Setari Cookie-uri

Cafenea pentru fetele musulmane de pe forum

Am plecat acasa..gata pe ziua de azi..Va pupacesc,poate ne auzim mai tarziu,,iar daca nu,maine cu siguranta.

Postat pe 2 Septembrie 2008 16:07
pupici k fug si eu acasica
Malak
Postat pe 2 Septembrie 2008 16:15
eu vreau sa aflu despre viata femeilor musulmane...
123girl
Postat pe 2 Septembrie 2008 16:18
Buna fetelor ce mai faceti s-a lasat liniste totala pe topicul asta? astazi dupa ce am citit anumite post-uri de pe unele topic-uri m-am simtit chiar razbunata minacosmina ce te-ar interesa sa stii despre viata femeii musulmane? pupici pentru toate Ramadan kareem

Postat pe 2 Septembrie 2008 17:07
ranyya...

cam liniste pe la voi....

va doresc o seara placuta....RAMADAN KAREEM!!

Postat pe 2 Septembrie 2008 17:22
ufff mafia nush unde au disparut fetele astea am plecat si eu la cumparaturi si acum vroiam sa beau un ceiut virtual si nu am cu cine si nici macar nu mi-am gasit pantofiori ufff mafia bei tu cu mine un ceiut virtual pleaaaaaseee Ramadan kareem

Postat pe 2 Septembrie 2008 17:24
cum sa te refuz....sigur ca beau ....un ceai virtual...

ranyya...un ceai special pentru tine...

MyHotComments

Postat pe 2 Septembrie 2008 17:29
beau eu , beau eu!
Si eu as vrea sa stiu cate ceva despre viata femeii musulmane si despre ramadan
mahy33
Postat pe 2 Septembrie 2008 17:30
ms mafia si mahy acum vine ceiutul mahy te rog pune intrebari concrete ce te intereseaza pentru ca despre viata femeii musulmane si despre post au fost cateva post-uri informative foarte bine sustinute trebuie doar sa te uiti cateva pagini mai in spate....dar voi mai posta si eu....

Postat pe 2 Septembrie 2008 17:37
uitati aici despre poligamia in islam

Poligamia in Islam

Fara indoiala ca baza fericirii familiale si a vietii de casnicie este ca sotul sa aibe o singura sotie.

Cu siguranta monagamia este aproape de naturaletea,de protectia familiei si de intarirea legaturilor dintre membrii acesteia,motiv pentru care aceasta reprezinta un sistem natural din care omul nu doreste sa iasa decat la nevoie.

Atat in trecut cat si in prezent,in toata lumea se stie despre poligamie ca a provocat nenumarate dispute.In prezent foarte multi au aruncat pe musulmani si pe Islam responsabilitatea poligamiei si au folosit-o ca o dovada a oprimarii femeii in Islam precum si faptul ca aceasta este exploatata de musulmani pentru satisfacerea dorintelor si a poftelor lor.Dar,daca vrem sa fim subiectivi si drepti in abordarea problemei poligamiei si a istoriei ei,trebuie sa ne intoarcem putin la istoria omenirii pentru a ne opri la urmatorele aspecte:

1.Islamul nu a fost prima religie care a permis poligamia ci ea a existat aprope la toate popoarele antice fara ca ei sa o limiteze:la greci, chinezi, japonezi, indieni, egipteni,asirieni.

2.Religia evreilor permitea poligamia fara a stabili un numar limitat de sotii,astfel profetii lor aveau multe sotii.Scrie in Torah ca Profetul Lui Dumnezeu Solomon avea 700 de sotii.

3.In Biblia crestina nu gasim o dovada clara prin care se interzice poligamia,ci doar o povata:ca Dumnezeu a creat pentru fiecare barbat o sotie si il indeamna pe acesta sa se limiteze la o singura sotie in situatii normale(deasemenea si Islamul).

Istoria dovedeste ca crestinii din antichitate aveau multe sotii.

Wester Mark,un om de stiinta in legaturile familiale a mentionat ca poligamia a fost acceptata de catre biserica pana in secolul 17.

Abraham,care era considerat un exemplu pentru crestinii credinciosi avea doua sotii.

Deasemenea observam ca crestinismul contemporan recunoste poligamia in Africa.Astfel oamenii bisericii care propavaduiau crestinismul au gasit poligamia la africani si au ajuns la concluzia ca acestia nu accepta crestinismul decat daca aceasta permitea poligamia.In cele din urma, Biserica a declarat in mod legal permiterea poligamiei pentru africanii crestini fara a o limita.

