Setari Cookie-uri

Nu stiu ce mai simt!

Buna tuturor! Am o problema si am mare nevoie de niste sfaturi. Am o relatie de 7 ani si suntem casatoriti de 2.Avem caractere diferite si o alta conceptie asupra vietii.De cand ne-am casatorit relatia noastra s-a schimbat si nu in bine. Nu reusim sa ne mai intelegem, reusind sa intervina intre noi foarte multi factori: serviciul lui, placerile lui si ale mele(fiind diferite),etc..Problema este ca nici nu mai stiu ce simtim unul pentru celalalt: iubire sau obisnuinta? Nu stiu daca mai are rost sa ramanem impreuna sau mai bine ne despartim, dar problema este ca nici nu am curaj sa plec.
camelia_m
Postat pe 22 August 2008 13:29
divortati si traiti impreuna in continuare!

Postat pe 22 August 2008 13:41


pt geo..

Postat pe 22 August 2008 13:43
serios oana , nu e primul caz in care o bucata de hartie ii schimba. teama de casatorie ii sperie , asa ca mai bine divorteaza si....stau impreuna

Postat pe 22 August 2008 13:46
serios oana , nu e primul caz in care o bucata de hartie ii schimba. teama de casatorie ii sperie , asa ca mai bine divorteaza si....stau impreuna

Postat pe 22 August 2008 13:46
serios oana , nu e primul caz in care o bucata de hartie ii schimba. teama de casatorie ii sperie , asa ca mai bine divorteaza si....stau impreuna

Postat pe 22 August 2008 13:46
S-ar putea sa ai dreptate Geo, dar e atat de greu sa faci pasul spre divort. Si eu m-am gandit sa divortam, dar nu am curaj.
camelia_m
Postat pe 22 August 2008 14:19
Aveti conceptii diferite despre viata, caractere diferite asa cum spui tu. Dar asta nu era si inainte de casatorie? ca totusi a-ti fost impreuna 5 ani inainte de casatorie. Sau poate ca si voi sau doar unul din voi s-a schimbat? Daca nu sunteti fericiti impreuna, nu astepta prea mult sa te decizi ca s-ar putea sa apara si un copil si atunci va fi mult mai dificil sa te decizi.

Eu stiu ce inseamna sa stai intr-o casnicie fara sa iubesti, fara sa te simti iubit, nu-ti doresc sa treci prin asta. Fi fericita, traieste-ti viata alaturi de un barbat care te face fericita.
mikha3la
Postat pe 22 August 2008 14:28
Pt. Geo: De ce sa ramana impreuna daca divorteaza? Ei nu se mai inteleg. Cand iubesti nu-ti pui problema daca e dragoste sau obisnuinta, pur si simplu sti ca iubesti, nu poti fi confuz... o fi dragoste sau nu... stai sa ma gandesc... poate ca totusi il iubesc, sau poate nu...bla bla bla.
mikha3la
Postat pe 22 August 2008 14:33
teama ca o hartie i-a legat pe viatza, ii face circumspecti. e ca si cum ai lega lant un catelus maidanez! (scuze camelia !)
nu are nici o legatura cu iubirea!

Postat pe 22 August 2008 14:36
Cum nu are legatura cu iubirea? Nu poti sa spui ca nu mai sti daca iubesti pe cineva. Cand iubesti sti, simti din tot sufletul. Cand apare confuzia in sentimente, deja e o mare problema.


mikha3la
Postat pe 22 August 2008 14:42
Ba da, conceptiile erau si inainte de casatorie, problema insa, poate, e si alta. Nici unul din noi nu a mai avut alti iubiti. Suntem primii unul pentru celalalt, suntem impreuna din liceu, iar eu ca o proasta am crezut ca se poate schimba de dragul meu, de fapt asta promitea si el. El e o persoana careia nu-i place sa iasa iar eu sunt o persoana care ma dau in vant dupa iesiri la plaja, prin oras, la o terasa, etc. M-am saturat sa astept sa fie altfel, insa, intre timp ( de cand ne-am casatorit) a inceput sa ma jigneasca, sa-mi reproseze tot felul de lucruri si sa fie greu de multumit.
camelia_m
Postat pe 22 August 2008 14:54
Te citez: "iar eu ca o proasta am crezut ca se poate schimba de dragul meu, de fapt asta promitea si el."


