Setari Cookie-uri

Ce faci in acest moment!?

" Cand ne-am cunoscut-si se pare ca eu mereu te-am cunoscut, pentru ca nu reusesc sa-mi aduc aminte cum era lumea inainte -,ti-am aratat Noaptea Intunecata. Voiam sa vad cum iti infruntai propriile limite. Stiam deja ca in fata mea se afla Cealalta Parte, si ca aceasta Parte urma sa ma invete tot ceea ce mai aveam de invatat -pentru asta a facut Dumnezeu barbatul si femeia."____ Paolo Coelho

"Femeia care n-a invatat prin educatie ce este binele, Dumnezeu ii deschide doua cai care o pot readuce pe drumul drept: suferinta si iubirea. Sunt doua cai grele; cele care le urmeaza isi insangereaza picioarele, isi sfasie pielea mainilor, dar, in acelasi timp, pierd prin maracinisuri podoabele viciului si ajung la capat cu acea goliciune care nu te face sa rosesti in fata Domnului."___Alexandre Dumas

Doamnelor, domnisoarelor, mame si viitoare mamici, ziua de astazi va este dedicata!!!!! Este ziua cand IZVORUL VIETII este binecuvantat, cinstit si celebrat, cu sufletul si inima!!!!LA MULTI ANI TUTUROR, sa fiti sanatoase, fericite si iubite toata viata!!!!! NU uitati ca sunteti FEMEI, nu obiecte de uz, pastrati-va frumusetea, gingasia si sensibilitatea pentru cei, care va merita, pentru cei, care stiu sa va respecte pentru faptul ca reprezentati viata si vesnicia iubirii!!!!Creati lucruri minunate in viata, caci o puteti face, folositi-va de armele voastre imbatabile: inteligenta, daruirea, abnegatia si generozitatea!!! Domnul sa va insoteasca la tot pasul, iar ziua de astazi sa va aduca, numai bucurii, sperante si clipe minunate alaturi de cei dragi!!!! LA MULTI ANI!!!!Din nou...!!!

Pentru voi, doamnelor!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=pA4tPNDSU60
kudika_15804
Postat pe 8 Martie 2016 07:08
http://www.youtube.com/watch?v=mA4be1feI3M
kudika_15804
Postat pe 8 Martie 2016 07:10
Poezia nu trebuie sa lipseasca astazi, o dedic oamenilor romantici, sinceri cu inima si frumosi cu gandul si fapta!!!!Zi minunata!!__EU

Eu, trecutul tau...

Stau �ntre douã umbre:trecut �i viitor
iar timpul tot �ncearc� s�-mi fure o t�cere
Prin care f�r� voie m�-nal� �i-apoi cobor
ca un nimic absurd , s� caut m�ng�iere

�n ziua c�nd trecutul va �ncerca din nou
s�-mi tulbure destinul cu negrul s�u cel dens
Atunci �i doar atunci voi fi al meu ecou
ce va p�trunde-n tine ca un fior intens

��i voi conduce visul pe culmi de univers
�i vor z�mbi doi a�tri �n clipa nun�ii noastre
Tu , prin�ul meu cel tandru , invit�-m� la dans
�i vom pluti-ntr-un vals al Dun�rii albastre

Din valul ei vei face un cer doar pentru mine
iar eu , cu mii de stele , u�or am s� te-mbrac
�i de va fi s� plou� peste s�rutul nostru
vor fi doar stropi de rou� ce ne-au f�cut pe plac

Adorm la pieptul t�u cu un suspin pe buze
de-ai s�-ndr�zne�ti s�-l gu�ti s� �tii c-ai s� m� pierzi...
C�ci vraja se va rupe atunci c�nd raze fine
se vor sc�lda-n misterul din ochii t�i cei verzi

Ascult cum pl�nge v�ntul �i cum respir� ploaia
iar curcubeul scrie pe cer , numele t�u ...
Eu printre dou� umbre , mai caut m�ng�iere
�i m� �ngrop �n tine , uit�nd de tot ce-i r�u...

Pe rug vor arde clipe ce-mi tulbur� t�cerea
iar din cenu�a lor voi face un s�rut
Ce-l voi uita de tot pe buzele-�i ca mierea
s�-�i aminteasc� azi �i m�ine , de trecut ....!_____Mariana Kabbout

http://www.youtube.com/watch?v=OgTR09cQqs4
kudika_15804
Postat pe 8 Martie 2016 07:14
http://www.youtube.com/watch?v=UNmT7UswM7E
kudika_15804
Postat pe 8 Martie 2016 07:16
FEMEIA

� O veche legend� oriental� poveste�te c�, pe c�nd Dumnezeu pl�smuia femeia din coasta lui Adam, s-a r�nit la un deget al m�inii sale atotputernice �i c��iva stropi de s�nge au c�zut pe coasta luat� din Adam. Ei bine, �i-a zis cel b�tr�n de zile, lu�nd �n m�ini coasta stropit� cu s�ngele s�u: "Voi face din ea inima femeii". �i de atunci se zice c� prin inima oric�rei femei curge s�nge din s�ngele lui Dumnezeu. De aceea, oricine s-ar g�ndi s�-i fac� r�u femeii, ar trebuie s� �in� cont de iubirea special� a lui Dumnezeu pentru ea. Frumos "laudatio" femeii!�

����������������������������������������

In spiritul acestei zile, atat de frumoasa si plina de semnificatii morale, sociale si care cunoaste si o abordare crestina, vreau sa prelungesc frumusetea zilei, postand aceasta legenda, care vine ca o intregire a ceea ce inseamna �FEMEIA�!!!!!

Astazi, cu mic, cu mare, cinstim �Ziua internationala a Femeii�, a mamei, ziua celui mai frumos rod al Creatiei Divine!!Cine si ce este �FEMEIA�????

