Setari Cookie-uri

amenoreea secundara

buna am avut si eu problema asta dar nu s-a rezolvat
anticonceptionalele aduc ciclu regulat dar micsoreaza uterul micsorand si sansa de a ramane gravida si de a duce la bun sfarsit aceasta
nu vreau sa va sperii
asta a fost explicatia unui profesor universitar dar poate ca acum exista un tratament mai bun
eu am intrerupt tratamentul si de atunci s-a intrerupt si ciclul de sarcina nici vorba
succes celor care incearca si sa nu dispere
pot infia si nu vad nimic rau in asta
sanatatea e mai presus de orice
mai bine sanatos decat un parinte bolnav povara pt copilul tau
parerea mea
succes tuturor
ninasave
Postat pe 21 Noiembrie 2008 10:42
buna...am 15 ani jumatate si de vreo 6 luni nu mi-a mai venit ciclul. sunt foarte ingrijorata. nu am nicio problema din cele de mai sus. mi s-a mai intamplat sa imi intarzie 2-3 luni dar nu ca acum. mentionez ca prima data mi-a venit in octombrie 2007.
c_a_m_y2006
Postat pe 7 Iulie 2009 14:33
buna eu una numai stiu ce sa cred am fost la "n"doctori nu numai in romania penultimul a spus ca am sindromul ovarelor polichistice iar ultima fiind in romania mia zis de amenoree secundara...numai vreau medicamente sub nici o forma am pornit pe ideea tratamentului naturist dar sincer nu stiu ce sa iau am citit si am tot citit multe dintre voi ati rezolvat problema cu branca ursului,tinctura de marar etc cum le iau combinate,individual?numai stiu de doctori nu vreau sa mai aud si as vrea si eu la un moment dat un bebe asa ca...va rog o mana de ajutor ...va pup
kudika174421
Postat pe 11 Septembrie 2009 12:31
De la: healthy006360, la data 2009-09-11 12:31:15buna eu una numai stiu ce sa cred am fost la "n"doctori nu numai in romania penultimul a spus ca am sindromul ovarelor polichistice iar ultima fiind in romania mia zis de amenoree secundara...numai vreau medicamente sub nici o forma am pornit pe ideea tratamentului naturist dar sincer nu stiu ce sa iau am citit si am tot citit multe dintre voi ati rezolvat problema cu branca ursului,tinctura de marar etc cum le iau combinate,individual?numai stiu de doctori nu vreau sa mai aud si as vrea si eu la un moment dat un bebe asa ca...va rog o mana de ajutor ...va pup



Si eu am urmat un tratament cu Branca ursului si tinctura de lemn dulce, dar asta pe langa Duphaston (toate combinate dupa sfatul medicului).Crede-ma pe cuvant ca este fff bun Duphastonul(se da si pt fixarea sarcinii in primele luni de sarcina) asa ca nu are ce sa-ti faca rau. Am si eu ovare polichistice si retroversie uterina si uterul este f mic, dar cu toate astea am reusit sa duc la capat o sarcina fara probleme si acum am o bebelina de 5 luni grasa si frumoasa .Doctorul ginecolog a zis ca este o minune cum de am ramas insarcinata si am dus si sarcina la capat (39 sapt).Asa ca nu dispera si ai putina credinta in Dumnezeu ca ai sa vezi ce mult ajuta .
Sanatate multa!
adaya212005
Postat pe 18 Septembrie 2009 09:10
buna,sunt disperata nu am menstruatie de 4 luni . am facut tratament cu duphaston dupa care am luat f mult in greutate.vreau sa incerc tratament naturist,ma ajuta cineva?
