Setari Cookie-uri

De ce mintim?

Am pus aceasta intrebare cu gandul la minciunile care ranesc, minciunile cu care in ultima vreme am ajuns sa ne construim viata.
Am trait 5 ani intr-o multitudine de minciuni, doar pentru ca am vrut, am incercat cu disperare sa ofer iubire, totul s-a incheiat cu o minciuna. Am ajuns la concluzia ca unui om ii poti lua orice, ii poti da orice, accepta, singurul lucru pe care nu i-l poti da este iubirea.

Mintim pentru ca suntem lasi? Mintim ca sa ne simtim mai bine? Oare nu cumva minciunile ascund slabiciunile noastre, nu cumva atunci cand nu stim ce vrem de la viata ne ascundem si ne pierdem in minciuni?

Iubirea ii sperie pe oameni? Am facut aceeasi greaseala, dupa aproape 1 an de zile am incercat sa ofer din nou iubire, dar ma lovesc iarasi de minciuni, nu inteleg de ce oamenilor le este atat de greu sa-mi spuna adevarul.
In prima relatie minciuna m-a tarat in pacat, rautate, mi-a adus suferinta, iar acum la finalul celei de-a doua relatii, am ajuns la aceeasi concluzie minciunile nu aduc decat suferinta, dar totodata ma consider mai inteleapta

angybr
Postat pe 21 Septembrie 2008 06:42
de ce mint!
pt ca sunt stupida, lasa, vreau sa impresionez...vreau sa par ce nu sunt.
de ce ma mint pe mine!
nu vreau sa sufar, vreau sa cred ca sunt stapana pe situatie, nu cred ca pot trece altfel peste un anumit lucru.

( ... prostia e omeneasca. )
morticia_adams
Postat pe 24 Septembrie 2008 22:51
am mintit foarte mult in trecut..............intre timp m-am maturizat, am inteles ca de cate ori mint pe cineva de fapt ma mint pe mine, ca nu sunt in stare sa infrunt realitatea.........

acum......pur si simplu nu mint. si gata. si ma simt mult mai bine. si am de gand sa o tin tot asa
dienuta_nou
Postat pe 24 Septembrie 2008 23:08
mint frumos ca sa imi dea sefu' salariu mai mare....
statisticile pot fii manarite!!!!

alte idei nu am acum....
dandanaua_reloaded
Postat pe 24 Septembrie 2008 23:09
de fapt mi-a venit una...
am trecut prin ceea ce treci tu sau ai trecut tu dar la mine orbirea instantanee a tinut numai 3...

nu am mintit pe nimeni din jurul meu singura persoana pe care am mintit-o am fost eu....

asa ca in concluzie si singura persoana care a suferit am fost tot eu... o sa reusesti in final sa treci peste... daca vrei bineanteles , ajuta mult si sa nu mai zgandari rana cu intrebari de genul carora ti le pui acum....

parerea mea ,evident.
dandanaua_reloaded
Postat pe 24 Septembrie 2008 23:12
eu cand eram mica ii minteam pe ai mei la greu in privinta scolii am un talent innascut la minciunele,nimeni nu ma prinde niciodata si sunt si foarte credibila atunci cand mint....acum nu prea am motive sa o fac,poate se intampla dar minciuni micute dar mai demult eram campioana

Postat pe 24 Septembrie 2008 23:12
MULTUMESC MULT PTR SFAT, LA ACEASTA CONCLUZIE AM AJUNS SI EU.....ACUM NU IMI DORESC DECAT SA AM SUFICIENTA TARIE PENTRU A CONTINUA ASA
angybr
Postat pe 26 Septembrie 2008 08:01
fiecare minciuna ascunde un adevar
descopera adevarul ascuns si-ti vei da seama unde ai gresit
dancer
Postat pe 28 Septembrie 2008 09:36
de plictiseala.......

Postat pe 28 Septembrie 2008 18:11
pentru ca pot, simplu :D
googoodoll
Postat pe 28 Septembrie 2008 18:28
Ai dreptate, dupa ce am crezut multe minciuni, am invatat asta, am descoperit adevarul din spatele minciunilor
angybr
Postat pe 30 Septembrie 2008 08:22
Mintim k sa ne protejam pe moment amagindune k va fi bine....mintim sa nu provocam suferinta,mintim din teama ,din dezamagirea celor din jur,mintim din teama k adevarul e prea dur ...il ascundem...insa tot iese la iveala.MINTIM PTR CA AM FOST MINTITI....mintim.....ce paradox...
sirena22
Postat pe 30 Septembrie 2008 15:37
minciuna apare intr-o relatie atunci cand nu iubesti sau cand nu esti iubit cu adevarat..daca iubesti si te iubeste,stii ca te intelege orice ai face..deci nu ai nevoie sa minti...nici u si nici el,la randul lui:|
gabriela2008
Postat pe 30 Septembrie 2008 15:56
De la: gabriela2008, la data 2008-09-30 15:56:10minciuna apare intr-o relatie atunci cand nu iubesti sau cand nu esti iubit cu adevarat..daca iubesti si te iubeste,stii ca te intelege orice ai face..deci nu ai nevoie sa minti...nici u si nici el,la randul lui:|