Dragilor, cunoastem, cu totii, ca femeia a fost creata, asemenea barbatului, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, dar, in care, Creatorul a turnat multa gingasie, frumusete, candoare, emotii , sensibilitate si iubire, ca o revarsare de haruri si daruri, cu scopul bine definit, ca femeia sa fie jumatatea perfecta, EGALA si complementara barbatului!!!A inzestrat-o cu darul maternitatii pentru a fi mama pentru pruncii ei!!!!I-a daruit farmec pentru a fi sotie pentru sotul ei si i-a daruit intelepciune pentru a-si sustine si apara familia, alaturi de cel,care i-a jurat credinta si iubire!!!!Fiind o zi atat de frumoasa, nu vreau sa reamintesc acea realitate trista in care, femei nenumarate sunt abuzate, maltratate si batjocorite de sotii lor, nu vreau sa pomenesc acele exemplare de femei, care au decazut in fata propriei demnitati, transformandu-se in bunuri de larg consum ale barbatilor, gata oricand sa le satisfaca poftele animalice, nu, nu vreau sa se considere ca toate femeile sunt de larga folosinta, probabil, barbatii ma vor contrazice, dar este, doar problema lor, eu, una, doresc sa vorbesc, doar despre acea FEMEIE, frumoasa si curata in suflet, demna, curajoasa, devotata, altruista, prietena loiala si fidela partenerului ei, care pune nevoile copiilor si familiei ei mai presus de cele personale, care iubeste sincer, care se daruieste cu inima, care iubeste cu adevarat, care se jertfeste pentru binele familiei ei, care stie sa fie �FEMEIE�!!!!!!!Celelalte, pentru mine, sunt inexistente!!!Poate, unii, ma vor intreba unde exista astfel de femei, dar eu, una, pot confirma existenta femeilor adevarate, numai ca, trebuie cautate, caci ele nu se gasesc pe bulevardele vietii!!!

Astazi, este ziua vietii insasi, deci avem toate motivele sa cinstim aceasta fiinta, care a fost creata pentru a bucura lumea!!!!Nu spun toate acestea pentru ca sunt femeie si mama deopotriva, ci pentru ca spusele mele reprezinta un adevar incontestabil, femeia este si va ramane un simbol al renasterii vietii!!!Femeia este un univers de emotii si sentimente, si orice barbat, ce doreste sa iubeasca, poate incepe cu jumatatea sa__FEMEIA, creatoarea senzatiilor de vis si beatitudinii!!!Femeia este strop de Dumnezeire si asa va ramane pana la sfarsitul veacurilor!!!Femeia cunoaste blandetea si modestia inimii, dar poate deveni o leoaica, cand sufletul ii este terfelit, tocmai de acele persoane, pe care le-a iubit , mai mult, decat pe ele insele!!!Femeia adevarata cere, doar iubire, respect si atentie!!!Daca doriti sa vedeti o femeie de o frumusetea aparte, sclipitoare, uitati-va la o femeie indragostita, si veti vedea, pe chipul ei, splendoarea , ce o poarta in inima sa!!!

Prin aceasta postare, vreau sa aduc un omagiu tuturor femeilor din intreaga lume, tuturor mamelor, si, cu regrete in suflet, tututor femeilor trecute in nefiinta, fara de care, nu ne-am afla in viata!!!Domnul sa va binecuvanteze fiecare clipa de viata, sa va daruiasca intelepciune sa nu cedati in fata greutatilor, sa luptati pentru fericirea voastra si a celor dragi, sa daruiti iubire pura, nu de complezenta, si sa ramaneti unul dintre stalpii vietii, de nezdruncinat, alaturi de cei, care va insotesc in calatoria vietii!!!

Doamnelor, sa traiti multi ani, fericite si iubite!!!LA MULTI ANI!!
Domnilor, respectati si iubiti FEMEIA, caci, fara ea in viata voastra, nu reprezentati , decat un trup inert, fara inima!!!Nu uitati, femeia este inima, prin care curge sangele lui Dumnezeu!!!!Traiti in iubire!!!!!
Si, ca o incununare a reflectiilor mele, va voi dedica cateva versuri superbe!!!

MA ROG..

De ziua mea rog z�nele bune �i fiin�ele angelice nenum�rate,
ce �nv�luie �ntreg spa�iul cu iubirea lor nem�surat�
s�-mi d�ruiasc� credin�� c�t un bob de mu�tar,
aspira�ia vulturului c�tre �n�l�imi �nstelate,
frumuse�ea plin� de d�ruire a florilor,
ce umplu de culoarea parfumului lor paradisul,
cumin�enia �i r�bdarea roditoare a p�m�ntului,
clocotul de via�� al apei ce r�zbate din orice piatr�,
frenezia str�lucitoare a focului aprins �n inim�,
c�ldura cuprinz�toare a aerului �mbr��i��tor �i
cunoasterea nelimitat�, p�trunz�toare a eterului;
rog soarele s�-mi aprind� �n ochii rotunzi
lumina etern� �i plin� de generozitate a iubirii,
rog v�ntul s�-mi poleiasc� pletele cu petale �nflorate,
rog stelele nop�ii s�-mi ad�nceasc� privirea
�n profunzimi cere�ti de suflet
�i rog luna s�-mi picure nectarul inspira�iei
pe limba versurilor mele pline de dulcea�a mierii;
�l rog pe Doamne-Doamne s�-mi d�ruiasc�
tinere�ea ve�nic� a sufletului iubitor,
chiar dac� ani se adun� mul�i �n buchetul vie�ii
�i pacea netulburat� a min�ii ce-I oglinde�te
t�cut� �i plin� de extaz m�re�ia...!___SIMINA RENTEA

On__Oare voi mai putea papa dupa ce am papat bomboane, prajituri si tort?????Astazi, noi, toate domnisoarele si doamnele din firma, am fost rasfatate de colegii nostri!!!! Ia sa vad, mai este loc in burtica mea?????

