Mai multe
|
Cred ca in viata fiecarei femei vine o vreme cand isi doreste cu ardoare un copil si simte ca poate sa fie mamica. Si in viata mea s-a infiripat aceasta dorinta. Imi doresc foarte mult un copilas si cred ca cea mai frumoasa perioada e cea in care purtam un bebe in pantece. Locuiesc in strainatate, inca nu lucrez, fiindca studiez si locuiesc cu iubitul meu care lucreaza si castiga aprox.1300 euro/luna. Am 25 de ani, nu ma gandesc ca sunt tanara, ci ma gandesc ca poate ar trebui mai intai sa stiu ca am un loc de munca stabil la care sa ma intorc dupa maternitate...Pe de alta parte zic ca ar fi timpul sa devin mama, caci timpul trece repede si ma trezesc la 28 de ani fara o ''comoara'' langa mine, iar de lucru gasesc eu. Spuneti-mi si voi, pana la urma ce e mai important....am cazut pe ganduri de ceva vreme si nu stiu daca e momentul potrivit, cu toate ca imi doresc enorm un sufletel. |
||
|
Postat pe 20 August 2008 20:25 |
||
|---|---|---|
|
Hmmmm...avand in vedere ca ai doar 23 de ani ... Daca cei 1300 euro castigati de el va poate asigura necesarul pentru voi + copilas ....da-i drumul , fa un bebelus dar nu inainte de ati face niste calcule . Nu stiu in ce tara esti asa ca nu am idee daca 1300 de euro este sau nu sufiecient pentru o familie . Noo ...mai bine ma opresc aici ,nu vreau sa te influentez negativ ... |
||
|
iris_4_ever Postat pe 20 August 2008 20:31 |
||
| Pai...sa intelegi situatia iti dau cateva detalii. Suntem in Danemarca, se castiga bine (insa el are salariul minim,nu asta ar fi problema), se traieste bine aici,raman bani, din cei 1300 euro, ramanem in medie cu 600-700 euro pe luna, pe care ii ''uitam'' in cont pt neprevazut.Deci nu cheltuim mult. Ideea e urmatoarea: daca fac un copil,statul imi da 500 euro-ajutor pt cresterea copilului-in conditiile in care nu lucrez eu, iar daca am loc de munca primesc in cam 75-80% din salariul meu. | ||
|
|
||
|
Postat pe 20 August 2008 20:40 |
||
|
Eu m-am casatorit la 23 se ani si la 30 am facut copilul. Pentru ca atunci ni l-am dorit, nu pentru ca n-am fi putut mai repede. Atunci am fost siguri ca relatia noastra e una cat se poate de sanatoasa. Ca sa fim siguri ca ne putem asuma responsabilitatea cresterii unui suflet, inainte de a avea copil ne-am luat un caine. Pe care il avem si in ziua de azi, are 9 ani, iar copila 6. Si pot sa-ti spun ca pentru noi asta inseamna o familie reusita: mama, tata, copil si caine. Sfaturi se pot da multe. Iti spun doar atat: niciodata un copil nu va imbunatati o relatie degradata. Un copil intareste o relatie frumoasa si o implineste, dar pentru asta e necesara si multa iubire. Deci, cum spunea Mircea Radu: iubiti-va mult. Si veti simti amanodi momentul in care sunteti pregatiti sa faceti un copil.
|
||
|
Lucia1971 Postat pe 20 August 2008 20:42 |
||
In acest caz....fa-l daca-l doresti din suflet asa cum spui Daca sunteti stabili financiar si aveti o relatie sanatoasa ....e bine sa-ti asculti instinctul matern
|
||
|
iris_4_ever Postat pe 20 August 2008 20:49 |
||
|
Aseara i-am spus ''Hai sa facem un copil!'' A devenit atat de serios si responsabil, se vede si stiu ca si el isi doreste,dar,la naiba,ca mereu se gaseste cate un gand negativ sa se strecoare in mintea mea!Un viitor sigur vreau! Asta e si un motiv pt care mai stau inca pe ganduri. Cu 1 luna in urma imi terminasem folia de pilule si am zis ca pana merg la doctor pt consultatie si o noua reteta, am timp sa ma gandesc toata luna, adica eram aproape decisa sa raman gravida. Nu stiu cum naiba, dupa 1 saptamana, parca ma trezisem la realitate si mi-am zis:''Stai putin,tu faci un copil asa aiurea?! Fara sa ai un servici,fara sa fii pregatita (psihic), sa ai curaj sa il cresti doar cu un salar?! Mai intai termina-ti scoala si gaseste un loc de munca. Apoi poti face copilul la sigur,fara griji'' Ce ziceti de asta? Cum mi-a zis cineva - daca e sa astepti sa iti construiesti viata inaintea copilului, te trezesti la 45 de ani cu cariera si fara copil. Un copil se face la timpul lui''.....O fi avand dreptate,nu? |
