Setari Cookie-uri

Sunt disperata ca nu mai stiu ce metoda sa adopt in educatia copilului meu!

adica iau in serios ideea ca as putea primi o vizita acasa din partea unei persoane streine...o vizita...asha...de control
andreea_n_x
Postat pe 25 Februarie 2010 12:50
De la: andreea_n_x, la data 2010-02-25 12:50:24adica iau in serios ideea ca as putea primi o vizita acasa din partea unei persoane streine...o vizita...asha...de control

daaaaaaaaaaa,,,,,,,,,,,,,,si sa ne asteptzi cu cornuletze facute de manutzele tale, un pahar de cico iar eu promit solemn sa-l aduc si pe dogu
Dontyyy
Postat pe 25 Februarie 2010 12:54
pai sigur ca...va astept cu tot protocolul care se impune la o astfel de vizita....altfel nici nu s/ar putea...sa ma fac de ras si in viatza reala...daca in aia virtuala vad ca m/am facut?!!...
...dar voi ceilalti inteleg ca va cunoasteti personal???
andreea_n_x
Postat pe 25 Februarie 2010 12:59
vad ca nu sunteti prea rapizi la a raspunde si eu chiar trebuie sa ma duc la munca..revin diseara...sa vedem ce se mai posteaza pana atunci
andreea_n_x
Postat pe 25 Februarie 2010 13:06
De la: Dontyyy, la data 2010-02-25 12:54:28
De la: andreea_n_x, la data 2010-02-25 12:50:24adica iau in serios ideea ca as putea primi o vizita acasa din partea unei persoane streine...o vizita...asha...de control

daaaaaaaaaaa,,,,,,,,,,,,,,si sa ne asteptzi cu cornuletze facute de manutzele tale, un pahar de cico iar eu promit solemn sa-l aduc si pe dogu

in lesa?!
roz5blue6lila7
Postat pe 25 Februarie 2010 13:12
voi tot nu mi/ati raspuns daca il cunoasteti personal...sau nu...dincolo de glume...aveti de unde sa il luati>???
andreea_n_x
Postat pe 25 Februarie 2010 13:23
ce sa luam?
Shhh
Postat pe 25 Februarie 2010 13:36
De la: andreea_n_x, la data 2010-02-25 13:23:29voi tot nu mi/ati raspuns daca il cunoasteti personal...sau nu...dincolo de glume...aveti de unde sa il luati>???

normal ca avem de unde ,,,,,,,,,,il luam de coada!!
Dontyyy
Postat pe 25 Februarie 2010 13:42
De la: andreea_n_x, la data 2010-02-25 12:41:56renuntati voi!!...eu sunt pe topicul meu si pot sa scriu ce vreau si cat vreau!!...s/a intzeles???

