Setari Cookie-uri

Geniile si zodiile

Zodia este data de pozitia in care se afla soarele in momentul nasterii unei persoane.
Astrologic vorbind, in momentul in care se analizeaza harta natala se iau in calcul toate celelalte planete, sistemul de case si aspectele pe care le fac planetele intre ele. Astfel, exista posibilitatea ca doua persoane care s-au nascut in aceeasi zi sa fie total diferite. Una cu iq foarte scazut si alta cu un iq foarte ridicat.
Si daca va mai povestesc si despre bagajul karmic cu care se naste fiecare persoana ......

Este adevarat ca inteligenta este o caracteristica a semnele de aer. Dar - Soarele in aspecte negative in aceasta zodie poate arata exact contrariul. Deci nu esti nici mai prost nici mai destept daca te-ai nascut intr-o anumita zodie.
Un geniu se poate naste in orice zodie - importante sunt aspectele si pozitionarea planetelor....astrologik vorbind.

Sa va mai spun ca destinul omului se poate schimba prin faptele pe care acesta le face (liberul albitru de care dispunem) ....si astrograma natala....nu mai e relevanta. ;)

Statistica cu cele mai multe genii s-au nascut intr-o anumita zodie .....nu stiu daca e adevarat sau nu dar nu are nici o relevanta - in nici un caz nu arata ca persoanele care se nasc in semne de aer sunt mai inteligente. Chill!!

Toti suntem sau putem fi ....asa cum vrem sa fim.




georgiana_coryna
Postat pe 23 Martie 2010 13:00
Buna Fahnell......
sa sti ca nu este o coincidenta este pur si simplu realitatea. De ce se explica acest lucru? Ca o parere personala, eu tin sa fac legatura si cu anotimpurile. Analizeaza-te chiar pe tine singur , ok nu esti geniu insa poti sa devi. Primavara, vara, sunt si cele mai frumoase aotimpuri care iti releva si acea frumusete cat si creativitatea ta ca persoana e mai dezvoltata. iar in aceste anotimpuri cum ar fi zodiile berbec, gemeni ,leu, aceste persoane sunt mult mai creative si pot spune din experiente personale cu alte persoane din aceste categorii chiar asa este.

Eu nu iti dau dreptate insa sunt deacord cu aceasta teorie care se pune si in practica. Da este adevarat ca sun Genii nascute si in alte semne zodiacale insa mai putine.

cu prietenie.
Mihaela2923
Postat pe 23 Martie 2010 13:39
Interesanta tema...lasati omu' in pace ca e un subiect interesant. Fahnell, cei care comenteaza inseamna ca nu este din zodiile foc sau aer si se oftica, desi nu inteleg de ce pt k nu toti suntem genii.
Investigatie placuta in continuare. PS: poti pune o lista cu geniile gasite pe wikipedia? Multumesc!
ileana_xs
Postat pe 23 Martie 2010 13:49
depinde la ce fel de "genii" te referi,Oamenii foarte destepti sau spiritele (entitatile angelice) numite Genii care se intrupeaza pe Pamant?
Referitor la oameni...intr-adevar geniile sunt de obicei in zodiile de foc. De exemplu...cei mai mari actori ,cantareti si artisti au fost si sunt in zodia Leu. Ex. Louis de Funes, Michael Jackson ,etc...
turcbazat
Postat pe 23 Martie 2010 13:51
De la: kudika073917, la data 2010-03-23 10:18:37 O logica simpla ma indeamna sa cred ca in ziua in care s-a nascut o mare inteligenta ,pe planeta s-au nascut mii de alte suflete....iar astrele aveau aceeasi pozitie...de ce ar fi unul la milion si nici macar atat,favorizat de astre?
in ziua nasterii lui ISUS?oare doar el s-a nascut?
A mai fost careva si eu nu am aflat,capabil sa moara si sa reinvie?
Cati s-au nascut in aceeasi zi cu mine,chiar la aceeasi ora?si totusi avem destine diferite.personalitai diferite...cel care a postat acest subiect cred are inclinatii spre cercetare....poate ar face bine daca si-ar canaliza energia spre gasirea de solutii viabile care sa conduca la nasterea unui geniu si nu spre constatare....
Sau poate noi nu am inteles ca cel care a postat acest subiect are o necesitate de confirmare a faptului ca el ar fi un geniu doar pentru ca incidenta este mai frecventa in anumite zodii?


