Setari Cookie-uri

Adevarul despre Michael Jackson.

De la: angelfromheaven, la data 2009-07-17 19:57:25http://www.youtube.com/watch?v=i5xyDoIvQBo
a place without no name

AlexandraV
Postat pe 17 Iulie 2009 20:32
De la: eu_roxanachitu, la data 2009-07-17 21:05:48ascultati asta http://www.youtube.com/watch?v=O3Y5mN988C4&feature=related

Multumesc foarte mult pentru acest link!
Singurii artisti pe care-i iubesc cu adevarat sunt Michael Jackson si Thalia! Asa ca nu pot decat sa-ti multumesc pentru link!
Te pup!
AlexandraV
Postat pe 17 Iulie 2009 21:24
Si ziceati ca sunt eu rea cand va sugeram sa-i faceti parastas.
Kathara
Postat pe 17 Iulie 2009 21:38
De la: eu_roxanachitu, la data 2009-07-17 21:38:50Bai...hahah...ascultati asta: http://www.youtube.com/watch?v=Z2ePDe0Q4UM&feature=related

Super cute! :X
AlexandraV
Postat pe 17 Iulie 2009 21:50
De la: eu_roxanachitu, la data 2009-07-17 22:00:39
De la: AlexandraV, la data 2009-07-17 21:50:42
De la: eu_roxanachitu, la data 2009-07-17 21:38:50Bai...hahah...ascultati asta: http://www.youtube.com/watch?v=Z2ePDe0Q4UM&feature=related

cu ti s-a parut video cu piesa lui Chris si p.diddy dedicata lui MJ?

Foarte frumos!
Dar m-a intristat rau!:(
AlexandraV
Postat pe 17 Iulie 2009 22:02
De la: eu_roxanachitu, la data 2009-07-17 22:04:46
De la: AlexandraV, la data 2009-07-17 22:02:38
De la: eu_roxanachitu, la data 2009-07-17 22:00:39
De la: AlexandraV, la data 2009-07-17 21:50:42

cu ti s-a parut video cu piesa lui Chris si p.diddy dedicata lui MJ?

Foarte frumos!
Dar m-a intristat rau!:(

dar de "unreleased-uri" ce zici?Sunt misto toate....unele sunt foarte haioase...una a fost si "furata"...

abia astept sa apara albumul!
Spuneau astia de la Sony ( parca asta e casa de discuri) ca in curand va aparea un album cu toate melodiile pe cere le inregistrase!
Abia astept! :X
P.S.: astazi termin cartea!
AlexandraV
Postat pe 17 Iulie 2009 22:07
De la: eu_roxanachitu, la data 2009-07-17 22:11:15
Super...vb si "punem la cale"...
De abia astept sa o citesc si eu...
Parca-s o scolarita...asa ma bucur...
Hahaha

Maine te anunt! Iti dau marea veste! :))
Acum imi doresc celelalte doua carti - Moonwalk si Dancing the dream.
Dar astea nu se gasesc pe la noi!
AlexandraV
Postat pe 17 Iulie 2009 22:15
De la: AlexandraV, la data 2009-07-17 19:18:59Nu-mi vine sa cred! Iar ati inceput? Chiar trebuia sa va luati din nou de Kathara! Ati vazut ca o zi nu a spus nimic. Chiar trebua sa incepi pussycat1925? Puteti s-o lasati in pace? Acum observ ca divergentele nu mai incep de la Michael deci v-ati indepartat cu totul de subiect!!!!!
Imca o data va rog sa incetati!
Multumesc
Imi cer scuze. Sper sa le accepti.
pussycat1925
Postat pe 17 Iulie 2009 22:16
De la: pussycat1925, la data 2009-07-17 22:16:25
De la: AlexandraV, la data 2009-07-17 19:18:59Nu-mi vine sa cred! Iar ati inceput? Chiar trebuia sa va luati din nou de Kathara! Ati vazut ca o zi nu a spus nimic. Chiar trebua sa incepi pussycat1925? Puteti s-o lasati in pace? Acum observ ca divergentele nu mai incep de la Michael deci v-ati indepartat cu totul de subiect!!!!!
Multumesc

AlexandraV
Postat pe 17 Iulie 2009 22:23
saluuuuutttt!!!!Ce ziceti? Crede-ti ca ar fi o ideee buna sa postez pe forum in mai multe capitole ,povestea vietii lui Michael?..
lil_devil
Postat pe 17 Iulie 2009 22:27
uite cam cum ar suna: Capitolul 1

A fost odat� un copil n�scut �ntr-o familie obi�nuit�, a�a cum �n anii �50 era ceva obi�nuit ca persoanele de culoare s� nu aib� acces la multe lucruri la care albii aveau. Era perioada rock�n�roll, Disneyland, �gringos�, Martin Luther King, dar �i �nflorirea comunismului, mafia, segrega�ionismul �i alte asemena lucruri �minunate� de care sper din toata inima c� mare parte dintre noi se ru�ineaz� acum. Copilul despre care voi vorbi �n cele ce urmeaz�, botezat Michael Joseph, a crescut �n s�nul unei familii, adept� a cultului religios Martorii lui Iehova.

