Setari Cookie-uri

ulcer duodenal

Cunoaste-ti vreun remediu pt ulcerul duodenal sau macar pt durerile provocate de acesta.Ma tratez de o luna tin regim si in zadar,durerile ma chinuie in continuare.Dak stiti vreo metoda va rog sa-mi raspundeti!
annk48
Postat pe 5 August 2008 16:44
Ai consultat un specialist?
Lucia1971
Postat pe 9 Septembrie 2008 09:59
draga annk....in primul rand am o intrebare: ce tratament urmezi? e prescris de un specialist?...dak imi raspunzi poate te pot ajuta cu un sfat,sunt farmacist...sunt o multime de medicamente antiulceroase cu care te poti trata... dar e bine sa consulti un medic pt unele investigatii,pt a descoperi cauza!
te pup,multa sanatate

Postat pe 10 Septembrie 2008 23:19
Dap...du-te la doctor,dar pana una alta,desi am avut doar gastrita...deci nu asa de grav ca la tine...pe mine m-a ajutat mult un medicament care se numeste "Ulcoran"
sweetpink
Postat pe 10 Septembrie 2008 23:47
Initial am luat Omeran,dar nu s-a vazut nici o ameliorare.Apoi am facut endoscopie unde s-a descoperit ca ulcerul meu este cicatrizat si mi s-a prescris Nexium,dar durerile au disparut doar temporar,acum au devenit zilnice,iar pansamentele gastrice Dicarbocalmul sau Malox nu au absolut nici un efect.
annk48
Postat pe 11 Septembrie 2008 14:05
buna annk,again:) din cate mi-ai zis ai luat maalox si dicarbocalm,astea sunt antacide...cat despre omeran(omeprazolum-subst activa),acesta este un antiulceros dar se ia pt o per scurta de timp 4-8 saptamani max. ptr tratarea ulcerului duodenal de care suferi tu. cat despre nexium(esomeprazolum-substanta activa)...si acesta exista in 2 concentratii de 20 si de 40 de mg...depinde de care ai luat si depinde de schema de tratament pe care o ai de la medic.
dak nici astea nu au dat rezultate mai exista un al 3-lea....dintr-o clasa superioara omeprazolului si esomeprazolului,se numeste controloc(pantoprazolum)...si asta are mai multe concentratii,este un inhibitor de pompa de protoni ce inhiba stadiul final al productiei gastrice de acid(scuze pt termenii folositi,asa l-am invatat la scoala:))))!
cauza ulcerului tau poate fi ori o infectie cu bacteria helicobacter pylori,ori un abuz de medicamente antiinflamatoare gen aspirina,nurofen...ketonal,etc....ori antecedente de ulcer in familie.
sfatul meu:...dak esti fumatoare,STOP!...moderatie in consumul de cafea si alcool(dar cred ca nu e cazul)si o noua serie de analize...
pupici si sa ma tii la curent!!!

Postat pe 11 Septembrie 2008 16:32
Mersi karinna,am auzit si eu Controloc dar nu am luat,mi-am cam pierdut increderea incep sa cred k problema mea este mai grava sau k mai sufar de altceva.Maine o sa merg la o consultatie la un gastroenterolog de la Spitalul Militar si sper sa ma lamureasca odata ce se intampla.
Ceea ce e foarte ciudat este k heliobacter mi-a iesit negativ,nu fumez nu beau am renuntat si la cafea,iar medicamente iau foarte rar cand am neaparata nevoie.
Cineva imi spunea k poti face ulcer si din cauza nervilor,e adevarat?
annk48
Postat pe 12 Septembrie 2008 12:58
da e cat se poate de adevarat...o viata stresanta,mese neregulate,stresul cotidian,problemele in general pot declansa ulcerul! fara doar si poate...
sa ma anunti cum au iesit analizele!!!te poop!