Este raspunsul cu care sunt intru- totul de acord ! ...
Asa ca ... Geniile au ajuns genii pentru ca au facut munca si sacrificiile necesare pentru a ajunge acolo !!! ... Pentru ca eu am cunoscut si cunosc o multime de oameni care au potential ... si il au degeaba !!! ... Stiu o multime de oameni talentati care au ajuns sau sunt ratati !! ... Si cunosc si o multime de oameni care nu au avut nici potentialul celor ratati, nu au avut nici talentul, mai mult, au avut si niste handicapuri care pe altii i-ar fi distrus ... si totusi ei au ajuns oameni de exceptie !!! ...
supermiki
Postat pe 23 Martie 2010 14:18
De la: Fahnell, la data 2010-03-18 13:04:33nu face nimeni pe nimeni tont
aa apropos
si carlos slim cel mai bogat..ia vedeti ce zodie e:)
si lord byron :)

bine slim nu e geniu dar ma rog
ideea este ca e surprinzator ca zodiile de apa sau pamant au f f putine genii in randurile lor (vivaldi si dostoievski am gasit de apa de ex....si chopain)


EINSTEIN A FOST PESTE SI MAI CAUT PESTII SUNT CEI MAI INTUITIVI SI AU INCLINATII CATRE LUMI PE CARE ALTII NU LE POT VEDEA.
roxel_valy
Postat pe 23 Martie 2010 17:31
Sigmund Freud,Shakespeare,sunt in zodia taurului..........Issac Newton,Mihai Eminescu,sunt in zodia capricornului......
layla2010
Postat pe 23 Martie 2010 17:54
De la: paula27, la data 2010-03-23 08:59:20
De la: diana3289, la data 2010-03-22 18:15:03
De la: paula27, la data 2010-03-22 15:03:20
De la: diana3289, la data 2010-03-21 22:43:56
De la: paula27, la data 2010-03-21 09:01:32
De la: Fahnell, la data 2010-03-19 16:56:40unii din noi se pare ca nu inteles
mai ales expertul sau experta in logica
eu am zis asa
luam pe rand 10 genii mari mari si ne uitam la zodii
vedem ca sunt zodii de aer sau foc cele mai multe
daca tie pritene/prietena nu ti se pare frapent....ee mie mi se pare..nimic mai mult

ps: cauta la galilei. 15 feb...oare ce e ..aer cumva?
atat vreau sa zic. este o incidenta MARE si ce nu prea poate fi neobservata.
nu este un topic impotriva racilor sau fecioarelor deci sa nu se simta nimeni lezat



Eu inteleg la ce anume se refera si am sa vin cu cateva observatii:
zodiile de foc au mult curaj si initiativa, nu le este frica sa se exprime; daca au norocul sa se nasca cu o minte ascutita cu siguranta caracteristice unei zodii de foc ii va propulsa inspre directia dorita....aceastia vin cu teoria in ceea ce priveste "genialitatea"
zodiile de aer au multa imaginatie, originalitate, nu se inspaimanta usor de ceea ce trebuia facut, de volumul de munca, au prin caracteristica zodiei o gandire logica (desi multi au probleme la "mansarda"....cu tendinte nevrotice sau paranoice)...acestia vin cu partea practica in ceea ce priveste "genialitatea"
toate astea sunt observatii proprii prin deducere din realitatea ce ma inconjoara
apropos de zodii.....berbecii si varsatorii mi se par zodii intoarse pe dos.....caracteristica: instabilitate emotionala si mare egocentrism (la berbeci)
...eu sunt zodie de pamant........eu ma pricep la a intelege oamenii si a relationa cu ei (aici se ascunde genialitatea zodiei de pamant)


te contrazic un picut la zodia varsator: nu e instabil emotional, fiind cea mai toleranta zodie e si cea mai potrivita pentru psihologie umana, etc si nu stiu de unde ai scos-o ca zodiile de pamant sunt mai capabile decat altele in a intelege si a relationa cu oamenii, taurii de exemplu chiar nu sunt asa.