Poti sa minti si cand iubesti ca sa nu dezamagesti persoana de langa tine. Tu vrei sa faci un lucru pentru ca iti face placere. El iti interzice. Ai incercat sa-i explici motivul dar pur si simplu nu vrea sa ajungeti la o cale de mijloc. Il iubesti pe el, te iubesti pe tine si ce sa faci : MINTI!
iti salvezi relatia si nu produci decat o cearta nu mai multe.
dafffne
Postat pe 2 Octombrie 2008 01:32
poti sa minti ptr ca
1. ti se par monotone lucrurile si le infloresti putin
2. nu te poti abtine sit-i face deosebita placere
3. vrei sa-ti aperi imaginea si vrei sa fi perfect in ochii celorlalti; sa te invidieze lumea ca esti perfect si ca ai o viata perfecta
4.nu vrei sa-i ranesti pe cei dragi
5. asa iti castigi existenta

Pe scurt e cel mai la indemana lucru. E o dovada de lasitate, dar oricum oamenii ii prefera pe cei mincinosi decat pe acele persoane ce au curaj sa-si exprime parerea si sa o sustina.
dafffne
Postat pe 2 Octombrie 2008 01:36
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-09-24 23:09:26mint frumos ca sa imi dea sefu' salariu mai mare....

alte idei nu am acum....

tu chiar ca ne minti! da asa, pe fatza!
cum nu ai alte idei?
minti ...sa moara romeo de ciuda!!

eu incerc sa mint cat mai putin ! ...de cele mai multe ori imi iese!
morticia_adams
Postat pe 2 Octombrie 2008 09:35
De la: dafffne, la data 2008-10-02 01:36:42
Pe scurt e cel mai la indemana lucru. E o dovada de lasitate, dar oricum oamenii ii prefera pe cei mincinosi decat pe acele persoane ce au curaj sa-si exprime parerea si sa o sustina.

cine se aseamana se aduna... e mai mare dragu cand dai peste pers adevarate..:)
eu mi-am bagat in cap ca de cate ori mint pe cineva, ma mint si pe mine in acelasi timp. not cool at all!
morticia_adams
Postat pe 2 Octombrie 2008 09:38
De la: dafffne, la data 2008-10-02 01:32:24
De la: gabriela2008, la data 2008-09-30 15:56:10minciuna apare intr-o relatie atunci cand nu iubesti sau cand nu esti iubit cu adevarat..daca iubesti si te iubeste,stii ca te intelege orice ai face..deci nu ai nevoie sa minti...nici u si nici el,la randul lui:|

Poti sa minti si cand iubesti ca sa nu dezamagesti persoana de langa tine. Tu vrei sa faci un lucru pentru ca iti face placere. El iti interzice. Ai incercat sa-i explici motivul dar pur si simplu nu vrea sa ajungeti la o cale de mijloc. Il iubesti pe el, te iubesti pe tine si ce sa faci : MINTI!
iti salvezi relatia si nu produci decat o cearta nu mai multe.

----------------------------------------------------------------------
sa salvezi relatia cu un om care prin felul lui de a fi, te indeamna sa minti ca sa poti face ce-ti place ???? super misto
unde o sa ajungeti oare ?
Oamenii mint din slabiciune, unii, din plictiseala, cum bine a spus heaven gate, altii, din cauza problemelor psihice mitomanii... si eu am mintit, de cele mai multe ori ca sa ma distrez pe seama fraierilor... din plictiseala. Dar in rest niciodata, omul de alaturi il cunosti atunci cand il pui fata in fata cu adevarul, chiar daca
nu-i este pe plac. Eu nu consider prieten decat pe cel care are curajul sa-mi spuna adevarul.....minciuna nu ma ajuta cu nimic, si nici pe cei la care tin.
schmarc
Postat pe 2 Octombrie 2008 10:49
Nu`mi place sa mint pentru ca nu`mi place sa fiu mintita. Intotdeauna am considerat ca adevarul, oricat ar fi de dureros, e mai bun decat minciuna. Din pacate oamenii din jurul meu nu par sa fie de acord cu mine. Totusi, chiar daca nu`mi place, mint uneori... si cand o fac de obicei mint pentru vreun prieten care imi cere sa`l "acopar" sau chestii de genu` asta. Insa de fiecare data precizez ca nu`mi place sa mint si sa nu`mi mai ceara favoruri de genul asta.
mainedimineata
Postat pe 2 Octombrie 2008 11:51
Intrebare: considerati minciuna faptul ca ascundeti ceva? Adica sa zicem ca nu vreti sa afle nimeni ceva(orice) si nu o spuneti nimanui.
mainedimineata
Postat pe 2 Octombrie 2008 12:06
majoritatea minciunilor pentru asta sunt spuse-tocmai pentru a ascunde ceva(nu am intalnit persoane care sa minta din placere-desi din cate stiu exista asa ceva de fapt cred ca este o boala)De cele mai mult e ori mintim pt. a-i proteja pe cei din jur sau pt. a nu provoca suferinta
donttouch
Postat pe 2 Octombrie 2008 15:17
De la: joana_rise, la data 2008-10-02 09:35:58
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-09-24 23:09:26mint frumos ca sa imi dea sefu' salariu mai mare....