||
|
Postat pe 21 August 2008 18:26 |
||
| Ideea e ca dupa ce apare un copil nu am auzit pe nici un parinte (si am cunoscut destule cazuri de copii veniti in cele mai nepotrivite momente..) sa regrete vreodata. Plus ca la cat de neprevazuta poate fi viata, nu poti sa garantezi ca peste un an sau peste cinci o sa fie situatia ideala - sau care ar fi situatia ideala... mereu o sa existe cate cava care mai trebuie facut inainte, care mai trebuie rezolvat.. Sincer eu cred ca un copil are nevoie in primul rand de dragoste si pe urma de alte lucruri. | ||
|
lluc Postat pe 19 Noiembrie 2008 09:06 |
||
|
hai sa iti spunyo,sin experienta mea....am facut contraceptive injectabile...am ramas insarcinata,dar nu mi-am dat seama si cand am aflat era deja prea tarziu ...si aveam doar 21 de ani....si jur cu mana pe inima ca nu regret....desi ne-a fost greu...daca tu crezi ca e momentul,fa-o!numai ca inainte de asta,gandeste-te ca trebuie sa renunti la multe,sa faci multe sacrificii si sa fii capabila sa oferi multa iubire,atat copilului,cat si tatalui toate cele bune si asteptam vesti! |
||
|
mary_ct Postat pe 19 Noiembrie 2008 09:15 |
||
| Daca simti cu adevarat ca vrei un bebe atunci nu mai astepta, fa-l!Uite sa-ti povestesc ceva: am avut o discutie cu o colega care la 40 de ani s-a hotarat sa faca un bebe.De ce a asteptat asa mult?A vrut sa-si puna la punct cariera.I-am zis ca asa vreau si eu, sa ajung pe o pozitie de conducere ca ea si dupa fac un bebe.Mi-a spus ca regreta ca l-a facut asa tarziu si ca acum realizeza ca un copil te motiveaza si pe plan profesional pentru ca e normal sa vrei mai mult cand ai un copil.Are prieteni mult mai realizati decat ea care au facut copii de tineri.Eu daca as ramane gravida l-as pastra, dar nu mi s-a intamplat pana acum.Asa ca daca tu poti, faci parte dintre femeile norocoase care atunci vor un bebe il si pot avea.Sunt o gramada de femei care sufera in sufletul lor ca nu pot ramane insarcinate.Si crede-ma ca e cea mai crunta suferinta! | ||
|
luci02 Postat pe 30 Noiembrie 2008 22:38 |
||
De la: belinda, la data 2008-08-20 20:25:42Cred ca in viata fiecarei femei vine o vreme cand isi doreste cu ardoare un copil si simte ca poate sa fie mamica. Si in viata mea s-a infiripat aceasta dorinta. Imi doresc foarte mult un copilas si cred ca cea mai frumoasa perioada e cea in care purtam un bebe in pantece. Locuiesc in strainatate, inca nu lucrez, fiindca studiez si locuiesc cu iubitul meu care lucreaza si castiga aprox.1300 euro/luna. Am 25 de ani, nu ma gandesc ca sunt tanara, ci ma gandesc ca poate ar trebui mai intai sa stiu ca am un loc de munca stabil la care sa ma intorc dupa maternitate...Pe de alta parte zic ca ar fi timpul sa devin mama, caci timpul trece repede si ma trezesc la 28 de ani fara o ''comoara'' langa mine, iar de lucru gasesc eu.am si eu o intrebare?iubitul tau e roman? |
||
|
nor_pufos Postat pe 3 Decembrie 2008 14:37 |
||
| daca iti doresti cu adevarat un copil fal....nu ai dc sa astepti | ||
|
bella_for_ever Postat pe 24 Decembrie 2008 13:16 |
||
APROPO,NOR PUFOS,God!fata a cerut un sfat in legatura cu o framantare de-a ei...chiar nu inteleg ce relevanta are cetatenia iubitului ei;daca ea simte ca e momentul sa aiba un copil,atunci sa nu mai stea pe ganduri pentru ca atat timp cat relatia lor este una cu o baza puternica,ii poate oferi o familie acelui copil indiferent daca tatal este sau nu roman;)
|
||
|
iuniya Postat pe 24 Decembrie 2008 15:03 |
||
Da,e roman iubitul meu. Dar imi cer scuze ca am cam uitat sa scriu pe forum... Nu v-am scris ce s-a mai intamplat....si va multumesc pt sfaturi si intelegere.Minunea oricum s-a intamplat,nu mi-a mai pasat de nimeni si nimic si am trecut la treaba. Am ramas gravida si sunt in luan a 4-a, mi-am vazut si bebele...Sunt fericita!