exact ai perfecta dreptate aici :) iar noi putem sa facem misto de tine cat vrem si cum vrem ca oricum s-a ales o mare porcarie din acest subiect
lory_kudika
Postat pe 25 Februarie 2010 13:53
De la: andreea_n_x, la data 2010-02-08 20:27:12 Mi se pare ca se repeta o istorie pe care initial nu eu am trait/o dar s/a revarsat si asupra mea si acum vad ca se repeta anumite aspecte!
La ce ma refer concret? Bunica mea mi/a povestit anumite aspecte despre modul in care a gandit si procedat in educatia si cresterea maica/mii....adica i/a dat cum s/ar spune totul in speranta de a fi bine.Rezultatul a fost inversul asteptarilor..intrucat viitoarea fiinta matura s/a transformat untr/una lipsita de intelegere umana in raport cu semenii...si cand spun semenii ma refer de fapt la familie.
Ce observ eu la fiica/mea de 8 ani jumate...si nu stiu daca gena recesiva e de vina...ca ar semana cu bunica/sa...dat fiind faptul ca eu ma comport ca bunica/mea...este ca si ea tinde sa devina o fiinta lipsita de intelegere...sau sa fac o traducere grosolana...musca mana care o hraneste!Daca ii vorbesc frumos nu ma asculta..ii explic anumite lucruri...ce sa faca si ce nu...si observ ca se face ca nu ma aude...nu sunt in postura si in masura si nici de conceptia de a da pedepse...cu educatia cu bataia nu sunt de acord...consider ca poate fi doar o descarcare...si ca un copil nu are ce intelege din bataie....dar simt ca nu mai pot...simt ca nu mai am resursele interioare sa suport anumite mizerii din partea ei....pentru ca asta e ce face ea cu mine....si daca la 8 ani jumate procedceaza asha....stau si ma intreb cand o sa ajunga la varsta adolescentei ce o sa se intample!!
Poate ca gresesc dorind sa ii ofer o viatza cat mai ushoara...si incercand sa ii asigur cum s/ar spune de toate...dar am si eu limitele mele...si ea pare sau se face ca nu intelege lucrul asta ...eu credeam ca am depasit varsta tavalitului pe jos...pentru ..nu-stiu-ce-jucarie n/am eu bani sa i/o cumpar...si pentru care de drept vorbind nici macar nu are nevoie...e doar un moft...pe care eu nu i/l pot indeplini....pentru ca lista prioritatilor in casa si in viatza este alta.
Eu vreau sa o feresc de situatia de a/i spune NU cu referire la o mancare,un dulce,o rechizita care ii trebuie la scoala,etc.
Refuz sa cred ca la 8 ani si jumatate copila asta chiar nu are nici un pic de discernamant in ceea ce priveste traiul de zi cu zi.
NU STIU CE METODA SA ADOPT SI CE SA FAC ATATA VREME CAT EA DE VORBABUNA NU ASCULTA!s/o omor in bataie nu are rost!

Ignor-o. Spune ce ai de spus, iar daca nu intelege, nu-i mai face placerile, ba mai mult, nici nu mai vorbi cu ea. Nu intelege de vorba, atata timp cat ti-a prins slabiciunea. Tu ai o slabiciune pentru tavalelile si urletele ei. Vede ca asa te poate convinge si normal ca e din ce in ce mai rau. Nu bataie, nu se face educatie asa. Pedepse pe care sa le respecti tu in primul rand. Ce-i face ei cel mai mult placere? Daca nu te asculta ii interzici acel lucru. Izoleaz-o pana intelege ca procedeaza gresit. Vei avea rezultate, numai ca nu trebuie sa-ti schimbi atitudinea. Nu e vorba ca fetita ta nu intelege cum e viata. E mult prea rasfatata, atat. Si are probabil o mai mare doza de egoism. Care nu cu exemple si vorbe se trateaza, ci cu fermitate si disciplina. Daca face scandal ca nu-i cumperi nu stiu ce jucarie vrea ea, o lasi acasa, nu o mai iei cu tine la cumparaturi. E suficient de mare ca s-o poti lasa singura in casa o ora. Si nu trebuie sa mai reactionezi atunci cand ea plange si se tavale pe jos. E suficient sa o privesti rece si sa-i intorci spatele fara nici un cuvant. Daca vine dupa tine, o duci inapoi in camera ei si inchizi usa dupa tine. Tot fara sa-i adresezi vreun cuvant. Sa inteleaga ca esti suparata. Daca face o fapta buna, daca e cuminte si ascultatoare, o vei recompensa si o vei lauda, le vei spune si celorlalti de fata cu ea cat de mandra esti ca a facut asa. Nu neaparat trebuie recompensata material, faci foarte rau ca pui baza pe latura asta.
Vei avea rezultate mult mai repede decat ti-ai imagina.
lidiaolteanu
Postat pe 25 Februarie 2010 14:28
mhm branza buna in burduf de caine
Shhh
Postat pe 25 Februarie 2010 14:32
_curly
Postat pe 25 Februarie 2010 14:47
De la: _curly, la data 2010-02-25 14:47:32

mda
Dontyyy
Postat pe 25 Februarie 2010 14:48
De la: Summer_, la data 2010-02-25 12:26:17
... am invatat ca este destul de grav sa te contrazici, sa judeci, sa jignesti o persoana cu probleme pt ca situatia persoanei respective sa va inrautati !

