Setari Cookie-uri

Cafenea pentru fetele musulmane de pe forum

De la: voicu_monica2001, la data 2009-09-12 21:48:19Rania ubita, vreau sa zic ca mi-a iesit reteta o minunatie.............

Si pt ca e de la tine fata iti lasa o portie babana si pt fete desigur...................
Si desigur turma de pupicei pt puradei matusi si mama j'dore...........

hmmmmmmmmmmm numai ca am uitat cum se numeste........... e cu pui oricum..........

Hala wallah
Ma bucur ca ti-a iesit moni deja m-ai facut sa salivez din nou se numeste kabsah mancarea
Rania7
Postat pe 12 Septembrie 2009 23:25
De la: tordana, la data 2009-09-12 21:34:04De ceva timp am o relatie cu un arab.
Care-i treaba cu Ramadan-ul??? Ce are voi, ce nu are voie sa faca, in ce conditii ...

Pilonii Postului

Postul din luna Ramadan are doua elemente de baza, dupa cum urmeaza:

1. Intentia:

Allah spune in Quran, in surat Beyyine, versetul 5 : " Si nu li s-a poruncit decat sa-L adore pe Allah, cu credinta curata…"

Trimisului (pb) a zis:" Faptele trebuie calauzite de intentii si pentru fiecare persoana (este pus deoparte) ceea ce intentioneaza."

Este necesar ca intentia sa fie facuta inainte de zorii zilei (înainte de Adzanul Fajr), in toate noptile din luna Ramadan. Hafsa (Allah sa fie multumita de ea) a zis: Profetul a zis (pb):" Cine nu indeplineste toate cerintele postului, inainte de zorii zilei, nu este considerat ca tine post (se refera la intentie).
Intentia poate fi facuta in orice parte a noptii, si nu este obligatorie pronuntarea ei. Cine a servit gustarea noaptea si intentioneaza sa tina post, inseamna ca el a facut intentia.

2. Abtinerea de la alimentatie, din zorii zilei pana la apus

Abtinerea de la alimentatie, din zorii zilei pana la apus : Qur’an, Surat Al Baqara,verset 187: "Mancati si beti pana cand puteti sa deosebiti firul alb de firul negru * , la revarsatul zorilor! Apoi tineti Postul pana noaptea…"

* Cand spune " firul alb si firul negru" se refera la zorii zilei si apusul soarelui.

Ceea ce este permis in timpul postului si nu-l anuleaza

1. Intrarea în apa si scufundarea în ea (baia). Daca apa intra din greseala în gura celui care tine post, postul sau ramâne valid.
2. Sarutul sotilor este permis. Conform scolii lui Hanefi acesta este neindicat pentru cei ce nu-si pot stapâni pofta, dar nu este neindicat pentru altii, desi este de preferat sa se evite acest lucru. Nu se fac diferentieri între cei în vârsta si cei tineri în aceasta privinta, ci se ia în considerare trezirea poftei si riscul de ejaculare. Si nu conteaza daca este sarutat obrazul, gura sau alte locuri. La fel e si cu mângâierea si îmbratisarea, pentru care se aplica aceleasi reguli ca si la sarut. In cazul in care sarutul provoaca ejacularea, postul trebuie recuperat.
3. Injectiile cu exceptia perfuziilor.
4. Clatirea gurii si inspiratia apei pe nas (în cazul ablutiunii), cu conditia sa nu se exagereze.
5. Spalarea dintilor cu pasta de dinti.
6. Este permis si ceea ce nu poate fi evitat, cum ar fi, de exemplu, înghitirea salivei, a prafului de pe strada, a prafului de faina când aceasta este cernuta si alte lucruri asemanatoare.
7. I se permite celui care tine post sa manânce, sa bea si sa intretina relatii sexuale, pâna la aparitia zorilor, dar daca apar zorii si are în gura mâncare, trebuie sa o scuipe, iar daca sunt în timpul activitatii sexuale, trebuie sa inceteze.
8. I se permite celui care tine post sa se trezeasca impur, din punct de vedere sexual.
9. In ceea ce priveste femeia la menstruatie si cea lauza, daca li se întrerupe (menstruatia) în timpul noptii, li se permite sa întârzie spalarea pâna dimineata, si sa se trezeasca tinând post, fiind necesara insa apoi, purificarea pentru rugaciune.
10. Sunt premise picaturile de ochi, urechi.
11. Mâncatul si bautul fara intentie nu strica postul. Daca cel care tine post manânca sau bea fara sa vrea, în momentul în care îsi aduce aminte, trebuie sa isi clateasca gura si sa îsi continue postul. Profetul, Allah sa-l binecuvânteze si sa-l miluiasca, a spus: „Cine a uitat, în timpul postului, si a mâncat si a baut, sa continue postul, caci Allah i-a dat de mancare si de baut.”
12. Vomatul fara intentie.
13. Gustarea mâncarii este permisa, cu conditia sa nu fie inghitita.

