Setari Cookie-uri

ce pot sa mananc inainte de culcare?

indiferent cat mananc mi se face foame cand ma pun in pat. ce as putea sa mananc fara sa imi afecteze dieta de slabire? multumesc de raspunsuri, va pup

Postat pe 7 Noiembrie 2008 16:13
eu cred ca cel mai bine ar fi sa bei o cana cu lapte indulcita cu miere care te si linisteste si dupa care o sa ai un somn usor ,sper sa iti fie de folos ,daca da poti sa imi scrii
gabi967
Postat pe 11 Noiembrie 2008 23:05
LEGUME CRUDE!!!!!!!!!!!!!
alf66
Postat pe 2 Decembrie 2008 14:00
Incearca sa mananci un iaurt de fructe sau mai bine bea un pahar cu apa si iti trece senzatia de foame.
anamaria_stanica
Postat pe 3 Decembrie 2008 17:14
la ce ora este ultima ta masa, inainte de culcare?
Aceeasi problema am avut-o si eu ceva timp, si am fost invatata sa mananc un bol de supa de legume, dar fara paine, cu doar doua ore inainte de culcare.
Si a mers, nu mai imi este foame inainte de culcare, si somnul meu este mult mai linistit.
ucram
Postat pe 12 Decembrie 2008 10:02
NIMIK
brasoveank
Postat pe 20 Decembrie 2008 23:20
Cred ca ar trebui sa manaci ceva consistent (cu proteine) pe la orele 18-19 (ceva gen ciperci la cuptor, sau peste rasol) ca sa nu-ti mai fie foame. Iar daca te apuca foamea mai tarziu, probabil ca hormonul leptina este dezechilibrat si atunci ai nevoie de un tratament adecvat.
dusa
Postat pe 4 Ianuarie 2009 20:51
http://www.mancare-sanatoasa.info/e-bine-sa-mananci-inainte-sa-mergi-la-somn/

scrie si ce sa mananci :)
ank22_healthy
Postat pe 21 Ianuarie 2009 04:34
Gandeste te ce alimente preferate ai si alege le pe cele mai sanatoase ca sa le mananca seara.
georgiko
Postat pe 26 Ianuarie 2009 15:52
Seara este recomandat sa mananci lactate proaspete, proteine(carne,mezeluri, organe slabe (inima, rinichi, ficat),peste,fructe de mare) si legume

nu ciuperci= ff greu digerabile
romdesimed
Postat pe 4 Februarie 2009 16:33
Buna! Inainte de culcare nu se mananca nimic.ultima masa trebui sa fie pana inu multa salata ora 20 cand poti manca carne sau peste 200gr,cu multa salata si legume.Nu te gandi la mancare cand te sui in pat,gandestete ca esti stula si bea un pahar de apa sau un pahar de lapte.Bafta si tarie.
51160
Postat pe 4 Februarie 2009 17:35
De la: romdesimed, la data 2009-02-04 16:33:09Seara este recomandat sa mananci lactate proaspete, proteine(carne,mezeluri, organe slabe (inima, rinichi, ficat),peste,fructe de mare) si legume

nu ciuperci= ff greu digerabile


Mai greu digerabile decat mezelurile, organele si fructele de mare ?
Ca sa nu mai vorbim ca majoritatea fructelor de mare sunt contaminate cu metale grele ?
dusa
Postat pe 5 Februarie 2009 15:45
De aceea traiesc japonezii sanatos si mult..ptr ca fructele de mare si pestele sunt contaminate cu metale grele..



Atunci ...hraniti-va fetelor cu pastiel de slabit...si o sa traiti mult, bine si sanatos...
romdesimed
Postat pe 6 Februarie 2009 07:18

REGULI DE ALIMENTATIE SANATOASA


LIPIDE ( grasimi ) / 1gram = 9 kcal

- branzeturi fermentate ( telemea, cascaval, branza topita , etc )
- unt
- uleiuri vegetale
- grasimi animale ( slanina, kaizer, untura )
- smantana, frisca
- nuci, alune, fistic, seminte
- organe grase ( creier, momite, maduvioare )

GLUCIDE ( zahar ) / 1 gram = 4 kcal

- dulciuri
- paine
- orez, gris, porumb, hrisca
- paste fainoase
- fasole uscate, mazare, linte, bob, naut
- fructe
- miere
- cereale (fulgi)


PROTEINE / 1 gram = 4 kcal

- carne
- mezeluri
- organe slabe (inima, rinichi, ficat)
- peste
- fructe de mare
- ou



DIMINEATA + PRANZ = LIPIDE + GLUCIDE

PRANZ + CINA = PROTEINE ( exceptie facand oul, care trebuie mancat numai dimineata )

CINA = lactate proaspete + legume



romdesimed
Postat pe 6 Februarie 2009 07:21
- legume (inabusite, crude, supa)
- fructe
- iaurt degresat
- peste
- paine integrala sau cereale
Sarah_healthy
Postat pe 14 Februarie 2009 18:42
De la: romdesimed, la data 2009-02-06 07:18:47De aceea traiesc japonezii sanatos si mult..ptr ca fructele de mare si pestele sunt contaminate cu metale grele..