da, asa este!!! atacand o persoana care se afla intr-o situatie trista de viata, poate sa aiba repercursiuni nefaste asupra acelei persoane. Daca nu ne place cum gandeste (si daca intr-adevar gandeste gresit - nu doar din punctul nostru de vedere) nu trebuie atacata... ci ajutata sa realizeze unde e problema (dar uneori este nevoie si de "contraziceri" pentru asta, summer). Eu cred ca a o abandona si ignora nu este insa o solutie, mai ales atat timp cat si alte persoane sunt afectate (desi peste vointa ei nu poti trece). Dar totusi, mai bine ignorata decat batjocorita - pentru a nu-i inrautati mai mult situatia...
Inteleg si reactia unor persoane de pe forum, pentru ca - poate - si-au pierdut rabdarea. DAR trebuie sa ne gandim ca am fi putut fi noi in locul ei... ne-am fi putut naste cu o mama ca a ei... si poate ca am fi ajuns in aceeasi situatie in care ea se afla astazi. Ceea ce suntem noi astazi nu se datoreaza numai noua ci si anumitor circumstante in care ne-am nascut/am trait, anumitor sanse care ni s-au oferit / obstacole care s-au interpus in calea noastra.

ANDREEA, nu e nevoie sa postezi acte de identitate pe net, iti poti face astfel mai mult rau decat iti poti imagina, atat tie, cat si fiicei tale... nu esti obligata sa demonstrezi nimic, mai ales in felul acesta. Cine crede - crede, cine nu - nu... cu ce te afecteaza pe tine?!

Eu cred ca povestea ta - din pacate - e reala...
Insa, insist!!!! trebuie sa intelegi ca tu esti foarte afectata de ceea ce mama ta ti-a facut tie! Si daca iti iubesti copila (si cred ca o iubesti dar nu suficient de intelept), trebuie sa accepti ca ai aceasta problema si ca ai nevoie de ajutor... trebuie sa cauti ajutor... Dupa ce vei scapa de umbra trecutului, iti vei da seama ca a-i restrictiona copilei tale - cu scop educativ - unele lucruri nu provoaca genul de suferinta pe care l-ai trait tu in urma pedepselor/batailor pe care mama ta ti le-a aplicat tie! Dimpotriva, asa iti vei ajuta fata sa devina un om normal - si sa nu ajunga in aceeasi situatie (trista) ca a ta: singura, fara nimeni, amarata de viata! Te rog, deschide ochii!! Nu am nevoie sa imi dai dreptate pe forum... dar gandeste-te din nou la tot ce ti-am scris (nu numai eu)... si daca decizi ca ai nevoie sa vorbesti cu cineva (nu te minti singura ca nu ai nevoie de prieteni)... imi poti scrie pe mesaj privat... iti dau adresa mea de mess si - dupa ce scap de sesiune si de alte cateva lucruri cu care sunt prinsa in urmatoarele 3 saptamani - iti promit ca mai vorbim din cand in cand. Poate mai si iesim din casa ;) . Copilul meu e mai mic decat fetita ta, dar sunt sigura ca se vor bucura unul de prezenta altuia :).

Intre timp, cartea de care ti-am vorbit inca este disponibila :). ACum ar fi bine sa te calmezi, si sa acorzi mai multa atentie la ceea ce "vorbesti" pentru a nu starni ironii gratuite. trebuie sa nu mai fi agresiva pentru ca sa nu ti se raspunda agresiv. Si trebuie sa realizezi ca persoanele care ti-au dat sfaturi - chiar daca nu esti de acord cu acele sfaturi - au facut-o cu intentie buna si nu pt ca vor raul tau sau al fetitei tale. Suntem si noi parinti si ne iubim enorm copiii... nu ti-am spus sa face nimic diferit din ce facem noi cu copiii nostri.

ma duc sa trimit cartile celor care mi-au scris... jojoooooooooooo inca nu am primit emailul tau!!!!
Ella81
Postat pe 25 Februarie 2010 17:29
crede-ma ca am citit primele 2 pagini si m-am umplut de draci. N-am avut rabdare sa citesc cele 30 ramase de pareri ale oamenilor care sunt trecuti prin viata, au copii, i-au educat si pana la urma au fost multumiti de rezultate. In viziunea pe care-o ai, mama ta e un tiran. Bun, aia a fost ea, aia ai fost tu si acum nu esti de-acord cu regulile care le-a adoptat in cazul tau. Pana aici e bine. DAR!

