Setari Cookie-uri

abuz sexual si fizic

Bunà, as vrea si eu un sfat..
Inainte de a avea 14 ani, am fost abuzatà de tatàl meu..fizic si sexual.Batutà cu fiecare ocazie, orice motiv era bun ca sà o iau pe coajà...dar nu o palmà...bàtaie ca in final eram toatà vânata pe picioare si pe corp...Ceea ce m-a deranjat, este cà niciodata mama nu a intervenit ca sà ma apere, auzind, binenteles tipetele , vàicàrelile si plînsutile mele...Abuzul fizic a început de micà...abuzul sexual, un pic înainte de a avea 14 ani...nu i-am spus niciodatà mamei ca tata a buzat sexual de mine, pentru ca nu stiu daca ma credea, pentru ca mi-era frica de tatàl meu,si pentru ca mi-era mie rusine...Astazi sint mamà de doi copii, pe care îi educ singurà(tatàl lor a incercat sa de-a in ei, binenteles dupà ce o luasem si eu...dar l-am paràsit..prefer sa creascà în liniste si fara teama si fricà de un tatà dictator...), insa care este problema mea astàzi???tatàl meu avea o situatie , vreau sa zic un bun statut, dar la ora catualà, ma sunà ca sà ma insulte pe mine si pe copii mei, tratîndu-ma de desfrinata , c..., si toate diminutivele cuvintului precedent...,îmi insultà copii, îmi interzice sà mai sun acasà...ca sà vorbesc cu mama.. cum ati proceda în locul meu???Astazi am 40 de ani , sînt plecatà de acasà de 18 ani, si sincer nici eu nu as mai vrea sà am contact cu tatàl meu, dar mamei îi gasesc scuze, ca si ea era batutà..Cum ati face în locul meu??

Postat pe 22 Septembrie 2008 23:35
in afara de faptul ca mi se pare usor irealista povestea, eu nu m-as mai uita inapoi , o mama care nu-si protejeaza copilul e demna de dispret in cel mai bun caz, nu vad care e problema ta, nu mai suna acasa si gata, uita-i, ca aia nu-s parinti, sunt legume.
googoodoll
Postat pe 22 Septembrie 2008 23:40
De la: googoodoll, la data 2008-09-22 23:40:57in afara de faptul ca mi se pare usor irealista povestea, eu nu m-as mai uita inapoi , o mama care nu-si protejeaza copilul e demna de dispret in cel mai bun caz, nu vad care e problema ta, nu mai suna acasa si gata, uita-i, ca aia nu-s parinti, sunt legume.


Desi ti se pare usor ireal,se intampla...sunt cazuri foarte multe,de tipul asta,cunosc si eu situatii,am trecut si eu prin drama unei familii in care se desfasura scandalul la ordinea zilei,dar toate astea m-au facut mai puternica,pot sa tin fruntea sus si sa afirm ca mama mea a facut tot ce i-a stat in puteri sa nu ne lipseasca nimic,sa avem parte de o educatie,cel putin la fel de buna ca cea din familiile mai...armonioase.Tot ceea ce s-a petrecut in familie mi-a deschis bine ochii,m-a facut sa ma maturizez rapid,deci ceva bun a rezultat din toata drama.

Acum,reintorcandu-ma la topic,pur si simplu ar trebui sa nu ii mai suni,eu zic ca ti-au facut destul rau.La urma urmei,de ce iti pasa mai mult,de ceea ce spune "tatal" tau sau de fericirea copiilor tai?

Tu ai incercat sa faci sa fie bine cu parintii tai,cateodata nu e de ajuns efortul depus de tine,trebuie si ceva vointa din partea lor,si daca ei nu sunt interesati,continua-ti viata si ocupa-te de educatia copiilor tai,ca ei sunt pe locul 1 in momentul de fata

Succes!!!
Stilll_MeG
Postat pe 22 Septembrie 2008 23:58
Mai ...si mie mi se pare irealista povestea ...totusi ,suntem in sec XX , mi se pare putin probabil sa accepti asa ceva si sa mai si vb cu el la telefon sa-i permiti sa-ti jigneasca copii si pe tine ....ai 40 de ani ,cred ca te poti apara singura acum nu ?

