Setari Cookie-uri

fibromul uterin

Decat sa amanati cu tratamente, care de multe ori nu au efecte, mai bine faceti embolizarea. Scapati de toate fibroamele intr-o singura interventie, este minim invaziva iar internarea este de doar 24 ore. Doctorul cu cea mai mare experienta din Romania este dr Rares Nechifor, spitalul Ponderas (fostul Delta). Este singurul centru unde il mai gasiti pe domnul doctor! Asa ca: succes fetelor!
kudika_932123
Postat pe 10 Septembrie 2013 11:55
Buna fetelor,

Sunt o tanara de 24 de ani care la un control de rutina am fost diagnosticata cu un fibrom uterin cu dimensiunea de 5 cm. Doctorul mi-a recomandat procedura de miomectomie, insa eu sunt nesigura cu privire la aceasta procedura avand in vedere ca este o interventie chirurgicala, care va lasa semne pe corp si mai mult de atat am auzit ca pot aparea complicatii postoperatorii. Va rog daca cunoasteti alte tehnici de tratare sa ma informati si pe mine, in special ma intereseaza procedura de embolizare. Va multumesc!
kudika_970440
Postat pe 8 Iulie 2014 16:25
Buna ziua.Pentru menometroragiile din fibrom uterin va recomand capsulele Normoflux, realizat din extracte si pulberi din plante medicinale.Se administreaza 2 capsule de 3-6 ori pe zi, intre mese pe perioada menstruatiei.
kudika_15604
Postat pe 9 Iulie 2014 15:40
Buna, iti multumesc mult pentru sfat. Voi incerca si aceasta varianta. O zi buna si multa sanatate!
kudika_970440
Postat pe 9 Iulie 2014 17:02
Draga 970440 :)
Ma bucur ca pot sa te anunt de o alta metoda care mie mi se pare mai usoara si mai eficienta. Se numeste embolizarea fibromului uterin, adica este o modalitate minim invaziva de blocare a arterelor care furnizeaza sange la fibroamele uterine.Pentru aceasta tehnica e nevoie de o anestezie locala, interventia nefiind una chirurgicala. Poti sa citesti mai multe pe internet despre asta,iar ca reper poti sa urmaresti activitatea domnului dr. Nechifor.
kudika_970440
Postat pe 10 Iulie 2014 16:10
Buna,
As dori sa va intreb daca mai poti sa ramai insarcinata dupa aceasta procedura de embolizare?
kudika_970612
Postat pe 10 Iulie 2014 16:45
Hey 612, uite eu am 27 de ani si m-am confruntat cu aceasta problema imsa dupa embolizare sa stii ca am reusit sa raman gravida. Du-te linistita la doctor si fa-ti aceasta procedura pentru ca e foarte usor, te vei face bine foarte repede si vei fi multumita.
Multa sanatate!
kudika_970910
Postat pe 14 Iulie 2014 15:15
Buna fetelor, vreau sa va comunic ceva foarte important! Este primordial sa va tratati problemele de sanatate inainte de a ramane insarcinate. E adevarat ca sunt paciente care au reusit sa sustina o sarcina avand fibrom uterin, insa aceste cazuri sunt considerate exceptii. La modul general se pierde sarcina undeva pe la a 5 a sau a 6 a luna. Sunt foarte putini doctori care isi dau acordul cu privire la o sarcina in cazul asta si nici ei nu garanteaza ca poti duce sarcina pana la final. Partea cea mai proasta e ca daca faceti acest lucru, pe parcursul sarcinii hormonii hranesc fibromul si acesta se mareste de 3-4 ori.
Sfatul meu este sa faceti emblizare si apoi puteti sta linistite! Sanatate multa tuturor.
kudika_970969
Postat pe 15 Iulie 2014 14:00
Buna fetelor. Eu am 30 de ani si am avut fibroame uterine. Concluziile pe care le-am tras eu in legatura cu aceste probleme sunt urmatoarele. Medicamentele naturale sunt foarte bune pentru a preveni boli, insa odata instalate ele trebuie tratate prin metode mai dure sau medicamente chimice care se comporta ca un antidot. Intr-adevar operatiile, adica taietura trebuie sa fie ultimul lucru luat in calcul, tocmai de aceea aceasta metoda de interventie minim invaziva este revolutionara. In concluzie daca doctorul ne trimite la operatie noi trebuie sa cautam alternativa, interventia minim-invaziva.
Fibroamele le-am eliminat la fel prin embolizare pentru ca orice medicamente luam ele cresteau. Operatia a fost realizata de catre Dr.Rares Nechifor, care este de departe cel mai bun pe acest domeniu.

