strangeti diafragma puternic, apasandu-i marginile cu degetul mare si cel mijlociu. Asezati-va pe vine sau pe WC, culcati-va sau stati in pozitie verticala cu un picior ridicat. Cu mana libera departati buzele vaginale, iar cu cealalta introduceti diafragma pana la treimea superioara a vaginului, cu crema/gelul in sus. Ea trebuie sa formeze un unghi fata de coloana vertebrala. Acum apasati cu degetul pe partea inferioara a marginii diafragmei pana cand simtiti colul uterin prin ea.

Nu folositi in nici un caz medicamente vaginale pe baza de grasimi (hormoni vaginali sau preparate vaginale antimicotice) sau lubrifianti pe baza de uleiuri (cum e vaselina) impreuna cu diafragma, caci acestea distrug cauciucul. Nu extrageti diafragma decat dupa cel putin 6 ore dupa actul sexual, acesta fiind timpul necesar pentru distrugerea spermatozoizilor de catre preparatele spermicide. Timpul maxim de lasare a diafragmei in organism este de 24 de ore. Spalaturile interne nu sunt necesare, dar daca doriti sa le faceti, e bine sa asteptati 6 ore. Daca intretineti un act sexual repetat, trebuie sa adaugati o portie noua de spermicide in vagin, folosind un aplicator si lasand diafragma la locul ei.

Eliminarea

Alegeti o pozitie comoda a corpului, posibil aceeasi ca la introducerea diafragmei. Daca nu ajungeti pana la diafragma, incercati o alta pozitie. Introduceti un deget in vagin si agatati marginea de jos a diafragmei, fie intre diafragma si peretii vaginali sau peste bolta de cauciuc a acesteia. Impingeti diafragma inainte si apoi trageti-o in jos. Atentie sa nu deteriorati diafragma cu unghiile.

Spalati diafragma in apa calda cu sapun, clatiti-o si uscati-o cu grija; o puteti trata cu amidon de porumb (in nici un caz cu talc) si puneti-o la pastrat intr-o boxa speciala, ferita de lumina. Diafragma nu se fierbe! Verificati-o cat de des posibil pentru a depista imediat gaurile eventuale. Pentru aceasta umpleti-o cu apa sau potriviti-o la lumina. Revedeti marimea diafragmei o data la un an sau doi. Ati putea avea nevoie de alta marime daca ati pierdut sau ati adaugat in greutate mai mult de 10 kg, daca ati suportat o interventie chirurgicala vaginala sau dupa o sarcina, un avort sau o sarcina pierduta. Diafragmele se inlocuiesc o data la trei ani.


Avantaje

Este o metoda reusita daca intretineti relatia sexuala cu un partener cooperant, doritor sa va ajute sau daca aveti raporturi sexuale nu foarte frecvente, deoarece diafragma nu poate fi folosita decat in timpul actului. Este o metoda foarte eficienta daca e aplicata corect si la timp si aproape ca nu prezinta efecte secundare sau nocive.
Este eficienta daca doriti sa intretineti relatii sexuale in timpul menstruatiei, pentru reducerea scurgerilor. Folosirea diafragmei este o sansa excelenta de a va familiariza cu anatomia propriului corp.


Dezavantaje

Daca unul din parteneri doreste sa aiba sex spontan si neintrerupt de actiuni neprevazute, folosirea diafragmei, in special introducerea ei imediat inaintea actului sexual poate crea disconfort. Trebuie sa tineti cont de necesitatea folosirii diafragmei, sa nu uitati ca aveti la indemnana creama sau gelul ori de cate ori aveti nevoie. Persoanele care practica sexul oral gasesc gustul cremei/gelului neplacut. O cale de a evita acest lucru este spalarea minutioasa dupa introducerea diafragmei sau introducerea acesteia dupa practicarea sexului oral si inaintea actului cu penetrare.

Unele femei constata cresterea infectiilor micotice si ale tractului urinar legate de folosirea diafragmei. Daca infectiile persista chiar si dupa ce ati incercat diafragme de diferite dimensiuni, este cazul sa renuntati la aceasta metoda contraceptiva.