iris_4_ever
Postat pe 23 Septembrie 2008 00:00
deci mie mi se pare de necrezut partea cu mama care nu facea nimic fiindca si ea era batuta.
pai eu ii taiam gatul cu cutitul, daca imi agresa copilul , ma refer fizic, nici nu vreau sa ma gandesc la viol , brrrr
googoodoll
Postat pe 23 Septembrie 2008 00:07
Nu pot sa cred ,s-a suparat kudika pe mine sau ce pana mea are site-ul asta ?
S-a dus dracu toata treaba .....gata,nu mai zic nimic ca nu am chef sa nu posteze nici mesajul asta
scrisesem juma de pagina la subiectul asta si vad ca nu l-a postat dar nici mesaj de eroare nu mi-a dat
iris_4_ever
Postat pe 23 Septembrie 2008 00:14
ai injurat in mesaj? :D

nu posteaza mesaje cu injuraturi..


...
in primul rand,felicitari daca esti una dintre femeile ce nu se obisnuieste cu abuzurile sotului.. ci trece mai departe fara el.

eu nu prea am inteles ce vrea tatal tau de la tine acum am inteles doar ca te insulta.

sa scrie iris jumatatea ailalata de pagina dar fara injuraturi ;))
fluturas_
Postat pe 23 Septembrie 2008 00:29
Nu am injurat mah in mesaj , in afara de injuratura uzuala ( ce pana mea ) nu cred ca am mai zis nika ...mai era ceva cu stransul de gat dar de ...oricum ,mi se pare o poveste cusuta cu ata alba asa ca ...nu are rost sa-mi storc creierasul de pomana !
iris_4_ever
Postat pe 23 Septembrie 2008 00:40
Nu mi se pare nimic ireal sau absurd din poveste Chiar in sec. XXI

Singurul sfat este sa termini legatura cu parintii.
Ai reusit sa treci de trauma din copilarie, ai avut puterea de a parasi calvarul casniciei, rupe si legatura cu parintii de tot.
Daca mama ta se complace in aceasta situatie las-o sa isi traiasca viata ei.
Schimbati nr. de telefon si rupe toate relatiile cu ei/ea
Tu nu ai fost abuzata numai de tata, ci si de mama, ca ea a stiut unele lucruri si a tacut.
Chiar daca ei nu îsi primesc pedeapsa din punct de vedere juridic, pedepsestei tu cu dispret.
Intr-o asemenea situatie acesti parinti pentru mine ar fi inexistenti.
Full_Metal_Jacket
Postat pe 23 Septembrie 2008 18:43
din pàcate poate pàrea irealistà ..ceea prin ce am trecut, dar este simplul adevàr..am sunat-o pe mama de atunci"pe ascunse" , ea mia promis de a mà suna fàrà ca"tata"sà afle ..dar nu am stiti...nimic..cred cà est mai bine, sà trag o linie si ..sà uit...
s-au sà încerc!!!toate cele bune si multzumesc de sfaturi..
eva...

Postat pe 26 Septembrie 2008 00:10
Crede-mà ca nu accept "mintal"ccea ce mi sa întîmplat, si nu admit...întradevàr sîntem in sec xx dar asta este...as fi vrut màcar sà-mi spunà cà regretà si cà-i pare ràu pentru tot ràul care mi la fàcut, însà vàd cà situatzia se agraveazà...cred cà dupà mintea lui, eu sînt desfrînatà pentru cà am "acceptat" sa-si batà joc de mine (incepînd intre 13 si 14 ani...)...
oke, hai sà zicem cà este asa, dar atuncea "el" ce este???
Cred cà dacà tatàl copiilor mei s-ar fi atins de copii mei...l-as fi zàpàcit...în fine, nu as fi admis, în nici un caz..nici un fel de violentzà..
de altfel, nu accept violentza, si-mi cresc copii, in mod echilibrat, cred eu...în orice caz, fac tot posibilul, ca sà fie pace si liniste, acasà la noi...multe rîsete si voie bunà...dar asta nu mà împiedicà sà mà gîndesc si sà fac des o paralelà, cu viata mea, dinainte, si mà întreb de ce???ca de fapt un copil nu este o piedicà ci dipotrivà..o bucurie..
de ce îmi golesc sacul pe net???pentru cà nimeni nu stie cine sînt...si pentu cà, culmea, mie mie rusine sa le spun prietenilor mei, ceea ce mi sa întîmplat...