Tu nu concepi ideea unei pedepse, ideea socializarii, nimic absolut nu se potriveste in tiparele tale. Nu vrei sa iei drumul mamei tale, dar pur si simplu ai ochelari de cal! Scuza-ma ca am ales sa fiu atat de directa dar chiar nu pot sa inteleg ceea ce vrei sa faci. Nu accepti absolut nici un sfat, toate sunt inutile, la un psiholog nu poti sa apelezi dar totusi vrei ca totul sa fie perfect. Cam ce masuri crezi tu,dpdv al unei femei adulte si "maltratata psihologic si fizic" crezi ca s-ar potrivi in cazul fiicei tale vazand ca nu intelege de vorba buna? Probabil asa cum nici nu vrei sa auzi nimic de parerile celorlalti, asa nu vrei sa auzi nici macar daca fetita ta are ceva de zis si de-aici radacina problemelor. Cauta sa o asculti macar putin si fa-ti ceva timp pentru ea seara cand vii de la munca. Presupun ca in felul tau esti tot un "tiran" cand ajungi acasa si dai ochii cu ea in loc sa o saruti si sa ii arati bucuria de-a o vedea. Gen.."fa aia, fa cealalta, ce-i asta, cum iti permiti una si alta etc!" Problema esti tu. Deschide ochii si uita-te in jurul tau putin. Mi se pare ca esti o persoana f egoista care crede ca tot timpu dreptatea e in gura ta! Noi suntem oi? Tu porti ochelari de cal..Cum nici nu vrei sa pui in aplicare niste sfaturi REALISTE si CU REZULTATE BUNE ale persoanelor care deja au postat, nu inteleg ce mai cauti aici daca, dupa parerea ta, ce faci tu e mai bine si rezultatele sunt pe masura. Drept dovada e comportamentul fiicei tale care TU il traiesti zi de zi. Tu decizi daca faci ceva pentru ea sau nu. Nu te intereseaza dupa cei 18 ani ce va face cu viata ei? Asta da maturitate. Inca odata imi pare rau de franchete, dar nu mi se pare normal sau logic ceea ce zici / faci. La urma urmei zici ca nu socializezi. Cand postezi aici ce faci? A da, doar demonstrezi ca tu ai dreptate, iar restul suntem oi.Ca rezultat, tine-ne si pe noi la curent cu ceea ce-ai realizat.
adinutsa2
Postat pe 25 Februarie 2010 18:51
De la: Dor_a, la data 2010-02-24 14:34:02
De la: Summer_, la data 2010-02-23 16:47:57Inainte de a mai da sfaturi unei femei care se afla intr-o situatie ca aceasta, fi-ti atenti lamodul in care le dati, totusi, este osituatie serioasa nu mistocareala pe care o faceti zilnic pe forum !
Nu mai numiti un om nebun atat de usor si aveti grija de modul cum abordati o pers care se afla intr-o asemenea situatie !
Eu nteleg ca viata voastra este perfecta, copiii vostri sunt perfecti, dar mai sunt si oameni cu probleme, asa ca respectati-i !

Hm! Eu nu am nimic impotriva celor care se erijeaza in avocati fara sa le fi cerut-o cineva, dar am o repulsie in organism pentru cei care se fac cu ochii mintii (lor) niscai d-ai de POT trage de urechi, cand ei nu-s capabili sa scrie corect in limba materna.

Draga Summer, te-as fi citit pana la capat, daca in primele 2-3 fraze nu ai fi dat cu mucii gramaticii in fasolea educatiei.
Nu stiu care ti-era morala, dar un lucru e sigur: daca vrei ca cineva sa te ia in seama, ofera macar aparentele inteligentei. Capacitatea de a scrie corect e una dintre ele.