Informatiile au fost preluate din cartea "Tu si corpul tau pentru un nou secol", tradusa de Irina Digodi, Grupul Editorial Litera, Chisinau, 2001.
Full_Metal_Jacket
Postat pe 7 Noiembrie 2008 00:11
De la: diana135, la data 2008-07-25 03:15:57uitati ce am patit de cateva zile,,,,am facut dragost cu prietenul meu...i sa rupt prezervativul...nici o problema..a doua zi am luat prostinol2....dar dupa aceea ,urmatoarea zii am facuto din nou si sa rupt prezervativul a 2 ora(erau Durex) ........ ce sansa am sa raman insarcinata?


Astea nu-s pe marimi?
lonely_soul
Postat pe 7 Noiembrie 2008 00:12
Exista si Diafragme & Spermicide (daca o sti cineva)
ema_rice
Postat pe 8 Martie 2009 23:02
De la: Full_Metal_Jacket, la data 2008-11-07 00:11:04atunci foloseste diafragma

Diafragma vaginala si crema sau gelul spermicid

Diafragma a fost inventata in secolul al XIX-lea. Pana la acel moment, femeile erau dependente de barbati in prevenirea sarcinii, sau recurgeau la avorturi drastice. Diafragma a constituit o realizare epocala care le-a investit pe femei cu posibilitatea de control asupra conceperii, ferindu-le de sarcini nedorite.
Ea a fost foarte populara pana prin anii '60, iar in 1971 Societatea de planificare a familiei a raportat ca doar 4% din clientii sai au ales diafragma vaginala. In anii urmatori s-a dovedit ca diafragma vaginala, potrivita si ajustata corect, previne sarcina, protejeaza impotriva BTS (boli cu trasmitere sexuala) si este mai sigura decat contraceptivele hormonale. Totusi mai exista obstacole in calea utilizarii pe larg a diafragmei. Ea trebuie procurata doar la recomandarea specialistului.


Descriere

Diafragma vaginala care trebuie aplicata intotdeauna in imbinare cu gel sau crema spermicida, se confectioneaza din cauciuc moale si are forma de calota (caciulita) cu marginea constituita dintr-un resort flexibil de metal (arcuit, incolacit sau plat). Daca este aleasa corect, diafragma vaginala se potriveste perfect si se ajusteaza comod pe colul uterin, situandu-se dupa osul pubian si ajungand pana la partea dorsala a colului. Diafragmele se produc de mai multe marimi, masurate in milimentri, de la 50 la 90 de milimetri, in functie de marimea partii superioare a vaginului.


Principii de functionare

Cand diafragma vaginala este fixata, continand crema sau gelul spermicid indreptate spre colul uterin, sperma nu poate patrunde in canalul uterin. Spermatozoizii pot atinge marginea diafragmei unde sunt distrusi sub actiunea cremei/gelului. Unele femei ung cu gel si partea exterioara a diafragmei pentru a nimici spermatozoizii care raman in vagin. Intotdeauna aplicati diafragma impreuna cu crema sau gelul: acestea sunt contraceptivele importante; diafragma vaginala serveste doar pentru a le tine in locul potrivit.


Eficienta

Marja de eroare a diafragmei vaginale folosite corect este de 6%, datorandu-se faptului ca in timpul actului sexual vaginul se poate largi, iar diafragma vaginala isi schimba pozitia. Diafragma se misca din pozitia sa initiala si in timpul actului sexual in care femeia este deasupra. Marja tipica (reala) de eroare este mai mare de circa 20%.

Folosirea diafragmei poate fi dublata de observarea perioadelor de fertilitate. Garantia de 100% poate fi atinsa daca partenerul foloseste prezervativul in perioada dumneavoastra de fertilitate. Aceasta metoda nu va influenta in nici un fel fertilitatea. Pur si simplu, renuntati la folosirea ei daca doriti sa concepeti.


Securitatea si problemele posibile

Diafragma este aproape in intregime inofensiva. Ea nu poate glisa si disparea in interiorul corpului femeii, deoarece vaginul se termina la cativa milimetri de la colul uterin. Crema sau gelul pot provoca iritarea vaginului sau a penisului. In aceste caz inlocuiti-le cu altele.

Deplasandu-se, diafragma poate provoca dureri in uter, la vezica urinara sau uretra. La unele femei se poate dezvolta din aceasta cauza uretrita sau cistita repetata (recurenta).