alte idei nu am acum....

tu chiar ca ne minti! da asa, pe fatza!
cum nu ai alte idei?
minti ...sa moara romeo de ciuda!!

eu incerc sa mint cat mai putin ! ...de cele mai multe ori imi iese!

hai ma ioana ca asa-i de fain .... nu sa minti .... ci chioar sa crezi ce minti
am eu vreo 2-3 exemple demne de luat in seama ...dar de obicei prefer sa spun adevarul oricat de socant ar fii...
dandanaua_reloaded
Postat pe 2 Octombrie 2008 15:59
in general mintim ca sa i protejam pe ceilalti...dar protejind pe cineva facem rau altora..de obicei cind ridici un capat al unui bat se ridica si celalalt nu?
cel mai rau este insa cind ne mintim pe noi ..
asta e grav!
alinadanielalazar
Postat pe 2 Octombrie 2008 16:03
De la: mainedimineata, la data 2008-10-02 12:06:11Intrebare: considerati minciuna faptul ca ascundeti ceva? Adica sa zicem ca nu vreti sa afle nimeni ceva(orice) si nu o spuneti nimanui.

---------------------------------------------------------------------
cand nu spui ceva ca sa ascunzi- adica nu bati toba si-ti vezi de treaba, nu inseamna ca minti, ci ca esti discret.
Expl:
Gigi vede pe Marinica ca umbla in sertarul lui Petrica.
Petrica : GiGi mi-ai umblat in sertar
Gigi : nu ( adevar)
Petrica: dar ai vazut pe cineva ?
Gigi :var I= nu ( minciuna )
var II= il tii incuiat de obicei ? ( curiozitate normala ) si pastrarea discretiei asupra faptei lui Petrica.
bla, bla, bla
schmarc
Postat pe 2 Octombrie 2008 17:32
pardon,discretie asupra faptei lui Marinica
schmarc
Postat pe 2 Octombrie 2008 17:33
hmmm d c mintim?? eu mint in fiecare zi....imi place cand nu sunt ceea ce par...adik la ce ma ajuta k sunt emotiva si tre sa spun adevaru desi ma doare si le mai si fac rau la altii....asa mint,mint si iar mint numa k sa iasa "bine"...adik sa iasa cum vreau eu.....
ancadecember
Postat pe 2 Octombrie 2008 17:49
de ce mintim? poate uneori din dorinta de nu i-ai face celuilalt rau....oricum, cred ca orice om a mintit in viata macar o data.e grav cand incepi sa minti atat de mult, incat pana la urma le crezi si tu...
oana1801
Postat pe 2 Octombrie 2008 19:33
Intreb si eu , daca stim de ce mintim, daca ne dam seama ca nu ne e de folos asemenea comportament, cew ne impiedica sa trecem la folosirea adevarului ? Alta minciuna ! si alta... si inca una...si tot asa.Vi se pare greu sa traiti adevarat, sa va simtiti realitatea zilnica, sa oferiti adevarata voastra persoana ?
maria_zada
Postat pe 2 Octombrie 2008 22:25
tu ti-ai citit cumva motto-ul ala de-l pusei la profil?
googoodoll
Postat pe 2 Octombrie 2008 22:30
aici ai dreptate , chiar dak este iubire din ambele parti cineva tot mai trebe sa faca si o minciuna , nu conteaza de ce , sau cat e de mik sau de mare dar o face si pt CE ? pt a nu strik totul
georgiank
Postat pe 2 Octombrie 2008 23:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cand iubesti si nu esti iubita s-au macar asa crezi 5 De la: cami_goanga10 8 Aprilie 2010 00:30
Buna seara,tristete! 24 De la: cami_goanga10 8 Aprilie 2010 00:33
ce sa fac? 3 De la: kudika030058 27 Mai 2009 17:27
fetelor va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat 38 De la: kudika_949563 5 Martie 2014 16:48
Este normal sa ma loveasca? 7 De la: kudika_952386 22 Ianuarie 2014 12:59