Capul familiei Jackson, Joseph Walter �Blue Eyes�, este un personaj �nsp�im�nt�tor: un individ ur�t, la fel de ur�t precum �i e sufletul, cu un r�njet pervers �i o alur� de profitor care toat� via�a a fost obsedat de ideea de a parveni cu orice chip, dar nu prin munc�, ci pe spinarea oricui � �n spe��, a propriilor copii. Norocul lui a fost c� acei copii chiar aveau talent. �n calitate de manager, a constituit grupul �The Jackson 5� �i a sperat ca ei s�-i aduc� faima �i banii la care visa. Copilul Michael avea numai 5 ani pe atunci �i probabil c� la �nceput i s-a p�rut amuzant s� fie pe scen�, �n lumina reflectoarelor. La urma urmei, ce �tie un copil de 5 ani?... Numai c� �tata Joseph� avea ambi�ii imense �i niciun pic de afec�iune fa�� de fiii s�i � cel pu�in, nu �n sensul �n care �n�elegem noi, restul, aceast� afec�iune. Hot�r�t s�-�i duc� la �ndeplinire ambi�iile de m�re�ie, nu s-a dat in l�turi de la nicio metod�, pentru a-�i perfec�iona b�ie�ii, la mintea lui bolnav� �metod� �nsemn�nd tot ce poate fi mai lipsit de suflet. �ntrebat, mul�i ani mai t�rziu, despre �filosofia� sa de educa�ie a copiilor, afirma: �Trebuie s� fii strict cu copiii. Nu exist� nicio pedeaps� rea, at�t timp c�t �tii cum s� o faci.� Iar tata Joseph �tia s� pedepseasc�, o, da... Intr-un film f�cut pe vremea c�nd �i �dresa� cei cinci b�ie�i, este evident c� micul Michael se str�duia cel mai mult �i acum �tiu de ce: trebuia s�-i fac� pe plac lui Joseph, s� nu gre�easc� nicio not�, nicio mi�care, pentru c� �tia ce urmeaz� daca se �nt�mpla asta. Furia lui �tata Joseph� era iadul pe p�m�nt atunci c�nd se declan�a. Nu am fost niciodat� de acord cu principiul c� �b�taia e rupt� din rai�, dar tata Joseph a �mpins acest dicton la paroxism. Sincer, ma mir c� n-a reu�it s�-�i omoare �n b�taie niciunul din copii. Poate c� asta i se datoreaz� mamei, Katherine, care a avut rolul de �nger p�zitor al copiilor �i care �l mai �nfr�na pe dement. C�nd am auzit c� l-a ag��at pe copilul Michael de un picior �i l-a b�tut cu s�lb�ticie, ori c� a intrat noaptea peste el �n camer�, �n timp ce dormea, �i l-a trezit pe bietul copil �n scandal, m-am �ngrozit. Ce p�rinte e acesta?... Mult timp dup� aceea, copilul Michael avea co�maruri c� intr� cineva peste el noaptea �i-l r�pe�te. Este foarte posibil ca asta s� explice obsesia de mai t�rziu a lui Michael de a-�i purta propriii copii cu m�ti atunci c�nd ie�eau �n lume. �i n-am �n�eles niciodat�, a�a cum sunt sigur c� mul�i dintre noi n-am �nteles, de ce �i spunea tot timpul copilului Michael c� e cel mai ur�t dintre fiii lui �i c� are un nas at�t de mare, �nc�t nu �tie de la cine l-a mo�enit; c�nd toat� lumea era fascinat� de b�ie�elul cu ochi sclipitori, cu z�mbet ghidu� �i cu o voce mult mai matur� dec�t v�rsta lui. Tachin�rile tat�lui �i ale rudelor i-au afectat imaginea despre sine, la fel de mult cum abuzurile fizice �i emo�ionale, �mpreun� cu munca intens� de prea devreme i-au alungat copil�ria.

�C�nd oamenii m-au v�zut prima oar� la televizor, pe c�nd aveam 8 sau 9 ani, au v�zut un b�iat cu un z�mbet larg �i au presupus c� acel b�iat z�mbea pentru c� era vesel, c�nta pentru c� era fericit �i dansa cu o energie inepuizabil�, pentru c� n-avea nicio grij�. Dar �n timp ce c�ntam �i dansam, tot ce �mi doream mai mult erau acele dou� lucruri care fac copil�ria cea mai frumoas� parte din via��: s� m� joc �i s� m� simt liber. Publicul trebuie s� �n�eleleag� presiunea la care te supune celebritatea ob�inut� �n copil�rie �i care, de�i pare �nc�nt�toare, ea are �ntotdeauna un pre� foarte mare.

Mai mult dec�t orice, �mi doream s� fiu un b�iat normal. Voiam s�-mi construiesc case �n copaci �i s� merg la petreceri pe role. Dar aceste lucruri au devenit imposibile, mult prea devreme. A trebuit s� accept c�, pentru mine, copil�ria este diferit� fa�� de majoritatea celorlal�i. �i asta m� face s� m� �ntreb cum ar fi de fapt o copil�rie obi�nuit�.�

(Michael Jackson � �My Childhood, My Sabbath, My Freedom� � eseu)
lil_devil
Postat pe 17 Iulie 2009 22:28
Michael Jackson a r�mas, p�n� la sf�r�it, un suflet de copil �nchistat �ntr-un trup care �mb�tr�nea. Un Richie Rich care, izolat �ntre zidurile castelului s�u, �i dorea s� aib� tovar�i de joac�, prieteni al�turi de care s� se simt� liber s� fac� tot ce-i trece prin cap. Sigur c�, pentru toat� lumea, pare nefiresc ca un adult s� adune �n jurul lui copii, s� se distreze cu ei, s� se dea �n carusel ori s� se bat� cu pernele �n dormitor. Dar dac� analiz�m pu�in situa�ia lui, faptul c� i-a fost r�pit� copil�ria �i c� a �ndurat suferin�e greu de �nchipuit, am putea s� �n�elegem ceea ce de fapt au afirmat medicii psihiatri dup� ce l-au consultat, �n timpul primului proces din 1993: Michael Jackson a r�mas, psihic, la stadiul unui copil de 10 ani. Av�nd o minte de copil �i dorind cu ardoare s�-�i recupereze anii aceia pe care i-a pierdut, el nu vedea nicio problem� �n toate astea �i nu i se p�rea nimic nepotrivit �n a face tot ceea ce fac copiii.