De asemenea, diafragma poate exercita presiune asupra rectului, ceea ce e disconfortant; daca aceste lucru vi s-a intamplat, este dovada ca pozitia diafragmei este incorecta. Incercati diafragme de diferita marimi pentru a o gasi pe cea mai potrivita. Rata de esec poate creste in cazuri de incapacitate de a simti deplasarea diafragmei in timpul actului sexual (cauzata de paralizie, de exemplu). Unele femei achizitioneaza infectii micotice in urma folosirii diafragmei; pentru a le evita spalati minutios diafragma vaginala intre utilizari.


Cine nu poate folosi diafragma vaginala?

Daca suferiti de o deplasare grava a uterului (prolaps grav), diafragma este contraindicata. Femeile cu scolioza (deformarea coloanei vertebrale) sau cu coloana incomplet formata (bifid) nu pot folosi diafragma. Deoarece utilizarea diafragmei necesita unele dexteritati manuale, femeile cu handicap fizic vor cere ajutorul partenerului pentru instalarea corecta si utilizarea eficienta. E bine sa se abtina de la folosirea diafragmei persoanele cu infectii urinare cronice sau cele care au suportat un soc toxic.
Femeile care au un anumit disconfort la atingerea organelor genitale nu vor putea, probabil, sa foloseasca diafragma in mod eficient.


Cum se alege diafragma?

Marimea diafragmei pe care urnmeaza s-o folositi se alege in functie de marimea si conturul vaginului si incordarea muschilor peretilor vaginali. Cu ajutorul unui medic veti putea alege o diafragma cu structura potrivita anatomiei corpului dumneavoastra (diafragma cu marginea spiralata, arcuita sau plata). Femeile care au vezica urinara iesita in afara, prin peretele vaginal si/sau peretele rectului slabit, precum si muschii vaginului insuficient de incordati, vor folosi diafragme cu marginea arcuita.


Cum se foloseste diafragma?

Asemeni oricarui instrument, diafgrama este simplu de utilizat din moment ce v-ati obisnuit s-o introduceti. La inceput introducerea si extragerea diafragmei pot parea niste operatii dificile, dar devin tot mai usoare cu fiecare zi. Diaframa trebuie introdusa cu pana la 6 ore inainte de actul sexual cu penetrare, deoarece cremele si gelurile isi pot pierde actiunea spermicida in corp dupa acest timp. Estimarile mai conservative recomanda introducerea diafragmei cat mai aproape de actul sexual, dar daca va ganditi la spontaneitate actului, este mai bine s-o instalati din timp.

Pregatirile si introducerea

Puneti in interiorul diafragmei de la o lingurita pana la o lingura de crema/gel si intindeti continutul pe toata suprafata (unele carti recomanda acoperirea cu crema/gel si a marginilor; altele spun ca prezenta cremei pe margini faciliteaza deplasarea diafragmei; un compromis ar fi ungerea cu creama/gel a partii interioare a marginilor, fara a atinge partea exterioara). Apoi strangeti diafragma puternic, apasandu-i marginile cu degetul mare si cel mijlociu. Asezati-va pe vine sau pe WC, culcati-va sau stati in pozitie verticala cu un picior ridicat. Cu mana libera departati buzele vaginale, iar cu cealalta introduceti diafragma pana la treimea superioara a vaginului, cu crema/gelul in sus. Ea trebuie sa formeze un unghi fata de coloana vertebrala. Acum apasati cu degetul pe partea inferioara a marginii diafragmei pana cand simtiti colul uterin prin ea.

Nu folositi in nici un caz medicamente vaginale pe baza de grasimi (hormoni vaginali sau preparate vaginale antimicotice) sau lubrifianti pe baza de uleiuri (cum e vaselina) impreuna cu diafragma, caci acestea distrug cauciucul. Nu extrageti diafragma decat dupa cel putin 6 ore dupa actul sexual, acesta fiind timpul necesar pentru distrugerea spermatozoizilor de catre preparatele spermicide. Timpul maxim de lasare a diafragmei in organism este de 24 de ore. Spalaturile interne nu sunt necesare, dar daca doriti sa le faceti, e bine sa asteptati 6 ore. Daca intretineti un act sexual repetat, trebuie sa adaugati o portie noua de spermicide in vagin, folosind un aplicator si lasand diafragma la locul ei.