Poligamia in Islam

Islamul reprezinta un sistem real,pozitiv,de organizare pentru om,care depinde de imprejurarile schimbatoare ale vietii in diferite zone,timpuri si situatii.Islamul este un sistem care are ca scop bunul comportament al omului si purificarera societatii si nu este de acord cu o societate care se bazeaza numai pe materie in contul bunelor maniere si a decaderii acesteia.

Daca urmarim impreuna caracteristicile fundamentale ale sistemului Islamic in privinta poligamiei ce observam?

Se observa ca in trecut cat si in prezent exista situatii in care numarul femeilor este mai mare decat numarul barbatilor,ajungand ca rata femeiilor la un barbat sa fie de 4 la 1.

Intrebarea este:Cum rezolvam aceasta realitate existenta?

Se poate rezolva ridicand din umeri sau o lasam sa se rezolve de la sine?

Cu siguranta ca ridicarea umerilor sau abandonarea acesteia ca societatea sa o rezolve nu reprezenta o solutie.

Astfel avem in fata 3 posibilitati:

1.Sa se casatoreasca fiecare barbat cu o singura femeie,celelalte ramanand necasatorite toata viata.

2.Sa se casatoreasca fiecare barbat cu o singura femeie in mod legal dar avand in acelasi timp legaturi extraconjugale cu mai multe femei.

3.Sa se casatoreasca o parte din barbati sau toti cu mai multe femei in mod legal nemaiexistand astfel femei singure si necasatorite.

Prima posibilitatea se opune naturaletii omului.Dupa parerea unora,femeia se poate lipsi de barbat prin profesia si realizarile ei.Acest fapt nu este adevarat.Nici macar o mie de profesii si o mie de realizari nu o pot face pe femeie sa se lipseasca de nevoile unui barbat care fac parte din naturaletea omului.

A doua posibilitate este impotriva societatii “curate”,impotriva mandriei femeii.Acest lucru duce la dezordine si neliniste in familie si in cele din urma la destramarea acesteia si decaderea societatii.

A treia posibilitate este cea pe care o alege Islamul,permitand poligamia conditionata pentru a rezolva problemele existente ale societatii.

Observam ca in societatile din trecut sau din prezent,un adevar pe care nu-l putem nega sau sa ne facem ca nu stim,este dorinta sotului de a-si folosi naturaletea in situatia in care sotia nu poate sa nasca din cauza unei boli,a varstei sau ca este stearpa,cu toate ca amandoi doresc continuarea vietii familiale si in acelasi timp urasc despartirea.Ce putem face in astfel de situatii?

Nu i se permite unuia care a inteles Islamul sa spuna ca poligamia este permisa doar pentru a-ti satisface dorintele fara nici un scop sau conditie.

Cu siguranta ca poligamia asa cum o accepta Islamul este o obligatie care intampina o obligatie si o rezolvare care intampina o problema.

Islamul nu a fost primul care a acceptat poligamia ci doar a limitat-o si nu a facut-o obligatorie permitand-o sub anumite conditii.Deasemenea a fost admisa pentru a intampina realitatea vietii omenesti si necesitatile naturale ale omului.

De aceea a recurs Islamul la acesta alternativa conditionata.Spune Allah Preainaltul in Quran: (“Casatoriti-va daca puteti dintre femei doua sau trei sau patru si daca va este teama ca n-o sa faceti dreptate intre ele una “)

Astfel aceasta permisie reprezinta un raspuns la realitatea vietii aparand societatea de la nebunie la deviere,viata familiala de dezordine si dezechilibru si mandria femeii.

Postat pe 2 Septembrie 2008 17:42
De la: pisi22, la data 2008-08-22 12:01:47uite ce ma bucur ca vin fetele..tya,tu ce cafea vrei?luunga neagra si cum era,,aaha maree??? sau cu frisca?sau laptic?

Pot avea si eu o cafea??? Neagra....asa cum ii place prietenului meu , Gokhan....Bine v-am gasit fetelor...
sun_shine
Postat pe 2 Septembrie 2008 17:44
Halo!Nu mai vreau ceai,nu mai vreau cafea..aoleu...ma doare stomacelul :(....am plecat de la munca,,,dar si acasa ma plictisesc.E cineva pe aici?

Postat pe 2 Septembrie 2008 17:47
bine ai venit monica acum vine cafeluta prietenul tau ce nationalitate are?