Postat pe 12 Septembrie 2008 22:14
Draga Karinna medicul mi-a confirmat ca in principiu nervii mei sunt de vina,dar chiar nu stiu cum sa fac sa-i stapanesc.Pe de alta parte mi-a prescris un alt tratament tot cu Nexium,dar de data asta mi-a prescris si antibiotice.Problema este k abia am reusit sa tratez o candidoza si mi-e cam frica sa iau antibiotice.Am auzit k exista medicamente care protejeaza impotriva candidei atunci cand urmezi un tratament indelungat cu antibiotice,ma poti ajuta in acest sens,stii vreun medicament de genul asta?
annk48
Postat pe 13 Septembrie 2008 14:37
buna annk!!!...normal...unele persoane sunt predispuse la candidoza,infectia cu candida,in urma tratamentului cu antibiotice...o poti preveni cu niste antimicotice luate in paralel cu antibioticele...de la nistatin(de 2 ori pe zi cate o tb,pe durata intregului tratament cu antibiotice) pana la flucovim(fluconazol-subst activa),care e de mai multe concentratii)50,100 si 150mg.
eu personal iti recomand flucovimul de 150mg(e o singura capsula in cutie)o cps e de ajuns fiindk o iei la inceputul tratamentului cu antibiotice sau dak nu, cel de 50mg,o capsula in fiecare zi de tratament cu antibiotice.
te poop!!!!!

Postat pe 13 Septembrie 2008 18:58
Eu sunt o persoana care a trecut prin faza ulcerului duOdenal dar spre surprinderea mea mi-a trecut dar sunt constienta ca daca nu am grija de mine o sa imi apara iar!!Sunt persoane care fac ulcer pe fond nervos la mine asa se manifesta daca ma suparam imediat ma durea stomacul si faceam niste crize de numai la spital scapam de ele!!Si mie mi-a dat regim sa tin dar sincer nu a avut nici un efect plus ca am luat pastile cu cutiile deja la unele din ele se invatase organismul si nu mai avea nici un efect!!aM SCAPAT DE EL CU AJUTORUL UNUI MEDIC HOMEOPAT CARE MI-A DAT UN TRATAMENT PE BAZA DE PLANTE SI MI-A ZIS CA PASTILELE PE CARE LE LUAM MAI RAU IMI FACEAU IMI DISTRUGEAU STOMACUL!!CEL MAI BINE ESTE SA MERGI LA UN HOMEOPAT INTRADEVAR CONSULTATIA E MAI SCUMPA DAR TE TRATEZI SI SCAPI DE EL IAR DACA AI GRIJA DE TINE NU VA RECIDIVA!!

