Setari Cookie-uri

rana pe col

am avut si eu o rana pe col,mi-a zis dr sa merg dupa 6 luni sa mi-o caiterizeze.Eu sunt ff.ascultatoare cand e vb de sanatate.La 6 luni dupa nastere am fost la dr.si totul s-a rezolvat.De atunci fac un control ginecologic si un pap o data pe an.Colul meu e vindecat complet ,nici nu se mai vede ca am avut vreo rana.Totul e sa iti gasesti dr .potrivit si daca nu esti multumita sa iti cauti altul ca sunt destui,dar nu pierde vremea ,timpul e scurt si o luna in plus poate sa fie................prea tarziu........de aici pana la un cancer nu e mult...,iar simptome e posibil sa nu ai pana in ultima faza.Iti doresc multa sanatate si curaj.
marianaveronica
Postat pe 3 August 2008 15:41
stie cineva cum se vindeca durerile de menstra pentru'ca la mine e un dezastru 2 zile nu ma pot ridica din pat
corladicristina
Postat pe 3 August 2008 15:48
De la: corladicristina, la data 2008-07-23 14:43:22ce fel de medicament e asta si pentru ce
corladicristina
Postat pe 3 August 2008 15:50
Pentru cristina - la mine au disparut durerile si a scazut cantitativ in timp si dupa ce am luat anticonceptionale.
vali_filote
Postat pe 4 August 2008 09:14
Pt menstruatie, ginecologul tot anticonceptionale iti recomanda, dar cel mai bine ar fi sa vizitezi un ginecolog deoarece este in masura sa iti de-a mult mai multe variante.
nykk
Postat pe 4 August 2008 15:48
Buna,
Spune-i surorii tale ca daca ii iese la testul papanicolau virusul HPV, sa ii faca teste fetitei imediat caci daca a nascut-o normal fara cezariana, este posibil ca si fetita sa aiba virusul HPV . Eu traiesc in Spania, am avut rani pe col, mi-au facut conizatie , acum sunt Ok dar nu voi putea face copii pe cale naturala, ci doar cu cezariana. De facut normal as putea dar ar exista un mare risc ca nou nascutul sa fie infectat cu HPV... deci e bine sa va informati...
Mult noroc!
otyvoinea
Postat pe 4 August 2008 18:54
buna. am fost la doctor cum 2 saptamani, mi s-a facut calposcopia si mi s-a spus ca am o rana pe col. maine merg la cauterizare si imi este foarte frica. o sa doara? ce imi face? am vrea sa stiu mai multe detalii va rog mult. sunt cam speriata.

Postat pe 5 August 2008 09:55
STAI LINISTITA CA NU DOARE DELOC. COLUL ESTE O ZONA INSENSIBILA, DAR DUPA INTERVENTIE ESTE UN PIC INCOMOD CACI SANGEREZI CAM 2 SAPTAMANI CATE PUTIN... CA SI CUM AR FI ULTIMELE ZILE DE CICLU. ORICUM CEL MAI BINE ESTE SA TRATATI ACESTE LEZIUNI CACI IN ROMANIA DIN CAUZA LIPSEI DE INFORMATIE SI A BANILOR PENTRU A MERGE LA DOCTOR SUNT CELE MAI MULTE CAZURI DE CANCER DE COL UTERIN DIN EUROPA. E PACAT NU ?
NOROC LA TOATE
otyvoinea
Postat pe 5 August 2008 15:17
iti multumesc mult! de asta mi-era cel mai frica, sa nu doara.

Postat pe 6 August 2008 10:02
Dragele mele "rana pe col" nu se poate vindeca de la sine sau cu tratamente naturiste fiind o afectiune congenitala.
Eu o cunosc pe dna doctor Pelin si inainte de cauterizare i-am cerut toate informatiile necesare pentru a intelege ce inseamna aceasta "rana", in ce consta tratamentul si ce simptome pot aparea dupa interventie.
Daca aveti rabdare sa cititi articolul, veti gasi raspunsuri pentru multe din intrebarile voastre.