Se pare ca a-ti pornit gresit din start. Daca la inceput totul era frumos, si se strica pe parcurs, era alta situatie. Probabil a-ti crezut ca daca va iubiti e deajuns

Pe cel cu care urmeaza sa-ti petreci viata il alegi pentru ca e ceea ce-ti doresti, nu sperand ca va deveni candva asa cum ai vrea.

Toti facem la un moment dat alegeri gresite, depinde ce facem pentru a repara greseala.
mikha3la
Postat pe 22 August 2008 15:09
Nu te pot contrazice, stiu ca am gresit din start ca am ales sa incep o relatie in care ne aflam la poli opusi dar de ce imi e asa de greu sa ies din relatia asta?
camelia_m
Postat pe 22 August 2008 15:24
Buna Camelia, daca nu ai curaj sa divortezi, vei sfarsi prin a-ti irosi cei mai frumosi ani din viata alturi de persoana nepotrivita. Stii, am fost surprinsa sa vad ca ai doar 25 ani pt ca, te rog sa ma crezi, vorbesti ca si cum ai avea cel putin 40...Se poate citi atata neimplinire in postarile tale, incat pentru cineva din afara e foarte usor sa constate ca omul asta pe care-l numesti sot te/a secatuit de viata pur si simplu.
Eu cred ca o viata avem si atata timp cat suntem tineri suntem datori fata de noi insine sa fim fericiti si sa ne petrecem viata asa cum credem noi de cuviinta si nu cum considera cei de langa noi - fie ei parinti sau prieteni!
Am avut o matusa care a murit anul trecut, ea a fost casatorita de la 18 ani si, din nefericire, nu a putut avea copii, ei bine femeia asta si-a petrecut ultimii ani din viata, vaduva fiind de la varsta de 40 de ani, ca si cum ar fi fost o stafie --singura cuc. Mergeam uneori sa o vizitez si de fiecare data imi spunea ca simte ca a trait degeaba, ca nu are nici un rost pe lumea asta si ca nu-si aduce aminte sa se fi simtit vreodata implinita. Can am intrebat-o de ce nu a facut ceva sa schimbe lucrurile in bine, raspunsul ei a fost "Nu am avut curaj cand a trebuit si acum e deja prea tarziu!"
sn_angela2000
Postat pe 22 August 2008 15:36
Stiu ca sunt o mare proasta ca stau intr-o astfel de relatie, dar imi este frica de singuratate. Din pacate sotul meu a avut grija sa-mi bage adanc in minte ideea, cum ca eu sunt: urata, proasta, grasa si fara sansa de a mai avea norocul sa mai intalnesc pe altcineva. Am o prietena, de fapt si singura, care incearca sa ma ajute sa ies din starea asta, si-mi zice aproape zilnic ca sunt un om minunat care merita si care, cu siguranta voi intalni fericirea pe care o merit. Da. sn angela, ai dreptate, sotul meu m-a secatuit bine de mai multi ani. Mi-a "furat ani buni" din viata si a reusit sa ma faca sa simt atata tristete si frica incat nu am puterea sa pot pune punct si sa fiu constienta ca nu sunt asa cum ma face el sa ma simt. Desi sunt destui si poate chiar foarte multi, care imi fac ochi dulci , eu totusi nu pot sa-mi revin si sa privesc altfel viata. Adevarul e, ca nici nu mai stiu ce inseamna sa fi fericit. Sunt extrem de deprimata zilnic si nu am pofta de viata. Oricum, trebuie sa recunosc ca mi-au dat lacrimile cand am citit ce mi-ai scris. Nu am crezut ca asa sunt vazuta de persoane din afara.
camelia_m
Postat pe 22 August 2008 16:16
Camelia, daca tu ai ajuns sa crezi toate tampeniile insirate de partenerul tau de viata si sa fii convinsa ca daca il parasesti pe el nu vei mai gasi pe nimeni, atunci nu mai ai nici o scapare din mocirla in care te-ai afundat si care in cazul tau se numeste casatorie.
Chiar asa, iti va fi tare greu sa mai gasesti un astfel de specimen care- in loc sa-ti acorde un dram de respect si afectiune - iti impuie capul cu tot felul de idei, cum ca ai fi grasa, proasta etc.
Draga mea, casnicia se bazeaza mai intai de toate pe respect si iubire neconditionata! In cazul vostru, vorba lui Caragiale - respectul e ceva sublim dar lipseste cu desavarsire... ca sa nu mai vorbim de dragoste. Cand iubesti pe cineva, chiar daca acel cineva e cel mai gras, prost, ciudat om de pe fata pamantului, tu il percepi oricum ca si cum ar fi 'perfectiunea' intruchipata si asta doar pentru ca iubirea ne face orbi si surzi la eventualele imperfectiuni ale persoanei iubite.
Chiar vrei sa iti petreci restul vietii langa un astfel de specimen? Cand vei avea un copil, cum ii vei explica toate injuriile si jignirile pe care tatal sau ti le adreseaza?
Daca tu nu te respecti pe tine, atunci cum vrei draga mea ca altcineva sa o faca?!?!?
Referitor la ochii dulci ai altor persoane, sfatul meu este sa petreci ceva timp cu tine insati si sa realizezi ce vrei sa faci cu viata ta, rezolva-ti toate problemele existentiale si traieste viata la maxim, reinvata sa fii fericita si niciodata, dar niciodata nu cauta iubirea caci aceasta te va gasi atunci cand vei gandi mai putin. Iti spun asta din proprie experienta, daca vrei sa vorbim mai mult, lasa/mi un mesaj si iti voi impartasi prin ce situatie traumatizanta am trecut.
sn_angela2000
Postat pe 22 August 2008 16:58
Eu te inteleg perfect camelia, si mie i-mi spunea aceleasi vorbe sotul meu, mult timp m-a facut sa-mi pierd increderea in mine, sa ma simt inutila, dar acum mi-am dat seama ca sunt o femeie puternica, ma comport ca o femeie puternica. Atitudinea conteaza, daca eu ma simt puternica, si el si ceilalti ma vad puternica. Trebuie sa-ti gasesti puterea in tine, trebuie sa crezi ca poti si fara el. Eu stiu ca pot si fara sotul meu, doar ca noi avem un copil impreuna si e mult mai dificil sa iau aceasta decizie.