Pe cuvant ca nu intentionez sa fiu malitzioasa, dar am reactia aia normala de revolta a oricaruia cand manichiurista sau vanzatoarea de la butic vrea sa il traga de urechi.
Stiu ca in Romania se obisnuieste, am avut ocazia sa vad chelneritze dand ochii peste cap cu sensul foarte vadit "uite cu ce prosti stau eu de vorba" cand - in loc sa-ti aduca lista - venea sa te intrebe direct "Ce doriti?", dar eu nu am reusit sa ma obisnuiesc cu stilul niciodata
D-aia, mai discret sau mai direct, atunci cand am timp, le reamintesc cum stau lucrurile.

:)
Cand am de a face cu oameni ca tine, cu aceste intentii si exprimari, crede-ma ca nu ma stresez ca scvriu cu atentie sau ceva de genul !
Multumesc tp atentie pe care mi=-o acorzi, si stai linistita, nu sut nici manichiurista si nici vanzatoarea de la colt, mai bine uita te la propria ta situatie !
Lasa fumuriel si atacurile lapersoana, este un forum public si din cate imi aduc bine aminte nu cred ca te0am bagat in seama, jignit, cu toate ca poate meritai !
Si sincera sa fiu, prefer sa fiu o ,,manichiurista'' decatr o prost crescuta, cand imi vei investiga cv-ul si vei obtien alte informatii despre mine, atunci ma poti numi cum vrei, pana atuni vezi-ti de treaba ta, iar frustrarile sa ti le rezolvi singura, nu cu mine...pt o vreme esti osursa de divertisment pt m ine, dupa care vei deveni incolora,inodora,insipida ( asta ca sa stii, sa nu crezi ca iti voi urma postarile si ca iti voi face pe plac sa ma intrec cu tine in jigniri si quote-uri, nu de alta, dar time is money, si amunghii de facut, pardon...dinti )
Summer_
Postat pe 25 Februarie 2010 20:53
De la: Ella078178, la data 2010-02-25 17:29:38
De la: Summer_, la data 2010-02-25 12:26:17
... am invatat ca este destul de grav sa te contrazici, sa judeci, sa jignesti o persoana cu probleme pt ca situatia persoanei respective sa va inrautati !

da, asa este!!! atacand o persoana care se afla intr-o situatie trista de viata, poate sa aiba repercursiuni nefaste asupra acelei persoane. Daca nu ne place cum gandeste (si daca intr-adevar gandeste gresit - nu doar din punctul nostru de vedere) nu trebuie atacata... ci ajutata sa realizeze unde e problema (dar uneori este nevoie si de "contraziceri" pentru asta, summer). Eu cred ca a o abandona si ignora nu este insa o solutie, mai ales atat timp cat si alte persoane sunt afectate (desi peste vointa ei nu poti trece). Dar totusi, mai bine ignorata decat batjocorita - pentru a nu-i inrautati mai mult situatia...