Postat pe 2 Septembrie 2008 17:49
Buna Ranyya..Mafia..monca..mahy...sper ca nu am uitat pe nimeni...

Azi am impartit flori :P

Postat pe 2 Septembrie 2008 17:49
the tunnel si vrem si noi floricele dar cu ce ocazie ai impartit?

Postat pe 2 Septembrie 2008 17:58
Pai cu nici o ocazie..nu stiu,,,,,azi am zambit dupa mult timp....Poate asta o fi motivul..Habar n-am...

Postat pe 2 Septembrie 2008 18:13
De la: s_a_w_s_a_n, la data 2008-08-22 15:37:11Salamu Alikom ya sabaya =Pace voua fetelor Chiar azi ma gandeam cum ar fi sa cream si noi un topic ca raspuns la toate injuriile adresate Islamului dar mi-am dat seama ca oricum nu se merita atata osteneala pentru niste ''incuiate'' sper ca nu am jignit prea tare Oricum felicitari scumpa mea Ranyah,ai inceput cu dreptul si e bine cand se aduna oameni capabili sa discute intr-un mod civilizat si care au abilitatea sa gandeasca intr-un mod sanatos si logic.Va iubesc pe toate . Scuze ca am sa refuz cafea , un ceai ar fi mai bun

Trebuie sa recunosc ca le-ai taiat basul.... Bravo tie si apoi ai dreptate ...Se poate discuta frumos fara a aruca cu noroi
sun_shine
Postat pe 2 Septembrie 2008 18:15
monica unele chiar nu pot discuta omeneste sunt mult prea pline de ura si prostie dar pe topicul asta e totul in regula pana acum

Off topic:Oana ai tot ce vrei tu azi de la cafenea stii tu de ce

Postat pe 2 Septembrie 2008 18:18
Se poate,se poate...mai greu este sa vrem sa discutam frumos.Aici e buba. de data asta juice...

Postat pe 2 Septembrie 2008 18:19
De la: the_tunnel, la data 2008-09-02 17:49:58Buna Ranyya..Mafia..monca..mahy...sper ca nu am uitat pe nimeni...

Azi am impartit flori :P

Postat pe 2 Septembrie 2008 18:30
Mai sunt floricele si pentru mine?Ca sunt la birou si macar asa inveselesc putin decorul
mahy33
Postat pe 2 Septembrie 2008 18:32
De la: Ranyya, la data 2008-09-02 18:18:58monica unele chiar nu pot discuta omeneste sunt mult prea pline de ura si prostie dar pe topicul asta e totul in regula pana acum

Off topic:Oana ai tot ce vrei tu azi de la cafenea stii tu de ce

Postat pe 2 Septembrie 2008 18:32
Oana..nu erai sau nu te-am vazut,...MEA CULPA>..Mahy 33,,,,stati asa....

Postat pe 2 Septembrie 2008 18:35
Ma ajutati si pe mine sa termin mai repede? Si intre timp mai povestim...
mahy33
Postat pe 2 Septembrie 2008 18:40
Ce trebuie sa termini?Esti la munca?

Postat pe 2 Septembrie 2008 18:41
Da, pana la ora 21....Mai bine iau o pauza pentru
mahy33
Postat pe 2 Septembrie 2008 18:45
mafiuto...

pls pls pls da-mi un maimutoi.. care vrei tu.. da' aici, ca dincolo nu vreau

Postat pe 2 Septembrie 2008 18:47
un ceiut primesc si eu ?
Malak
Postat pe 2 Septembrie 2008 18:57
Iti dau eu unul bun: Lipton - shape and balance
mahy33
Postat pe 2 Septembrie 2008 19:02
:( Pe mine de la Lipton m-a luat durerea de burtica pfff...si acu beau zeama de orez.,..si mor,,,,ce rea e ..

Postat pe 2 Septembrie 2008 19:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
club de noapte,pt amatori de dans... 213 De la: DiavolytaTa 4 Aprilie 2009 18:57
Exista 4 categorii de oameni. Tu la care te incadrezi ? 95 De la: Baiat_virgin 22 Decembrie 2016 19:02
Am si eu o problema 6 De la: aliona_larisa 11 Mai 2009 14:23
radiomedeea 1 De la: radiomedeea 27 Octombrie 2009 13:57
Ce parere aveti despre...? 2 De la: this_is_JC 10 Iulie 2009 15:51