Pentru aceasta zi frumoasa!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Utm4T6lT7pE
kudika_15804
Postat pe 8 Martie 2016 12:08
http://www.youtube.com/watch?v=-lX8L9EVk3g
kudika_15804
Postat pe 8 Martie 2016 12:12
Legenda celor patruzeci de mucenici

" Ap�r�tori ai cre�tinismului, Sfin�ii 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei (Asia Mic�) amintesc an de an credincio�ilor de patimile lor �i de minunile petrecute �n ziua �n care au fost martiriza�i.

�mpreun� �i-au s�v�r�it mucenicia

Sfin�ii 40 de Mucenici au tr�it �n vremea �mp�ratului p�g�n Licinius (308-324), �n timpul marii prigoane �mpotriva cre�tinilor.

To�i erau solda�i �n oastea voievodului cet��ii Armeniei, Agricolae.

Din porunca �mp�ratului, voievodul le-a cerut solda�ilor s� aleag� fie s� aduc� jertf� idolilor, fie izgonirea din armat� �i pedeapsa.

Ei au ales prima cale, spun�nd: �Dac� pentru �mp�ratul cel p�m�ntesc, �ntru r�zboaie am biruit pe vr�jma�i, cu at�t mai v�rtos pentru �mp�ratul cel f�r� de moarte nevoindu-ne, vom birui, c�nt�nd: Aliluia!�

M�rturisirea credin�ei lor l-a f�cut pe voievod s�-i duc� la temni��. La �ndemnul celui mai �n�elept dintre ei, numit Kriton, ei au �ngenuncheat �i s-au rugat �mpreun�.

�Precum cu un suflet �i cu un g�nd am vie�uit, a�a �i mucenicia s-o s�v�r�im �mpreun�, �i sf�tuia Kriton.

Prima minune a Sfin�ilor

�apte zile au stat �n �nchisoare cei 40 de Sfin�i, apoi au fost chema�i �n fa�a �mp�ratului Licinius, pentru judecat�.

La �nceput, �mp�ratul a �ncercat s�-i ademeneasc�, oferin�du-le dreg�torii, cu condi�ia de a renun�a la credin�a lor, dar ei au refuzat:

�Nu numai dreg�toria nu voim, dar �i trupurile noastre v� d�m spre a dob�ndi dragostea M�ntuitorului nostru Hristos�.

Atunci, �mp�ratul a poruncit slujitorilor s�-i tortureze, pentru a-i reduce la t�cere.

O minune s-a petrecut c�nd pietrele, �n loc s�-i loveasc�, se �ntorceau asupra celor care le aruncau.

Pentru a-i descuraja pe aceia care ar fi vrut s� li se al�ture celor 40, au fost acuza�i de vr�jitorie �i �ntemni�a�i pentru a doua oar�.

Rug�ciunile i-au ajutat s� reziste

Dup� alte zile, �mp�ratul a cerut ca to�i cei 40 de cre�tini s� fie lega�i, du�i �ntr-un lac de l�ng� cetatea Sevastiei �i �ncercui�i de osta�i.

Cum b�tea viforul, �mp�ratul credea c� vor fi uci�i de ger. Dup� miezul nop�ii, s-a l�sat �ntr-adev�r un ger cumplit, dar ei n-au contenit a se ruga.

La un moment dat �ns�, unul dintre cre�tini, mai slab �n credin��, s-a �ndreptat spre ie�irea din lac.

Atunci s-a petrecut a doua minune: lacul a �nceput s� se �nc�lzeasc�, ghea�a s‑a topit, iar cel care se preg�tea s� ias� s-a topit precum ceara.

C�nd a v�zut cele petrecute, dar �i 39 de cununi care str�luceau pe cer, cobor�nd c�tre capetele celor r�ma�i �n via��, unul dintre temniceri �i-a m�rturisit credin�a �n Dumnezeu �i s-a aruncat �n lac, al�turi de ei.

Moa�tele lor nu s-au pierdut

A doua zi, ajung�nd conduc�torii la marginea lacului �i v�z�nd c� sfin�ii tr�iau, n-au crezut c� este vorba de o minune dumnezeiasc�, ci de o vr�jitorie �i au cerut s� fie uci�i.

Trupurile martirilor au fost arse, iar oasele aruncate �n r�u, pentru a nu fi g�site.

Dup� trei zile �ns�, sfin�ii s-au ar�tat unui credincios, care le-a g�sit r�m�i�ele pe malul r�ului.

Astfel, moa�tele au umplut lumea, ajung�nd �i la noi �n �ar�, ca m�rturie a jertfei celor 40 de Sfin�i Mucenici."

Dupa ziua frumoasa de ieri, se cuvine sa cinstim si sa celebram si ziua de astazi, spre slava si marirea celor patruzeci martirizati!!!!!! Buna dimineata, doamnelor si domnilor, bine v-am gasit, sa aveti o zi excelenta, atat pentru trup si cat pentru suflet!!!!! Sa aveti spor la treaba si sa aduceti multumire pentru tot ce primiti in dar!!!!!___EU

On____Imi beau cafeluta, inca nu am scapat de oboseala zilei de ieri, placuta de data aceasta!!!!

Pentru ziua de astazi, traiti in pace!!!!

