Setari Cookie-uri

De ce mintim?

as minti sa spun ca nu mint niciodata...nu-mi place sa fiu mintita...ar fi ideal intr-o casnicie sa relatie sa nu minti...eu spun doar "minciunele"ca sa scap de urgiile sotului(mai ales cand este nervos si ma ia la intrebari..ex.cat ai dat pe pantalonii fetei..pantofii tai etc),ei dar cand ma pune sa jur nu pot si ma prinde cu minciuna...in schimb el este in stare se se jure si tot nu-l cred..ca ma minte mereu...el stie sa minta bine pe cine-l crede.....eu l-am crezut inainte de casatorie, acum s-au dovedit toate minciunile..ma opresc aici ca prea multe as avea de spus cat am fost de mintita...saracul sigur c-ar spune ca nu am incredere in el,dar am chiar daca mi-ar spune ca a fost cu alta femeie tot nu-l cred-aici nu mai este vorba de incredere???Doamne,doamne ce mai vorbesc si eu........
just28
Postat pe 3 Octombrie 2008 13:30
googoodoll...motto-ul l-am ales cand mi-am scris blogul, nu acum. Imi place adevarul , imi place motto-ul (de-asta l-am pus) si daca deranjeaza pe cineva, e problema lui Ai reusit sa intelegi ce inseamna? Ce parere ai ?
maria_zada
Postat pe 3 Octombrie 2008 23:02
draga mea, intrebarea mea era retorica.
si ca sa dezvolt, adevarul e rareori spus gol golut, fiecare afirmatie sau infirmatie contine o minciuna prin omisiune, fiindca e firesc sa infrumusetam situatia si deci mintim :prin omisiune, sau inflorire.
de ce? aici e loc de o intreaga dizertatie si nu doresc sa monopolizez topicul
googoodoll
Postat pe 3 Octombrie 2008 23:40
De la: googoodoll, la data 2008-10-03 23:40:54draga mea, intrebarea mea era retorica.
si ca sa dezvolt, adevarul e rareori spus gol golut, fiecare afirmatie sau infirmatie contine o minciuna prin omisiune, fiindca e firesc sa infrumusetam situatia si deci mintim :prin omisiune, sau inflorire.
de ce? aici e loc de o intreaga dizertatie si nu doresc sa monopolizez topicul

io te rog sa il mono[polizezi poate asa invat si io sa mint mai frumos... te rog io.... ce zici????

dandanaua_reloaded
Postat pe 3 Octombrie 2008 23:42
dandanico, sunt absolut convinsa ca stii cum sa minti frumos cand vrei :)
googoodoll
Postat pe 4 Octombrie 2008 00:02
sincer.... cand vreau ceva cu tot dinadinsul jumatate si mai bine minciuna o cred si eu..... altfel mai bine crudul adevar ca... intra omul inn stare de soc si pana iese am dres busuiocul....

dandanaua_reloaded
Postat pe 4 Octombrie 2008 00:09
te-ai exprimat corect? "de ce mintim?" - adica te incluzi si pe tine "in club"?? atunci cunosti raspunsul...
daca ai vrut sa intrebi, insa, "de ce sintem mintiti?" - si in acest caz raspunsul este simplu/ pt ca profitorii sa obtina ceea ce doresc/ si daca se poate, cit mai repede...cu minim efort ar fi chiar perfect pt ei...