�Have you seen my Childhood?
I'm searching for the world that I come from
'Cause I've been looking around
In the lost and found of my heart...
No one understands me
They view it as such strange eccentricities...
'Cause I keep kidding around
Like a child, but pardon me...

People say I'm not okay
'Cause I love such elementary things...
It's been my fate to compensate,
for the Childhood
I've never known...

Have you seen my Childhood?
I'm searching for that wonder in my youth
Like pirates in adventurous dreams,
Of conquest and kings on the throne...

Before you judge me, try hard to love me,
Look within your heart then ask,

People say I'm strange that way
'Cause I love such elementary things,
It's been my fate to compensate,
for the Childhood (Childhood) I've never known...

I'm searching for that wonder in my youth
Like fantastical stories to share
But the dreams I would dare, watch me fly...

Before you judge me, try hard to love me.
The painful youth I've had

Have you seen my Childhood....�

(Michael Jackson � Childhood � 1995)

Michael Jackson a fost un om plin de calit��i �i un artist dotat cu prea mult talent, pentru care lumea poate c� nu era preg�tit�. Un om politicos, timid, nostim, cu suflet sensibil �i duios, un om care n-a jignit niciodat� pe cineva, care n-a ridicat vocea, n-a �njurat �i care n-a r�nit �n via�a lui nici m�car o musc�... Dar asta nu e tot. Mai era �i un dansator des�v�r�it, coregraf, inovator (a inventat �i patentat pantofii care au �nnebunit fanii �n �Smooth Criminal�, a creat �i/sau perfec�ionat pa�i de dans precum faimosul Moonwalker), instrumentist (�tia s� c�nte la chitar�, clape, tobe �i alte instrumente de percu�ie), beat boxer, entertainer, designer, scenograf, actor, orchestrator, stilist, eseist, poet �i, bine�n�eles, ceea ce �tie toat� lumea, un foarte bun solist vocal �i un excelent compozitor.

Am �n�eles de ce un astfel de om nu p�rea om. A�i �nt�lnit vreodat� o astfel de persoan�?... Nici eu. �n alt� ordine de idei, majoritatea dintre noi �tim ce �nseamn� un copil-vedet�. Dar prea pu�ini o �i �n�elegem.

Copilul Michael, care r�bufnea la suprafa�� ori de c�te ori avea ocazia, se ascundea �ns� foarte bine atunci c�nd se afla pe scen�. Poate c� scena era locul unde ie�ea la suprafa�� adultul din el. Poate c� era doar o lec�ie �nv��at� pe de rost, �n urma �corec�iilor� aplicate ani de zile de tata Joseph. Ori poate c� era un refugiu sau un mod de desc�tu�are. Cert este c�, pe scen�, Michael se transforma uimitor, ca sub atingerea unei baghete magice. Acolo, pe scen�, str�lucea, pur �i simplu. Poate c� bagheta magic� erau de fapt chiotele de admira�ie ale spectatorilor, vocile lor c�nt�nd la unison cu a lui, aplauzele � poate c� toate acestea �l f�ceau s� se simt� respectat �i iubit �i �i ofereau �ncuraj�rile pe care nu le primise de la tat�l s�u, atunci c�nd avusese cea mai mare nevoie. Numai acolo, pe scen�, se vede foarte clar Michael Jackson a�a cum ar fi trebuit s� fie tot timpul �i a�a cum ar fost, dac�, ar fi primit �n�elegerea �i dragostea de care are nevoie orice om pe lumea asta � cu at�t mai mult un copil.

Numai pe scen� se sim�ea bine av�nd adul�i �n preajm�. �n rest, era timorat, st�njenit, ru�inos �i nu prea p�rea �de-acolo�. A�i observat atitudiea copilului care se treze�te fa��-n fa�� cu un adult str�in, curios �i care-i pune �ntreb�ri?... Primul impuls e s� se ascund� dup� fusta mamei. Dar Michael nu avea unde s� se ascund� �i atunci �ncerca s� fac� frumos, a�a cum fusese �nv��at.

lil_devil
Postat pe 17 Iulie 2009 22:39
e bine sau nu sa postez pe un alt topic separat de asta, despre decursul vietii lui? Ceea ce am postat mai sus a fost o prima parte.
lil_devil
Postat pe 17 Iulie 2009 22:42
De la: lil_devil, la data 2009-07-17 22:42:27e bine sau nu sa postez pe un alt topic separat de asta, despre decursul vietii lui? Ceea ce am postat mai sus a fost o prima parte.