si eu te contrazic putin.....nu am spus ca zodiile de pamant sunt mai capabile decat celalalte in a relationa cu oamenii...ci am spus ca EU la asta ma pricep cel mai bine ca si semn de pamant ....atentie la modul in care ceilalti se exprima ca de aici pornesc multe neintelegeri si multi se simt lezati
banuiesc ca esti din varsator...din moment ce negi parerea mea ......asta este parerea care mi-am format-o despre acestia;


te-am contrazis pentru ca eu am vorbit in general si tu ai vorbit din pareri formate. nu are nimeni de ce sa se simta lezat daca intelege subiectul acestui topic si face diferenta dintre modul general si exceptiile. intradevar sunt varsator tu esti capricorn?


nu nu...eu sunt cu doua coarne, "vad rosu in fata ochilor" si sunt semn de pamant!!???


esti taur ca iubitul meu inseamna
bubulina0302
Postat pe 23 Martie 2010 18:06
De la: miss_darine, la data 2010-03-22 21:12:52
De la: deana222, la data 2010-03-22 19:42:51
De la: pmbada_15, la data 2010-03-21 18:56:07Ah, sa va dau niste chestii f adevarate legate de zodiile ae si for, atat de geniale:
BERBEC (21 martie - 20 aprilie)
Ziua norocoasa: Pastele cailor.
Locul prielnic pentru implinirea profesionala este spatios, de cele mai multe ori constituit într-un Megaloboschet ornamental.
Verbul care caracterizeaza acest semn este “a fi”, urmat de oricare din adjectivele pe care acestia ar prefera sa nu le fie atribuite.
Bolile cele mai frecvente sunt afectiuni cerebrale provocate exclusiv de bacilul fânului. Zona afectata intens a capului o constituie urechile, care sunt adesea brutalizate de informatii.
Acestea circula liber de la dreapta la stânga, în cutia craniana, plictisindu-se din lipsa de companie. Este universal stiut ca atunci când un neuron a patruns în capul lor a rostit: “Space, the final frontier…”

GEAMAN (21 mai - 20 iunie)
Semn de aer (a se citi: mereu cu capul în nori).
Ziua norocoasa: 30 februarie; numerele favorabile: 3 si 4 (evident, în catalog).
Locul prielnic: pe Mont Blanc, ultima toaleta ecologica pe stânga.
Culoare: argintiu, o ipostaza mai stralucita a prafului gri ce li s-a sedimentat pe creier. Luciul se datoreaza în exclusivitate lipsei circumvolutiunilor.
Verbul reprezentativ: ”a gândi” intens, un mare inconvenient, întrucât poate fi fatal atunci când poarta prea mult grija celorlalti. O problema frecventa în legatura cu zonele erogene este ca îi doare prea des în cot. Jocul preferat este de-a v-ati ascunselea cu inteligenta si, drept consecinta, nu se întâlnesc niciodata.

Leu (23 iulie - 22 august)
Fiind veritabile semne de foc, se înflacareaza repede; pâna si inteligenta arde în ei, ce-i drept cam mocnit. Admira stralucirea auriului, dar nu le displace nici nuanta de alb-galbui care se asorteaza de minune cu dantura lor.
Totusi, Leii sunt adepti ai “periutelor”, dar cu sensul de lingusiri, unele aproape jenante.
Fraza preferata: “Arunc-o pe pat sau pune-o sub apa rece.” Filozofi înnascuti, dintre frumusete si prostie aleg întotdeauna cea de-a doua varianta, pe motiv ca frumusetea e trecatoare.
Fire razbunatoare, Leul se ghideaza dupa principiul “Razbunarea este arma prostului,dar prost este cel care nu se razbuna.” Din acest motiv, sunt absolut convinsi ca nici o fapta buna nu trebuie sa ramâna nepedepsita.