Postat pe 26 Septembrie 2008 00:27
Imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva, tind sa cred povestea atata timp cat in Romania se intampla astfel de lucruri mizerabile si chiar sunt mediatizate. Este bine ca aia vut taria sa treci peste toate aceste necazuri, sa fii mandra ca ai reusit sa treci peste. De asemenea consider ca ai fost foarte curajoasa si ca te-ai despartit de sotul tau, multe femei nu au curajul sa o faca....parerea mea este ca ar trebui sa incerci sa gasesti o modalitate de a o gasi pe mama ta pt a discuta, macar pt a lamuri cu ea, pt ca ea sa stie ce ai patit in copilarie si chiar alaturi de sotul tau. Daca este o mama buna te va crede si te va ajuta.

Postat pe 26 Septembrie 2008 00:27
multumesc mult de încredere, cu toate cà nu mà cunoastezti..
Ma atinge la suflet, cà cineva totusi, poate avea încredere totalà, în citeva ginduri pline de tristetz de-ale mele...
Mi se rupe sufletul ca , fiind singura ficà la parintzi..am avut o soartà asa..dar asa este avetzi dreptate...cred cà dupà tot ce am pàtit, pot sà mà ridic, si sà-mi continui drumul meu...pe care mi l-am construit singurà în stràinàtate..m-am descurcat,am o viatza cît se poate de banalà,simplà, însà ...normalà, si ma consider fericità cu copii mei...atita timp cind n-am telefoane stupide..dar cred ca este cel mai bine, si aveti dreptate, ar fi mai bine, sa-mi schimb numàrul...si sa nu mà mai uit înapoi..
Cu multa prietenie si respect, Eva

Postat pe 26 Septembrie 2008 00:39
Am inteles k ai avut o copilarie de cosmar si k acuma ai 2 copii minunati.De ce nu faci pasul cel mare si lasi totul in trecut chiar si parintii k iei sunt cei mai mari vinovati pt drama ta si sa incerci sa traiesti linistita...
bestiuitza
Postat pe 26 Septembrie 2008 00:42
Bunà, tin sa va multumesc pentru sfat, apreciez mult..
As vrea sa va spun, ca am sunat-o pe mama"pe ascunse", si mi-a promis ca ma va suna fara ca sa stie "tata"...însà vàd ca nu mà sunà.., este posibil ca sa imagineze, ca s-ar putea sa creadà cà nu "sint întreagà la minte", însà, viatza pe care am avut-o cu ai mei nu se poate totusi...sà o uite ...imposibil..
Deci cred cà voi mai astepta un pic, sa vad cum va reactziona, si daca n-am nici un fel de tel într-o lunà maximum...îmi voi schimba numàrul de telefon, si sà ràmînà asa cum sînt, dacà au constiinta împàcatà..sà le fie de bine...
Numai bine, si toate cele bune, si và multzumesc, pentru timpul care mi l-ati acordat..
Eva

Postat pe 26 Septembrie 2008 00:50
Ai dreptate, voi face asa, este cea mai bunà solutzie...
Multzumesc, Eva

Postat pe 26 Septembrie 2008 00:55
Daca kiar le pasa te va cauta
bestiuitza
Postat pe 26 Septembrie 2008 00:57
Multzumesc mult, esti o fatà bunà..esti prea bunà pentru cà te interesezi de ceea ce simt eu..

Postat pe 26 Septembrie 2008 01:25
Nu poti sa te astepti de la un criminal sa-si recunoasca greseala. Scuza-ma dar nu pot numi un asemena om parinte sau tata...Nici scuze n-as gasi pentru o asemenea fapta. Abuz fizic este o chestie. A batut,ca probabil a fost si el batut, ca NU a stiut cum sa educe decit cu bâta etc. Iar femeia de lînga el - ma rog s-a complacut din "n" motive. Ea fiind majora si vaccinata putea sa-l lase. De ea nu îmi este mila.