Exact asta am zis si eu, tu ai alte persoane ca tine puteti da sfaturisi fara sa jigniti, judecati...Ceea ce este f ok so f frumos din partea ta si a altora ca tine...Sunt de acord ca nu trebuie sa fii indiferent/a, insa unele sfaturi pe care le=-ati scris pe site ea le-a contestat vehement, nu a fost de acord, asa ca pana cand aceste polemici, si mai ales, la ce bun ?
Summer_
Postat pe 25 Februarie 2010 20:55
Andreea,vreau sa te intreb ceva:tu esti mai dispusa sa iti cheltui energia cu postarile care te deranjeaza,decat sa incerci sa aprofundezi pe cele care chiar au un mesaj ce ti-ar putea fi de ajutor?
Tu chiar nu iti dai seama ca fetitza ta are nevoie sa o ajuti,ca atitudinea ei este,de fapt,un strigat disperat prin care incearca sa iti atraga atentia ca ceva nu este in regula?
Da,pedeapsa are si ea rolul ei,in procesul de invatare,de recunoastere a autoritatii parentale de care are nevoie pentru a se dezvolta normal.
Pedeapsa,ca sa intelegi bine,NU INSEAMNA BATAIE!
Mie mi se pare cumplit ca acest copil este mai mereu singur,doar in compania televizorului si calculatorului.Nici macar la scoala nu are prieteni!
SOS!!!Ce faci cu ea?!Spui ca nu ai bani de psiholog,dar,te intreb,daca viata copilei tale ar depinde de o investitie materiala,ai lasa-o sa moara?Nu cred!Sufletul ei este la fel de important,toata existenta ei ulterioara va depinde de amprentele care se pun in aceasta etapa a copilariei.
Deja lucrurile sunt mult prea grave si nu prin prisma faptului ca nu te asculta,respecta,ci prin mesajele care le transmite o astfel de atitudine.
Nu vei putea sa o ajuti pe ea daca nu incepi cu tine,iar daca nu pentru tine doresti asta,atunci macar fa-o pentru ea.Oare cat ai de gand sa mai fugi de tine si trecutul tau,pana iti vei nenoroci definitiv fetitza?
Ai datoria asta in fata lui Dumnezeu care ti-a dat un copil minunat.Ai grija ca esti direct raspunzatoare de ceea ce vei alege sa faci cu el.
Sunt convinsa ca esti o persoana inteligenta si ai inteles veridicitatea multor mesaje pe care le-ai primit aici,doar ca tu refuzi sa vezi realitatea,preferi sa te uiti la ea prin prisma trecutului urat pe care l-ai avut in relatia cu propria mama si asta pentru ca MORI DE FRICA sa te uiti in acel intunecat colt al fapturii tale,la acele traume care inca dor.
Doar ca,cu cat vei fugi mai tare de ele,cu atat iti vor invada viata,controla si distruge un copil care nu are nici o vina.
Puterea de a schimba este in mainile tale,restul e doar o chestiune de constientizare si vointa!

heaven2007
Postat pe 26 Februarie 2010 10:07
summer ai perfecta dreptate in ceea ce priveste jignirile pe forum, precum si jignirile aduse unei persoane care are probleme...insa in cazul de fata nu este vorba de asa ceva...o persoana care considera ca are probleme, si cere ajutor si sfaturi nu contrazice tot ceea ce i se spune, jigneste prin argumentele pe care le aduce persoane care au aplicat anumite chestii si au functionat, jigneste valorile si principiile altor persoane etc...o persoanna care constientizeaza ca are o problema si cere ajutor macar se gandeste putin inainte de a respinge orice idee, de a cataloga persoanele care au vrut sa o ajute...la inceput nu a jignit nimeni insa nu toata lumea are rabdare iar ea a intrecut demult limita admisa a bunului simt si in plus nu pare sa poarte o discutie normala ci ii place sa se certe...ea e impotriva tuturor...eu inteleg prea bine ceea ce spui pt ca lucrez si eu cu oamenii insa cred ca pui prea mult suflet pt o persoana care efectiv se distreaza pe seama noastra...nu postez des pe acest forum insa citesc in general topicurile si ma amuz sa vad ca persoane pertinente chiar se chinuie sa sfatuiasca persoane aflate in impas si de fapt aceste persoane, de cele mai multe ori au povesti inventate sau se amuza de ceea ce se intampla pe forum.
ania18
Postat pe 26 Februarie 2010 12:05
De la: andreea_n_x, la data 2010-02-25 08:28:13atunci ce mai cautati pe topicul meu...??...daca nu va intereseaza...

ma da parca il inchideai!nehotarata mai esti!
stiu eu ca inca mai vrei atentie!
one_size
Postat pe 26 Februarie 2010 12:41
De la: andreea_n_x, la data 2010-02-25 12:41:56renuntati voi!!...eu sunt pe topicul meu si pot sa scriu ce vreau si cat vreau!!...s/a intzeles???