Posteaza aici!
Asa mi se pare cel mai ok!
AlexandraV
Postat pe 17 Iulie 2009 22:54
De la: AlexandraV, la data 2009-07-17 22:15:59
Hahaha

Daca te descurci in limba engleza se gasesc pe www.scribd.com
Moonwalk: http://www.scribd.com/doc/16954508/Moonwalk-Book-by-Michael-Jackson
Dancing the dream: http://www.scribd.com/doc/6547388/Michael-Jackson-Dancing-the-Dream

Poti sa dai un search dupa Michael Jackson si o sa gasesti foarte multe documente legate de el.
rosebud
Postat pe 17 Iulie 2009 22:58
De la: rosebud, la data 2009-07-17 22:58:08
Hahaha

Dancing the dream: http://www.scribd.com/doc/6547388/Michael-Jackson-Dancing-the-Dream

Poti sa dai un search dupa Michael Jackson si o sa gasesti foarte multe documente legate de el.

merci mult
AlexandraV
Postat pe 17 Iulie 2009 23:01
De la: AlexandraV, la data 2009-07-17 22:54:44
De la: lil_devil, la data 2009-07-17 22:42:27e bine sau nu sa postez pe un alt topic separat de asta, despre decursul vietii lui? Ceea ce am postat mai sus a fost o prima parte.

Posteaza aici!
Asa mi se pare cel mai ok!

ok...Pt azi voi mai posta si Capitolul 2..restul maine
lil_devil
Postat pe 17 Iulie 2009 23:02
Lupusul eritematos sistemic (LES) este o boal� autoimun�, �n care sistemul imunitar al bolnavului nu reu�e�te s� fac� diferen�a �ntre �esuturile proprii �i intru�i, atac�ndu-le. Lupusul eritematos sistemic afecteaz� rinichii, inima, pl�m�nii �i celulele sanguine. De�i o parte dintre bolnavii cu lupus prezint� simptome u�oare, boala se poate agrava. Simptomele lupusului sunt multiple:
● oboseala
● dureri articulare (redoare matinal�; artrita lupic� ce afecteaz� articula�iile bilateral �i �n special cele ale m�inilor, coatelor, genunchilor �i gleznelor)
● probleme ale pielii (caracteristic este rash-ul �n fluture, care cuprinde pome�ii �i baza nasului, dar pot ap�rea �i petele ro�ii la nivelul bra�elor, m�inilor, fe�ei, g�tului sau spatelui; ulcera�ii la nivelul gurii sau al buzelor, rash rosu-violaceu, cu aspect solzos localizat pe fa��, g�t, scalp, urechi, bra�e �i piept)
● fotosensibilitate
● simptome ale sistemului nervos (dureri de cap sau pierderi ale memoriei, cu grad diferit de severitate)
● afectiuni cardiace (bolnavii cu lupus pot dezvolta afec�iuni ale inimii precum inflamarea pericardului � sacul ce inconjoar inima, ce se manifest� prin durere brusc�, sever�, localizat� �n partea st�ng� a pieptului cu iradiere spre g�t, spate, umeri sau bra�e)
● probleme legate de s�n�tatea mintal� (bolnavii pot fi afecta�i de anxietate �i depresie; acestea pot fi determinate fie de boala �n sine, fie de medica�ia administrat� pentru tratarea lupusului, fie de stresul dat de suferin�a cronic�)
●febr�
● modific�ri ale greut��ii corporale (majoritatea celor diagnostica�i cu lupus pierd �n greutate)
● pierderea p�rului (care poate fi �n pl�ci sau difuz�)
● fenomenul Raynaud (prezent la 20% dintre cei cu lupus, afecteaz� vasele de sange ale pielii; se manifest� la nivelul degetelor care devin ini�ial palide, apoi cap�ta o nuan�� alb�struie, cianotica; pielea afectat� are sensibilitatea redus�, apar furnic�turile �i este rece la atingere)
● inflama�ia vaselor sanguine � vasculita (s�nger�rile pot duce la apari�ia unor pete cu dimensiuni variabile, de culoare alb�struie sau pete de dimensiuni mici, ro�ietice, diseminate pe suprafa�a pielii sau la nivelul patului unghial.

Complica�iile lupusului sunt diverse �i invalidante:
● complica�ii renale: disfunc�ionalit��i ale rinichilor, care pot duce la insuficien�� renal�;
● complica�ii cardiace: endocardit�, tromboze, insuficien�� cardiac�, tulbur�ri de ritm;
● complica�ii pulmonare: mul�i dintre bolnavi acuz� dureri toracice atunci c�nd respir�; c�nd nu sunt determinate de pleurezie, cauza acestor dureri este reprezentat� de inflamarea musculaturii cutiei toracice, a cartilajelor, a ligamentelor sau a articula�iilor costocondrale, ce leag� coastele de stern;
● complica�ii sanguine: anemie, trombocitopenie, cre�terea coagulabilit��ii;
● complica�ii neurologice: migrene, pierderi u�oare ale memoriei, tulburari de vederii, ame�eli, sl�biciune musculara la nivelul fe�ei, bra�elor, picioarelor sau pierderea sensibilit��ii la nivelul picioarelor, m�inilor �i bra�elor;
● complica�ii psihice: stresul fizic �i emo�ional ce �nso�e�te de obicei o boal� cronic�, poate face dificil� men�inerea unei s�n�t��i mentale �n limite normale: mul�i dintre bolnavii cu lupus devin anxiosi �i depresivi; psihoza, o tulburare afectiv� �n care persoanele pot avea iluzii sus�inute de o fals� credin�� �i/sau halucina�ii, respectiv percep�ii false, se �ntalne�te la aproximativ 20% dintre bolnavii cu lupus �i poate fi cauzat� de c�tre boala �n sine sau de medica�ia administrat� pentru tratarea ei, precum tranchilizante, corticosteroizi sau antalgice opioide. Comportamentul maniacal, manifestat prin perioade de extrem� energie �i activitate, insomnii �i iritabilitate, poate ap�rea datorit� consumului cronic de corticosteroizi;
● complica�ii digestive: dureri abdominale, m�rirea ficatului, pancreatita, indigestii, dificult��i de �nghi�ire, gura uscat�.
● complica�ii genitale: tratamentul cu corticosteroizi, utilizat �n bolile autoimune (inclusiv �n lupus), determin�, la femei, neregularit��i ale ciclului menstrual, merg�nd p�n� la amenoree �i sterilitate. La b�rba�i, tulbur�rile �n sfera genital� �i infertilitatea devin mai evidente �n faza �naintat� a bolii. La femei, excesul de cortizol produce virilizare, pe c�nd la barbat se remarc� tendin�a la feminizare.