Balanta (23 septembrie - 22 octombrie)
Motto: “Daca-ti dai toata osteneala, cu siguranta reusesti sa-ti tragi un sut în fund.”
Ziua norocoasa: când s-a inaugurat cântarul electronic.
Fiind responsabile de spatele Marelui Om, piatra norocoasa este cea de la rinichi. Lenea lor este binecunoscuta si, probabil se referea la o Balanta cel care a spus: “Pentru matura lenesa, gunoiul nu se termina niciodata.”
Printre idealurile lor în viata se numara si elucidarea misterelor, motiv pentru care îi puteti gasi adesea cu buletinul de identitate deschis invers, încercând (nu fara dificultati) sa-si afle numele.
De cele mai multe ori, daca la o petrecere aproape toata lumea s-a simtit bine… atunci cuvântul “aproape” a trebuit inclus în propozitie numai pentru a substitui o Balanta.

Sagetator (22 noiembrie - 21 decembrie)
Dupa cum le spune si numele, nativii acestei zodii merg din “teapa” în ”teapa”. Paradoxul lor este ca nu prea nimeresc tinta (nu au simtul gaurii).
Sunt foarte ambitiosi si perseverenti în “a taia frunze la câini”. Lenesi din obisnuinta, motto-ul lor este: “Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amâna ceea ce trebuie sa faci.”
Culoarea norocoasa este cea a degetului mic de la picior, atunci când este prins în usa.
Într-un moment de sinceritate cu ei însisi, au descoperit ca atunci când toate automobilele vin spre ei, se afla pe banda gresita.
Fiind mai neîndemânatici din fire, Sagetatorii au fost primii care s-au convins ca mersul cu picioarele goale magnetizeaza obiectele ascutite, de metal, ridicându-le cu vârful în sus pe podea, în special pe întuneric.

Varsator (20 ianuarie - 18 februarie)
Sunt foarte activi, dar zelul nu le este apreciat pentru ca singurul moment al zilei în care se aseaza comod si se relaxeaza este momentul în care superiorul trece pe lânga masa lor de lucru.
Ei considera ca un loc este cu adevarat aglomerat doar atunci când sunt nevoiti sa-si cedeze si locul în picioare.
Legea de baza este: “Pastilele care trebuie luate câte doua, ies din flacon câte trei.”
Cum zona erogena o constituie picioarele, de multe ori le folosesc pentru a gândi.
Astfel, au reusit sa descopere ca întotdeauna, înainte de a se stinge luminile, este întuneric.
Curiozitatea lor excesiva le determina motto-ul, si anume: “Singurul mod de a descoperi limitele posibilului este sa mergi dincolo de ele, catre imposibil.”



Ma indoiesc puternic de cunostintele tale despre zodii......iar daca tu ai cunoscut o singura persoana din zodia Balanta care era asa cum ai descris-o tu, asta nu inseamna ca toate sunt la fel....eu cunosc femei Balanta foarte harnice, inteligente si in general sunt sufletul petrecerii....fara ele nu exista petrecere!!!
In rest , toate bune! O primavara frumoasa va doresc!

e un zodiac rautacios dar care pe mine m-a amuzat teribil ar trebui sa incerci si tu sa vezi partea amuzanta a lucrurilor, ai fi mult mai destinsa......si nici nu ti-ar aparea riduri de la atata concentrare



....sunt foarte destinsa si nici nu ma concentrez prea des.....si sa stii ca nu am riduri inca....dar acolo scria , fara ghilimelele de rigoare, urmatorul text: " Sa va dau niste chestii f adevarate legate de zodiile [....]"...asa ca , am considerat ca nu am a ma amuza la niste chestii deloc de ras...atata tot.....
In rest , toate bune!
deana222
Postat pe 23 Martie 2010 19:28
De la: layla2010, la data 2010-03-23 17:54:22Sigmund Freud,Shakespeare,sunt in zodia taurului..........Issac Newton,Mihai Eminescu,sunt in zodia capricornului......