Postat pe 12 Octombrie 2008 23:50
....Da, m-am inclus si pe mine, pentru ca si eu am mintit, dar nu pentru a profita ci pentru a incerca sa descopar adevarul, am incercat sa inteleg, am incercat sa am incredere in oamenii care ma minteau, mintindu-ma pe mine, pierzandu-mi astfel increderea in mine.....
Ai dreptate in ceea ce spui, la aceeasi concluzie am ajuns si eu, si ma sperii cand vad ca sunt atat de multi oamenii care recurg la minciuna, care isi pierd increderea in ei....
angybr
Postat pe 13 Octombrie 2008 16:47
Cine nu a mintit, cine nu minte, sa ridice mana ! Eeee ! nu vad nici una pe sus ...
maria_zada
Postat pe 13 Octombrie 2008 21:36
De la: schmarc, la data 2008-10-02 10:49:12
De la: dafffne, la data 2008-10-02 01:32:24
De la: gabriela2008, la data 2008-09-30 15:56:10minciuna apare intr-o relatie atunci cand nu iubesti sau cand nu esti iubit cu adevarat..daca iubesti si te iubeste,stii ca te intelege orice ai face..deci nu ai nevoie sa minti...nici u si nici el,la randul lui:|

Poti sa minti si cand iubesti ca sa nu dezamagesti persoana de langa tine. Tu vrei sa faci un lucru pentru ca iti face placere. El iti interzice. Ai incercat sa-i explici motivul dar pur si simplu nu vrea sa ajungeti la o cale de mijloc. Il iubesti pe el, te iubesti pe tine si ce sa faci : MINTI!
iti salvezi relatia si nu produci decat o cearta nu mai multe.

----------------------------------------------------------------------
sa salvezi relatia cu un om care prin felul lui de a fi, te indeamna sa minti ca sa poti face ce-ti place ???? super misto
unde o sa ajungeti oare ?
Oamenii mint din slabiciune, unii, din plictiseala, cum bine a spus heaven gate, altii, din cauza problemelor psihice mitomanii... si eu am mintit, de cele mai multe ori ca sa ma distrez pe seama fraierilor... din plictiseala. Dar in rest niciodata, omul de alaturi il cunosti atunci cand il pui fata in fata cu adevarul, chiar daca
nu-i este pe plac. Eu nu consider prieten decat pe cel care are curajul sa-mi spuna adevarul.....minciuna nu ma ajuta cu nimic, si nici pe cei la care tin.

Hai sa o lasam balta cu perfectiune si idealismul : nu exista in viata reala si cel putin nu la oameni!!!

intrebare :unde o sa ajungeti oare ?

raspuns : unde ajungem cu totii intr-o relatie mai fericita si cu mai putine certuri!!!!!!!!! De ce ne ascundem atat dupa degete ca noi suntem perfecti si preferam adevarurile. Preferam anumite adevaruri : expl. nu mai exista din partea lui/ ei atractie si atunci e bine sa spui cat mai frumos ca nu mai are rost relatia , dar oricum nu o poti spune asa : nu ma mai atragi! Fa pasi!.
dafffne
Postat pe 14 Octombrie 2008 16:33
hmmmm...e o chestie si asta cu mintitul....io una mint, nu neaparat ca sa-mi ascund slabiciunile sau pentru ca sunt lasa...pur si simplu, mint pentru ca uneori cei din jurul meu se simt mult mai bn decat dak afla adevarul, pentru ca am neaparata nevoie sa mint pentru a iesi dintr-o incurcatura, sau mint de placere...unii oameni chiar nu merita sa stie unele adevaruri.....acum, haide sa fim seriosi...
La un moment dat,toti ajungem sa ne convingem ca minciuna e vitala...
Rrox
Postat pe 27 Octombrie 2008 00:01
pt dafffne:

Acceptand adevarul, chiar daca ne deranjeaza pe moment, evoluam, ne corectam greselile.........
Asta presupune tarie de caracter si coloana vertebrala, nu inseamna idealism.
Iar asta este o regula pe care o aplic cu cei la care tin si pe care ii respect.
Fiecare traieste cum ii place, si isi bazeaza relatiile pe ce poate.......ma doare-n cot, ca asa vrei sa fii tu fericita, bravo si la mai... multe minciuni !!!