Eliminarea

Alegeti o pozitie comoda a corpului, posibil aceeasi ca la introducerea diafragmei. Daca nu ajungeti pana la diafragma, incercati o alta pozitie. Introduceti un deget in vagin si agatati marginea de jos a diafragmei, fie intre diafragma si peretii vaginali sau peste bolta de cauciuc a acesteia. Impingeti diafragma inainte si apoi trageti-o in jos. Atentie sa nu deteriorati diafragma cu unghiile.

Spalati diafragma in apa calda cu sapun, clatiti-o si uscati-o cu grija; o puteti trata cu amidon de porumb (in nici un caz cu talc) si puneti-o la pastrat intr-o boxa speciala, ferita de lumina. Diafragma nu se fierbe! Verificati-o cat de des posibil pentru a depista imediat gaurile eventuale. Pentru aceasta umpleti-o cu apa sau potriviti-o la lumina. Revedeti marimea diafragmei o data la un an sau doi. Ati putea avea nevoie de alta marime daca ati pierdut sau ati adaugat in greutate mai mult de 10 kg, daca ati suportat o interventie chirurgicala vaginala sau dupa o sarcina, un avort sau o sarcina pierduta. Diafragmele se inlocuiesc o data la trei ani.


Avantaje

Este o metoda reusita daca intretineti relatia sexuala cu un partener cooperant, doritor sa va ajute sau daca aveti raporturi sexuale nu foarte frecvente, deoarece diafragma nu poate fi folosita decat in timpul actului. Este o metoda foarte eficienta daca e aplicata corect si la timp si aproape ca nu prezinta efecte secundare sau nocive.
Este eficienta daca doriti sa intretineti relatii sexuale in timpul menstruatiei, pentru reducerea scurgerilor. Folosirea diafragmei este o sansa excelenta de a va familiariza cu anatomia propriului corp.


Dezavantaje

Daca unul din parteneri doreste sa aiba sex spontan si neintrerupt de actiuni neprevazute, folosirea diafragmei, in special introducerea ei imediat inaintea actului sexual poate crea disconfort. Trebuie sa tineti cont de necesitatea folosirii diafragmei, sa nu uitati ca aveti la indemnana creama sau gelul ori de cate ori aveti nevoie. Persoanele care practica sexul oral gasesc gustul cremei/gelului neplacut. O cale de a evita acest lucru este spalarea minutioasa dupa introducerea diafragmei sau introducerea acesteia dupa practicarea sexului oral si inaintea actului cu penetrare.

Unele femei constata cresterea infectiilor micotice si ale tractului urinar legate de folosirea diafragmei. Daca infectiile persista chiar si dupa ce ati incercat diafragme de diferite dimensiuni, este cazul sa renuntati la aceasta metoda contraceptiva.


Informatiile au fost preluate din cartea "Tu si corpul tau pentru un nou secol", tradusa de Irina Digodi, Grupul Editorial Litera, Chisinau, 2001.


un articol interesant
_dulcik_
Postat pe 8 Martie 2009 23:11
Dragoste fãrã complicaþii? Femeile care nu doresc sã rãmânã însãrcinate ºi vor sã se protejeze de bolile cu transmitere sexualã au la dispoziþie metode de contracepþie dintre cele mai moderne.

Specialiºtii SãnãtateaTV vã prezintã unele dintre metodele contraceptive moderne. Pentru a afla mai multe despre toate acestea ar trebui sã consultaþi medicul sau sã discutaþi împreunã cu partenerul de cuplu, pentru a evita o sarcinã nedoritã.

Prezervativul - este cea mai cunoscutã metodã contraceptivã. De asemenea, este una dintre cele mai sigure metode prin care nu te poþi îmbolnãvi de boli cu transmitere sexualã. Este o metodã sigurã în proporþie de peste 90%. Singura problemã o poate constitui ruperea prezervativului.

Pilula - este o metodã recomandatã femeilor care au un partener stabil. Pilulele sunt de mai multe tipuri. Pilulele se iau dupã un consult la medicul ginecolog. Nici aceastã metodã nu vã protejeazã de bolile cu transmitere sexualã. Pilulele trebuiesc luate exact dupã prescripþia medicului. Dacã uitaþi sã luaþi o pilulã este posibil sã vã expuneþi unei sarcini. Eficienþa pilulelor este de 95%.