Atunci ...hraniti-va fetelor cu pastiel de slabit...si o sa traiti mult, bine si sanatos...


Japonezii nu traiesc mai mult (cu exceptia populatiei din Okinawa, studiu de acum vreo 30 de ani), dar au alte tipuri de boli: printre altele la cancerul de colon i-au depasit pe vestici.
Eu recomand pestele de Dunare si de mare (romanesc): laban, chefal etc cu conditia sa fie proaspat. Din pacate este foarte greu de gasit ... cel putin in Bucuresti, dar nici la Constanta nu am gasit laban asta vara.
Ar fi asa de simplu sa existe un set de reguli si sa facem delimitarea BUN/RAU. Din pacate lucrurile sunt mult mai complicate: trebuie sa tinem cont de individualitatea biologica (TIPUL METABOLIC), dar si de reactia organismului la alimente (INTOLERANTE).
DIMINEATA: LIPIDE SI GLUCIDE - asta daca vrei sa te ingrasi, fireste ! Dimineata pe la 8 cortizolul are un maxim, asa ca trebuie mancat (pt. cine are griji cu suprarenalele, tiroida-hipot, pancreas etc) neaparat proteine; cine are hipertiroidie poate sa-si permita sa manace doar lipide +glucide, dar majoritatea femeilor sunt "slow oxidizers" si nu-si pot permite.
Iar lactatele ... f. bune dar problematice din cauza intolerantelor (peste 50 % din femei) si din cauza hormonilor continuti.
dusa
Postat pe 15 Februarie 2009 21:11
dupa parerea mea ar fi bine sa beti doar un pahar de apa.
healthy003172
Postat pe 6 Iunie 2009 22:45
Stii ce nu ingrasa ,cu siguranta?
RABDARILE fie fripte,fie in stare naurala.
balanta65
Postat pe 4 August 2009 19:41
Salutare!
Chiar inainte de somn nimic. Am mai vazut la cineva raspunsul asta, NiMIK; bravo!
Si am mai vazut un raspuns bun la cineva: un pahar cu apa. Sau cineva a spus ceva de o supa (doar zeama) sau o cana de lapte indulcita. Excelente raspunsuri! Mai ales ca laptele este sursa de triptofan (daca am retinut corect), precursor al unui hormon cu efect usor "sedativ".
Recomandarea specialistilor este sa ai ultima masa cu 3-4 ore inainte de somn. Iar mai corect ar fi ca aceasta masa sa fie inclusa intr-un program zilnic de mese regulate. In acest fel organismul isi face si el un orar intern propriu, pe care il poate respecta si te poate ajuta pe tine.
Astfel, la cateva ore dupa masa, in cazul unui orar de mese regulat, corpul stie sa incheie digestia si sa directioneze fluxul sangvin, implicit si energia, catre sinteza de substante pregatitoare si inductoare ale somnului. In caz contrar, daca mananci cu putin timp inainte de somn sau chiar inainte, "atentia" organismului este indreptata spre digestie si nicidecum spre relaxare si adormire. Asta se traduce ulterior in "somn agitat".
Credeti ca-i corect?
O zi grozava!... Si somn usor!
DrRaducu
Postat pe 8 August 2009 14:48
eu mananc seara cam cu doua ore inainte sa adorm. mai mult proteine, beau ceai de menta sau tei sau soc, etc numai sa nu fie ceai negru, cafea sau ceai verde pt ca au cofeina. dorm ok pt ca nu mananc mult cantitativ, si in timpul zilei la fel. oricum, acum alaptez fetita si simt o nevoie mai puternica sa consum proteine si glucide, in special carne si branzeturi si ceva dulciuri si nuci de tot felul, dar nu in exces.
dimineata se digera f bine proteinile, eu mananc pe la ora 7 dimineata, dar destul de redus cantitativ, pt ca sunt dupa somn si capacitatae stomacului nu e aceeasi ca in timpul zilei, apoi mai am un dejun la ora 10 sau 11, ce contine si dulciuri.
seara consider ca e bine sa mananci, sa se regenereze organismul, dar bine inteles ca nu se umple stomacul la refuz si se lasa ceva timp pt digestie, chiar inainte de somn se bea apa sau un ceai calmant sau lapte, sau se mananca un fruct, dar nu acru.
apropo, eu am 54 kg plus minus 2 kg de la o perioada la alta in timpul anului. si ma simt binisor, acum ca imi alaptez si fetita de 11 luni.
multumesc, va urez nopti frumoase!
alexandra25
Postat pe 24 Septembrie 2009 10:38
daca nu imi place laptele cemi -ai recomanda
andra_jucan
Postat pe 9 Noiembrie 2009 22:02
De la: andra_jucan, la data 2009-11-09 22:02:09daca nu imi place laptele cemi -ai recomanda
andra_jucan
Postat pe 9 Noiembrie 2009 22:06
Daca nu lapte, atunci cam orice lichid, caldutz, mai putin cele cu potential energizant, asa cum mentioneaza si altcineva. Un compot usor indulcit, ceai de tei, alte ceaiuri cu efect usor sedativ... Si nu neaparat sedativ, cat sa fie ceva care-ti place. 200-250 ml. Somn usor, natziune! Dar nu luatzi seama la monstri!
DrRaducu
Postat pe 11 Noiembrie 2009 13:09
Pe criza asta ar trebui sarita masa de seara ,hai sa o evitam ca facem si economie si este foarte sanatos.La sand gluma la o parte sfatul meu este de a nu mai manca cel putin cu 3 ,4 ore inainte de culcare si totusi daca simti nevoie de a mai manca cel mai sanatos este un pahar de lapte sau ceai indulcit cu putina miere [TEI] sau un iaurt.Pofta buna dimineata si la pranz ,seara mai putina pofta.
healthy010635
Postat pe 22 Ianuarie 2010 06:41
De la: DrRaducu, la data 2009-11-11 13:09:11Daca nu lapte, atunci cam orice lichid, caldutz, mai putin cele cu potential energizant, asa cum mentioneaza si altcineva. Un compot usor indulcit, ceai de tei, alte ceaiuri cu efect usor sedativ... Si nu neaparat sedativ, cat sa fie ceva care-ti place. 200-250 ml. Somn usor, natziune! Dar nu luatzi seama la monstri! [/quot