n-ai tupeu daca nu ne dai si afara de pe topicul tau si implicit depe forum!
one_size
Postat pe 26 Februarie 2010 12:45
pai bine...si eu unde naiba gresesc ...daca in raport cu fiica/mea ...ma simt ca o sora mai mare nu ca o mama?????????!!!!!!!!!!!!
andreea_n_x
Postat pe 7 Martie 2010 16:59
poate ca...doar pana la varsta ei de 8 ani jumate....am stiut cumva...sa zicem dinainte...ce am de facut...dar poate de aici inainte nu mai stiu...si poate ca imi e frica sa ma iau dupa altii....nu am garantia ca toata lumea ma sfatuieste de bine...acuma nu zic ca lumea e rau intentionata cu mine...dar se poate intampla ca unii chiar sa nu procedeze bine si nici macar sa nu afle asta...si sa/i mai si sfatuiasca pe altii sa faca la fel....ma rog asta e o impresie pe care o am si de care nu pot sa scap!!
andreea_n_x
Postat pe 7 Martie 2010 17:03
De la: andreea_n_x, la data 2010-02-17 11:05:37de aceea speram sa gasesc cateva solutii in sfaturile date de voi...asta ar trebui sa tina loc de mersul la psiholog...chiar daca putini dintre voi ar putea fi psiholog...ma bazez pe faptul ca...ati avut poate experiente similare sau ati putea detine niste informatii pe tema asta..catre aflandu/le m/ar putea lumina....dar in acelasi timp...pornesc de la ideea ca atat bataia cat si pedeapsa...intr/o situatie de genul asta nu isi are locul

Daca nu iti poti permite un psiholog iti poti permite macar o carte doua de psihologie sa vezi ca asta este personalitatea ta ascunsa si ei simt acest lucru (asta spun psihologii), si am observat un lucru cred ca o tii prea din scurt cum se spune, ceea ce nu e bine deloc sa iti dau un exemplu cu ce se poate intampla daca ii faci toate mofturile dar nui acorzi spatiul necesar personalitatii ei, am avut o prietena care la varsta de 16 ani nu avea voie sa mearga in oras cu fetele nici macar ziua, de la scoala pana acasa facea 15 min si daca intarzia primea pedepse si tot felul de lucruri dinastea tin sa iti spun ca pe la 17 ani cand a vazut ca nu se mai poate a plecat de acasa, a abandonat scoala si a ajuns prostituata.
laury1990
Postat pe 11 Martie 2010 22:18
pai problema e ca...treaba cu bataia si pedepsele....nu sunt un sfat pertinent....O PERSOANA PERTINENTA NICIODATA NU O SA DEA SFATURI INSPRE A APLICA PEDEPSE....MAI ALES ASUPRA UNUI COPIL....
....peste tot si toate....nici eu nu ieseam in oras la 16 ani....nu ca nu aveam voie deloc....aveam voie in niste conditii si mie ...asta nu mi/a convenit....si fugita de acasa am fost si eu...pe la 14 ani....si vad ca nu am ajuns deloc prostituata.....io am fugit de acasa...ca ma sunase maica/mea de la serviciu sa ma intrebe daca luasem alocatia...ca avea sa imi achite nu stiu ce bluza mi/o cumparase ea cu plata in rate....si io i/am zis ce facusem cu banii....ca ii cheltuisem altfel....si drept raspuns din partea ei am primit promisiunea...ca vine ea acsa si imi arata ea mie....asha ca am fugit de acasa....ca o stiam in stare de a se tine de cuvant cu ce/mi promisese.....ce/mi promisese?...ca vine acasa si ma omoara in bataie!!
andreea_n_x
Postat pe 12 Martie 2010 08:44
da ..uite asta vreau...sa imi cheltui energia...cu postarile in care nu pot sa le dau dreptate unora....chiar nu pot sa le las impresia ca ii aprob....pentru ca nu ii aprob...din punctul meu de vedere nu au dreptate si vreau sa o stie!!....cum am zis...nu prea am prieteni si nici nu caut.....inlocuiesc timpul pe care l/as petrece cu prietenii ..pe timpul pe care il petrec postand pe forum.....e dreptul meu sa fac asta..punct
andreea_n_x
Postat pe 12 Martie 2010 08:48
De la: maielus, la data 2010-02-21 05:18:03Si eu am 2 copii. Si a fost necesar ca sa merg la psiholog: prima data cu mine, si pe urma cu fetita. Acum cu baietelul e mult mult mai bine caci stiu sa pun altfel datele "problemei".
DAR, fetita( are 7 ani jumate) si in ziua de azi incearca sa atraga atentia asupra ei facand tot felul de lucruri care stie ca ma supara si e constienta cum ar trebui sa faca ca sa nu ma supere.
DAR am mai observat ca de cand am fost la psiholog, atunci cand sunt doar cu mine, sunt tare tare cuminti, amandoi. Cand deja intervine o alta persoana, e jale.
Am aplicat tot ce mi-a zis doctorita sa fac si da rezultate. Nu stiu din ce oras esti, dar in Cluj, poti merge la psiholog gratis, la CASA DE SANATATE MINTALA A COPILULUI, strada Republicii, 57. Tot ce ai nevoie, e un bilet de trimitere de la medicul de familie. Si mergi singura sa vorbesti cu doctorita, si mai vezi...Probabil ca in toate orasele mari exista cate un centru din asta. intreaba la doctorul de familie.
[/quote
buna sunt curioasa daca doctora la care ai fost i a dat fetitei ceva tratament .
noua ne a dat tratament pe 3 luni niste pastile pe baza de plant.astept raspuns daca se paote .
Multumesc!]
kudika038930
Postat pe 28 Iunie 2010 01:24
De la: kudika1993, la data 2010-02-17 10:08:01eu una si acum cind sint trecuti de adolescenta ii pedepsesc si sa stii ca de multe ori sufar si ma inec in lacrimi dar stiu ca este necesar.