Rana pe col
Data publicarii: Joi, 10 Februarie 2005
Autor: Dr. INDIANA PELIN

O rana pe col este o afectiune congenitala ( femeia se naste cu ea ) consta in exteriorizarea mucoasei endocervicale pe exocervix. In mod normal la nivelul orificiului extern al colului uterin se intalnesc doua mucoase diferite:
1. cea endocervicala, ce este o mucoasa unistratificata, glandulara, special dezvoltata pentru mediul alcalin si steril al uterului;
2. mucoasa ce acopera exocervix-ul si tubul vaginal ( 5 straturi ), scuamoasa de unde si provine secretia vaginala, ce rezista mediului acid vaginal, infectiei vaginale, contactului sexual. Este o mucoasa ce permanent se descuameaza si se regenereaza ( este un mecanism de protectie a femeii in contact direct cu mediul extern). Ectopia ( rana de pe col ) se descopera cu ocazia unui consult ginecologic cu valve sau specul. O data diagnosticata aceasta ectopie trebuie tratata, deoarece poate complica viata unei femei de la secretii vaginale abundente, infectate pana la cancer de col. Din pacate frecventa cancerului la col este foarte mare, este pe locul doi dupa cancer la san. tratamentul consta in cauterizarea ectopiei, ce se poate efectua prin mai multe metode.
- diatermocauterizarea
- laseroterapia
- criterapia ( prin inghet )
De obicei, tratamentul este definitiv, la 6 luni este bine o reexaminare pentru a verifica eventualele sechele ( ramasite ) ce pot ramane dupa prima cauterizare si care trebuie recauterizate. Tratamentul consta in distrugerea tesutului ectopic cu formarea unei cruste, care se elimina printr-o secretie vaginala abundenta apoasa si la un moment dat ( cam la 7-10 zile ) si sangeranda; curatarea dureaza 10-14 zile plus urmatoarele 14-20 zile de cicaterizare. In toata perioada de curatare si cicaterizare se practica si pansamente locale. Cauterizarea este o interventie nedureroasa ( senzatia este doar pe momentul cauterizarii ca la menstra, deoarece exocolul nu are receptori de durere, dar cauterizand exocolul, uterul se contracta, aparand acele senzatii "de menstra" . Un simplu antiinflamator ( flamexin, nurofen, saridon ) si un medicament antispastic ( no-spa, lizadon ) administrare cu 15-30 min. inainte de interventie va ofera o relaxare si o analgezie adecvata. Imediat dupa interventie puteti merge la serviciu sau in alta parte, trebuie dacat respectat un repaus sexual de 4-5 saptamani si mai putin efort fizic. Dupa o cauterizare se poate ramane imediat ( la o luna ), insarcinata eliminand acel focar de infectie, ce era rana pe col; astfel va puteti oferi o protectie in plus pentru o viitoare sarcina.
romcn
Postat pe 6 August 2008 15:44
sunt din ploiesti. m-am rezilvat cu produsse naturiste. uite adresamea de mail:lianacarmncostache@yahoo.com
Costache
Postat pe 7 August 2008 08:13
f. buna ptr.probleme de col se ocupa numai de asa ceva este dr.mihaela badea ,la clinica micomi pe str.alizeului.clinica se ocupa numai cu probleme legate de col,puteti intra si pe situl clinicii ptr mai multe detalii.
rosuraluca
Postat pe 7 August 2008 15:29
costache zici ca te-ai rezolvat prin metode naturiste? aqm o saptamana am faost la un control ginecologic si mi-a zis doc ca am rana pe col (am si vazut-o). mi-a dat un tratament....in fine...eu am incredere in tratamentul asta(ca sincer nu prea stiu ce e cu rana asta pe col-adica daca se vindeca rpd sau nu..) cu ce te-ai rezolvat tu? poti sa imi zici si mie?