Sanatate tuturor!
kudika_971485
Postat pe 23 Iulie 2014 10:38
Pana la ce dimensiune a fibromului uterin se poate interveni prin embolizare?
kudika_971642
Postat pe 28 Iulie 2014 09:59
Eu stiu ca undeva pana la 13 cm, dar l-am auzit pe dl. dr. Nechifor povestind si despre cazuri in care fibromul era mai mare de atat, insa in acest caz trebuie indeplinite cateva conditii. Tu ce stii ca ai?
kudika_971485
Postat pe 30 Iulie 2014 11:45
Mi s-a spus ca sunt 2 fibroame mai mari si alte 2 mai mici. Cele mari au ca dimensiuni: 11,7 cm si 12,4 cm. Acum ingrijorarea mea vine din faptul ca am auzit ca aceste masuratori adesea sunt gresite...si daca depasesc cei 13 cm??
kudika_971642
Postat pe 4 August 2014 10:01
Eu cred ca se pot emboliza fara probleme fibroamele tale, insa cel mai bine ar fi sa consulti parerea unui doctor specialist.
Eu, personal ti-l recomand pe dr. Rares Nechifor, asta din experienta mea. Nu trebuie sa iti fie frica pentru ca este o interventie usoara :) Multa bafta!
kudika_971485
Postat pe 11 August 2014 10:13
Buna ziua,
Am nevoie de parerile dumneavoastra. Am 2 fibroame uterine de 2,5 cm respectiv 4 cm si doctorul mi-a prescris medicamentatie de 3 luni cu Esmya, in ideea de a vedea care e evolutia lor sub tratament medicamentos. Problema este ca la o luna de la administrarea acestui tratament am inceput sa am diverse probleme, cum ar fi bufeuri, transpiratii abundente... sunt ingrijorata... ce imi recomandati? Voua vi s-a mai intamplat?