Bataia a fost o metoda de educatie pentru persoanele care au zero cunostinte pedagogice si psihologice. Au facut asa,deoarece au crezut ca e bine.Ea a tacut, iar el a ridicat mâna.

Abuzul sexual este viol- în cazul tau incest- deci fapt pentru care se face puscarie.
Din pacate pentru ce a facut el nu mai poate fi bagat la puscarie- este prea târziu, ca asta ar merita.

Orcum tu ai avea nevoie -nu de prieteni cu care sa discuti asta, ci de un ajutor profesional unde sa discuti problema.CHIAR daca au trecut atîtia ani de zile, sa poti fii cu sufletul împacat.


Asemenea parinti merita pusi la zid sa nu consumea aierul celorlati nu gugu stat la taifas cu ei



Full_Metal_Jacket
Postat pe 27 Septembrie 2008 22:02
De la: evanescence, la data 2008-09-22 23:35:00Bunà, as vrea si eu un sfat..
Inainte de a avea 14 ani, am fost abuzatà de tatàl meu..fizic si sexual.Batutà cu fiecare ocazie, orice motiv era bun ca sà o iau pe coajà...dar nu o palmà...bàtaie ca in final eram toatà vânata pe picioare si pe corp...Ceea ce m-a deranjat, este cà niciodata mama nu a intervenit ca sà ma apere, auzind, binenteles tipetele , vàicàrelile si plînsutile mele...Abuzul fizic a început de micà...abuzul sexual, un pic înainte de a avea 14 ani...nu i-am spus niciodatà mamei ca tata a buzat sexual de mine, pentru ca nu stiu daca ma credea, pentru ca mi-era frica de tatàl meu,si pentru ca mi-era mie rusine...Astazi sint mamà de doi copii, pe care îi educ singurà(tatàl lor a incercat sa de-a in ei, binenteles dupà ce o luasem si eu...dar l-am paràsit..prefer sa creascà în liniste si fara teama si fricà de un tatà dictator...), insa care este problema mea astàzi???tatàl meu avea o situatie , vreau sa zic un bun statut, dar la ora catualà, ma sunà ca sà ma insulte pe mine si pe copii mei, tratîndu-ma de desfrinata , c..., si toate diminutivele cuvintului precedent...,îmi insultà copii, îmi interzice sà mai sun acasà...ca sà vorbesc cu mama.. cum ati proceda în locul meu???Astazi am 40 de ani , sînt plecatà de acasà de 18 ani, si sincer nici eu nu as mai vrea sà am contact cu tatàl meu, dar mamei îi gasesc scuze, ca si ea era batutà..Cum ati face în locul meu??
iubita faptul ca ai trecut peste o asa drama arata ca esti o luptatoare si o mama buna pentru copii tai!cu toate astea amintirile neplacute nu te vor lasa si trebuie sa ceri ajutorul unui specialist cate te va ajuta sa uiti si sa mergi mai departe!sfatul meu este acela de a rupe raul de la radacina!renunta la ce te face sa suferi ,renunta ca si cum ei doi ar fi murit!mama ta a fost o femeie slaba si poate a banuit ce sa intimplat dar a tacut ,cum multe femei tac continunind viata ca si cum nu ar fi fost nimic!eu am un caz asemanator in familie :verisoara mea demascind ceea ce a facut tatal ei a fost dezmostenita si aruncata in strada de amindoi!mama ei era chiar geloasa!pacat ca se intimpla astfel de lucruri dar tu ai puterea de a privii in viitor prin prisma copilasilor tai!mult noroc!