A great day for freedom!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=SHuI_FWCoPU
kudika_15804
Postat pe 9 Martie 2016 07:00
http://www.youtube.com/watch?v=csV-bxYMft0
kudika_15804
Postat pe 9 Martie 2016 07:01
Pentru astazi, o poezie vesela, in ton cu anotimpul in care ne aflam, o dedic tuturor iubitorilor Primaverii!!!!Zi minunata!!__EU

E-atata primavara-n noi, iubite!
Si-n toti fiorii care tremura-n natura,
Si-n zambetul ce-ti flutura pe gura
Se-mbratiseaza visurile noastre tainuite...

A-ncremenit o horhota de nor subtire
Si-acum isi mistuie-n albastru forma fina
Si nu ramane-n marea de lumina
Decat un punct ce-n aer se ridica �
Sagetatorul zbor de randunica.

In iarba cruda-si joaca umbrele subtiri
Mladite verzi si lungi de trandafiri.
Pluteste-n atmosfera linistita
Parfumul vag de floare nenflorita �

Ca liliecii isi ridica-n soare
Boboci marunti, ciorchine zambitoare,
Iar din corole albe si fragile
Se-nalta, greu, parfumul de zambile.

Mi-e sufletul imprastiat in toata firea�
Sub ochii umezi care-mi cauta privirea,
Se-mbata ca o floare pe tulpina
De roua, de parfum si de lumina. ____Otilia Cazimir

Pentru frumusetea acestui anotimp al iubirii renascute!!!

http://www.youtube.com/watch?v=fRDJQAb8ilU
kudika_15804
Postat pe 9 Martie 2016 07:06
http://www.youtube.com/watch?v=2KXLvq3N6Zk
kudika_15804
Postat pe 9 Martie 2016 07:09
" Intampina fiecare dimineata cu un zambet. Priveste fiecare zi ca pe un alt cadou special daruit de Creatorul tau, o alta oportunitate de aur pentru a termina ceea ce ai nu ai putut duce pana la capat ieri. Fii propriul tau deschizator de drumuri. Fixeaza-ti la cea dintai ora (a zilei) o tema succesului si a actiunii pozitive ce isi va purta ecoul, in mod sigur, intreaga zi. Nu esti nascut pentru a esua."____Og Mandino

Chiar daca Primavara este naravasa din fire si nu uita sa ne reaminteasca acest lucru, vin sa va spun:
Buna dimineata sa aveti, doamnelor si domnilor, sa va bucurati de o zi ca cerul senin nesfarsit, sa fiti veseli, sa munciti cu ravna si gandurile sa va fie luminoase!!!! Sper ca planul vostru de activitati este unul cu incarcatura energetica pozitiva, ca nu ati luat in calcul esecurile, dimpotriva, ati calculat fiecare miscare , astfel incat sa fie incununata de succes!!!!____EU

oN_____MA ALIMENTEZ!!!!!

PENTRU O ZI A REUSITELOR!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=FOIjvHjK0Rw
kudika_15804
Postat pe 10 Martie 2016 06:58
http://www.youtube.com/watch?v=4hKQz-WeHpQ
kudika_15804
Postat pe 10 Martie 2016 07:00
O poezie frumoasa, o dedic oamenilor iubitori ai acestei lumi!!!!Zi minunata!!__EU

Iubeste-ma in fiori de timp

�mi place s� ascult at�t de mult
Cum inima-�i bate a�a de puternic
�i-n bra�ele tale s� simt c� m� topesc
Ascult �n lini�te respira�ia ta bl�nd�.

Nu pot s� adorm �mi place s� te privesc
�n ceasul t�u de somn, respir suflarea ta
Am pus pe gura ta un v�nt u�or s� te ating� ,
Pentru a te e calma �i a te elibera.

Mi-e o poft� de iubirea ta�
�i fiecare m�ng�iere s-o transform
�ntr-o mic� opera de art� divin�
�i apoi te-a� bea cu sete mare.

Iube�te-m� cu via�� �n fiori de timp ,
S� pot p�stra �n amintire momente pre�ioase
�i-�i mai ofer un spa�iu �n inima mea
C� am b�ut din apa fiec�rui sentiment frumos.

Lumina lunii cade pe corpul meu adormit
�i pe furi�, ca o stea c�z�toare trec�toare
A fugit, l�s�nd un joc de umbre divine
Adormit� respir un miros rafinat �i-un suflet recucerit.____Teodora Popescu

Pentru sufletul curat, singurul lacas al iubirii!!!

http://www.youtube.com/watch?v=YLQ0HKsD1Gk
kudika_15804
Postat pe 10 Martie 2016 07:08
http://www.youtube.com/watch?v=bwlOPnc5VSY
kudika_15804
Postat pe 10 Martie 2016 07:13
http://www.youtube.com/watch?v=SzISH4Z0zP8
kudika_15804
Postat pe 10 Martie 2016 07:16
Buna dimineata !

http://i667.photobucket.com/albums/vv39/marie58_bucket/Birds/tumblr_m72hpqSdnn1ru2do6o1_500.gif
Rotty_
Postat pe 10 Martie 2016 08:10
... Vad ca nu-i nimeni, asa ca ma retrag si eu la ale mele trebi cotidiene. O zi buna.