schmarc
Postat pe 27 Octombrie 2008 17:22
De ce mintim?
Ca sa intoarcem o situatie in favoarea noastra, pentru ca stim ca nu avem dreptate, si ne folosim de o minciuna, sau pentru ca nu avem motive suficient de puternice pentru a fi acceptate de cei din jur!
my_melody
Postat pe 12 Noiembrie 2008 17:31
de ce mintim? pentru ca ni se spune ca nu e bine sa minti si noi de asta o facem. la fel ca si un copil nu face aia si tocmai pe aia o face.... cateodata mintim ca sa ne simtim mai bine dar alteori mintim pentru ca noi consideram ca asta e singura solutie la indemana pentru moment iar odata spusa minciuna nu mai ai cum sa vii si sa spui "stii te-am mintit" pntreu ca stii ca nu ebine s-o faci.......eheee intelegeti voi ce am vrut sa spun.
nu sunt de acord cu minciuna dar am fost mintita si singura incerc sa inteleg de ce. de ce oare nu voi stii sigur niciodata dar ma voi minti singura ca stiu de ce.
pingui
Postat pe 24 Noiembrie 2008 21:25
tare subiectu........funny thing minciuna asta...la intrebare va dau ca raspuns aceasta: minciuna e o metoda folosita ink din cele mai vechi timpuri, a supravietuit veacurilor si o sa supravietuiasca in continuare, ce ne face sa credem ca suntem mai buni ca stramosii noastri? raspuns: nu suntem, suntem doar mai experimentati. mintim din lasitate, pt ca nu vrem sa acceptam adevarul. o viata fara minciuni e grea, e dura, dar e sanatoasa. parerea mea. incercati sa nu mintiti. oricum la faza cu mintitu pt o marire de salar, cred ca si eu as pune-o in aplicare.
Domnisoara_Christina
Postat pe 26 Noiembrie 2008 11:44
De ce mintim?
De frica.

Postat pe 26 Noiembrie 2008 11:58
De la: santa_cat, la data 2008-11-26 11:58:53De ce mintim?
De frica.

de frica de ...bau-bau?!:P
morticia_adams
Postat pe 9 Ianuarie 2009 22:38
Eu personal cred k toate minte din diferite motive mai mult sau mai putin ortodoxe dar consider dak iubesti intradevar pe cineva nu poti avea ditamai minciunile fata de el,bine k mai minti k bluza a costat 35 ron dar tu ai dat 50 e una diferita de o minciuna de genu` stii scumpa mea am stat mereu aks pe cand a fost in oras cu tot felul de domnisoare mnu?
parerea mea e k nimeni nar trebui sa minta!!!!!!!!!!!1
eu prefer sa nu mint,chiar dak am parte de scandal!!!!!!!!!!
deorece scandalul trece si eu am constiinta impacata.
ioanageorgiuADY
Postat pe 21 Ianuarie 2009 12:39
angybr,
Poate nu vezi tu adevarul...poate oamenii pe care i-ai iubit s-au manifestat ca atare doar ca tu nu ti-ai dat seama sau te-ai mintit in privinta lor....idealizand ceva ce nu exista. Uneori mintim pentru ca nu avem de ales...de fapt alegem raul mai "mic" adica minciuna. Sau ceea ce spunem e perceptia noastra asupra a ceva sau cuiva. Daca spui unui coleg despre un altul ca acela e incompetent, minti ? asa ti s-a parut tie desi poate, interlocutorul tau nu are aceiasi parere...si poate nici colegul despre care se vorbeste nu are o parere proasta despre performantele lui...deci fiecare are adevarul lui. Cred ca cele mai multe minciuni sunt cele de complezenta adica de "politete"...ca doar nu o sa spui cuiva ca noua tinuta ii sta ca dracu'...poate nu-i spui ca-ti place la nebunie dar oricum nu-i zici ca e penibila...mintim si ne mintim pentru ca adevarul e greu de suportat.
ocs
Postat pe 2 Februarie 2009 18:56
hm....parerea mea e ca mintim ptr a ne ascunde slabiciunile......eu una am mintit atat de mult incat la un moment dat nu mai stiam eu insami care este diferenta intre adevar si minciuna...contruisem o imagine despre mine in fata celorlalti tocmai ptr a ascunde faptul ca eram singura....insa mi'am dat seama ca tocmai acea minciuna indeparteaza oamenii de tine, mai ales prietenii.....insa fiecare minte ptr un motiv diferit....dar dak e sa privim mai adanc...toti mintim ptr a ne ascunde slabiciunile.....sunt sigura de asta...
deeani
Postat pe 2 Februarie 2009 21:01
as vrea sa stiu si eu de ce.nu ar fi mai simplu si mai frumos sa spunem adevarul?am sti fiecare cum stam.si poate nu am ajunge sa mai suferim atat.
dana_mv
Postat pe 2 Februarie 2009 22:55
curioaso!!