Contraceptivele injectabile - conþin hormoni progestageni. De la locul injectãrii aceºti hormoni se extind ºi nu permit ovulaþia. De asemenea, îngroaºã mucosul la nivelul colului uterin ºi nu permit fecundarea ovulului. Aceastã metodã contraceptivã se injecteazã de cãtre medicul specialist o datã la 8 - 12 sãptãmâni ºi pot deregla menstruaþia. Au o eficienþã de peste 99%.

Spermicidele - sunt substanþe chimice care distrug spermatozoizii. Acestea se gãsesc sub formã de creme sau geluri. Substanþa se aplicã local înainte cu cel puþin 15 minute înainte de actul sexual - consultaþi mai bine prospectul. Dacã apelaþi la aceastã metodã trebuie sã ºtiþi cã are o protecþie mai micã ºi nu vã protejeazã de bolile cu transmitere sexulã. Pentru obþinerea unei protecþii sporite, spre 95%, spermicidele se pot folosi în combinaþie cu prezervativul.

Diafragma - este o membranã de cauciuc care impiedicã spermatozoizii sã ajungã în uter. Diafragma se foloseºte împreunã cu un spermicid cremã sau gel. Metoda nu te va proteja de bolile cu transmitere sexualã.

Steriletul - este un dispozitiv din plastic, care se introduce în vagin numai de cãtre medicul ginecolog. Eficienþa lui este de 99%, fiind recomandat femeilor care au copii ºi nu mai doresc o altã sarcinã. Nici aceastã metodã contraceptivã nu vã va feri de bolile cu transmitere sexualã. În funcþie de recomandãrile producãtorilor, steriletul se schimbã o datã la aproximativ 5 ani de zile.

Pilula de a doua zi sau de urgenþã este o pastilã care se poate lua într-un interval de pânã la 72 de ore de la consumarea actului sexual dar, cu cât este luatã mai repede, cu atât este mai eficientã. Aceastã metodã contraceptivã, de urgenþã, nu este o metodã de contracepþie permanentã, deoarece conþine un numãr mare de hormoni. Aceastã metodã este recomdandatã maxim de douã ori pe an.

Vasectomia sau sterilizarea chirurgicalã a bãrbatului - reprezintã întreruperea capacitãþii reproductive masculine. Prin operaþie, sunt secþionate sau ocluzionate canalele deferente bilateral, astfel încât sperma nu mai ajunge sã ejaculeze.

Coitul întrerupt - este o metodã veche ºi popularã de contracepþie, care potrivit speciliºtilor, nu este foarte sigurã. Ea constã în retragerea rapidã a penisului, înainte de ejaculare ºi depunerea spermei în afara vaginului

Nu uitaþi - înainte de alegerea oricãrei metode contraceptive, consultaþi medicul ginecolog!
_dulcik_
Postat pe 8 Martie 2009 23:12
De la: dianagamar, la data 2008-09-12 19:02:47parerea mea e ca e un semn ca tu si prietenul tau trebuie sa faceti un bebe:)
Da-ti in judecata fabrica de prezervative
kudika005082
Postat pe 23 Iunie 2009 07:36
stai linistita...daca ai luat pastila e ok
pamela_1
Postat pe 23 Iunie 2009 13:00
sa speram ca sansele unei sarcini sunt nule, asta o spun si pentru mine. eu am avut ghinionul sa se rupa o singura data insa pregateste-te pentru efectele pastilei. eu la 5 zile diferenta sunt iar la menstruatie si nu e tocmai bine. daca imi va veni si cand ar trebui normal sa vina....
lil_li
Postat pe 23 Iunie 2009 13:11
oricum anul trecut sa intimplat...oare are bebe acum?
pamela_1
Postat pe 23 Iunie 2009 13:13
De la: pamela_1, la data 2009-06-23 13:13:36oricum anul trecut sa intimplat...oare are bebe acum?

cred ca ar trebui sa ne tina la curent.....curiozitatea asta
lil_li
Postat pe 23 Iunie 2009 14:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sanse sarcina 3 De la: kudika_981937 11 Martie 2015 07:00
urare 19 De la: kudika081104 2 Decembrie 2012 12:03
Prima intrebare despre sex 19 De la: diana1981 16 Septembrie 2010 18:35
De ce fameile spun ca sunt folosite...dupa o partida de sex?? 69 De la: moon_light_87 20 Octombrie 2010 17:05
It's just sex not a spaceship launch 54 De la: cocco 11 Mai 2009 23:27