http://i60.photobucket.com/albums/h36/strawberry1010/Gardens/aprose.jpg
Rotty_
Postat pe 10 Martie 2016 08:53
MAINILE
"�n secolul al XV-lea , �ntr-un ora� micu�, locuia o familie care avea optsprezece copii. Da, 18!!!!!!
Pentru a-�i �ntre�ine familia tat�l , bijutier de profesie, era nevoit s� lucreze chiar �i optsprezece ore pe zi pentru a le oferi m�ncare. �n plus, se mai ocupa �i cu orice altceva g�sea de lucru prin vecin�tate.
�n ciuda condi�iei lor nevoia�e, doi dintre copiii familiei, cei mai mari voiau s�-�i urmeze visul lor, acela de a-�i valorifica talentul pentru desen. Ei erau con�tien�i de faptul c� tat�l lor nu-�i permitea s�-i trimit� s� studieze la Academia de la N�renberg.
Dup� lungi discu�ii noaptea, �n patul lor aglomerat, cei doi au stabilit un pact. Vor da cu banul, iar cel care va pierde va munci la min� �i va c�tiga bani pentru a-l sus�ine pe cel�lalt s� studieze la Academie. Apoi, dup� ce fratele care va c�tiga va termina Academia, dup� 4 ani �l va sus�ine pe cel�lalt s�-�i completeze studiile, fie prin v�nzarea operelor sale, fie muncind de asemenea la min�.
Apoi, �ntr-o duminic� dup� slujba de la biseric� au dat cu banul, iar Albrecht D�rer a c�tigat �i a plecat la N�renberg. Albert a plecat �n minele periculoase �i timp de patru ani �i-a sus�inut fratele cu bani. Lucr�rile fratelui sau au f�cut imediat senza�ie. Gravurile lui, sculpturile �i p�nzele cu ulei erau mai bune dec�t ale multor profesori iar atunci c�nd a absolvit ajunsese s� c�tige sume importante.
C�nd s-a �ntors �n satul sau, familia a dat o cin� pentru a-i s�rb�tori triumfala �ntoarcere acas�. Dup� o mas� lung� �i memorabil�, din care n-au lipsit muzic� �i r�sul, Albrecht s-a ridicat din capul mesei pentru a �ine un toast pentru cel mai iubit dintre fra�ii s�i, pentru anii de sacrificiu pe care i-a �ndurat pentru c� el s�-si �ndeplineasc� visul. Iar cuvintele de �ncheiere au fost:� Si acum Albert, cel mai binecuv�ntat frate al meu, acum e r�ndul t�u. Acum te po�i duce la N�renberg s�-�i urmezi visul �i eu voi avea grij� de tine."
Toate capetele s-au �ntors cu ner�bdare spre cel�lalt cap�t al mesei unde st�tea Albert. Lacrimile �i curgeau pe fa�� palid� iar capul plecat �i-l mi�ca dintr-o parte �n alta, �n timp ce repeta �n continuu nu, nu, nu.
�n final Albert s-a ridicat �i �i-a �ters lacrimile de pe obraji �i a privit spre figurile care �i erau dragi. Apoi , �in�ndu-�i m�inile aproape de obrazul drept a spus bl�nd. Nu , frate, nu pot s� merg la N�renberg. Este prea t�rziu pentru mine. Uite, uite ce au f�cut cei 4 ani de munc� �n min� m�inilor mele. Oasele de la fiecare deget au fost strivite cel pu�in o data, iar �n ultimul timp suf�r de artrit� care mi-a afectat at�t de r�u m�na dreapt� �nc�t nu pot nici m�car s� �in paharul pentru a toasta cu tine, cu at�t mai mult s� fac linii delicate pe p�nz�, cu pensula sau creionul. Nu frate, pentru mine este prea t�rziu.
Peste 450 ani au trecut de atunci. P�n� acum, sute de capodopereale lui Albrecht D�rer, portrete, schi�e , desene in c�rbune, gravuri etc. sunt expuse �n orice muzeu mare din lume. Cel mai ciudat lucru este c�, �ie, ��i e familiar, doar una singur�, a c�rei reproducere o po�i avea acas� sau la birou.
�ntr-o zi, pentru a-i aduce un omagiu lui Albert pentru tot sacrificiul sau, Albrecht D�rer i-a pictat fratelui sau m�inile muncite, cu palmele �i degetele sub�iri, �ndreptate spre cer.
I-a denumit opera simplu �M�ini�, dar lumea �ntreag� �i-a deschis imediat inimile spre capodoper� sa �i a redenumit tributul iubirii: � M�ini �n rug�ciune�.
Data viitoare c�nd vezi o copie a acestei crea�ii emo�ionante, mai prive�te-o odat�. Da-i voie s�-�i aminteasc�, dac� mai aveai nevoie, c� nimeni, nimeni nu reu�e�te singur, intotdeauna va fi nevoie si de o alta mana."
�������������������������������������������������
Pentru astazi, intrucat in spatiul virtual exista mai multe variante ale povestii referitoare la celebra pictura a pictorului Albrecht D�rer, intitulata �Maini in rugaciune�, am ales una dintre ele, fara a-i altera insa frumusetea!!!!

Frumoasa si impresionanta poveste si lectie de viata, care ne arata cat de mare poate fi dragostea frateasca si cat de mult conteaza in viata oricarei familii cu copii!!!!Cat de important este sacrificiul consimtit, in viata unui om, pentru a-si ajuta fratele sau sora????Este foarte important, cu atat mai mult cu cat, reciprocitatea in intelegere si ajutorare pot deveni imposibile, din cauza cruzimii vietii si nedreptatii ei!!!

Povestea postata de mine vine in ajutorul familiilor cu multi copii, in care, nevoile depasesc posibilitatile familiei, si unde renuntarea la trairea unui viitor luminos este prezenta mai tot timpul, dandu-le un bun exemplu de traire in interiorul familiei!!!!Totodata, ne prezinta profunzimea iubirii dintre membrii acelor familii modeste, si numai, sentiment, care depaseste orice granita!!!!M-as bucura sa stiu ca exista, si in zilele de astazi, asemenea oameni, care renunta la ei insisi pentru a-si ajuta fratii!!!!Sacrificiul, daruirea de sine, renuntarea, toate acestea stau la baza iubirii dintre frati sau surori!!!