Postat pe 2 Februarie 2009 23:01
De la: geo_sh, la data 2009-02-02 23:01:47curioaso!!
asa sunt eu. dar tu mai esti in doliu?ieri asa spune-ai.
dana_mv
Postat pe 2 Februarie 2009 23:06
De la: dana_mv, la data 2009-02-02 22:55:17as vrea sa stiu si eu de ce.nu ar fi mai simplu si mai frumos sa spunem adevarul?am sti fiecare cum stam.si poate nu am ajunge sa mai suferim atat.

cat de plictisitor ar fi fara minciuni :))

Postat pe 2 Februarie 2009 23:08
De la: dana_mv, la data 2009-02-02 23:06:13

ma vezi ca rad!!?

Postat pe 2 Februarie 2009 23:08
De la: geo_sh, la data 2009-02-02 23:08:02

ma vezi ca rad!!?
pai dupa cum arati in poza nu cred ca poti.
dana_mv
Postat pe 2 Februarie 2009 23:09
De la: Hefe, la data 2009-02-02 23:08:01
De la: dana_mv, la data 2009-02-02 22:55:17as vrea sa stiu si eu de ce.nu ar fi mai simplu si mai frumos sa spunem adevarul?am sti fiecare cum stam.si poate nu am ajunge sa mai suferim atat.

cat de plictisitor ar fi fara minciuni :))
poate te referi la micile minciuni nevinovate.eu ma refeream la cele mari care distrug vieti.
dana_mv
Postat pe 2 Februarie 2009 23:11
De la: dana_mv, la data 2009-02-02 23:09:43

ma vezi ca rad!!?

reao!

Postat pe 2 Februarie 2009 23:12
De la: geo_sh, la data 2009-02-02 23:12:23
De la: dana_mv, la data 2009-02-02 23:09:43

ma vezi ca rad!!?

reao!
nu mai mult ca tine.sic.
dana_mv
Postat pe 2 Februarie 2009 23:19
Noi nu ne dam seama ca acest lucru face parte din nostru social obisnuit. Incercam foarte tare sa-i impresionam pe ceilalti si in acelasi timp sa mentinem o imagine despre noi insine care sa fie consistenta cu ceea ce celorlalti le-ar placea ca noi sa fim.........si eu mint si am fost mintita...........chiar cu cateva zile in urma m-am certat foarte tare cu iubitul meu din cauza unor minciuni.........si acum nu mai vorbim deloc.....imi este foarte greu......nu stiu ce sa mai fac.........
chrystynyk_frumushyk
Postat pe 3 Februarie 2009 09:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cred ca este o iubire imposibila intre mine si el,am nevoie de sfaturi dar fara mistouri va rog 20 De la: missy91 20 Martie 2011 22:17
Vis de adolescenta... 5 De la: kudika174799 28 Aprilie 2010 20:14
ce vrea de la mine ? 35 De la: kudika_12655 27 Decembrie 2012 23:43
cum scapam de matreata??!!! 11 De la: susu 27 Aprilie 2014 00:10
E a N-a despartire, sa fie si ultima? 12 De la: iuby_vl 16 August 2009 12:04