kudika_972935
Postat pe 27 August 2014 17:36
Buna, si eu m am confruntat cu o situatie similara. Cel mai rau este ca doctorii ginecologi ba nu iti dau documentele medicale dupa investigatie sau cel mai rau nu te informeaza corect. Toti vor sa te opereze, sa scoata uter, practic tot aparatul genital asta pt ca asa e mai simplu. Cazul meu este legat de prezenta a 2 fibroame de 5 si 7.3 cm si bineinteles mi s a recomandat histerectomie. Am plecat de la consult fara nimic, fara a putea sa compar rezultate sau sa i le dau altui specialist pentru o noua parere. Cautand doctori si incercand sa aleg varianta benefica mie. pana la urma am gasit o doamna ginecolog de incredere cu care am colaborat, si anume Veronica Stanciu. Dansa mi a facut ecografia transvaginala, la finalul consultatiei facandu mi un dosar cu toate concluziile si imaginile ecografiei si m a indrumat spre embolizare nu spre histerectomie, lucru care mi a repus zambetul pe buze. Dansa mi a facut o recomandare catre dl dr Rares Nechifor. Am ajuns si la dansul cu analizele si am optat in final pt embolizare. Eu am facut aceasta procedura in urma cu 6 sapt si vreau sa zic ca ma simt excelent si asa cum am fost informata de dl dr aceste fibroame involueaza. In consecinta problema mea e pe cale sa nu mai existe insa tot drumul asta pana sa dau de oamenii potriviti a fost greoi.
Sfatul meu pentru fetele care au aceleasi probleme este sa parcurga din prima acest pas: Vera Stanciu apoi daca e cazul Rares Nechifor si totul va decurge lin si spre insanatosirea dumneavoastra.
Mult succes!
kudika_974083
Postat pe 24 Septembrie 2014 11:29
Eu ma bucur foarte mult ca am optat pentru interventia minim invaziva. M a durut putin dupa interventie zona abdominala insa nesemnificativ.
Acum astept sa mai treaca 3 luni pentru ca la 6 luni vreau sa incerc sa fac un bebe asa ca totul e spre bine. Controlul dupa 3 luni de la interventie arata clar involutia fibroamelor cu aproape 4 cm ceea ce inseamna ca in 6 luni vor fi complet sanatoasa si voi putea face un bebe. Abia astept!
Va doresc tuturor sanatate!
kudika_974083
Postat pe 28 Octombrie 2014 13:58
Buna ziua fetelor.
Am 42 de ani, am avut doua fibroame uterine, unul intrauterin altul lipit pe peretele exterior al uterului. Embolizarea nu ar fi ajutat, cel extrauterin avea 12 cm...si tot crestea...iar pe vremea aia mai si fumam.... Ritmul de crestere a fost foarte rapod, in 2012 cand l-am descoperit avea un diametru de 2,2 cm...dupa 2 ani a ajuns la un diametru de 12 cm. In toata perioada asta de doi ani nu va mai spun cate tincturi (inclusiv nebunia aia de Spanz, ceaiuri, diete regimuri am adoptat, am devenit si veterariana pentru ca ....eram convinsa ca isi pastreaza ritmul de crestere pentru ca este alimentat cu proteina animala. Degeaba.... Am luat hotararea in septembrie 2014 sa ma operez, a fost operatie de histerectomie cervicala, cu pastrarea ovarelor si anexelor.
LAPAROSCOPIC !
La Regina Maria in Bucuresti, la vestita doamna doctor Elvira Bratila. Doar doua zile am stat internata, la externare am plecat singura pe jos ..am luat taxi...urcam scarile..coboram...imi caram bagajul dupa mine...a fost ca si cum imi scosesem o masea. (ma rog...una mai mare...e adevarat). Dupa 5 zile am mers deja la serviciu... Nu am avut stari depresive, nici stari de rau, nici disconfort sau semne de schimbari ...absolut nimic.

Iar pe abdomen am 4 puncte mici care in timp vor trece. Au trecut deja doua luni si parca a fost demult....a fost ca un eveniment oarecare peste care am trecut in fuga...si fara urmari. Comparativ...a fost mai dificil si mai dureros atunci cand mi-am pus un implant dentar...decat operatia asta laparoscopica.

Asa ca fetelor...medicina evolueaza, cereti sprijin specializat...in clinici moderne...cu tehnica moderna si cu oameni specializati care stiu sa o utilizeze, chiar daca a costat o mica avere ....a meritat.

Va pup, Aveti grija de voi.
Julia37
Postat pe 16 Noiembrie 2014 14:42
Buna ziua.Pentru fibroamele uterine de mici dimensiuni fitoterapia are rezultate foarte bune.Pentru un tratament adecvat este indicat un consult medical la un cabinet de fitoterapie.Pentru metroragiile care apar sunt plante medicinale cu efect hemostatic ce pot fi utilizate si reglatoare hormonal.Normoflux poate sa fie administrat in aceste situatii fara nici o problema cu efecte maxime.Multa sanatate!
kudika_15604
Postat pe 19 Noiembrie 2014 16:07
Buna ziua tuturor

In luna martie am descoperit ca am fibrom uterin intramural si subseros de 20.2/20.7 mm , acum doua zile am fost la control si ..a crescut 21.6/23.2 mm .Doamna doctor mi-a recomandat doar sa astept sa vedem ce se intampla ( nici macar nu are idee ca a crescut nu s-a uitat pe rezultatul precedent ) daca creste sau ( sau ce ? vorbind eu cu mine ) ...Este clar fibromul a crescut si nu as vrea sa stau asaaaaaa ca poate nu stiu ce . Deja am intrat in panica asa de inceput ...Orice sfat mi-ar fi de folos . Multumesc anticipat . O zi buna tuturor
kudika_977834
Postat pe 14 Decembrie 2014 13:24
buna. ziua! dupa. embolizare. a. ramas careva însãrcinata? dar necdozarea intestinelor dupa embolizare?
kudika_992719
Postat pe 24 August 2015 16:33
De la: kudika_992719, la data 2015-08-24 16:33:00buna. ziua! dupa. embolizare. a. ramas careva însãrcinata? dar necdozarea intestinelor dupa embolizare?