|
||
|
Postat pe 26 Decembrie 2008 20:46 |
||
| felicitari.multa sanatate iti doresc si tie si la bebe.ce ai?fetita sau baietel? | ||
|
niko_llle Postat pe 4 Ianuarie 2009 23:13 |
||
De la: belinda, la data 2008-12-26 20:46:41Da,e roman iubitul meu. Dar imi cer scuze ca am cam uitat sa scriu pe forum... ft frumos,ma bucur pt tine!sa fiti sanatosi,sa aveti puterea de a-l creste si sa va bucurati de el! |
||
|
mary_ct Postat pe 7 Ianuarie 2009 12:56 |
||
|
Chiar azi am fost la ecograf si am vazut bebele din nou, e mai mare cu 4 cm si destul de greutz...280 si ceva de grame,i-am vazut inimioara cum bate, rinichii si tot ce se vede la eco. Chiar l-am vazut cum suge degetelul, iar poza cu imaginea asta am primit-o! Nu stiu ce sex are inca, deoarece chiar nu se vedea bine pe ecran si aici am auzit ca nu prea se spune. Au ei motivele lor. Cand i-am vazut rinichii am crezut ca sunt testiculele (ca erau micute rau de tot), dar mi-a zis asistenta ca nu se deosebeste inca foarte bine sexul. Va multumesc ca sunteti empatice cu mine si cu ocazia asta va amintiti si voi cu placere de comorile voastre. Va pup si va mai tin la curent, mai ales daca aflu sexul bebelui.
|
||
|
Postat pe 7 Ianuarie 2009 17:28 |
||
De la: iuniya, la data 2008-12-24 15:03:11APROPO,NOR PUFOS,God!fata a cerut un sfat in legatura cu o framantare de-a ei...chiar nu inteleg ce relevanta are cetatenia iubitului ei;daca ea simte ca e momentul sa aiba un copil,atunci sa nu mai stea pe ganduri pentru ca atat timp cat relatia lor este una cu o baza puternica,ii poate oferi o familie acelui copil indiferent daca tatal este sau nu roman;)am vrut sa stiu daca este roman ptr ca nu stiu cum sunt legile acolo unde sta ea ,e important ce cetatenie va primi copilul si ce ajutor va primi din partea statului unde se afla ea |
||
|
nor_pufos Postat pe 7 Ianuarie 2009 18:06 |
||
De la: nor_pufos, la data 2009-01-07 18:06:16De la: iuniya, la data 2008-12-24 15:03:11APROPO,NOR PUFOS,God!fata a cerut un sfat in legatura cu o framantare de-a ei...chiar nu inteleg ce relevanta are cetatenia iubitului ei;daca ea simte ca e momentul sa aiba un copil,atunci sa nu mai stea pe ganduri pentru ca atat timp cat relatia lor este una cu o baza puternica,ii poate oferi o familie acelui copil indiferent daca tatal este sau nu roman;)am vrut sa stiu daca este roman ptr ca nu stiu cum sunt legile acolo unde sta ea ,e important ce cetatenie va primi copilul si ce ajutor va primi din partea statului unde se afla ea draga mea chiar daca tu esti romanca ,,,si sotu la fel ,,,,daca nasti un coil in strainatate ,,,acel copil primeste dubla cetatenie ,,,,,si nu depinde de tara sau stat ,,,asta se intampla de cand e lumea si pamantu,,,,spre ex eu am dubla cetatenie,,,si daca a un copil mic primeste alocatie si ajutor din partea statului ,,,dar depinde de c statut au parinti,,mai bogati mai saraci ,,,depinde,,,,dar alocatia o ia cum e si la noi in tara ina la o varsta acu nu mai stiu exact |
||
|
sarutama Postat pe 7 Ianuarie 2009 18:17 |
||
| Am 30 de ani , sunt casatorita de 6 ani si inca nu avem copii,........cand iti da dumnezeu nu cand faci planuri,,,, | ||
|
kudika004715 Postat pe 28 Martie 2009 10:21 |
||
|
da asa e un copil vine in genaral cand ti-l da Dumenezeu eu nu am copii dar nici nu mi-as dori sa am unul pentru ca nu ma simt pregatita sa devin mamica |
||
|
yumy Postat pe 28 Martie 2009 10:31 |
||
| hi | ||
|
Cassey_ Postat pe 24 Mai 2009 13:41 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Sa aleg cu mintea sau cu sufletul? Pasiune sau respect? | 234 | De la: kudika_981320 28 Martie 2015 08:56 |
| Alegerea unui cadou pentru persoana iubita | 4 | De la: Papusikmika 9 Iunie 2009 14:18 |
| AJUTOOOOR | 7 | De la: kudika1993 31 Mai 2010 12:39 |
|
|
||
| ce inseamna o pauza intr`o relatie? | 51 | De la: Maddy_moo 19 Septembrie 2009 01:48 |
| purcei de guineea | 10 | De la: lil_mariuk 13 Iulie 2009 20:27 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.