Postat pe 17 Septembrie 2008 09:17
Draga mea annk, am trecut si eu prin ceea ce treci tu acum si in prezent sunt perfect sanatoasa. Evident, m-am operat in cele din urma si nu oricum. Am avut parte de toate cpmplicatiile, de dureri mari, de plimbari cu salvarea dar acum sunt foarte sanatoasa. AAAA. inca ceva important. Odata cu operatia de ulcer duodenal, efectiv am renascut. Niviodata nu am crezut ca o sa ma simt atat de bine. Succes si ia in calcul si posobilitatea operatiei, nu te teme si fii pozitiva. Apropo...cu viata emotionala cum stai , nu de alta dar cred ca exista un factor stresor in viata ta.
12_eu
Postat pe 17 Septembrie 2008 16:57
Multumesc foarte mult pentru sfaturi.In cazul meu nu incape vorba de operatie,operatia devine necesara atunci cand devine perforabil,dar la mine rana este cicatrizabila.In ceea ce priveste tratamentul homeopat este ultima solutie pe care o am chiar sunt in cautarea unui specialist in domeniu.Iar de stres nu ma intrebati pt.k am o mie de motive de stres si incep sa cred k asta-i problema,dar in aceasta privinta nu prea am ce face.
annk48
Postat pe 18 Septembrie 2008 17:04
Multumesc foarte mult pentru sfaturi.In cazul meu nu incape vorba de operatie,operatia devine necesara atunci cand devine perforabil,dar la mine rana este cicatrizabila.In ceea ce priveste tratamentul homeopat este ultima solutie pe care o am chiar sunt in cautarea unui specialist in domeniu.Iar de stres nu ma intrebati pt.k am o mie de motive de stres si incep sa cred k asta-i problema,dar in aceasta privinta nu prea am ce face.
annk48
Postat pe 18 Septembrie 2008 17:04
sunt diagnosticata cu ulcer douodenal de foarte multi ani....eu nu te sfatuiesc sa inghiti atatea pastile..am trecut si eu prin faza asta si mi-am dat seama ca fiecare organism reactioneaza diferit la pastile...mai rau imi faceau pastilele astea pe care mi le-a recomandat doctorul...de aceea am renuntat la ele si le-am inlocuit cu tratamente naturiste.Mentionez ca am facut ulcer pe fond nervos.Am inceput sa beau foarte multe ceaiuri, recomandate in cazul acestei boli, dar am tinut si un tratament cu argila.M-am simtit foarte bine dupa 6 saptamani.Am inceput sa mananc cruditati care sunt considerate pansamente gastrice, cum ar fi varza( mancam pe stomacul gol, zilnic)si sa nu uitam de uleiul de masline.M-am documentat mult despre aceasta boala, dar am optat mereu pentru produsele naturiste.Si ma simt bine acum, excluzand totusi momentele in care ma supar foarte tare, sau sunt foarte stresata.Atunci nu ma cruta. Mentionez ca sunt fumatoare si beau si cafea. Cu toate astea, nu am ajuns niciodata la spital.
sheba172003
Postat pe 27 Septembrie 2008 11:29
ceaiuri de coada soricelului, sunatoare, galbenele, musetel( in toate combinatiile posibile)
sheba172003
Postat pe 27 Septembrie 2008 11:30
buna
eu am avut inceput de ulcer duodenal.
am facut tratament cam o luna cu omeran si cu un sirop alb; am uitat cum se numeste,
dar acum sunt bine.
anonim12345
Postat pe 2 Decembrie 2008 08:22
De la: annk48, la data 2008-08-05 16:44:03Cunoaste-ti vreun remediu pt ulcerul duodenal sau macar pt durerile provocate de acesta.Ma tratez de o luna tin regim si in zadar,durerile ma chinuie in continuare.Dak stiti vreo metoda va rog sa-mi raspundeti!