Tanti, iti si bati copiii trecuti de adolescenta? Ca de pedepsit vad ca-i pedepsesti. Ce mama!!! Cine-a mai pomenit asa comportament de mama, cand vine vorba de copii trecuti de adolescenta care sunt aproape adulti?
tematoare
Postat pe 28 Iunie 2010 14:44
Draga mea ...am citit ceea ce ai scris ...normal ca la aceasta varsta nu are dicernamant ....creierul se dezvolta in ca si in perioada adolescentei ...
parerea mea e ca ar trebui sa consulte sa o duci la un bun psiholog sa vezi cauzele care o determina sa se comporte asa ...
Problemele copiilor sunt de obicei problemele parintilor ...
fara retineri daca vrei sa o ajuti trebuie sa consulti un specialist ...
ceva nemultumiri are ...ceva este in sufletul ei .....
o zi buna pa
kudika017877
Postat pe 29 Iunie 2010 09:59
..la toate accesele de furie...ii dai sa bea obligatoriu apa...pe bune...o obligi sa inghita...peste poate...cand vb ...fara noima...sa tina apa in gura...tot fara de voia ei....comparatia o va face ea...cu ajutorul tau....sentimentele reprobatorii sunt identice si usor de inteles pentru ea pe urma...nu o bate...cand rupe,sparge...o potolesti cu apa...arunci prin surprindere pe ea....asocierea actiunilor ei cu efectele surprizatoare ale apei reci...o potoleste....tine minte ...si nu va mai repeta dupa 2-3 incercari.....si apoi...acolo lipseste un tata ...unde dragostea si atentia trebuie impartita si cu altii...incearca....
kudika045103
Postat pe 29 Iunie 2010 17:10

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Intrebari si raspunsuri fara perdea 836 De la: dalilascumpy 4 August 2009 08:31
EXISTA VREUN OM DE LA KUDICA CARE CHIAR CITESTE MAILURILE NOASTRE 72 De la: kiss_my_ass 4 Iulie 2013 11:07
Va invitam sa participati la un studiu de piata online despre cumparaturile pentru gospodarie! 15 De la: eXPRIM 3 Mai 2012 16:45
barbati vs femei 40 De la: micnegrusiurat4 9 Iulie 2009 10:02
PRO sau CONTRA 27 De la: OCTAIA 19 Martie 2008 22:29