Postat pe 27 Septembrie 2008 23:23
Bunà,
multumesc mult de tot pentru sfaturi si încurajàri..ïn orice caz, în legaturà cu copii mei , da întradevàr i-am crescut singurà, i sincer nu mi se pare greu de loc...este mai usor sà-i cresti singurà, decît sà mai ai pe cineva care-ti màninca zilele si-ti toceste nervii..cred cà atuncea nu as mai fi fost capabilà sà mà ocup convenabil de copii..Deci am preferat, sà fiu singurà, însà linistità, si sà mà ocup de copii corect.Atît de mult mi-as fi dorit ca sa fiu"prierenà" cu mama, si sà-i pot spune totul si sà mà înteleagà, nu a functionat...dar eu o alic cu copii mei,sînt mamà, dar în acelasi timp,nu uit cà au nevoie sà fie asigurati moral, si sà aibà încredere totalà în mine pentru orice fleac, care poate pentru ei, este nemaipomenit de important..
Avem o copilàrie, o adolescentà...si dupà mine fericirea si linistea sufleteascà este cea mai mare bogàtie..copii mei stiu cà îi iubesc, si cà se pot baza pe mine..
îmi dau seama, cà si verisoara ta a suferit mult, si cà i s-au închis usile în nas, fiind ea aràtatà cu degetul ca si cum ea ar fi de vinà(ceea ce i se întîmplà mie)..Efectiv ,victima devine vinovatà, în mintea lor bolnavà..dar ce vrei , asta este...pàcat..
Problema este cà mie mie complet egal, dacà mà dezmosteneste..pfff..
Am o meserie foarte bunà, si nu mor de foame...oricum niciodatà n-am vazut, ca cineva sa fie îngropati cu banii dupà ei...treaba lor..dacà au nevoie de recunostiintà de la altcineva, cà , vai doamne generosii sunt...îi plîng, mie milà de iei..se amàgesc degeaba...
Oricum eu cred cà voi întrerupe total orice contact, si îi voi làsa în soarta lor...Mà întreb, da , de ce este chiar asa de greu sà se anlizeze, si sà recunoascà cà a facut ceva inadmisibil...oke, este dificil, sa o spunà, hai sà zicem, dar màcar prin comportament sà dovedeascà cà regretà..mhhh, este tocmai contrarul...ce vrei nu poti cere de unde nu este...
ïn fine, te pup dulce si-ti multumesc încà o datà, pentru consolare, si dacà vrei poti sà-i transmiti verisoarei tale numai bine, si multà tàrie de caracter...sà nu se lase doborîtà..
pa si numai bine, Eva

Postat pe 29 Septembrie 2008 00:04
Bunà, întradevàr ceea ce îmi scrieti confirmà unele din ideile mele...
dar este curios cà, situatia fiind asa, mi-au trecut prin cap toate minunile...printre care màrturisesc, ca m-am gîndit ca nu se poate sa fie tatàl meu...ca poate, nu sint fica lui, si ca din cauza asta, sa comportat asa cu mine... , îi caut scuze...dar indiferent cum o întorc, este inadmisibil, pentru ca nu te comporti asa în nici un caz, deci scuze nu are...
Cred cà nu mi-as fi gasit starea , linistea si somnul în locul lui...
De ce îmi spuneti ca nu mai pate face puscarie???
Oricum, eu sunt departe de romania,si nu cunosc legislatia romaniei, însà el ar fi trebuit sà aibà mustrari de contiinà...sa stie ca a facut atîta ràu, si sà se consideri cu sufletul curat???incredibil..
Va multumecs mult de tot pentru sfaturi...este culmea ca niste persoane"necunoscute", mà ascultà, si mama n-a facut-o..noapte bunà, Eva

Postat pe 29 Septembrie 2008 00:34
De la: evanescence, la data 2008-09-29 00:34:46Bunà, întradevàr ceea ce îmi scrieti confirmà unele din ideile mele...
dar este curios cà, situatia fiind asa, mi-au trecut prin cap toate minunile...printre care màrturisesc, ca m-am gîndit ca nu se poate sa fie tatàl meu...ca poate, nu sint fica lui, si ca din cauza asta, sa comportat asa cu mine... , îi caut scuze...dar indiferent cum o întorc, este inadmisibil, pentru ca nu te comporti asa în nici un caz, deci scuze nu are...
Cred cà nu mi-as fi gasit starea , linistea si somnul în locul lui...
De ce îmi spuneti ca nu mai pate face puscarie???
Oricum, eu sunt departe de romania,si nu cunosc legislatia romaniei, însà el ar fi trebuit sà aibà mustrari de contiinà...sa stie ca a facut atîta ràu, si sà se consideri cu sufletul curat???incredibil..
Va multumecs mult de tot pentru sfaturi...este culmea ca niste persoane"necunoscute", mà ascultà, si mama n-a facut-o..noapte bunà, Eva