IMPORTAMT ESTE CA NU-MI MAI ESTE FRICA DE SINGURATATE, STIU CA POT SI FARA EL. IUBESTE-TE PE TINE MAI MULT DECAT IL IUBESTI PE EL, SIMTE-TE BINE IN PIELEA TA SI AI INCREDERE IN TINE.

Nu astepta prea mult pentru ca va fi si mai greu sa te decizi.

I-ti doresc numai bine si sper sa poti lua decizia potrivita, meritam fiecare sa fim fericiti.
mikha3la
Postat pe 23 August 2008 22:41
Mikha3la, dar copilul nu simte ca tie nu iti este bine?
camelia_m
Postat pe 26 August 2008 14:34
Draga mea Camelia, stii ca este o vorba "cel care te face sa plangi nu merita lacrimile tale"...iubeste-te pe tine inainte de toate , "daca ai,arata ca ai, iar daca nu ai, prefa-te ca ai!". Sunt sigura ca esti o femeie puternica,trebuie sa-ti regasesti doar forta din interior.Poate ca nu divortul e prima solutie sau cea mai buna,punctul principal in situatii critice este comunicarea deschisa si apoi decizia ,gandita f bine din toate pdv.Sunt sigura ca poti trai si fara el,insa poate e mai bine impreuna daca regasiti impreuna ceea ce a fost frumos odata,si incepeti prin a va respecta,conteaza atat de mult!Indiferent de hotararea pe care o vei lua,asculta-ti sufletul,viata e prea scurta pt a repeta greseli!Numai bucurie!
danandi23
Postat pe 26 August 2008 15:04
Multumesc de sfat danandi23, de fapt va multumesc tuturor.
camelia_m
Postat pe 26 August 2008 15:07
De la: camelia_m, la data 2008-08-22 14:54:47Ba da, conceptiile erau si inainte de casatorie, problema insa, poate, e si alta. Nici unul din noi nu a mai avut alti iubiti. Suntem primii unul pentru celalalt, suntem impreuna din liceu, iar eu ca o proasta am crezut ca se poate schimba de dragul meu, de fapt asta promitea si el. El e o persoana careia nu-i place sa iasa iar eu sunt o persoana care ma dau in vant dupa iesiri la plaja, prin oras, la o terasa, etc. M-am saturat sa astept sa fie altfel, insa, intre timp ( de cand ne-am casatorit) a inceput sa ma jigneasca, sa-mi reproseze tot felul de lucruri si sa fie greu de multumit.