Freud ?DA.pot sa il consider geniu...a schimbat ceva in viziunea percepiilor noastre...Newton?DA.teoria lui a fondat altele in stiinta.ceilalti doi pe care ii amintesti?ma deprima...
Adevarat au scris ceea ce au considerat de cuviinta....dar intr-un stil aparte,original...intrebarea e daca au modifcat ceva in existenta noastra?gandim altfel?parerea mea ca scriitorii sunt personalitati aparte.nu genii...Multi oameni de stiinta nu sunt genii,ei repeta acelasi drum pe care l-au descoperit predecesorii....Genialitatea consta in strafulgerarea unei idei pe care nu a mai avut-o NICIODATA nimeni.de aceea de cele mai multe ori omenirea i-a considerat NEBUNI,neintelegandu-i...Ar fi interesanta o statistica a incidentei nebuniei?poate o fac spitalele de psihiatrie...oricum pragul normalitatii e relativ...
abrry_s
Postat pe 23 Martie 2010 19:36
asta da replica!! :)):)) eu sunt de parere ca ce se discuta aici nu poate fi luat nicidecum ca un atac la persoana pt k nu s discuta despre inteligenta vs retard, ci despre geniu. si cred k mai dureaza pana vreo unul dintre noi o sa descopere ca e geniu............. cat despre subiectul INITIAL, nu vad nicio legatura logica intre zodie si iq.... :-?? probabil e o simpla statistica generand o coincidenta.
UrbanChameleon
Postat pe 23 Martie 2010 20:21
De când 14 martie e în zodie de pãmânt? ce e drept... apa ajunge odatã și odatã și la țãrm... dar cam asta ar fi toatã legãtura....
flory1971
Postat pe 23 Martie 2010 20:21
uitati-va aici : Albert Einstein (n. 14 martie 1879) e de ajuns ..stiti voi ce am vrut sa spun...Multumesc!!!
sorescuelenalarisa
Postat pe 23 Martie 2010 20:41
Nu conteaza zodia ca sa ajungi un Geniu..sa stii..si sincer daca nu esti zodie de aer sau de foc nu esti inteligent:))..;.j?? ...eu sunt zodie de pamant si pot sa zic ca chiar am ceva creer ....
luyza_vipera
Postat pe 23 Martie 2010 21:23
De la: pmbada_15, la data 2010-03-21 18:56:07Ah, sa va dau niste chestii f adevarate legate de zodiile ae si for, atat de geniale:
BERBEC (21 martie - 20 aprilie)
Ziua norocoasa: Pastele cailor.
Locul prielnic pentru implinirea profesionala este spatios, de cele mai multe ori constituit într-un Megaloboschet ornamental.
Verbul care caracterizeaza acest semn este “a fi”, urmat de oricare din adjectivele pe care acestia ar prefera sa nu le fie atribuite.
Bolile cele mai frecvente sunt afectiuni cerebrale provocate exclusiv de bacilul fânului. Zona afectata intens a capului o constituie urechile, care sunt adesea brutalizate de informatii.
Acestea circula liber de la dreapta la stânga, în cutia craniana, plictisindu-se din lipsa de companie. Este universal stiut ca atunci când un neuron a patruns în capul lor a rostit: “Space, the final frontier…”

GEAMAN (21 mai - 20 iunie)
Semn de aer (a se citi: mereu cu capul în nori).
Ziua norocoasa: 30 februarie; numerele favorabile: 3 si 4 (evident, în catalog).
Locul prielnic: pe Mont Blanc, ultima toaleta ecologica pe stânga.
Culoare: argintiu, o ipostaza mai stralucita a prafului gri ce li s-a sedimentat pe creier. Luciul se datoreaza în exclusivitate lipsei circumvolutiunilor.
Verbul reprezentativ: ”a gândi” intens, un mare inconvenient, întrucât poate fi fatal atunci când poarta prea mult grija celorlalti. O problema frecventa în legatura cu zonele erogene este ca îi doare prea des în cot. Jocul preferat este de-a v-ati ascunselea cu inteligenta si, drept consecinta, nu se întâlnesc niciodata.