bushu_bushu2006
Postat pe 9 August 2008 21:42
buna, majestik. vad ca esti din craiova. sambata, 09.08, am fost la un control de rutina la dna dr Carmen Patran si in urma unei videocolposcopii mi s-a spus ca am rana pe col. Mi s-a dat un tratament - spalaturi vaginale si ovule (Meclon), mi s-au recoltat probe pentru testul Papanicolau si sambata viitoare ar trebui sa merg la cauterizare.As vrea sa stiu mai multe despre aceasta dna doctor. Eu sunt din Slatina dar de 2 luni lucrez in Craiova si nu prea cunosc multa lume in acest oras. Multumesc.
carmen19iunie
Postat pe 10 August 2008 17:07
Sincera sa fiu, nafanaf, nu stiu despre aceasta dr. Eu am fost pe 5(:D) august la un ctrl ginecologic la un dr. care mi-a aratat pe ecograf ca am un kist de 3 mm dar nu e grav (credeam ca am kist ovarian) si mi-a aratat kiar ...interiorul meu (intelegi la ce ma refer). mi-a zis ca am o rana pe col(am vazut-o), mi-a dat si mie un tratament cu spalaturi vaginale cu femigin si ovule, numai ca sunt preparate la o farmacie (prea putine farmacii prepara ovulele astea). in fine...
nu inteleg de ce ti-a dat tratament si te-a kemat si la cauterizare. nu trebuia sa astepte sa vada daca a fost bun tratamentul care ti l-a dat? mie asa mi se pare corect. sa te duci la un ctrl dupa ce ai facut tratamentul si dupa sa iti zica daca sa o cauterizezi sau nu.... cat despre doctoritza....nu am auzit despre ea. unde are kbinet? ti-a recomandat-o cineva? eu te sfatuiesc sa faci tratamentul (daca tot l-ai inceput) si dupa sa te mai duci la alt dr sa vezi ca iti zice.
bushu_bushu2006
Postat pe 10 August 2008 21:45
Buna
Poti sa-ti vindeci rana de pe col cu ulei de sunatoare. Imbibi un tampon de vata (de la farmacie, pentru ca e sterila) in ulei de sunatoare si ti-l introduci seara in vagin, cat mai adanc, pana ajungi la col. Dimineata ti-l scoti si te speli. Tratamentul dureaza 10 zile (adica 10 seri) si, cu siguranta, cand vei merge la ginecolog, nu va mai fi nici urma de rana. Acest tratament este foarte sigur si foarte usor de facut. L-am facut si eu (asa am scapat de o cauterizare) si multe prietene si cunostinte de-ale mele. Uleiul de sunatoare il gasesti la farmacie sau la plafar. Iti doresc sanatate. Ioana
Ioanatrucmel
Postat pe 11 August 2008 17:47
Cum sa nu doara? Eu am facut cauterizare. Stiu ce inseamna. Oricat te-ar anestezia (iti da cu un spray inauntru), da-ti seama ca iti arde locul, colul cu un "fier" si tot ustura. Dupa 10 zile de la cauterizare, m-am trezit cu o hemoragie de n-au mai oprit-o nici medicii, decat prin prinderea a doua copci pe col. Am suferit foarte mult din cauza acestei cauterizari. Asa ca, fetelor, nu va mai cauterizati, e un mod empiric, grotesc. Folositi tampoate imbibate cu ulei de sunatoare, care se pun seara, cat mai adanc in vagin (pana la atingerea colului), il tineti pana dimineata, il scoateti si va spalati, dar nu cu jet puternic (pt. ca si jeturile puternice produc rani pe col), timp de 10 zile. Dupa 10 zile, mergeti la ginecolog si, oricat de mare si adanca ar fi fost rana, nu vor mai exista nici macar urmele. Cautati pe internet detalii despre uleiul de sunatoare si va veti convinge singure.Veti vedea ce proprietati minunate are uleiul de sunatoare. Incercati si veti avea succes. Acum ca nu mai am nici urma de rana, preventiv, mai fac acest tratament o data pe an. Cititi, fetelor, aveti Internetul la indemana. Trebuie doar sa intrati pe Google si sa tastati problema care va apasa. SUCCES. Ioana C.