Parerea mea e ca ar trebui sa mergeti la un consilier pe probleme matrimoniale. Cauta pe internet etapele casatoriei.Vezi lca la fiecare etapa sunt niste sarcini de realizat.Daca una nu ete rezolvata atunci apar probleme in cadrul cuplului si evident ca nu se poate trece la etapa urmatoare.
Nu-ti cunosc cazul dar poate ca problema e ca nu comunicati suficient sau paote ca, daca, comunicati nu va ascultati unu pe celalat.
Amall
Postat pe 27 August 2008 08:35
De la: camelia_m, la data 2008-08-22 16:16:27Stiu ca sunt o mare proasta ca stau intr-o astfel de relatie, dar imi este frica de singuratate. Din pacate sotul meu a avut grija sa-mi bage adanc in minte ideea, cum ca eu sunt: urata, proasta, grasa si fara sansa de a mai avea norocul sa mai intalnesc pe altcineva. Am o prietena, de fapt si singura, care incearca sa ma ajute sa ies din starea asta, si-mi zice aproape zilnic ca sunt un om minunat care merita si care, cu siguranta voi intalni fericirea pe care o merit. Da. sn angela, ai dreptate, sotul meu m-a secatuit bine de mai multi ani. Mi-a "furat ani buni" din viata si a reusit sa ma faca sa simt atata tristete si frica incat nu am puterea sa pot pune punct si sa fiu constienta ca nu sunt asa cum ma face el sa ma simt. Desi sunt destui si poate chiar foarte multi, care imi fac ochi dulci , eu totusi nu pot sa-mi revin si sa privesc altfel viata. Adevarul e, ca nici nu mai stiu ce inseamna sa fi fericit. Sunt extrem de deprimata zilnic si nu am pofta de viata. Oricum, trebuie sa recunosc ca mi-au dat lacrimile cand am citit ce mi-ai scris. Nu am crezut ca asa sunt vazuta de persoane din afara.








Daca a facut asta nu te iubeste.Si daca nu te iubeste nu sta linga el.Cind iubesti un om nu faci din astea.Te manipuleaza si santajeaza sentimental.Nu esti nici urita si nici inculta si nici intr-un fel.
Sa nu-ti fie frica de singuratate.E greu la inceput dar mai bine singura decit intr-o relatie proasta.
Acuma ce inseamna grasa?si daca esti grasa ce?oamenii garsi sunt oameni buni si veseli.
Sotul tau e un idiot care merita aruncat afara din viata ta.
Daca nu esti buna de ce sta cu tine?iti face o favoare?
Amall
Postat pe 27 August 2008 08:39
Daca divorteti - si eu zic sa faci asta - o sa ai nevoie de 2 ani ca sa poti avea iar o relatie. Si nu ai decit 25 de ani.Pina la 30 poti sa de mariti.
Eu zic sa mergi al un psiholog dar numai tu, sa te ajute sa treci peste divort.Pe el lasa-l sa fie bou.
Asta este educatia pe care a primit-o, probabil ca tatal lui a facut la fel cu mama lui sau ma-sa lui e genul care l-a slugarit pina la adinci batrinete.
Nu te lasa manipulata si nici santajata.
El este un barbat slab, ca numai un barbat slab face asta.
Ii place sa domine si probabil viseaza la un post de conducere.Are stima de sine scazuta si, probabil, ca nu se impune la servici si atunci refuleaza cu tine acasa.
Amall
Postat pe 27 August 2008 08:43
De la: camelia_m, la data 2008-08-26 14:34:31Mikha3la, dar copilul nu simte ca tie nu iti este bine?



Ba da, si copilul simte, dar mai tare ma doare ca si copilul e afectat, nu de neintelegerile noastre, ci de faptul ca tatal lui ii vorbeste urat inclusiv copilului. Sunt constienta ca si eu trebuie sa iau o decizie.

mikha3la
Postat pe 27 August 2008 23:23
Mikha3la: Asta e chiar aiurea, mie imi este frica sa fac un bebe, desii imi doresc foarte mult, el nu-si doreste si nu-i plac copii.De asta e urat cand mai este si un copil, saracul va fi, poate, cel mai afectat. Sper sa poti lua si tu decizia cea mai buna pentru tine si copilul tau.
camelia_m
Postat pe 28 August 2008 08:48
Camelia....am pus mult suflet in povestea ta,si m-a durut sa aud ca traiesti atat de trist la o varsta atat de frumoasa!Nu pot sa dau un verdict cum ca el e asa si asa,pt ca nu stiu cu exactitate totul,si oricum cel mai bine va cunosteti voi situatia....dupa cum am mai spus,poate nu divortul e prima solutie pe care sa o luati in calcul...eu mereu cred in o a doua sansa si in minuni pt ca o casnicie e valoroasa oricum ar fi ea...ati cladit ceva impreuna....candva....sunt sigura ca au existat si momente frumoase...de aceea trebuie analizat totul f bine.Eu iti doresc....intelepciune,cred ca e cea mai buna calauza....Te pup!
danandi23
Postat pe 29 August 2008 16:45
Camelia, dar tu i-ti mai iubesti sotul,simti ca el te iubeste? Ma gandesc ca poate sunt lucruri pentru care nu merita sa lupti, de aceea te intreb daca-l mai iubesti. Daca il mai iubesti, poate ca mai merita o ultima sansa casnicia voastra, cu toate ca eu nu cred in a 2a sansa, dar cine stie, poate la tine va da rezultate.