da, stiu un caz a unei tipe care a avut dupa aceea 3 copilasi sanatosi si fumosi, mai ca nu se poate oprii din a ramane insarcinata.
kudika_11495
Postat pe 31 August 2015 14:01
Buna, eu am facut embolizarea acum 3 ani. Dupa aceasta interventie uterul meu este curat...dar peretii uterinii s-au subtiat, menstruuatia s-a diminuat, cea ce a dus la un edometru f subtire, maxim 5 cm. Lucruri care impedica o sarcina normala. Eu nu am mai ramas dupa embolizare, si imi doresc enorm un copil. Cu ce doctori am vorbit dupa intervenite, mi- au spus ca mai bine evitam embolizarea, sau o amanam pana dupa ce as fi facut macar un copil. Iti spun prin ceea ce trec, acum tu te decizi! ;(
c_ella99
Postat pe 7 Septembrie 2015 18:34
Buna, c_ella99, imi pare tare rau sa aud prin ce treci. Probabil ca se intampla la un caz dintr-un milion de alte cazuri. Sora mea a facut embolizarea la dr. Nechifor si la un an jumatate a ramas graviduta. Nu te lasa batuta, sigur vei avea ce iti doresti. Acum...bine ca ai facut embolizarea si nu ai ales operatia... Ca daca recurgeai la operatii...nici nu mai sperai macar sa faci copilasi...asa ca bucura-te ca ai scapat de fibroame si ca ai uterul intact. :) Iti doresc multa sanatate si nu te lasa batuta, incearca si incearca si nu iti pierde speranta.
kudika_993697
Postat pe 15 Septembrie 2015 14:11
Din cate imi aduc aminte, fibromul este o malformatie benigna, de multe ori nici nu stim ca avem, insa alteori prin prezenta durerii se semnaleaza si prezenta acestui fibrom. Am auzit multe cazuri de sarcina dupa operatie laparoscopica, chiar o cunostinta de familie a ramas insarcinata la 1 an dupa indepartarea fibromului. a fost pacienta dl dr Istoc si tot dumnealui i-a monitorizat si sarcina. singurul pas mai dificil mi se pare opertia, aveti grija pe mainile cui va lasati. in cazul doamnei de care v-am spus, recuperarea a fost rapida.
kudika_975474
Postat pe 29 Mai 2016 14:17
buna! In 11.07.2009,este postat un mesaj cu o schema ptr.fibrom uterin,dat de healty000866,pe baza de 4 produse naturiste. A folosit cineva aceasta formula? Cum pot sa iau legatura cu acea persoana care a postat. As vrea sa stiu daca aceasta reteta a fost prescrisa de un doctor.Astept urgent un raspuns,am un fibrom si vreau sa incerc produse naturiste.
Multumesc!
kudika_1022589
Postat pe 23 Ianuarie 2017 10:04
Buna....te pot sfatui cu o clinica in Cluj, la https://doctorbartos.ro/, poate ca pentru cineva e mai de noutate acest tpoic si raspunsul meu o ajuta
kudika_1040184
Postat pe 22 Ianuarie 2022 20:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Unde pot gasi injectia PREGNYL ? 28 De la: 29 Septembrie 2013 22:31
Dr Gineccolog Craiova 4 De la: kassandra_delicia 26 Februarie 2012 13:24
:) 8 De la: yumy 7 Iunie 2011 08:09
sunt frigida... cum ma tratez? 82 De la: fatafata 10 Decembrie 2013 00:34
avort incomplet 2 De la: healthy002469 28 Noiembrie 2009 17:12