Ioanatrucmel
Postat pe 11 August 2008 17:57
Ba da, se vindeca cu ulei de sunatoare. Imbibi un tampon in ulei de sunatoare, ti-l introduci in vagin cat mai adanc (pana la col) seara si il scoti dimneata, dupa care te speli. Tratamentul se face timp de 10 zile. Citeste pe internet despre proprietatile uleiului de sunatoare si-ai sa vezi. Eu si multa lume ne-am vindecat cu ulei de sunatoare.
Ioanatrucmel
Postat pe 11 August 2008 18:01
De la: angelalakatos, la data 2008-08-03 15:41:01am avut si eu o rana pe col,mi-a zis dr sa merg dupa 6 luni sa mi-o caiterizeze.Eu sunt ff.ascultatoare cand e vb de sanatate.La 6 luni dupa nastere am fost la dr.si totul s-a rezolvat.De atunci fac un control ginecologic si un pap o data pe an.Colul meu e vindecat complet ,nici nu se mai vede ca am avut vreo rana.Totul e sa iti gasesti dr .potrivit si daca nu esti multumita sa iti cauti altul ca sunt destui,dar nu pierde vremea ,timpul e scurt si o luna in plus poate sa fie................prea tarziu........de aici pana la un cancer nu e mult...,iar simptome e posibil sa nu ai pana in ultima faza.Iti doresc multa sanatate si curaj.


Ac chestie mi s-a intamplat si mie cu ac simptome....super deranjant, plus o jena ca o o usturime. Eu o sa ma duc sa mai repet odata lama si poate cauterizare dupa...sa vedem...eu zic ca nu poate fi mai grav deca o alta rana pe col....
bianca_m82
Postat pe 12 August 2008 10:43
Buna! Vad ca multe femei se confrunta cu problema asta: rana pe col. Am si eu una din pacate. Am fost la doctor, din cauza durerilor si a sangerarilor,in timpul contactului sexual si dupa , am facut si 2 colposcopii si trebuia sa ma duc sa-mi fac chiuretajul biopsic sa vad despre ce este vorba (tumora sau nu) si spre rusinea mea inca nu am ajuns cu toate ca doctora ma chemase de urgenta sa il fac. Asta e nu am timp.
a18m
Postat pe 12 August 2008 15:13
Eu mai am trei zile din tratamentul meu cu spalaturi vaginale si ovule preparate in farmacie. dupa ce il termin ma duc la un ctrl si o sa vad daca a dat sau nu rezultate...si o sa ma apuc dupa de cel cu ulei de sunatoare. Ma rog la Cel de sus sa dea rezultate (oricare dintre ele) pentru ca eu pe masa de operatii (sau unde s-o face cauterizarea asta) nu ma duc...
bushu_bushu2006
Postat pe 12 August 2008 17:51
Numai niste femei ignorante pot credea in informatii de pe internet fara sa mearga la un control ginecologi, fara sa-si faca probe, fara analize si mai ales parerea unui medic ca doar de aia exista medicii... Si din cauza personajelor care isi dau cu parerea fara sa stie, in Romania sunt cele mai multe cazuri de Cancer de Col uterin si de ovare din lume... DIN LUME... stiti ce inseamna asta ??? mai spalati-va voi cu sunatoare si nu mergeti la doctor ca nu va mai face bine dupa un cancer nimeni...
Nornal ca e incomoda o cauterizare... da cine a zis ca e usor??? dar cand te operezi de apendicita nu te doare? dar cand ai un ulcer nu te doare ?? si asta ce inseamna ca nu trebuie sa te vindeci cu o operatie daca e cazul??
bagati-va mintile in cap fetelor si mergeti la doctor ca daca nu numai voi aveti de pierdut... Fiecare caz e diferit si ceea ce uiena ii face bine alteia ii face rau asa ca nu va luati una dupa alta ci faceti ce va indica doctorul ...
otyvoinea
Postat pe 12 August 2008 18:06
Stii qm sta treaba, otyvoinea? asa gandeam si eu (cand nu aveam nimik) si ziceam: ce rost au toate parerile astea? ce ma intereseaza pe mine qm a facut nua si qm a facut alta? pana m-am pomenit si eu q rana pe col. si, da, M-AM DUS LA CONTROL GINECOLOGIC. A fost primul pucru pe care l-am facut. Si sa stii k nu am fost doar la unul, am fos la trei medici specialisti ginecologici si am dat aproape 300 lei (3 milioane)numai pe pe consultatii. Si am inceput in tratament.