healthy007541
Postat pe 18 Octombrie 2009 17:42
Eu am insuficienta luteala adica progesteronul este mic in a21a zi , are valoarea de 2.94 ng/l. La mine asta se manifesta in felul urmator : mi-a venit prima data menstruatia la 14 ani si apoi nu a mai venit singura un an de zile, pana am inceput sa iau pastile, 3 ani duphaston si de la 18 ani inca 7 ani antibebe ca sa am menstruatie. Acestea din urma mi-au fost date k cica sa le tin in pauza pe ovare si cand o sa vreau sa fac bebe fac tratament .la mine cauza cica este de prof endocrinolog mare specialist din Costanta Circo k asa m-am nascut. La o ecografie transvaginala mi-a iesit ca am si ovare micropolichistice si moderata hipoplazie uterina de ovare micropolichiste. Am tot cautat pe net daca mai are cineva problema mea si nu am gasit o persoana care sa fii avut la fel... Oare o sa pot face copii, de luna viitoare ma apuc de duphaston ca sa isi revina ovarele mele ( sper eu ) si cand vine viitorul meu sot sa incercam si noi ceva desi sunt sceptica doar cu duphaston sa raman...tare imi e ca am nevoie de ceva mai complex. Astept sfaturi atat neavizate dar studiate cat si de la vreun medic ceva ...Multumesc.
alisika
Postat pe 25 Octombrie 2009 03:19
Cum ai prolactina ?
dusa
Postat pe 26 Octombrie 2009 10:07
In a21a zi prolactina este de 116.1 mU/ml si este in valori normale. Singura analiza care imi iese mica este cea a progesteronului. Am facut si pentru tiroida mai multe analize care au iesit bine. Raspunsul medicului din Constanta, cel mai bun de altfel a fost ca asa m-am nascut. Pe mine ma framanta tare daca pot sa fac copii, n-am incercat pana acum dar imi e teama ...
alisika
Postat pe 27 Octombrie 2009 12:04
Buna, scriu pt prima data pe acest forum si vad ca foarte multa lume se confrunta cu aceeasi problema pe care o am si eu - intarzierea ciclului , si mi-e imi vine tot la 2-3 luni, dupa lungi consultatii la medicii asa zisi specialisti problema tot nu s-a rezolvat , vreau sa spun ca ne dorim ff mult un bebe, in final am ajuns la dr mea de fam. care e fff priceputa in toate care m-a trimis ca imi fac analize hormonale in a doua zi de CM care la estradiol a iesit prea mic - doar 10- fata de valorile normale, mi-a recomandat sa iau tinctura de marar 14 zile si branca ursului, si sa repet analizele in a 21 a zi. Acum astept sa vad daca o sa aiba vreun efect , am luat si duphaston la indicatiile med spec dar imi venea doar cand luam , daca incetam tratamentul iara nu mai venea. Asa ca merita incercat si produse naturiste. O sa va dau de veste ce rezultate am avut. Sanatate la toate.
ANCA28_healthy
Postat pe 6 Noiembrie 2009 14:56
buna!ma numesc mihaela si am 20 de ani.am o problema cu mentruatia,si anume de un an am avut doar de 2 ori.am fost la medic(de 2 ori).primul mi-a dat anticonceptionale novinette.dupa ce le-am luat prima luna,menstruatia mi-a evenit in cele 7 zile de pauza,apoi urmatoarele luni (5) nu am mai avut deloc.am fost la alt medic ce mi-a dat sa fac analize horonale,a facut o ecografie vaginala si mi-a spus ca am mai multe chisturi pe ovare.mi-a dat pastile pt a-mi veni menstruatia.dupa 10 zile de administrare,am inteles ca in 6 zile maxim tb sa apara mentra.mie mi-a aparut dupa 20 de zile.am facut analize in cea de-a 4-a zi si anume tpo=0.30, t3=1.50, t4=6.09, tsh=5.65, prolactina=18,52, estradiol=36 ,lh=3.18,fsh=2.86.mentionez ca intre timp am avut o criza de rinichi si am luat antibiotice,nu stiu daca le-a influentat cumva.oricum,din cate am vazut analizele sunt relativ bune,mai putin tsh.tb sa mai fac in cea de-a 21 zi progesteron,apoi o sa ma duc la medic.ceea ce ma ingrijoreaza este de ec nu am mentruatie daca analizele sunt bune..as fii foarte recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un raspuns.va multumesc
healthy008562
Postat pe 11 Noiembrie 2009 14:51
tarot_healthy
Postat pe 11 Noiembrie 2009 18:05
Buna, si eu ma tem de o problema in sensul asta. In ultimele luni ciclul mi-a venit mai redus cantitativ. Asta cam de o jumatate de an, poate mai mult. Dar acum mi-a venit extrem de putin, a durat 3 zile si puteam sta linistita cu un singur absirbant daca voiam. Incerc sa fac un copil si luna trecuta am fost sa urmaresc ovulatia si am avut ovulatie f buna in ziua 12. Chiar medicul se gandea sa imi dea ceva pt stimulare, da cand a vazut ce bine stateam, a zis ca nu e nevoie. Si uite, dupa 2 saptamani, aproape ca nu mi-a mai venit ciclul. O sa il sun maine sa vedem daca imi da ceva analize de facut.