Leu (23 iulie - 22 august)
Fiind veritabile semne de foc, se înflacareaza repede; pâna si inteligenta arde în ei, ce-i drept cam mocnit. Admira stralucirea auriului, dar nu le displace nici nuanta de alb-galbui care se asorteaza de minune cu dantura lor.
Totusi, Leii sunt adepti ai “periutelor”, dar cu sensul de lingusiri, unele aproape jenante.
Fraza preferata: “Arunc-o pe pat sau pune-o sub apa rece.” Filozofi înnascuti, dintre frumusete si prostie aleg întotdeauna cea de-a doua varianta, pe motiv ca frumusetea e trecatoare.
Fire razbunatoare, Leul se ghideaza dupa principiul “Razbunarea este arma prostului,dar prost este cel care nu se razbuna.” Din acest motiv, sunt absolut convinsi ca nici o fapta buna nu trebuie sa ramâna nepedepsita.

Balanta (23 septembrie - 22 octombrie)
Motto: “Daca-ti dai toata osteneala, cu siguranta reusesti sa-ti tragi un sut în fund.”
Ziua norocoasa: când s-a inaugurat cântarul electronic.
Fiind responsabile de spatele Marelui Om, piatra norocoasa este cea de la rinichi. Lenea lor este binecunoscuta si, probabil se referea la o Balanta cel care a spus: “Pentru matura lenesa, gunoiul nu se termina niciodata.”
Printre idealurile lor în viata se numara si elucidarea misterelor, motiv pentru care îi puteti gasi adesea cu buletinul de identitate deschis invers, încercând (nu fara dificultati) sa-si afle numele.
De cele mai multe ori, daca la o petrecere aproape toata lumea s-a simtit bine… atunci cuvântul “aproape” a trebuit inclus în propozitie numai pentru a substitui o Balanta.

Sagetator (22 noiembrie - 21 decembrie)
Dupa cum le spune si numele, nativii acestei zodii merg din “teapa” în ”teapa”. Paradoxul lor este ca nu prea nimeresc tinta (nu au simtul gaurii).
Sunt foarte ambitiosi si perseverenti în “a taia frunze la câini”. Lenesi din obisnuinta, motto-ul lor este: “Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amâna ceea ce trebuie sa faci.”
Culoarea norocoasa este cea a degetului mic de la picior, atunci când este prins în usa.
Într-un moment de sinceritate cu ei însisi, au descoperit ca atunci când toate automobilele vin spre ei, se afla pe banda gresita.
Fiind mai neîndemânatici din fire, Sagetatorii au fost primii care s-au convins ca mersul cu picioarele goale magnetizeaza obiectele ascutite, de metal, ridicându-le cu vârful în sus pe podea, în special pe întuneric.

Varsator (20 ianuarie - 18 februarie)
Sunt foarte activi, dar zelul nu le este apreciat pentru ca singurul moment al zilei în care se aseaza comod si se relaxeaza este momentul în care superiorul trece pe lânga masa lor de lucru.
Ei considera ca un loc este cu adevarat aglomerat doar atunci când sunt nevoiti sa-si cedeze si locul în picioare.
Legea de baza este: “Pastilele care trebuie luate câte doua, ies din flacon câte trei.”
Cum zona erogena o constituie picioarele, de multe ori le folosesc pentru a gândi.
Astfel, au reusit sa descopere ca întotdeauna, înainte de a se stinge luminile, este întuneric.
Curiozitatea lor excesiva le determina motto-ul, si anume: “Singurul mod de a descoperi limitele posibilului este sa mergi dincolo de ele, catre imposibil.”
butzyGirl
Postat pe 23 Martie 2010 21:43
Mi se pare ca esti alta zodie ~ pmbada_15~ ! pacat ca nu puteti tranforma topicul acesta in ceva din ce sa avem cu totii de invatat ,ci o tranformati intr-o confruntare acerba. Mai bine ati pune mana si ati cauta in dex ce inseamna "geniu" unii dintre voi , si apoi ce inseamna "astrologie", abia pe urma ati putea face conexiunea intre cele 2 cuvinte
butzyGirl
Postat pe 23 Martie 2010 21:51
hai ,nu fiti tristi .toti suntem niste genii intr-un fel..... sau altul
kudika081889
Postat pe 23 Martie 2010 22:39
De la: luyza_vipera, la data 2010-03-23 21:23:52Nu conteaza zodia ca sa ajungi un Geniu..sa stii..si sincer daca nu esti zodie de aer sau de foc nu esti inteligent:))..;.j?? ...eu sunt zodie de pamant si pot sa zic ca chiar am ceva creer ....