Ceea ce anuleaza postul si trebuie rascumparat

1. Mâncatul si bautul fara nici un fel de motiv (intentionat).

Cel care manânca si bea intentionat în zilele de Ramadan, fara nici un fel de motiv (boala sau calatorie), trebuie sa procedeze în felul urmator:
- sa elibereze un sclav
- daca nu este posibil acest lucru trebuie sa posteasca doua luni consecutive
- daca nu poate sa tina post doua luni consecutive din motive bine întemeiate, trebuie sa hraneasca 60 de nevoiasi.

2. Contactul sexual.

Cel care întretine relatii sexuale în timpul postului trebuie sa procedeze asemenea celui care a mâncat si a baut intentionat.

Drept dovada sunt relatarile lui Al-Bukhari si Muslim: “Un om a venit la Profet, fie-I numele binecuvântat!, spunând: M-am nenorocit!

Profetul, (Allah sa-l binecuvânteze si sa-l miluiasca), îl întreba: Ce anume te-a nenorocit ?

Omul i-a raspuns: Am întretinut relatii sexuale cu nevasta mea în timpul Ramadanului!.

La care Profetul (Allah sa-l binecuvânteze si sa-l miluiasca), i-a zis: Ai bani sa eliberezi un sclav?

Omul i-a raspuns: Nu.

Profetul, fie-i numele binecuvântat!, l-a intrebat : Poti da de mâncare la 60 de saraci?

Omul i-a raspuns si de data asta : Nu.

Atunci Profetul, fie-i numele binecuvântat!, a adus niste ciorchini de curmal încarcati cu fructe si i-a zis: da-le pe acestea de pomana saracilor.

Omul i-a spus: Mai saraci decât noi?! Si jura ca nu stie pe nimeni mai sarac decât familia sa, care sa aiba nevoie de ele.

Atunci, Profetul, (Allah sa-l binecuvânteze si sa-l miluiasca), a zâmbit larg, si a spus: Du-te si ofera-le familiei tale”.

Rania7
Postat pe 12 Septembrie 2009 23:30
Multam frumos pentru informatii.
tordana
Postat pe 13 Septembrie 2009 13:44
De la: yasmin_yasemin, la data 2009-09-12 15:38:19rania sa ai pofta ,apropo fetele,imi cer scz de avatar,este pt clubul oilor singure si nefr... adika kathara&co

jadore_dior
Postat pe 14 Septembrie 2009 10:12
Helllloooooooooooooooooo
miniblu
Postat pe 14 Septembrie 2009 17:29
Sabah al khair
Ce faceti fetelor?Pe unde umblati?
Rania7
Postat pe 15 Septembrie 2009 10:12
De la: Rania7, la data 2009-09-15 10:12:45Sabah al khair

hahahhahahaha
uite cine vb?
DA' TU PE UNDE-MI UMBLI, AI???????
jadore_dior
Postat pe 15 Septembrie 2009 11:12
De la: jadore_dior, la data 2009-09-15 11:12:58

hahahhahahaha
uite cine vb?

j'adore ubi, lasa fata mai usor........

in loc sa-i dai pupicei tu o bodogani???
sun_shine
Postat pe 15 Septembrie 2009 20:47
De la: voicu_monica2001, la data 2009-09-15 20:47:50

hahahhahahaha
uite cine vb?