Av�nd aceste afec�iuni de foarte devreme, cumulate cu stresul traumatic din copil�rie, suprasolicitarea �i efectele medicamentelor pe care era nevoit s� le ia (calmante ale durerii �i corticosteroizi), devine foarte clar� cauza tulbur�rilor psihice manifestate mai ales �n ultimii ani ai vie�ii. �i-a �nceput cariera solo sper�nd s� scape de tutela distructiv� a tat�lui �i a ajuns s� fie la cheremul unor indivizi lipsi�i de scrupule, lacomi �i ne�ndur�tori, care i-au exploatat p�n� �i s�ngele din vene. Pentru mare parte dintre cei din jurul s�u, Michael Jackson n-a reprezentat dec�t o vac� de muls. Iar el nu era dec�t un copil care n-a �tiut niciodat� valoarea banilor �i n-a �tiut s� se apere de oamenii r�i. Un copil, atunci c�nd prime�te pe nea�teptate o sum� de bani, se duce la primul magazin �i �i cheltuie�te pe to�i pentru nimicuri care �i atrag aten�ia. Nu se g�nde�te s� pun� la pu�culi�� o parte din ei, convins c�, a�a cum a primit acum, va mai primi �i alt� dat�. A�a era Michael Jackson. La 44 de ani, se juca la fel ca un copil, se bucura c�nd c�tiga la pinball �i se d�dea cu scuterul pe holurile hotelului atunci c�nd se plictisea. Sigur c� pentru cei care nu cunosc implica�iile psihologice ale vie�ii lui, este greu s� �n�eleag� toate astea.

�n adolescen�� a fost chinuit de o acnee sever� care l-a marcat psihic �i a pus bazele obsesiei de mai t�rziu privind fa�a lui �i dorin�ei de a ar�ta mereu bine. �n autobiografia �Moon Walk�, publicat� �n 1988, poveste�te el �nsu�i cum, pe c�nd avea �n jur de 14 ani, fanii care veneau la The Jackson 5 pentru autografe �i �ntrebau de �micul Michael�, erau foarte dezam�gi�i c� �micul Michael� se transformase �ntr-un puber �nalt de aproape 1,78m �i cu fa�a plin� de co�uri. Privirile dezam�gite ale fanilor l-au �ndurerat �i l-au f�cut s� se �nchid� �n el �nsu�i, s� se izoleze �i s� refuze ie�irile �n ora�.

lil_devil
Postat pe 17 Iulie 2009 23:03
doamne ce viata trista a avut,chiar daca a avut atatia bani, tot a suferit
mihaelatrincu
Postat pe 17 Iulie 2009 23:11
De la: AlexandraV, la data 2009-07-17 22:23:20
De la: pussycat1925, la data 2009-07-17 22:16:25
Multumesc

Multumesc foarte mult.
pussycat1925
Postat pe 17 Iulie 2009 23:19
De la: AlexandraV, la data 2009-07-17 23:01:28
De la: rosebud, la data 2009-07-17 22:58:08
Hahaha

merci mult

Cu placere
rosebud
Postat pe 17 Iulie 2009 23:35
De la: eu_roxanachitu, la data 2009-07-17 23:12:14Iata pantofii "smooth criminal" http://i51.photobucket.com/albums/f374/santosh111/illusion%20images/45-pdf.gif

http://amazingillusions.blogspot.com/2006/09/michael-jackson-smooth-criminal.html

Merci mult pt link! Acum pot sa-i demonstrez prietenei mele ca aveam dreptate!
Sunt pantofi speciali!
Ea auzise ca Michael si-a taiat tendoanele si ca-i convinsese si pe dansatori sa faca la fel!
AlexandraV
Postat pe 17 Iulie 2009 23:35
De la: mihaelatrincu, la data 2009-07-17 23:11:08 doamne ce viata trista a avut,chiar daca a avut atatia bani, tot a suferit