Atunci poate înveþi ºi sã scrii corect! ...eu îþi recomand sã renunþi la "creer" ºi sã-þi faci rost de niþel creier!
Ochi_albastri
Postat pe 23 Martie 2010 22:56
De la: butzyGirl, la data 2010-03-23 21:51:57Mi se pare ca esti alta zodie ~ pmbada_15~ ! pacat ca nu puteti tranforma topicul acesta in ceva din ce sa avem cu totii de invatat ,ci o tranformati intr-o confruntare acerba. Mai bine ati pune mana si ati cauta in dex ce inseamna "geniu" unii dintre voi , si apoi ce inseamna "astrologie", abia pe urma ati putea face conexiunea intre cele 2 cuvinte


Ochi_albastri
Postat pe 23 Martie 2010 22:57
De la: Celia_29, la data 2010-03-18 13:18:29
De la: Fahnell, la data 2010-03-18 13:16:08iei totul prea personal...parerea mea



pt mine sunt genii
spor la investigatii
daca ai sa gasesti ceva concludent ........anunta!


giiiz, mircea geoana ti se pare un geniu? ai si argumente??
monica_savu
Postat pe 24 Martie 2010 01:48
de ce am eu impresia ca fiecare lucru care ne inconjoara e subiect de revolta si cearta?!........unul o ia personal..altul filozofeaza...va pierdeti timpul aiurea...=.='..nu exista genii..exista oameni care vor sa faca ceva cu viata lor..si nu le sta nimic in cale..si oameni care cauta scuze pt faptul ca nu au curaj sa se afirme.. ...
bibicutza
Postat pe 24 Martie 2010 08:25
si totusi...oamenii care chiar fac ceva cu viatza lor...nu/i stie nici vantu ,nici pamantu!!...adica...ca sa te realizezi...nu e obligatoriu sa te afirmi!!..in cel mai rau caz....nu pe oriunde si nu oricum!
andreea_n_x
Postat pe 24 Martie 2010 09:01
Celia ...bati campii!
kudika097293
Postat pe 24 Martie 2010 10:10
asta e buna, vincent van gogh e "mai geniu" decat pablo picasso! poate doar mai nebun, asta nu o poate contesta nimeni, dar nebunia nu tine neaparat de genialitate si nici genialitatea de nebunie. intamplator sau nu van gogh a trebuit sa moara ca sa fie apreciat .Apoi lui Picasso i-a fost recunoscuta valoarea atat in timpul vietii cat si dupa. Picasso este intradevar un premergator al Cubismului ( alaturi de Cezanne si Duchamp), adica a avut o viziune noua , inovatoare asupra artei pe cand van Gogh nu a fost cel care a inventat Impresionismul ( Impresionismul si-a facut simtita prezenta odata cu aparitia lucrarii "Impresie rasarit de soare" a lui Claude Monet de la care vine si numele curentului, deci daca ar fi sa declaram pe cineva geniu atunci cred ca ar fi mai potrivit sa il decoram pe Monet, macar el chiar a inventat ceva. Van Gogh a fost si el o parte din acest curent nefacand decat sa duca mai departe in maniera proprie niste elemente preluate si care mai mult ca sigur datorita bolii de care suferea facea apel la acele culori violente care l-au facut de fapt celebru, iar faptul ca si-a mai taiat si o ureche chiar la ajutat. oricum pana la urma cred ca totul tine de gusturi, asa cum eu as prefera mai degraba sa pun pe perete un picasso tu probabil ca preferi un van gogh. Iar asta nu e ceva rau doar ca realitatea este ca Picasso a fost intradevar un artist inovator.
Oricum ar fi eu sunt sagetatoare si nu imi pasa pentru ca daca stau bine sa ma gandesc poate ca nici nu sunt in realitate in aceasta zodie si poate ca nici nu suntem in realitate in anul 2010, sincer ma indoiesc referitor la modul in care este calculat timpul acum ( calendarele sunt pana la urma doar niste sisteme de referinta, de orientare, de organizare ce tin de culturi si civilizatii). O dovada e faptul ca unii isi serbeaza anul nou in date diferite , dupa calendare diferite, apoi mai e diferenta de fus orar, equinoctii, solstitii, meridiane, paralele si multe alte lucruri astfel incat nu as baga mana in foc ca asta e realitatea. asa ca pt cei care sunt in zodii de apa sau pamant, relax, don t worry be happy :)
deliaarabela
Postat pe 24 Martie 2010 13:22
eu cred totusi ca ar trebui sa ne gandim mai degraba la data conceperii unui copil decat la nasterea lui. e interesant de subliniat faptul ca a fost conceput intr-o zodie si s-a nascut de regula in cu totul alta. cred ca ar fi mai important de determinat care din cele doua zodii il influenteaza in final mai mult. pt ca de exemplu daca un copil este conceput in zodia berbec si se naste in capricorn, pana se naste se afla sub influenta zodiei berbec si abia apoi preia caracteristicile capricornului, apoi mai e si ascendentul si lucrurile se complica
deliaarabela
Postat pe 24 Martie 2010 13:40
daca ne gandim la istoria afisului, HENRI DE TOULOUSE LAUTREC chiar a fost un geniu un premergator al acestui gen pentru ca in vremea Impresionismului nimeni nu se gandea la asa ceva
deliaarabela
Postat pe 24 Martie 2010 14:27
Eu sunt leu. Sunt un geniu?! :)))
JoullieMe
Postat pe 24 Martie 2010 19:13
Și sã înțeleg, Deliaarabela, cã zigotul are suflet? Cred cã te-ai aventurat cam mult în necunoscut. Într-adevãr, nu se știe dacã sufletul apare odatã cu momentul concepției sau...la momentul nașterii. Dar poți determina cu exactitate momentul fecundãrii? Mare ar fi minunea.... Poate și ora, pentru cã sã știi, în calculul unui zodiac personal, mai conteazã și ora nașterii, precum și numerologia datã de data nașterii și chiar numele pe care-l poartã fiecare. Pentru cã, se pare, chiar și sonoritatea numelui influențeazã în parte caracterul persoanei, alãturi de alte variabile. Oricum, noi ne certãm pe genialitatea altora, iar pe aceastã temã încã nu s-au dat încã nume concrete de genii pentru fiecare zodie și nici un numãr, mãcar aproximativ.
flory1971
Postat pe 24 Martie 2010 20:35
De la: JoullieMe, la data 2010-03-24 19:13:45Eu sunt leu. Sunt un geniu?! :)))