PEY..TREBUIE SA FAC SI EU CEVA, NU????

jadore_dior
Postat pe 17 Septembrie 2009 08:33
De la: jadore_dior, la data 2009-09-17 08:33:10
De la: voicu_monica2001, la data 2009-09-15 20:47:50

hahahhahahaha
uite cine vb?

PEY..TREBUIE SA FAC SI EU CEVA, NU????

Pai vad ca faci ceva si tu................

Te falfaii de m-a apucat ameteala nu gluma..............

Dragutele mele vine week-end-ul si fata va doreste unul super si distractie cat cuprinde...........

Relax si tot ce trebuie..............

J'adore ubi................cauta adrenalina intr-un mod mai putin daunator sanatatii.............
Te tzuc superdulce......................

Alice, maktub , rania, sawsan , miniblu, myeyes si totii puradeii si matusicile...............va las o turma mare de pupicei......................
sun_shine
Postat pe 18 Septembrie 2009 10:27
Eid Mubarak!
myeyes
Postat pe 20 Septembrie 2009 12:38
عيد مبارك.....Ramazan bayraminiz mubarek olsun! Eid Mubarak!

jadore_dior
Postat pe 20 Septembrie 2009 16:51
De la: jadore_dior, la data 2009-09-20 16:51:26عيد مبارك.....Ramazan bayraminiz mubarek olsun! Eid Mubarak!

Dar traducerea mea unde eeeeeeeeeeeee????/

Inteles jumatate dar cealalta yok..............allah, allah...........

Neatza ubitele mele..........................ubi de zuzi............... te tzuc superdulce de nu te vezi..........

Puradei si matusici, va stiti voi care, va las un butoi de cafelos si prajiturici si desigur garnitura de pupicei......... o saptamana usoara dragele mele............
sun_shine
Postat pe 21 Septembrie 2009 08:49
Gunaydin kizla...sabah el kher ya banat...'neatza gagici

hmmmm bayram bayram ama omul mai si munceste asa ca trezirea puradei lenesi si prezenta la raport ca va mananc

Si ca sa nu ziceti ca-s o mama rea, va las pupicii si cafelosii de rigoare ca sa va reveniti nu alta!!!!
jadore_dior
Postat pe 21 Septembrie 2009 09:02
De la: voicu_monica2001, la data 2009-09-21 08:49:32
De la: jadore_dior, la data 2009-09-20 16:51:26عيد مبارك.....Ramazan bayraminiz mubarek olsun! Eid Mubarak!

Neatza ubitele mele..........................ubi de zuzi............... te tzuc superdulce de nu te vezi..........

Puradei si matusici, va stiti voi care, va las un butoi de cafelos si prajiturici si desigur garnitura de pupicei......... o saptamana usoara dragele mele............

Offfffffffffffffffff offfffffffffffffff maiculita mama...ce ma fac eu cu tine zuzi, pe bune daca stiu dar ca sa te lamuresc nitelus, ce-am scris mai sus, in mare, mai pe intelesul tau s-ar traduce cam asa: Sarbatoare fericita, binecuvantata!!!!!...traducerea literara ti-o spun pe mess, tamam mi, zuzim benim?

P.S. "ZUZIM" NU EXISTA IN LB. TURCA..ESTE UN CUVANT FOLOSIT SPECIAL PT UBI A MEA...MONICAAAA!!!
jadore_dior
Postat pe 21 Septembrie 2009 09:08
De la: jadore_dior, la data 2009-09-21 09:08:13
De la: voicu_monica2001, la data 2009-09-21 08:49:32

Offfffffffffffffffff offfffffffffffffff maiculita mama...ce ma fac eu cu tine zuzi, pe bune daca stiu dar ca sa te lamuresc nitelus, ce-am scris mai sus, in mare, mai pe intelesul tau s-ar traduce cam asa: Sarbatoare fericita, binecuvantata!!!!!...traducerea literara ti-o spun pe mess, tamam mi, zuzim benim?