Dap, dupa cum am spus si intr-un post anterior:
"" Oamenii cred ca ma cunosc, dar nu este asa. Chiar nu. De fapt sunt cea mai singuratica fiinta din lume. Asta imi provoaca o asemenea durere, incat incep sa plang... Sincer, uneori ma doare si ca exist!" -Michael
AlexandraV
Postat pe 17 Iulie 2009 23:41
mmmmdaaaa,,,nu mai vb asa ,,,nu mai este delok singurr,,,si nu a fost vreodataa,,,aceasta lume e trecatoare,,,omul a ramas campion
thadoog
Postat pe 17 Iulie 2009 23:51
De la: thadoog, la data 2009-07-17 23:51:25mmmmdaaaa,,,nu mai vb asa ,,,nu mai este delok singurr,,,si nu a fost vreodataa,,,aceasta lume e trecatoare,,,omul a ramas campion

In primul rand nu eu spuneam asta ci Michael!
In al doilea rand, acum intr-adevar nu mai este singur, dar cand traia era destul de singur.
Acum, presupun k te referi ca erau fanii alaturi de el, ceea ce este adevarat, dar cateodata asta nu e de ajuns!
AlexandraV
Postat pe 18 Iulie 2009 00:13
alexandra e ,,mult de vb aici,,important e sa ne gandim putin innainte sa vb
thadoog
Postat pe 18 Iulie 2009 00:19
De la: thadoog, la data 2009-07-18 00:19:23alexandra e ,,mult de vb aici,,important e sa ne gandim putin innainte sa vb

De obicei gandesc inainte sa vb.
Si acum am gandit!
Te sfatuiesc sa citesti cu atentie posturile inainte de a sari la mine!
AlexandraV
Postat pe 18 Iulie 2009 00:23
De la: AlexandraV, la data 2009-07-18 00:23:27
De la: thadoog, la data 2009-07-18 00:19:23alexandra e ,,mult de vb aici,,important e sa ne gandim putin innainte sa vb

De obicei gandesc inainte sa vb.
Si acum am gandit!
Te sfatuiesc sa citesti cu atentie posturile inainte de a sari la mine!
da maii ,,,,,,nu intelegi tu ce vreau sa zic,,,,,,nu ai tu nici o vina staI linistita
thadoog
Postat pe 18 Iulie 2009 01:21
am citit pe la inceput cum o fata pe nume khatara il judeca pe michael si nu numai...vitiligo este o boala ereditara sau provenita dintr-un sock etc...cateodata apare la persoanele timide,nervoase,deprimate...in multe cazuri unele persoane isi pierd pigmentul in proportie de 80% iar in acest caz este recomandata depigmentarea pielii sanatoase pt ca este foarte dificil un trtament in repigmentare..vitiligo nu este ceva curabil,sunt o groaza de persoane care asteapta scoaterea unui produs ca sa le repigmenteze pielea,dar din pacate nu s-a gasit tratamentul...vitiligo e o boala care duce de multe ori la depresie ceea ce este foarte periculos,ca in cazul lui michael care deja era o persoana timida..trebuie sa acceptati acest adevar,nu numai michael suferea de depresie din cauza acestei boli ...sunt multe persoane dar in cazul lui a fost mai greu pt ca era o persoana publica si deja lume il judeca:ba ca este rasist,ba ca isi uraste rasa neagra etc...nu...michael era doar un talent de neegalat si cu o viata tulburatoare care ia adus doar necazuri...imi pare rau ca lumea il judeca asa,pe youtube aveti o groaza de informatii despre vitiligo sau mai simplu ,cautati cu google si veti avea toate raspunsurile...sa se odihneasca in pace dc intr-adevar exista viata de apoi...si un multa bafta la toti
eu_grassa
Postat pe 18 Iulie 2009 09:10
PERFORMAN�A

�n 1979 �i-a marcat �nceputul carierei solo cu albumul �Off The Wall�, care a avut un succes pe m�sura muncii intense depuse �i a ambi�iei sale de a �rupe gura t�rgului�. A fost primul album care a adus pe locul I �n topurile din SUA nu mai pu�in de patru piese. Tot �n 1979, a c�zut pe scen� �i �i-a spart nasul. Trebuind s� se opereze, cu aceast� ocazie i-a cerut medicului s� i-l fac� ceva mai mic. Atunci s-a dovedit c�t de mult a suferit, de fapt, �n to�i anii �n care tat�l �i rudele r�deau de �nasul lui cel borc�nat�. Atunci Michael a sim�it c� cea mai mare bucurie a fost s� �tie c� avea dreptul s� ia o decizie �n leg�tur� cu fa�a lui. Atunci a sim�it c� poate sc�pa de demonii care l-au torturat �n copil�rie, recre�ndu-se pe sine. La scurt timp dup� prima opera�ie la nas, a trebuit s� o fac� pe a doua, din cauza unor probleme de respira�ie.

�n 1982 a lansat albumul �Thriller� cu nou� piese, dintre care patru compuse de el, �i care a fost primit cu ova�ii �n lumea �ntreag� �i care a intrat �n 1984 �n Guiness Book, fiind cel mai bine v�ndut album din toate timpurile (peste 50 milioane exemplare la acea vreme, peste 100 milioane ast�zi), record care nu a fost egalat �nc�.

�n 1983 a a participat la spectacolul ocazionat de aniversarea a 25 de ani de existen�� a Motown Records. �n autobiografia sa �Moon Walk� (1988) poveste�te cum, p�n� �n seara de dinaintea showului, �tia doar c� o s� c�nte �Billie Jean�, dar nu g�sise �nc� �acel ceva�, o mi�care nou� �i fantastic�, un pas de dans care s� fac� showul acela de neuitat. �i pl�cea s� repete �i acas�, singur, l�s�ndu-se p�truns de muzic� �i abandon�ndu-se cu totul �n bra�ele ei. A�a s-a n�scut �moonwalk�.