healthy005488
Postat pe 30 Noiembrie 2009 20:43
pentru healthy005488.
Si eu am avut aceeasi problema mai bine de 2 ani. Auzisem undeva ca cantitatea redusa a cm poate fi din cauza intoxicarii organismului. Am urmat o cura de detoxicare cu produse naturiste, si am ramas surprinsa, mia venit ciclu normal. Asa ca sfatul meu e sa nu te grabesti sa iei pastile, deseori fac mai mult rau decat bine, iti spun din proprie experienta!!!
didina86
Postat pe 9 Martie 2010 18:37
Salina_SUSESI_Timisoara
Postat pe 14 Martie 2010 14:19
am 23 de ani si de 3 ani de zile nu am mai avut menstruatie. am fostla medic si curand mi-a dat un tratament cu dostinex. mi-a zis ca am amenoree. oare mai pot avea copii?
kudika049721
Postat pe 15 Martie 2010 18:53
eu am 23 de ani si de 3 ani, dupa ce am folosit anticonceptioale, nu am mai avut menstruatie, un timp nu m-am ocupat eu de asta acum am aflat ca am amenoree. oae mai pot avea copii?
kudika049721
Postat pe 15 Martie 2010 18:55
Buna ziua!
de fapt nu vreau sa raspund, ci sa intreb! La virsta de 17 ani am pierdut brusk in timp de 3 luni 20 kg, neminkind si facind o gramada de exercitii fizice, pe motiv ka eram destul de plinuta si ma saturasem de komentariile rautacioase ale kolegilor mei. Toate bune si frumoase, numai ka imdediat dupa vreo doua luni de la inceperea dietei si a exercitiilor mi-a disparut ciclul ( si trebuie sa mentionez ka inainte eram ka un ceas elvetian, adika niciodata nu am avut intirzieri, chiar din prima luna de ciclu). Nu am mai avut ciclu cam 18 luni, dupa kare a aprut din senin. problema mea aktuala este ka de mai bine de un an eu si sotul meu dorim sa koncepem un kopil, dar pina la momentul aktual nu am reusit nimic in acest sens. Poate avea legatura lipsa ciclului de akum 6 ani ku faptul ka inka nu am reusit sa ramin insarcinata? Merci mult ku anticipatie pentru raspuns!
Lorry87
Postat pe 21 Octombrie 2010 12:49
Salut! Am 20 de ani si in urma cu aprox 3 ani am fost diagnosticata cu chist la ovarul stang (chist ovarian cu componenta masiva hemoragica). In primul an, am luat Logest, in al doilea yasmin, iar in al treilea an am luat Laurina. Anul trecut (2010) am intrerupt tratamentul pt ca asa a aspus dna. doctor(aprox prin septembrie). Mi-a venit o data menstruatia ca urmare a faptului ca am luat constraceptive, si inca o data mi-a mai venit singura. ultime menstruatie mi-a venit in octombrie 16, si s-a oprit prin 2, aproximativ. De atunci nu am mai avut mentra. Sunt ingrijorata, mai ales ca am facut vreo 4-5 teste de sarcina, toate negative, iar de la revelion incoace ba ma doare partea drapta, jos(in zona ovarelor), ba partea stanga. Aceasta durere este persistenta, o simt tot timpul, iar uneori creste in intensitate. trebuie sa prezizez ca durerea coboara pe picior in jos...o simt pana la genunchi...