Mesajul povestii de mai sus este clar. Nimeni nu poate distruge relatiile din interiorul unei familii, indiferent de nivelul de bunastare al acelei familii, daca exista iubire, intelegere, putere de sacrificiu si intrajutorare intre membrii ei!!!Fratii, trebuie sa se ajute intre ei, caci fiecare om are nevoie de ajutorul si suportul celuilalt, chiar daca, la prima vedere, lucrurile si necesitatile nu se prezinta astfel!!!Si niciun om nu poate reusi singur in viata, fara ajutorul altei persoane!!!

Dragii mei, ajutati-va fratii, surorile, acolo unde exista animozitati si ura, stingeti-le, prin impacare si iertare, fiti uniti, caci dezbinarea distruge familia!!!!Daca in mijlocul oricarei familii nu exista iubire, in ce loc, mai bun si potrivit, s-ar putea gasi?????NICIUNDE, caci familia este celula vie a vietii!!!!Buna amiaza si amiaza buna!!__EU

On____Postez si pap, asta este situatia!!!!

Pentru o dupa amiaza a intelegerii si ajutorului reciproc!!!

http://www.youtube.com/watch?v=cLyUcAUMmMY
kudika_15804
Postat pe 10 Martie 2016 12:27
De la: Rotty_, la data 2016-03-10 08:53:54 ... Vad ca nu-i nimeni, asa ca ma retrag si eu la ale mele trebi cotidiene. O zi buna.

http://i60.photobucket.com/albums/h36/strawberry1010/Gardens/aprose.jpg

Intr-adevar, la ora logarii tale, eu, una, nu am mai fost prezenta, Rotty, asta este situatia!!! Buna ziua, si dupa amiaza agreabila iti doresc!!!!
kudika_15804
Postat pe 10 Martie 2016 12:29
http://www.youtube.com/watch?v=qdo_-U4PEsk
kudika_15804
Postat pe 10 Martie 2016 12:30
" Azi am invatat sa caut minunea din mine si mi-am gasit propria valoare. Asa am descoperit ca de fapt am invatat sa ma respect.
Azi am invatat sa traiesc prezentul cu intensitate. Asa am descoperit ca trecutul nu mai conteaza si ca e mai bine sa las deoparte framantarile pentru viitor.

Azi am invatat sa nu caut la altii, ceea ce este in mine. Asa am descoperit ca e mai simplu sa daruiesc neconditionat, fara a astepta ca ceilalti sa ma aprecieze.
Azi am invatat ca asteptarile si neimplinirile nu fac decat sa te impiedice sa savurezi ceea ce ai deja. Asa am descoperit ca nimeni nu este obligat sa-mi dea ceea ce-mi lipseste.

Azi am invatat sa ma dezvolt, sa doresc sa dau mai multa valoare propriei mele vieti. Asa am descoperit sa ma pretuiesc pe mine, ca apoi sa le acord si celorlalti sansa imaginii unei existente minunate.
Azi am invatat sa-mi accept trecutul, fara regrete. Asa am descoperit ca pot ierta oamenii � si, mai ales, ca ma pot ierta pe mine, ca fiecare intamplare din viata mea este o lectie importanta de viata si ca, intr-o buna zi, voi cunoaste semnificatia ei.
Azi am invatat ce este credinta. Asa am descoperit ca important este cine sunt si ceea ce reprezinta oamenii pentru mine.
Azi am invatat ca fiecare zi poate fi plina de zambete si de mirari. Asa am descoperit ca drumul vietii mele este o incantare si e plin de sens.
Azi am invatat sa dau mai multa culoare existentei mele si a celorlalti. Asa am descoperit ca e mai bine sa accept felul de a fi al fiecaruia dintre noi � si astfel, voi fi primita oriunde cu bratele deschise, gasind bucuria coincidentei ca, uneori, suntem la fel.
Azi am invatat ca pot pot fi un actor maret pe scena vietii. Asa am descoperit ca nu este relevant ceea ce fac altii, ci cat de bine imi joc eu rolul, pentru a-i aduce diversitate omenirii.
Azi am invatat ca oamenii sunt uneori altfel decat ceea ce par a fi. Asa am descoperit ca, inainte de a te decide sa judeci, poate ar fi mai bine sa vrei sa cunosti povestea din spatele omului.
Azi am invatat ce inseamna sa fii intelept si sa te lasi prada emotiilor. Asa am descoperit ca eu sunt cea care trebuie sa-si traiasca propria existenta, inainte de a cunoaste directia celorlati.
Azi am invatat sa ma bucur de viata si sa fac din ea o nesfarsita dorinta de a calatori in fiecare zi, dincolo de limite, de a strapunge banalul. Asa am descoperit ca e mai important sa traiesc intens, asa cum imi place, decat sa-mi fie teama de judecatile celorlati.
Azi am invatat ca sinceritatea iti aduce mai multa valoare si liniste sufleteasca, decat o minciuna croita cu desavarsita maiestrie. Asa am descoperit simplitatea cuvintelor, in locul unei avalanse de fraze fara rost.
Azi am invatat sa traiesc cu adevarat, sa ma reinventez, sa fiu lumina si culoare, sa-mi simt emotiile, sa ma abandonez fericirii. Asa am descoperit iubirea care mistuie, baleierea intre dorinta si actiune, sentimentele contradictorii, pierderile care aduc evolutie, tumultul unei existente pline de cunoastere si transformare.
Azi am invatat sa apreciez viata, oamenii, trairile, frumusetea exaltarii , fascinatia misterului uman, devenirile si iubirile mele."