�n 1984, pe c�nd filma un spot publicitar, p�rul i-a luat foc din cauza artificiilor �i s-a pr�bu�it, cu capul �n fl�c�ri. S-a ales cu arsuri de gradul II �i III �i cu o parte a scalpului r�mas� f�r� p�r. Arsura de gradul III e cea mai sever� categorie de arsur�. E provocat� de expunerea prelungit� la surse foarte fierbin�i. �ntr-o arsur� de gradul III, pielea e ars� �n �ntreaga ei grosime. �esuturile subiacente pot fi vizibile. Marginile arsurii au adesea un aspect carbonizat. Centrul zonei arse poate s� nu prezinte durere deoarece receptorii durero�i au fost distru�i odat� cu pielea.

�ns� tot �n 1984 i-a fost acordat� cea de-a doua stea pe bulevardul Hollywood Walk Of Fame (prima fusese �n 1980, pentru activitatea desf�urat� �n cadrul trupei The Jackson 5). A fost primul star care a avut inscrip�ionate dou� stele aici. Iar de la edi�ia de decernare a premiilor Grammy, �n acela�i an, Michael Jackson a plecat acas� cu nu mai pu�in de 8 distinc�ii � record care a fost atins abia dup� 17 ani, de c�tre Carlos Santana.

�n 1987, dup� o munc� de doi ani �i jum�tate, a lansat albumul �Bad�, care s-a v�ndut �n peste 25 milioane de exemplare. �ntre septembrie 1987 � ianuarie 1989 a fost turneul �Bad� �n care a �inut 123 spectacole (Japonia, Australia, Europa, SUA). A fost o isterie �n mas�: japonezii l-au supranumit �Taifunul Michael�; presa australian� l-a botezat �Crocodile Jackson�; �n Marea Britanie fanii i-au c�ntat �Happy Birthday To You� �n seara spectacolului �inut la Leeds pe 29 septembrie 1988, c�nd �mplinea 30 de ani. La fiecare concert, cel pu�in �n SUA, Michael Jackson se asigura c� 400 de bilete vor fi distribuite gratuit copiilor neprivilegia�i din spitale �i orfelinate. Iar o parte din �ncas�rile concertelor a �nchinat-o unor ac�iuni caritabile.

�n august 1988, dup� ce a onorat 5 din cele 7 concerte programate �n Londra, Michael Jackson �i echipa sa au stat la Incosol Hotel Spa din Marbella, Spania, pentru a-�i rec�p�ta puterile pentru restul turneului. Regimul s�u de s�n�tate includea drume�ii pe munte, ore de gimnastic� �i masaj subacvatic. �n urm� cu ceva timp, adoptase �i un regim alimentar foarte strict, din care carnea lipsea cu des�v�r�ire.

P�n� la sf�r�itul anilor �80, Michael Jackson a fost singurul artist care avea, tot timpul, cel pu�in dou� piese �n topurile muzicale.

�n perioada dintre sf�r�itul anilor �80 �i �nceputul anilor �90 au debutat durerile musculare � problem� frecvent �nt�lnit� la dansatori � �i a �nceput s� ia antispastice �i calmante, pentru a putea s� continue. Din p�cate, p�n� �n 1993 devenise deja dependent de analgezice.

�n ciuda succesului extraordinar, �n ciuda faptului c� se comporta impecabil ca artist pe scen�, nu i-au pl�cut niciodat� turneele. Adora s� se �nt�lneasc� cu fanii, era con�tient de tot ceea ce le datora, dar turneele i-au displ�cut �n sine din cauz� c� erau foarte solicitante iar schimb�rile de fus orar �i afectau odihna. �n plus, era �i un efort imens pentru vocea sa, �n 1988 trebuind s� �ntrerup� turneul pentru o perioad�, din cauza inflama�iei corzilor vocale. �ntr-un interviu dat c��iva ani mai t�rziu, �ncepuse s� povesteasc� despre c�t de mult �i displ�cea c� merg�nd dintr-un ora� �n altul devenea tot mai somnoros, c� trebuia s� depun� un efort din ce �n ce mai mare ca s� dea bine pe scen�, c� �l stresau jurnali�tii care il urm�reau peste tot... c�nd regizorul l-a �ntrerupt �i i-a spus c� e mai bine s� transmit� un mesaj pozitiv, pentru ca fanii s� nu se simt� jigni�i. El a r�spuns: �Dar nu mi-a pl�cut... A fost un iad... Bine, o s�-l fac pozitiv, de�i voi �ti�i adev�rul.� A f�cut o scurt� pauz�, �i la �Ac�iune!� s-a uitat fix �n camer� �i a spus, senin: �I love to tour�. To�i cei de fa�� au izbucnit �n r�s. �De ce r�de�i?... eu chiar �ncercam s�-mi intru �n rol.�

Nici m�car nu �tia s� mint� �i se vede clar c� nici nu-i f�cea pl�cere s� mint�, chiar dac� era nevoit, chiar dac� era pentru un scop bun. Dac� totu�i a f�cut-o vreodat�, a fost numai �i numai pentru a se proteja � de ce vre�i voi: de �acalii din pres�, de r�utatea oamenilor, de �arlatanii care-i d�deau t�rcoale.