Sunt ingrijorata, mai ales ca nu am avut menstruatie din noiembrie, iar acum este ianuarie...
Azi am fost la medicul de familie, a zis k am amenoree, dar cand i-am zis k durerea coboara pe picior m-a si programat pt miercuri la ecograf...
Si acuma ma doare...nici nu mai stiu in ce pozitie sa stau in pat...nu stiu daca voi rezista pana poimaine cand merg la eco, poate voi merge la urgenta in noaptea asta...totusi...sper sa nu...

Voi v-ati confruntat cu asa ceva?

Astept parerile voastre!
LoryLu20
Postat pe 3 Ianuarie 2011 16:53
da si eu ma confrunt cam de 10 ani cu problemele astea dar cred ca la mn este mai naspa eu am prea mult estrogen si deloc progesteroni da si eu mam chinuit si acm am 2 baieti de 14 respectiv 7 ani si acm vreau o fetita
dar la mine sau agravat problemele dar o sa incerc nu eu am galactoree
annemy
Postat pe 7 Ianuarie 2011 16:16
buna...si eu am aceiasi problema doar nu am menstuatie de 8 luni am luat antic 6 ani si dp ce le-am intrerupt am avut mentruatie decat o luna am fost la control si am un ovar polichistic acuma iau antic harmonet timp de 3 luni insa nimik..sunt ff dezamajita ptr k imi doresc f mult un bebe..va poop si ast sfaturile voastre. multumesc
elenita16
Postat pe 10 Ianuarie 2011 14:44
Nu cred ca are rost sa astepti vreun rezultat cu Harmonet: daca vei citi prospectul, vei vedea ca el contine o combinatie de progesteron si estrogen sintetic, in timp ce dezechilibrele legate de ovarele polichistice sunt legate de cu totul alti hormoni: TST, DHEA, insulina, leptina etc (in fctie de TIPUL de PCOS pe care il ai !). In cazul tau amenoreea are o caua bine definita si ai castiga mult timp daca ai merge pe diagnosticul si tratamentul tipul de PCOS pe care il ai.
dusa
Postat pe 10 Ianuarie 2011 17:49
multumesc mult ptr raspuns dusa dar nu prea inteleg ce vrei sa ziici cu tipul de PCOS ( ce este asta?) as dori dak vrei sa imi explici mai bn si ce sfat imi dai te pup
elenita16
Postat pe 12 Ianuarie 2011 14:22
Tipul de PCOS depinde de hormonul (-ii) ce creeaza dezechilibrul principal:
Pana acum vreo 5 ani erau: PCOS tip 1 (insulina dez); PCOS tip 2 (testosteronul dezechilibrat).
Acum lucrurile au mai avansat (dar nu la noi, din pacate !) si s-au mai adaugat: PCOS tip 2 cu DHEA dezechilibrat si PCOS cu leptina dezechilibrata (aici este situatia cea mai grea unde apar si alti hormoni "sariti" de pe fix si greu reglabili).