Invatam in fiecare zi cate ceva despre noi, despre lume si viata, si aceasta este bine, intrucat omul are o capacitate uluitoare de a inmagazina date noi, informatii!!!! Buna dimineata, doamnelor si domnilor, bine v-am gasit in aceasta dimineata rece si ploioasa!!!! Vremea schimbatoare nu poate inlatura zambetele, daca acestea pornesc din suflet!!!Deci, zambiti, caci ziua va asteapta, este Vineri, deci orele, care sunt pana la intrarea in weekend, se vor scurge cu repeziciune!!!! Dragii mei, invatand, evoluam!!!!!Zi vesela va doresc!!___EU

On___O cafeluta aromata ma asteapta!!!!

Pentru o zi fara surprize neplacute, pentru oamenii frumosi in suflet!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=A2yeYFMnT88
kudika_15804
Postat pe 11 Martie 2016 07:00
http://www.youtube.com/watch?v=YZ1jjgDpV-Q
kudika_15804
Postat pe 11 Martie 2016 07:01
Pentru aceasta dimineata, nostalgia iubirii!!!!O poezie frumoasa pentru cei, care isi pun frumusetea sufletului mai presus de uratenia unei lumi trecatoare!!!!!Zi minunata!!__EU

Tu du-te și te d� iubirii ,alt�

și numa clipa ceea o rev�d �ntruna
de parc-ar fi blestem și chinul meu
s� nu fiu eu altfel dec�t e lumea
cu f�r de tine cum eram atuncea eu .

m� lep�d uneori c�nd noaptea vine
de-a mele cuviințe f�r s� vreau
și m� trezesc al�turea de tine
cu frunzele-mprejur cum ne erau .

și-ascult cum freamat� și tace
ușorul v�nt și ochii t�i deodat
m� uit mirat de-mi ești și parc�-mi place
s�-ți v�d și pasul ultim ce-ai plecat .

acuma doar mai scriu pe-albastrul nopții
pl�p�nd� amintire ,din ce-a fost
c� numa mie ursitoarea sorții
mi-a �mpl�ntat o viaț� f�r� rost .

tu du-te și te d� iubirii ,alt�
dar cum eu te-am iubit tu nu vei fi
o s� mai trec c�ndva s�-ți mai ating doar poarta,
spre visele cu mine de-i vrea a-ți aminti.______Loredana Vițelaru

http://www.youtube.com/watch?v=21v4pwMhBLY
kudika_15804
Postat pe 11 Martie 2016 07:05
http://www.youtube.com/watch?v=YI-0eDsLwO4
kudika_15804
Postat pe 11 Martie 2016 07:06
Rotty, nu stiu daca vei intra aici, dar iti las cafeluta, sper sa o poti bea!!Buna dimineata si o zi de Vineri excelenta!!!!

http://www.divahair.ro/uploads/articole/original/articole_11370.jpg

si,normallll.....

http://www.youtube.com/watch?v=BDnjAMTEgyY
kudika_15804
Postat pe 11 Martie 2016 07:10
Inca o poezie sensibila, pentru iubitorii acestui gen literar!!!__EU

Iubesc ploaia!

Iubesc ploaia nebuna ce vrea
Sa cada, sa doara, sa fie doar ea,
La masa aceluiasi hol ruginit,
Cand nimeni nu cere raspunsul primit,
S-o vreau ca sa stea !

E obsesiva chemarea ce-mparte nevoi
Deasupra la toate sa ploaie pe noi,
Cand stropi cei grei se dau ratacind
De-a valma in cer, si cad impietrind
Bezmetici si goi !

E ploaia pe geamuri ce cade strident,
Stau singur la geam si totusi absent
Cand nimeni nu cere privirii reper,
Nu zic la nimeni, nici mie, ca sper
Un soare prezent !

Mari picuri de nunta stropesc apasat
Camasa de mire, Pamantu-mparat
Sta singur la masa, nuntasi-s plecati,
Tomnatici si grei, de vanturi luati
Saruturi razbat !

De-i ploaie aceia, ce-aluneca fin
Cu picurii reci ma cheama sa vin,
Trecand peste toate, sa-mi spuna ce vrea
Iubesc ploaia nebuna asa cum e ea,
De crede-n destin !_____ Nichita Stanescu

http://www.youtube.com/watch?v=P6uZSOTcfMo
kudika_15804
Postat pe 11 Martie 2016 07:13
http://www.youtube.com/watch?v=YZL_r3uUdD4
kudika_15804
Postat pe 11 Martie 2016 07:16
Buna dimineata Bela si merci. Si tie o zi minunata.

http://i166.photobucket.com/albums/u92/sueyoderson/fry/fry0506.gif
Rotty_
Postat pe 11 Martie 2016 08:16
De la: Rotty_, la data 2016-03-11 08:16:36Buna dimineata Bela si merci. Si tie o zi minunata.

http://i166.photobucket.com/albums/u92/sueyoderson/fry/fry0506.gif

Rotty, ma aflu intr-o perioada incarcata, care nu imi permite sa stau mult timp logata!!!!Multumesc!!!!!
kudika_15804
Postat pe 11 Martie 2016 12:08
Lista de cumparaturi