ulcerul are perioade....mai ales primavara si toamna, cand revin crizele...ranitidina ai incercat?pe langa tratamentul medicamentos si regimul alimentar, incearca si ceva ca adjuvant, de pilda ceaiul de sunatoare.este ff bun pt stomac, dar trebuie sa ai rabdare.in fiecare dimineata o cana de ceai.suc de cartof crud.paine prajita.fara cafea si tigari, fara alim picante, acre,sarate.fara alcool.trebuie sa ai rabdare cu naturistele, pt ca isi fac efectul mai greu.
mkdisk
Postat pe 17 Decembrie 2008 13:51
spirulina iarasi e buna pt stomac.
mkdisk
Postat pe 17 Decembrie 2008 13:53
tratamentul cu argila e iarasi bun.seara se pune un pliculet de argila intr-un pahar cu apa.nu trebuie folosite ustensile de metal sau plastic.se lasa peste noapte si dimineata se bea apa aia, pe nemancate.dar sa aveti grija, nu folositi argila daca aveti constipatie.e un pansament gastric natural.sucul de varza iarasi e bun.mai sunt si alte remedii, dar nu imi vin in minte acum.sanatate!!!!!
mkdisk
Postat pe 17 Decembrie 2008 13:59
fa un ex gastric cu bariu si in functie de dg o sa ti se recomande un tratament ;omeranul e bun dar sa nu il iei fara prescriptie medicala si nu lua ranitidina ca poate agrava ulcerul daca el exista .{fa un test ptr Helicobacter Pylory}
danutzza_stefi
Postat pe 21 Decembrie 2008 19:00
Suc proaspat de cartofi si varza (separate sau in amestec) inainte de mese.Sau bumai suc de cartofi (100 ml) dimineata pe stomacul gol.
micabis
Postat pe 27 Decembrie 2008 04:49
si eu am avut ulcer duodenal..pe baza de stress...si l-am tratat cu medicamente...losec si klacid...am renuntat la cafea...am mancat numai la regim...nimic gras, nimik prajit...dar cel mai mult m-a ajutat o reteta babeasca...se ia un cartof mediu, se curata de coaja si se da pe razatoarea mica, se stoarce printr+un tifon si se bea zeama obtinuta pe stomacu gol timp de o luna..nu e rau la gust....am inteles ca si sucul de varza proaspata ar fi eficient...dar eu personal nu l+am incercat....sanatate multa
silvesterangi
Postat pe 27 Ianuarie 2009 08:38
De la: karinna27, la data 2008-09-11 16:32:05 buna annk,again:) din cate mi-ai zis ai luat maalox si dicarbocalm,astea sunt antacide...cat despre omeran(omeprazolum-subst activa),acesta este un antiulceros dar se ia pt o per scurta de timp 4-8 saptamani max. ptr tratarea ulcerului duodenal de care suferi tu. cat despre nexium(esomeprazolum-substanta activa)...si acesta exista in 2 concentratii de 20 si de 40 de mg...depinde de care ai luat si depinde de schema de tratament pe care o ai de la medic.
dak nici astea nu au dat rezultate mai exista un al 3-lea....dintr-o clasa superioara omeprazolului si esomeprazolului,se numeste controloc(pantoprazolum)...si asta are mai multe concentratii,este un inhibitor de pompa de protoni ce inhiba stadiul final al productiei gastrice de acid(scuze pt termenii folositi,asa l-am invatat la scoala:))))!
cauza ulcerului tau poate fi ori o infectie cu bacteria helicobacter pylori,ori un abuz de medicamente antiinflamatoare gen aspirina,nurofen...ketonal,etc....ori antecedente de ulcer in familie.
sfatul meu:...dak esti fumatoare,STOP!...moderatie in consumul de cafea si alcool(dar cred ca nu e cazul)si o noua serie de analize...
pupici si sa ma tii la curent!!!
maryanem
Postat pe 13 Februarie 2009 10:07
Buna! am si eu o intrebare...a incercat cineva pana acum salonul GLOSSY din Romana? daca da... se merita sa mergi...si cam ce preturi au? sau daca stiti pe cineva care (intr-adevar) se pricepe sa vopseasca sprancenele ( eu as vrea din mai inkis in mai deskis), sa nu arate artificial...:D tnx
spydo_17tl
Postat pe 13 Februarie 2009 18:08
buna ziua eu am o problema mai grava ,acum 20 de ani ,am fost la medic si mia gasit ulcer duodenal ,mare tratament nu mia dat pentru ca asa cum a zis eram sarac si nu aveam cu ce sa imi cumpar medicamente ,asa ca mia dat almagel .a fost o oare care ameliorare ,si cum tineretea e un factor ce ajuta boala sa avanseze ,a avansat si la mine ...cred....pentru ca acum in prezent dupa 20 de ani am fost la medic am facut analizele cerute si...mia zis ca am o infectie veche in corp dar nustie deunde ,normal ca am ripostat si am zis "daca nustiti deunde , deunde stiti ca e veche ? deunde stiti ca este infectie?" aceas lozinca ca sant sarac si nu pot sa imi cumpar reteta insa cu o adaugare in plus precum ca nu poate sa imi dea tratament ca nu stie ce si cum .eu ma vait deaceleas simptome ca acum 20 de ani ce este mai grav este ca pierd singe pe sezut nu zilnic nici des dar pierd . as vrea sa va intreb daca in situatia asta in care sant ma poate ajuta cineva . eu va multumesc oricum si va urez sanatate multa
glazurat
Postat pe 7 Iunie 2009 09:51
buna! stau si ma intreb cum ai putut lasa sa treaca timpul si nu ai facut nimica in privinta bolii...inteleg ca nu aveai bani de medicamente dar puteai tine macar un regim strict pt ulcer.eu am gastroduodenita si infectata cu Helicobacter Pylori....cu aceasta problema ma confrunt de cativa ani..pt eradicarea helicobacter pylori am luat antibiotice recomandate de medic. ..dar nu mi-a trecut asa ca am inceput sa mananc mai mult fiert, prajit deloc, iau cate o lingura de ulei de masline pe zi e foarte sanatos si produse apicole miere de albine exemplu... stiu ce inseamna durerile de stomac , sa nu poti manca cate o saptamana sa stai in pat si sa vomiti intruna...dar cel de Sus ma ajutat si acum ma simt mai bine...eu iau Urcolan mi la recomandat o prietena si de atunci cand ma doare stomacul iau acest medicament cateva zile cate 2 pastile pe zi si uit de durere ...incearca-l si tu e pt ulcer si nu costa scump ...in ceea ce priveste pierderea sangelui pe sezut nu stiu ce sa iti recomand dar nu e bine ....iti doresc tot binele din lume si multa sanatate
intra pe SfatulMedicului.ro inregistreaza-te si poti gratuit sa vb cu medici de specialitate, consultatii gratuite etc...