Cred ca este esential pt femeile cu PCOS sa aleaga terapia SPECIFICA dezechilibrelor hormonale si poate chiar sa inteleaga mai multe despre PCOS ... acest sindrom cu care vor trebui sa traiasca o viata ... sa invete sa-l tina sub control si sa-si minimizeze riscurile !
dusa
Postat pe 13 Ianuarie 2011 16:11
ma si speri u cu tipul asta de PCOS... eu presupun k am de tip 2 ptr k testosteronul mi-a iesit ff mic.. ce tratament ar trebui sa urmez avand in vedere tipul meu de PCOS?
elenita16
Postat pe 14 Ianuarie 2011 10:43
Cum ti-au iesit leptina, DHEA, androstenedionul, estrogenii (pe clase) ?
dusa
Postat pe 14 Ianuarie 2011 16:12
buna!si eu ma corut cu amenoree secundara doar ca am avut ciclu reguat in ultimii 2 ani jumate.am luat acum 2 ani jumate in urma unui control medical logest si dupa 10 luni le-am lasat.nu mi-a venit mestruatia 2 luni pt ca se obisnuia organismul fara logest si de atunci mi-a venit lunar la 32 de zile.pe data de 16 noiembrie trebuia sa imi vina menstruatia si nu mi=a venit a intarziat 4 zile mi-a venit pe 20 noiembrie.am considerat ca e normal.in decembrie trebuia sa imi vina mnstruatia pe data de 22 dec si nu a mai venit nici pana in ziua de azi.am facut 3 teste de sarcina 2 negative si unu pozitiv foarte slab.am una doua zi si mi-a iesit tot negativ.m-am dus marti la o policlinica cu plata la ginecologie,doctorul ma controlat si a zis ca el crede ca sunt insarcinata si ma trimis la o ecografie unde nu s-a vazut nimic si nici suficienta apa nu bausem.mi-a dat tratament cu utrogestan azi termin tratamentul,la cate zile apare menstruatia dupa tratament ca nu vad nici o schimbare
doina_
Postat pe 16 Ianuarie 2011 16:49
sigur nu esti gravida doina??? io zic sa mai faci un test de sarcina..cine stie...
elenita16
Postat pe 17 Ianuarie 2011 17:44
buna,multumesc de raspuns,cred ca o sa imi vina zilele astea pentru ca ma dor ovarele.sincer oricum nu vreau acum sa fiu insarcinata pt ca in dec am fost muscata de un caine am luat augumentin,antirabice 2 si 2 antitetanosuri.iubitu meu si cu mine am fi oprit copilul dar nu in conditile de acum.nu vreau sa sa ma gandesc ca maine cand ma trezesc copilul nostru se va naste cum nu ne dorim.nu am facut nici un avort si nici nu as-i vrea vrodata.pupici si va tin la curent
doina_
Postat pe 17 Ianuarie 2011 20:58
buna,multumesc de raspuns,cred ca o sa imi vina zilele astea pentru ca ma dor ovarele.sincer oricum nu vreau acum sa fiu insarcinata pt ca in dec am fost muscata de un caine am luat augumentin,antirabice 2 si 2 antitetanosuri.iubitu meu si cu mine am fi oprit copilul dar nu in conditile de acum.nu vreau sa sa ma gandesc ca maine cand ma trezesc copilul nostru se va naste cum nu ne dorim.nu am facut nici un avort si nici nu as-i vrea vrodata.pupici si va tin la curent
doina_
Postat pe 17 Ianuarie 2011 20:58
sunt in a 13 zi de la administrarea tratamentului cu utrogestan si menstruatia nu apare ,in schimb azi am avut stari de greata si dimineata la trezire o ameteala,am pus-o pe seama oboseli.mine ma duc din nou la doctor sper sa fie bn
kudika355416
Postat pe 24 Ianuarie 2011 19:42

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cat de toxice sunt contraceptivele? 85 De la: dandanaua_reloaded 6 Decembrie 2011 12:27
Caut un medic ginecolog bun in CONSTANTA ??????????? 6 De la: alexema 20 Octombrie 2011 20:32
fertilizare in-vitro 9 De la: bettiboop 28 Martie 2014 13:05
Disperata sa fie tot ca mai inainte 33 De la: kudika224337 30 Noiembrie 2011 07:52
prezervativul, metoda de protectie contra BTS si a unei eventuale sarcini,si....daca se rupe in timpul actului sexul? 3 De la: healthy005774 5 Octombrie 2009 16:22