Dar zic sa nu ma opresc aici, hai sa vad si eu mai multe, sa caut si ceva naturist ca deh, asa sunt dr: se vorbesc q o farmacie si toti pacientii se duc acolo....Apropo, prietena mea a fost si ea la acelasi dr care mi-a dat tratamentul pe care il fac aqm. Si stii ce? face ACELASI tratament(!!!) ca si mine, DAR pentru altceva decat rana pe col.
Sunt sigura ca tu nu ai nimik si nici nu-ti doresc asta....dar incearca sa te pui in locul uneia ca mine si vezi ce ai face:ai sta sa faci tratament si dupa faci altul si altul(k oriqm dr isi ai banii de la tine si de la farmacia q kr s-a vorbit).....inkei aici..
Ideea mea e ca ...ce daca incerc ceva naturist? imi dauneaza? NU. Atunci lasa-ma sa ma conving ca mie nu-mi e bun iar alteia ii e
bushu_bushu2006
Postat pe 13 August 2008 14:51
Da Majestik, si ce te faci daca descoperi prea tarziu ca nu-ti e bun tratamentul naturist?? Si eu am umblat prin 5-6 doctori si am tinut zeci de tratamente (mai mai de s-o intampla vreo minune si o da rezultat) si uite ca, dupa ce am cheltuit o gramada de bani, tot la cauterizare am ajuns. Si singurul regret pe care l-am avut a fost ca nu m-am dus mai devreme, inainte sa ma imbolnavesc de nervi si de stomac.
Eu nu sfatuiesc pe nimeni nici sa faca, nici sa nu faca tratamentul cu sunatoare sau alte naturiste, dar daca un medic, doi-trei spun ca singura solutie e cauterizarea, inseamna ca s-a depasit stadiul initial in care putea fi vindecata prin tratamente.
Asa ca sanatate fetelor si fiti "barbate".
benji
Postat pe 13 August 2008 15:22
stii cum sta treaba majestik ? nu numai ca am avut o rana pe col , am virusul HPV , am avut o rana si o pata si mi-au facut o conizatie nu doar o cauterizare... o conizare de 2cmx2cmsi 2 cm de profund... deci nu vorbii fara sa stii ... in plus, eu locuiesc in Spania, si m-a costat operatia 1500 de euro , asa ca pe bune , nu vorbesc din auzite, medicii de aici se duc sa studieze cazuri fara speranta de recuperare de rani pe col din cauza tratamentelor voastre naturiste... care recidiveaza dupa cateva luni .. sau un an, si dau direct in cancer.
Dupa parerea mea fiecare face ce vrea ci ce o duce kapu dar asta nu inseamna ca daca ti-au disparut primele semne te-ai facut bine de aia tumorile se extirpeaza... se elimina ... nu se vindeca cu sunatoare...
oricum eu imi dau parerea mea din experienta mea de aproape 2 ani de controale de 2 ori pe saptamana la ginecolog, tratamente peste tratamente si mii de articole citite ...pe internet, si reviste specializate de ginecologie.