http://sanatate.ele.ro/Ulcer-cauze-si-tratament_--a3955.htmldenita
gynaa
Postat pe 7 Iunie 2009 13:49
multumesc frumos pt raspus , insa vreau sa fac o precizare - acum 20 de ani beam , fumam , beam cafea , acum numai am niciun viciu din asta cam de 15 ani , sarac chiar pt o reteta nusant ,chestia e ca poate am deshis usa la cabinet cu mana sa zic asa , regim tin eu nu mananc rantasuri condimentat piperat ,ect .,.....ce sa zic cat de sarac eram , sau sant datoria medicului e sa imi fi dat o reteta ,uite dece multi bolnavi isi pierd increderea in medici dar sa lasam asta acum , am omis sa spun ca am facut si niste analize pt melena la stomac ,si nu am cel putin asa mia spus ca rezulta din urma analizei am sa consult asa cum ma-ti invatat in site-ul dat medicii , multumesc f mult pt sfat si pt faptul ca miati raspuns sanatate multa va doresc , si numai bine
glazurat
Postat pe 7 Iunie 2009 20:58
incaodata iti multumesc mult pt sfat acum ma simt cu mult mai bine , am cumparat medicamentul care milai recomandat , am facut fisa medicala si la sfatul medicului .sa-ti dea dumnezeu sanatate multa si ce nu ai avut si iti doresti sa iti dea dumnezeu incaodata multumesc
glazurat
Postat pe 9 Iunie 2009 21:31
De la: gynaa, la data 2009-06-07 13:49:40...eu iau Urcolan mi la recomandat o prietena si de atunci cand ma doare stomacul iau acest medicament cateva zile cate 2 pastile pe zi si uit de durere ...incearca-l si tu e pt ulcer si nu costa scump ..


Urcolan ? sigur ai scris bine?
nu gasesc pe nicaieri medicamentul asta...
tigrom
Postat pe 3 Septembrie 2011 00:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ma sfatuieste si pe mine cineva??? 12 De la: kudika_1040823 8 Iulie 2020 07:48
Anexita 4 De la: Cassey 15 Mai 2009 13:59
E urgent. 6 De la: snakewoman 30 Septembrie 2009 14:22
si eu am nevoie de ajutor 7 De la: MissRainbow 26 Ianuarie 2012 11:23
Probleme cu ochii 24 De la: kudika503694 26 Mai 2012 15:35