� O femeie imbracata saracacios, cu o privire de om invins, a intrat intr-o zi intr-o bacanie. S-a apropiat de stapanul magazinului intr-un mod foarte umil l-a intrebat daca nu ar putea sa-i dea si ei pe datorie cateva alimente..
I-a explicat cu glas usor ca sotul ei era foarte bolnav si ca nu putea munci, si ca aveau si sapte copii, care trebuiau hraniti. Bacanul, a privit-o de sus si i-a cerut sa paraseasca imediat magazinul sau.
Avand insa in gand nevoile familiei sale, femeia i-a mai spus: Va rog, domnule, o sa va aduc banii inapoi de indata ce voi putea. Bacanul insa ii spuse ca nu-i poate da pe datorie, pentru ca nu are credit deschis la magazinul sau.
Langa tejghea se mai afla inca un client, care a auzit discutia dintre cei doi. Clientul facu cativa pasi inainte si ii spuse bacanului ca o sa acopere el costurile pentru orice are aceasta femeie nevoie pentru familia sa.
Bacanul raspunse parca in sila: Ai o lista cu cumparaturile de care ai nevoie? Louise a raspuns: Da, domnule. O.K, spuse bacanul, atunci pune-o pe cantar si eu o sa-ti dau marfa de aceeasi greutate cu lista dumitale.
Louise, ezitand o clipa, cu privirea in jos, baga mana in geanta si scoase o bucatica de hartie pe care scrise ceva in graba. Apoi puse cu grija biletelul pe cantar, cu privirea tot aplecata. Ochii bacanului si ai celuilalt client priveau plini de uimire cum cantarul statea inclinat in partea cu hartia. Bacanul, privind la cantar, s-a intors usor catre client si ii spuse mormaind: Nu-mi vine sa cred!
Clientul a zambit, iar bacanul a inceput sa tot puna pe cantar alimente. Cantarul tot nu se echilibra, asa incat acesta tot punea pe el alimente, din ce in ce mai multe, pana cand pe cantar nu a mai incaput nimic. Bacanul sedea privind cu dezgust. In fine, smulse bucatica de hartie de pe cantar, si o privi cu mare uimire� Nu era vorba de o lista de cumparaturi, ci era o rugaciune, care spunea asa: �Iubite Doamne, Tu imi cunosti nevoile, asa ca eu le pun in mainile Tale.�
Bacanul ii dadu femeii alimentele si privea in continuare tacut, inmarmurit. Femeia ii multumi si pleca din magazin. Celalat client ii dadu bacanului o hartie de 50 de dolari si ii spuse: A meritat toti banii! Numai Dumnezeu stie ce greutate are o rugaciune.�
����������������������������������������������������������������������.

Cei, care cred numai in ei insisi, cei lipsiti de credinta, cei, care traiesc, doar dupa bunul lor plac, se vor amuza de postarea mea, dar este putin probabil sa dau importanta reactiei lor, caci adevarul nu va putea fi combatut niciodata, in ceea ce privesc samburele de credinta din sufletul omului si puterea rugaciunii inimii acestuia!!!!

Aceasta poveste nu este o fabulatie, ci este un exemplu in ceea ce priveste puterea rugaciunii, inaltata Cerului , de catre omul ajuns de nevoi si necazuri!!!Cei, care au experimentat astfel de trairi, imi vor da dreptate!!!!

CREDINTA, dragii mei, face jocurile in aceasta viata!!!Indiferent de situatiile prin care trecem la un moment dat, atat timp cat credinta nu va disparea din inimile noastre, problemele se vor rezolva intr-un fel sau altul, chiar daca nu se va intampla cand dorim noi si dupa cum vrem sa se intample!!!!

Greutatea rugaciunii, spusa din toata inima, cu onestitate si umilinta, este egala cu cea a lumii intregi, are o putere extraordinara , iar efectele ei se vor evidentia in timp, aceasta este o realitate incontestabila, care va zdruncina, din temelii chiar, opiniile ateilor!!!!

In momentele cruciale ale vietii, toti ne rugam, toti apelam la ajutorul Divin, chiar daca multi dintre noi nu recunosc acest lucru, numai in acele clipe grele, ne aducem aminte sa apelam la Gratia Divina!!!Dar, oare stim sa ne rugam, o facem asa cum trebuie, ne dedicam total ei??????

Cum trebuie sa ne rugam?????Raspunsul este cat se poate de simplu!!!!Sa te rogi cu inima, departe de ochii intunecati ai lumii murdare, in liniste, cu sinceritate si dispus sa iti deschizi sufletul in dialogul intim cu Divinitatea!!!!!!!Rugaciunea nu suporta fala, ingenuncherile facute de ochii lumii, datul cu capul de pamant, urletele si racnetele in vazul lumii, autoflagerile, ci este adepta discretiei, modestiei si intimitatii sufletesti!!!

Cred ca recunoasteti, cu totii, mesajul povestii de mai sus!!!!!Greutatea lumii intregi, exprimata in Aur, nu poate egala, puterea rugaciunii inimii!!!!Apelati la acest gest sublim al sufletului ori de cate ori va simtiti debusolati sau oricand va aflati la mare stransoare!!!!CREDINTA nu va fi distrusa niciodata, daca omul o pastreaza in inima si viata sa!!!!

Nu vreau sa epatez pe marginea acestui subiect dezvoltandu-l prea mult, insa, va pot incuraja sa nu renuntati la ce ati primit in suflet, cand ati venit pe lume si, mai ales, cand ati fost botezati!!!!!Puterea rugaciunii creste cu cat inima omului este mai deschisa spre cunoasterea Adevarului vietii!!!Buna ziua, ziua buna!!!!__EU

ON____Pap, in mare graba!!!!!

Chiar daca vremea nu este una placuta, sper sa parcurgeti orele dupa amiezii asa cum se cuvine si sa intrati in weekend, relaxati si bucurosi!!!!

The prayer!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=iJkq-U7_8ZA
kudika_15804
Postat pe 11 Martie 2016 12:18

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce sa fac ca sa nu fiu geloasa? 83 De la: kudika368982 6 Martie 2014 15:19
VAND LICENTA SOCIOLOGIE! 2 De la: loca 1 Februarie 2011 19:20
gramatica - pt cei care nu au nimic bun de spus 251 De la: crissa_909 8 Iulie 2009 17:51
fani depeche mode? 35 De la: Lillix 15 Iulie 2009 11:51
Cum ma pot izola fonic de vecinul de sub mine? 18 De la: kudika378256 22 Martie 2011 08:19