Poate are ceva probleme cu stomacul???. vreo iritatie de la medicamente, tigara,alcool , stres etc. In cazul meu de ex. da. si atunci seara, servesc o cina usoara, Dar, simt ca-i lipseste ceva stomacului(parca roade,sau simt un lesin), atunci am pregatita , doua felii subtiri de paine neagra sau graham prajita, cu; cei de tei, menta sau ,fulgi de secara cu o cesca de lapte cald etc. Toate stea le am pregatite, dar daca nu simt nevoia, nu mananc nimic. De obicei dupa cina ies la plimbare, sau fac cateva exerciitii de gimnastica usoara(pentru abdomen, coloana etc.).
Inainte de culcare nu este bine sa incarci stomacul, iar noaptea,ficatul este in repaus si nu metabolizeaza alimentele. Ficatul trebuie sa se odihneasca si el saracutul macar noaptea. Ce sa mai spun de intestine????, este boala a mileniului 3, prea multa lume sufera de aceasta boala. numit cancer de colon, hepatita autoimina, etc.Colonul si intestinul subtire, este foarte neglijat de noi si totusi, este cel mai important din organism. Nu cred ca era cazul sa ma bag in seama, dar totusi sunt foarte multe tinere care gresesc dieta de seara, nu au un somn linistit, odihnitor, se trezesc dimineata obosite, in plus se ingrasa si nu stiu de ce. Am 56/57, ani, 1,65/60 kg., am abdomenul plat, fizionomia fetei..., se incadreaza/varsta...corpul NU. Dieta valabila pentru toti membrii familiei. Numai de bine!, Dorina.
dorina27
Postat pe 10 Mai 2010 08:21

CAM CE ITI PLACE, DAR PANA LA ORA 18. Salata cu piept de pui, lapte cu biscuiti,...si mai ales nu te gandi la papa cand te urci in pat.Succes in invingerea ideii..
kudika141146
Postat pe 10 Mai 2010 11:40
Seara intre 19-20.00 poti manca o salata mare in care poti pune masline, jambon degresat de pui, branza degresata, o lingura ulei masline,2 rosii, cat mai multa verdeata. Te asigur, este foarte satioasa. Daca totusi inainte de somn mintea ta nu-ti da pace, incearca sa intelegi ca e o chestie psihologica, trebuie sa lupti cu asta cateva seri si vei uita definitv de acest aspect. Inainte de somn, un ceai combinat: tei+iasomie+macese; tei+sunatoare+macese; soc+tei+macese;
miki2009
Postat pe 10 Mai 2010 12:26
De la: , la data 2008-11-07 16:13:49indiferent cat mananc mi se face foame cand ma pun in pat. ce as putea sa mananc fara sa imi afecteze dieta de slabire? multumesc de raspunsuri, va pup


pai depinde si in ce consta cura aia de slabire pe care o tii. important e sa mananci o masa sanatoasa care sa iti asigure toate elementele necesare pentru ziua respectiva.
ameliemelo
Postat pe 11 Mai 2010 00:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ati fost vreodata la un centru specializat pentru a slabi? 78 De la: battleofwits 6 Decembrie 2010 10:21
Vreau sa slabesc mancand sanatos 84 De la: TIGRA 15 Septembrie 2010 14:14
Sucurile naturale slabesc? 30 De la: alexandra082571 17 Iulie 2016 20:43
ProResvera, pentru a slabi sanatos dar si pentru incetini procesul de imbatranire, 149,9 lei 1 De la: promovare_sanatate 6 Mai 2011 14:06
solutii pentru vinisoare sparte 14 De la: kudika061640 16 Iunie 2016 10:01