Nici eu nu cunosc legislatia din românia. Siu doar de unde locuiesc eu. Am ziso fiindca violul are un fel de termen de expirare...deci cînd se anuleaza o fapta si inculpatul nu mai poate fi tras la raspundere. De ex. crima nu "expira" (alt cuvânt nu imi vine acum)niciodata...
Pentru alte fapte termenul de expiratie se ghideaza dupa pedeapsa pe care ar primio, deci 30 de ani pt. o pedeapsa de durata vietii, iar violul -pedeapsa maxima ar fi 10 ani (inclusiv viol minore) ar expira dupa 20 de ani. La minori încep acesti 20 de ani la data cînd minorul devine major, deci 38. Orcum procese de genul asta, dupa o perioada atît de îndelungata nu sunt pentru victime o placere ci mai mult balamuc.

Iar pedeapsa de 3/8luni minim (10 ani maxim) nu sta in nici o relatie cu trauma victimei.

NU MAI cauta TU VINA abuzului sexual acelei persoane la TINE. EXISTA persoane care NU au constiinta, CARE nu au învatat ce este bine si ce este rau. Incredibil dar adevarat :( Si pot sa doarma cu inima impacata

DACA tu NU erai fiica lui=> atunci el ar fi un pedofil...
NU exista scuze pentru abuz sexual. Boala? Pai asemenea fiinte bolnave trebuiesc castrate ca animalele...