bafta cu tratamentul tau de sunatoare, dar daca alte femei cu mintea mai deschisa citesc experientele noastre sper sa ia decizia corecta.
eu nu am de ce sa ma cert cu nimeni pe tema asta, doar incerc sa ajut cu experienta mea...
otyvoinea
Postat pe 13 August 2008 17:58
vineri termin tratamentul si luni ma duc la ctrl sa vad daca mai am sau nu rana pe col...sper sa fii dat rezultate tratamentul asta...va zic luni qm a fost. si daca nu a mers, o sa incerc cu ulei de sunatoare si dupa 10 zile ma duc iar la ctrl....
imi pare rau toate cate la aud despre noi femeile...iubitul meu zice ca nu ar fi vrut sa fie femeie sa prin prea multe probleme trecem...in fine...
asta ii e dat femeii sa indure...astea si mute altele...
bushu_bushu2006
Postat pe 14 August 2008 08:41
dar nu ti-a spus medicul de la ce ai rana pe col?
pentru ca esti prea tanara sa ai astfel de probleme, si sa stii ca se vindeca
si cu tratament si cu produse naturiste, mama mea are o astfel de rana pe col dar ea nu a tratat-o si s-a cam agravat, dar mama o are de la ultima nastere(adica a 3 a), au taiat-o ca sa poata sa nasca pt. ca fratziorul meu a cantarit 4.450kg si dupa nastere au cusut-o si cd au taiat firele alea i-au taiat si o margine a cusaturii, si de atunci s-a infectat si a ramas cu rana aia pe col, netratata deloc e foooooooooooarte periculoasa. multa bafta si insanatosire foarte grabnica
lorelay21
Postat pe 14 August 2008 11:59
Vreau si eu nr de telefon al dnei dr INDIANA PELIN eventual adresa cabinetului unde profeseaza, adresa mea este puiutroxana@yahoo.com. Multumesc
mariaroxana
Postat pe 14 August 2008 12:29
Adevarul e ca nu l-am intrebat...eu m-am dus cu iubitul meu si...daca imi zicea ca am fost infectata cu mai stiu eu ce de la celalalt partener al meu mi-era rusine. Oriqm stiu ca sunt mai multi factori:<
ca si mama ta, de la nasteri;
de la absorbante interne;
de la contact sexual (infectare cu nu stiu eu denumirile...secretia partenerului).
Multumesc mult pentru urari
bushu_bushu2006
Postat pe 14 August 2008 13:57
Asta e un lucru care nu l-am suportat niciodata la medici in general, se uita , vad ce ai si iti da tratament, nu-ti spune de unde ai problema respectiva, care e cauza, e foarte rau ca fac asa.
Dna Vasile (dr mea ginecolog) este cu totul diferita, eu m-am dus la ea la control la recomandarea prietenei mele.
Prietena mea a ajuns la ea cu herpes genital, un virus care o sa-l poarte in corp toata viata, nu mai are voie sa nasca normal, doar prin cezariana, ca sa nu-i transmita bebelusului virusul, prietenul ei este prima si singura persoana cu care a avut relatii sexuale, asa ca el i-a transmis aceasta oribila boala, pe scurt cam asta e povestea, dar ce e cu adevarat ffff important e urmatoarea chestie: CD S-A DUS LA DNA VASILE I-A FACUT ANALIZELE, ECOGRAFIA SI TOT CE A FOST NEVOIE DUPA CARE I-A SPUS FOARTE CLAR CE ARE, CE PRESUPUNE ACEASTA BOALA, CARE SUNT TOATE REACTIILE SI INCLUSIV CUM S-A "PRICOPSIT " CU EA.
Si cu mine a fost la fel mi-a spus ce am , mi-a dat tratament, mi-a explicat cat e de grav, iar tratamentele ei sunt foarte bune, eu mi-am dus si "cumnatica" la ea si la fel a fost ffff multumita. Daca vrei poti sa te duci si u
nu ai nimik de pierdut, ne auzim, pup
lorelay21
Postat pe 14 August 2008 16:00

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
avort 666 De la: Dr_RodicaNegreanu 22 Octombrie 2014 23:58
durerea de sani 13 De la: mery 2 Martie 2010 19:29
ANEXITA DURERI URGENT 23 De la: kudika_974661 21 Iulie 2015 15:15
sarcina sau nu? 3 De la: kudika_33987 20 Aprilie 2013 11:44
FIV VITRO 1 De la: nicogabi 23 August 2010 00:29