P.S. "ZUZIM" NU EXISTA IN LB. TURCA..ESTE UN CUVANT FOLOSIT SPECIAL PT UBI A MEA...MONICAAAA!!!

u made me blush ya...............
sun_shine
Postat pe 21 Septembrie 2009 09:14
KIZLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!! Merhaba !!!!!! Ce mai face fameleonu meu????? pup toate fetele mele... v`am cam parasit, imi cer scuze, dar scopul scuza mijloacele ;)))) ;)) hai si o falfaiala pt habibele mele
Melek_Melek
Postat pe 22 Septembrie 2009 22:10
oooooooo prietena mea Kathara ( Catanga) ne da lectii de viata ... Good Girl !!! BOSVER KIZ
Melek_Melek
Postat pe 22 Septembrie 2009 22:19
Bayraminiz nasil gecti?? Allah Allah yaa ne kadar turk arkadaslar buraya :))))
Melek_Melek
Postat pe 22 Septembrie 2009 22:36
De la: Adel_Melek, la data 2009-09-22 22:36:34Bayraminiz nasil gecti?? Allah Allah yaa ne kadar turk arkadaslar buraya :))))

Allah Allah aparusiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii? Pe unde-mi umblasi pana acum, ai?
jadore_dior
Postat pe 23 Septembrie 2009 10:39
Da Da pe la plimbarica...
Melek_Melek
Postat pe 23 Septembrie 2009 19:16
Mashallah korkuyorum seni yaa....yapma oyle...agliyorum ama cok sukur burda yim cok optum ve cok selamlar cok ozledim si traducerea pt fetele care nu stiu mi`e frica de tine..nu face asa, nu ma certa dar bine ca sunt pe aici ... si Hos Geldim eve o turma de pupicei va las
Melek_Melek
Postat pe 23 Septembrie 2009 19:20
De la: Adel_Melek, la data 2009-09-22 22:36:34Bayraminiz nasil gecti?? Allah Allah yaa ne kadar turk arkadaslar buraya :))))

Aha..........aparusi............
pe unde mi-ai umblat puradel neascultator??

pai aci ti s-a dus dorul............

treci la pupaceala sa recuperam..............

Ubi zuze muze.......
sun_shine
Postat pe 25 Septembrie 2009 10:41
eeeeee pe teroristu ;))) asa sa recuperam ....
Melek_Melek
Postat pe 25 Septembrie 2009 16:17
De la: , la data 2008-08-22 11:43:51acum vin ramo sa-ti deschid dar pot sa ma plimb si eu putin cu elicopterul?te rooooog

CE PENIBILE!!!!
kika25
Postat pe 27 Septembrie 2009 13:30
De la: Adel_Melek, la data 2009-09-22 22:19:13oooooooo prietena mea Kathara ( Catanga) ne da lectii de viata ... Good Girl !!! BOSVER KIZ

WTF? Is that time of the year again?
Kathara
Postat pe 27 Septembrie 2009 15:53
De la: Kathara, la data 2009-09-27 15:53:37
De la: Adel_Melek, la data 2009-09-22 22:19:13oooooooo prietena mea Kathara ( Catanga) ne da lectii de viata ... Good Girl !!! BOSVER KIZ

WTF? Is that time of the year again?

wow ai probleme grave! da da
myeyes
Postat pe 27 Septembrie 2009 20:18
myeyes cui ii spui ca are probleme?
Melek_Melek
Postat pe 27 Septembrie 2009 21:52
For You My Dear!!! For Me It Isn`t!!!! Kiss you
Melek_Melek
Postat pe 27 Septembrie 2009 21:54
De la: Adel_Melek, la data 2009-09-27 21:54:02For You My Dear!!! For Me It Isn`t!!!! Kiss you

Sper ca macar te intaraste suferinta.
Kathara
Postat pe 27 Septembrie 2009 22:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
0 prietena 21 De la: rockk 23 Martie 2011 12:31
Femeia:) 2 De la: kentfarafiltru 14 Noiembrie 2009 15:47
fff important:cauza sociala 0 De la: 14 Martie 2010 07:24
o scuza buna...!! 5 De la: kika25 19 Octombrie 2009 22:31
Deseneaza si castiga! 4 De la: pamela_1 15 Mai 2009 09:52