De�i dup� �Bad� afirmase c� nu va mai face niciun turneu, s-a l�sat convins s� se r�zg�ndeasc� �i a urmat, �n perioada iunie 1992 � decembrie 1993, turneul �Dangerous�, cu scopul precis �i afirmat public de a str�nge fonduri pentru Funda�ia Heal The World. Cu aceast� ocazie am avut �i noi, rom�nii proasp�t iesi�i din comunism, bucuria imens� de a-l vedea live. Efectele speciale, echipa �i mai ales presta�ia lui au fost uimitoare. Ziua de 1 octombrie 1992 va r�m�ne pentru noi o zi de care ne vom aminti �ntotdeauna. Concertul din Bucure�ti a fost �nregistrat, iar filmarea a fost cump�rat� de HBO pentru 21 milioane de dolari, cel mai mare pre� pl�tit vreodat� pentru un spectacol �i care n-a mai fost egalat p�n� ast�zi. Seara �n care HBO a difuzat concertul, tot �n 1992, i-a adus postului de televiziune cea mai mare audien�� avut� vreodat� pentru o transmisie. Hot�r�t lucru, Michael Jackson a fost omul recordurilor. Nu am avut ocazia s�-l v�d �i �n alte concerte, dar dac� lumea spune c� a fost cel mai bun, sunt sigur c� a�a este. Oricum, Jacko n-a lucrat niciodat� cu jum�t��i de m�sur�. Nici nu avea cum, fiind un perfec�ionist cum rar se nasc pe lumea asta. Avea o idee foarte clar� despre ce �nseamn� un show �i nu i s-a p�rut suficient c� avea talentul lui de muzician �i c� se mi�ca pe scen� ca un titirez �n timp ce c�nta impecabil (�mi amintesc ca e primul c�nt�re� pe care l-am v�zut dans�nd �n timp ce c�nt� �i singurul care a f�cut-o vreodat� la un semenea nivel). A vrut � �i a avut � �i efecte speciale, iluzii optice, dansatori sincroniza�i perfect, jocuri de lumini �i artificii. �n alt� ordine de idei, nu lansa pe pia�� niciun album p�n� c�nd nu era sigur c� toate piesele sunt de top. Cred c� ni s-a �nt�mplat tuturor s� cump�r�m un album �i s� constat�m c� numai una sau dou� melodii sunt bune, restul fiind tr�ntite acolo de umplutur�. La el nu exista a�a ceva. Muncea ore in �ir, muncea p�n� la epuizare, muncea p�n� c�nd ie�ea a�a cum voia el, a�a cum considera c� trebuie s� fie. Abia atunci se lini�tea.

Un alt aspect remarcabil la el a fost acela c� a �tiut �ntotdeauna ce vrea, �n privin�a performan�ei sale ca artist � �i asta il face cu mult mai special. �n autobiografia �Moon Walk� poveste�te cum, extrem de nemul�umit de faptul c� Motown Records le impunea celor de la The Jackson 5 s� c�nte �i s� se �mbrace �ntr-un anumit fel, a discutat cu membrii familiei despre posibilitatea de a renun�a la contractul cu Motown:

�Nu ne pl�cea deloc cum suna muzica noastr� pe atunci. Ne aflam �ntr-un mediu extrem de competitiv �i sim�eam c� eram �n pericol s� fim eclipsa�i de alte grupuri care creau un sunet mult mai contemporan. Motown [..] nu numai c� ne-au refuzat cererile, dar ne-au interzis s� mai men�ion�m macar faptul c� am dori s� facem ceva pe cont propriu. Asta m-a sup�rat foarte tare. C�nd simt c� ceva nu e bine, trebuie s� vorbesc. �tiu c� mul�� oameni nu m� consider� un dur sau un om hot�r�t, dar asta e numai din cauz� c� nu m� cunosc. P�n� la urm�, eu �i fra�ii mei am stabilit o �nt�lnire cu Motown. De�i ne sim�eam neferici�i, nimeni n-a �ndr�znit s� spun� nimic. Atunci a trebuit s� vorbesc eu. Am stabilit o �nt�lnire cu Berry Gordy (n.m. managerul �i fondatorul Motown Records) �i, fa�� �n fa��, i-am spus c� The Jackson 5 vor p�r�si Motown. A fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am f�cut. Dac� ar fi fost vorba numai de mine, mi-a� fi �inut gura; dar se discutase at�t de mult acas� despre c�t de neferici�i eram cu to�ii la Motown, �nc�t m-am hot�r�t s� fiu eu acela care s� vorbeasc� �n numele tuturor. Nu m� �n�elege�i gre�it, �in foarte mult la Berry Gordy. Consider ca e un geniu, un om excep�ional �i unul dintre gigan�ii din industria muzical�. Nu simt dec�t respect pentru el, dar �n zilele acelea eram ca un leu.�

Se �nt�mpla �n 1974, pe c�nd avea numai 16 ani. A�a era Michael Jackson.

....
lil_devil
Postat pe 18 Iulie 2009 13:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Concert Metallica 7 De la: Metal_spell 24 Ianuarie 2010 20:54
Ascultati hip-hop sau rap?Merita sa ascultati! 1 De la: Bila_de_la_romanesti 8 Februarie 2012 15:03
Formum Minimalisti 12 De la: greierash_is_back 16 Ianuarie 2010 17:08
Dub Pistols la Bucuresti 1 De la: deliriiic 11 Octombrie 2011 16:36
Unghii false 3 De la: Spitfire_artisan 7 Iulie 2009 20:28