PS: azi se implinesc 10 de cand ne-am casatorit iar sotul meu a uitat, ca si in toti ceilalti ani care au trecut.
mikha3la
Postat pe 29 August 2008 21:52
Poate ai gresit ca ai acceptat diferenta asta dintre voi de la inceput.Si fi convinsa ca nu casatoria l`a schimbat,eventual se putea schimba in bine,ca nu cred ca lai dus cu forta la nunta,si ca hotararea a fost luata de comun acord.Chiar nu ar fi de acord sa aveti o discutie matura pe tema asta?ca pana la urma toate pot fi impartite,odata faceti ce`ti place tie,odata ce`i place lui,sau chiar intreabal despre acceptul lui de a va casatori,de ce a fost de acord..chiar daca iti va da un raspuns dureros,poate te va ajuta sa iei o decizie.Cauta sa gasesti raspunsuri,sa simti daca sunt sincere,iar daca raspunsurile lui te vor durea,te vei convinge singura ca nu mai este nici o sansa.Iar faptu ca nu ati mai avut nici unul pe nimeni inainte,nu inseamna nimic.Daca simtea nevoia,te insela,sau chiar punea el problema divortului inaintea ta.Dar poate ar trebui sa`i semnalezi si acest lucru,ca ati crescut impreuna cu relatia din toate punctele de vedere,si asta ar putea fi un lucru bun,nu neaparat rau.Acum tu il stii cel mai bine,si la rau si la bine...si poti pune cap la cap sfaturile si sa le aplici pe cele care se potrivesc cu relatia voastra,cu el.Orice ar fi..."CE NU TE OMOARA,TE FACE MAI PUTERNIC"asa ca fi sigura pe tine inainte sa iei o decizie,chiar daca alegi sa pleci,ca vei poate vei fi uimita de fericirea care o vei simti langa alt barbat,si oricum esti puternica,indiferent de ce alegi!
For_life
Postat pe 30 August 2008 19:01
draga mea,te inteleg perfect,si eu sunt in aceeasi situatie,am fost la un pas de divort si am renuntat sa o fac ptr.ca el a insistat sa renunt pe motiv ca se schimba insa doar ptr cateva zile ca apoi a luat-o de la capat,deci daca esti pornita sa divortezi fa-o,la mine e o problema,avem datorii mari si daca as divorta nu as face fata,mai am trei ani de datorii la banci de 300 euro,eu una singura nu mi-as permite sa duc in spinare datoriile ptr.ca el m-ar lasa cu datorii,ar lua masina si s-ar cara iar eu as ramane cu banca,nu avem copii,s-ar termina repede mai ales ca ma supara,ma jigneste si este pretentios insa el nu imi ofere nimic,absolut nimic,sunt trei luni de cand nu am mai avut contact intim cu el si nici nu mai vreau sa mai am,prefer sa imi fac un amant decat sa mai puna el mana pe mine,si cand ma gandesc la inceput pana sa ne casatorim era numai lapte si miere....niciodata nu voi mai crede barbatii,nici aici nici in alta viata,voi invata sa fiu doar ptr mine si atat,am suferit prea mult de mica si nu mai pot....
angelblu
Postat pe 31 August 2008 13:24

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sa ma marit cu cine vor parintii? 18 De la: kudika195501 30 Decembrie 2010 00:16
Agentii matrimoniale 3 De la: rebecca123 25 Septembrie 2014 13:36
Cum sa fac? 8 De la: contessyna 16 Februarie 2012 08:45
"caut un sot si nu gasesc;rog toti barbatii sa apeleze la mine":))glumesc..vreau sa ne mutam impreuna..daca gresesc IAR?!..HELP 197 De la: justytheone 7 Iulie 2018 11:36
50 de ani 2 De la: stem_29 1 Septembrie 2010 14:05