Ești un geniu în stadiu de probabilitate. Dacã te-ai apuca serios de treabã... nu se știe niciodatã. Poate posteritatea chiar te va considera un geniu.
flory1971
Postat pe 24 Martie 2010 20:38
De la: monica_savu, la data 2010-03-24 01:48:00
De la: Celia_29, la data 2010-03-18 13:18:29
De la: Fahnell, la data 2010-03-18 13:16:08iei totul prea personal...parerea mea



pt mine sunt genii
spor la investigatii
daca ai sa gasesti ceva concludent ........anunta!


giiiz, mircea geoana ti se pare un geniu? ai si argumente??


celia vad nu mi-ai raspuns... cred ca inca reflectezi... intre timp a mai trecut o noapte, a mai trecut o zi si mi-am dat seama ca ai dreptate. Mircea Geoana este un geniu incadrat in categoria speciala, eminesciana, drept geniu pustiu
monica_savu
Postat pe 24 Martie 2010 21:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sa ma despart sau nu? 31 De la: Pudika416607 9 Septembrie 2011 11:59
Urari de bine la botez!!! 9 De la: greierash_is_back 19 Octombrie 2009 16:48
Femeia taur-barbatul scorpion 11 De la: kudika082099 10 Noiembrie 2009 09:32
Intrebarea mea.. 43 De la: ramo77 28 Noiembrie 2012 11:53
eu capricorn el berbec. ce ziceti? se merita? 19 De la: ramonik22r 13 Iulie 2015 17:22