MAMA? AM impresia ca e mai prejos ca un animal care n-are constiinta ci numai instincte (azi si asa îsi nervoasa ) si o catea îsi apara puii...
Full_Metal_Jacket
Postat pe 29 Septembrie 2008 21:26
Scuza-ma nu vreau sa-ti jignesc creatorii, ca nu-i cunosc, dar ma enerves la asa o tema si îmi lipseste tot respectul fata de asemenea inculpati.
cel mai bun lucru, schimbati telefonul, rupe radacinile si încearca sa traiesti fericita cu copii tai.Si mai gândestete la vreun specialist unde sa combateti problema.
Full_Metal_Jacket
Postat pe 30 Septembrie 2008 00:45
Am ramas impresionata de povestea ta dar in mediul rural adik la tara din secolul trecut se mai pastreaza ink injosirea si nerespectul fata de femeie care ptr ei reprezinta doua brate de munk , o facatoare de copii si odata ce sentimentul erotic este trecut ea nu mai reprezinta nimic ptr societate.E trist dar se pare k in unele zone ale tari societatea nu a evoluat cu nimic.Ar trebui sa o intelegi pe mama ta k in asemenea mediu a fost crescuta si cu aceste mentalitati in care bataia e la ea acasa,ea nu stie k tu ai fost violata si chiar dak ai sa-i spui nu stiu cat o sa te inteleaga.Tatal tau e un monstru si nu are nici o scuza ptr ceia ce a facut si ptr tine el nu ar trebui sa mai existe.pur si simplu imaginezati-ti k a murit din momentul in care ti-a facut ce ti-a facut.Gata uita-l!.El nu este si nu va fi niciodata tatal tau.Ar trebui sa te obisnuiesti cu ideea asta.Un tata nu-si violeaza fiica, deci el e doar un monstru cu care tu ai crecut fara voia ta,o amintire de cosmar,un nume pe certificatul de nastere si atat.
Dak ai putea sa o convingi pe mama ta k o femeie trebuie sa se respecte si sa nu accepte realitaea pe care ea o traieste, practic sa o rupi de acesta lume si sa o iei cu tine ar fi ok dak nu e posibil asta e!o lasi in pace oricat de mult ar durea asta.Ai suferit tu destul si nu are rost.Tragi linie si iti vezi de viata ta.E inutil sa te mai complici k iti faci rau singura.TREBUIE SA MERGI MAI DEPARTE SI SA NU TE MAI GANDESTI LA TRECUT, DOAR ESTI O FEMEIE PUTERNIK! NU?
s26
Postat pe 5 Octombrie 2008 09:42
ceea ce spui este o adevarata drama, tatal tau a scapat prea usor, merita divulgat ceea ce ti-a facut si sa-si primeasca pedeapsa. Ai lasat prea mult de la tine si faptul ca nu i-ai spus mamei a fost o mare greseala.Daca tinea la tine gaseati solutia atunci de a o rezolva. Daca ai tacut nu ai facut decat sa-i dai curaj si de aceea nemernicul isi permite sa te jigneasca cum vrea el. Nu e tarziu nici acuma sa-ti divulgi durerile si frustrarile copilariei. Daca merita o sansa mama ta( eu personal o acuz de indiferenta si necuraj, erau legi drastice si pe timpurile acelea) eu te-as sfatui sa o chemi la tine si sa-i povestesti totul. Daca as fi in locul mamei tale l-as parasi pe nemernic si as sta cu tine si daca ar avea curajul sa incerce ceva l-as denunta.L-as avertiza ca merg la politie si chiar la televiziune sa-l fac sa-si primeasca pedeapsa. Draga mea nu mai tine in tine atata amaraciune, ai nevoie sa te eliberezi de aceste stari negative si ai curajul sa-l infrunti. Ai nevoie de acestea pentru a-ti creste copii in liniste.
myluna37
Postat pe 7 Octombrie 2008 10:34
draga myluna37 gandeste-te k dak s-ar duce la televiziune ar insemna sa-si amintesk cam tot cosmarul si sa retraiask psihic dinmou violu asa k nu are rost.La politie un viol se reclama in maxin 48 de ore si ai nevoie de probe , martori.I-a gandete-te cien v-a lua in calcul unele abuzuri sexuale savarsite acu nu stiu cati ani?justitia se bazeaza pe probe asa k nu ar face decat sa se complice si mai mult singura.justitia divina e singura care pribabil va face dreptate in cazul asta ptr k dumnezeu exista.
s26
Postat pe 7 Octombrie 2008 12:08
In tara în care traiesc eu, cum am mai spus incestul=viol se poate anunta pîna la 20 de ani dupa ce minorul/minora a împlinit 18 de ani. Este foarte complicat sa dovedesti asta dupa un decurs de ani, iar din pacate este greu chiar în cazul în care se duce imediat.
Nu stiu unde în strainatate locuieste eva dar chiar nu se merita. Singurul lucru recomandabil este o terapie la un specialist. Macar sa poata vorbi liber cu cineva care este de profesie, nu cu prieteni etc...

Eu nu cred ca mama nu a abservat nimic în acest timp...

Mai am citit multe chestii din astea in forumuri. Acum o saptamâna am intrat din greseala pe un forum asemanator cu kudika...

Si am citit asta:
(femeie de 44 de ani)
"Dupa o copilarie si o adolescenta nefericita, a urmat o casnicie si mai nefericita. Bine a spus cine a spus ca alegerile prost facute se platesc in viata. Pentru a scapa de un tata alcoolic si de o mamma dezinteresata (o pot numi mama doar din punct de vedere fiziologic), m-am casatorit. Am dat din pacate peste un barbat, copia identica a tatalui meu. Desi aveam un copil cu el si bani mai putini ca niciodata, am decis sa ma rup de abuzurile si de iesirile sale violenta. Pentru binele meu si al fetitei mele, am incercat sa o iau de la capat. Ne-am mutat in alta parte, stateam cu chirie si banii abia ne ajungeam... Am cunoscut apoi un barbat minunat care pentru prima oara a adus linistea si pacea in viata mea. Se purta frumos cu mine si cu fetita mea, ne-a oferit ajutorul sau si din punct de vedere financiar. Pentru prima oara, am crezut ca soarele a rasarit si pe strada mea. Intr-o z insa fetita mea a indraznit sa-mi spuna ca taticul ei 2 (asa ii spune)o mangaie in anumite zone. Nu am stiut ce sa cred pana cand intr-o zi m-am intors de la serviciu si l-am gasit deasupra patului, incercand sa-mi dezbrace fetita. Am inlemnit. Nu as accepta ca nimeni sa faca rau fetitei mele, insa sunt dependenta de el financiar si nu stiu cum ne-am descurca fara el.. Sa il cred cand spune ca nu o sa se mai repete?"

Pai asta îsi mai pune intrebari? Si individa nu este din secolul trecut, ci traieste in zilele noastre

Full_Metal_Jacket
Postat pe 7 Octombrie 2008 13:15
Buna eva,eu am doar 26 ani si eu am avut o copilarie nefericita langa un tata alcoolic,apoi schizofrenic.Nu ne batea nici pe mn nici pe fratii mei(2),doar pe mama,dar rau de tot pana o lua salvarea,nu am fost agresati fizic ci psihic,cand lucrurile au devenit din ce in ce mai grave ,mama a avut puterea si curajul dupa 10 ani sa divorteze si sa ne ia cu ea,am crescut cu tata vitreg de la 9 ani nu am dus-o ca in basme dar nici batuti nu am fost.Imi pare rau ca mama ta nu te-a ajutat insa eu nu o pot judeca prea tare,stiu cum sunt femeile la tara,saracele fara informatii,fara campanii contra violentei domestice,supusa la munca fizica grea cum e la tara si batai.Adica e usor sa faci ceva acum la ora actuala sa ceri ajutor,dar acum 25 ani,cand nici telefon nu aveau nici la oras,sau educatie,poate ajunsese in faza ca nu mai realiza ce e bine si rau,nu stiu ce sa zic,stiu ca mama e mama pana la moarte ,buna ,rea,ti-a dat viata deci existi datorita ei,si daca saraca tot viata aceea mizera o traieste poate are nevoie de o mana de ajutor,mana de ajutor care nu ai primit-o tu si pe care daca ai fi primit-o ti-ar fi fost mai bine si ai fi invins trecutul,iar nenorocitul ar fi fost dupa gratii unde ii locul.Te-a chinuit pe tine sigur o chinuie si pe ea,poate iar fi mai bn daca ar fugi sa-si refaca macar batranetea daca pana acum nu s-a putut.Stiu ca nu ti-a fost usor ca nu a fost de partea ta,sigur nici ei nu ii este si stie ,are constiinta incarcata,asta v-a fost sortit,acum nu poti sa o lasi balta de tot.Schimba-ti numarul sa nu-l stie nebunul dar pe ea sun-o macar o data pe an de ziua ei de ex,de la un telefon public,parerea mea.Oricum tu nu esti vinovata cu nimic ,erai doar un copil.Te pup si sanatate multa tie si copiilor.
sdanaioana
Postat pe 11 Octombrie 2008 23:23
LASA TRECUTUL IN URMA SI TRAIESTE PTR VIITOR !!! TRECI PESTE STATUTUL DE VICTIMA PTR CA TU ESTI O INVINGATOARE ! E INGROZITOR CE TI SA INTIIMPLAT DAR AI DOI COPII CARE AU NEVOIE DE TINE VIE ! LASA TOATE LUCRURILE RELE IN URMA SI GINDESTE POZITIV. PAREREA MEA IN LEGETURA CU MAMA TA E CA E VINOVATA MAI RAU CA TATAL TAU. E TIMPUL SA TE BUCURI DE VIATA. FII FERICITA !!!
narghitasilvia
Postat pe 13 Octombrie 2008 13:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
1 decembrie 22 De la: greierash_is_back 2 Decembrie 2009 05:54
ce fac? 16 De la: Barbie30 10 Iulie 2010 11:49
helpppppppp 13 De la: e_mary15 25 Martie 2009 13:30
Eu sau mama.... 28 De la: mantu 14 Ianuarie 2011 08:50
Un sfat va rog ? 7 De la: kudika098504 9 Ianuarie 2010 14:33