Setari Cookie-uri

Inotul

Face cineva inot?
Se spune ca e un sport in care-ti folosesti toti muschii, are ca rezultat un corp dezvoltat armonios.
Eu numai vara merg la bazin, iarna, toamna, primavara nu merg nici la bazinul inchis...
Sarah_healthy
Postat pe 15 Ianuarie 2009 15:06
De la mult inot faci spate...e frumos si pentru o fata sa aiba un spate dezvoltat, cu putin musculatura , dar de la prea mult inot s-ar putea sa te alegi cu un spate prea mare...cred ca e mai indicat pt baieti.
lara007_healthy
Postat pe 15 Ianuarie 2009 15:37
oricum daca mergi o data pe spatmana sau o data la 2 saptamani nu ai de ce sa-ti faci griji, din contra e foarte benefic pt musculatura...mie insa nu-mi surade ideea de a inota in apa aia cu atata lume...
lara007_healthy
Postat pe 15 Ianuarie 2009 15:41
De la: Sarah, la data 2009-01-15 15:06:48Face cineva inot?
Se spune ca e un sport in care-ti folosesti toti muschii, are ca rezultat un corp dezvoltat armonios.
Eu numai vara merg la bazin, iarna, toamna, primavara nu merg nici la bazinul inchis...


ok, si eu as vrea. dar unde? in buc :D
OanaTrifu
Postat pe 23 Ianuarie 2009 13:15
Oana, eu merg la Complexul Sportiv Floreasca.
Sarah_healthy
Postat pe 4 Februarie 2009 19:20
fiul meu a facut polo de performanta si s-a oprit la timp deoarece intr-adevar facuse o ceafa de taur si un spate impresionant.acum arata super OK .eu in vara am incercat sa inot si am folosit mai mult bratele iar dupa o saptamana ma latisem !!!iti recomand inotul facut profesionist si bineinteles de placere si dozat corect efortul .dar ..incearca aquagym ,e fantastic. daca vrei mai mult,incearca www.dermavital-med.ro
mcornelia19
Postat pe 14 Februarie 2009 10:09
Eu inot in fiecare vara si nu m-am latit deloc in spate... nimic inestetic...
Poate doar m-a ajutat sa am o tinuta mai dreapta.
Depinde de fiecare...
Sarah_healthy
Postat pe 14 Februarie 2009 19:55
:)) te latesti in spate .....este psihica toata treaba; innot de placere de la 6 ani in fiecare vara,in fiecare lac,bazin,piscina,mare,apa...innot in toate stilurile,de placere si consider ca am un corp armonios,demn de sportiv... atata timp cat nu vrei sa urci sa faci cat`walk peun podium si asemeni crengutelor unde este un lucru standardizat nu vad de ce vati fura de vanzarea asta masiva comerciala... este un lucru admirativ sa ai un corp de sportiv (decat de butoias in beciul bohotin)... plus o relaxare mentala si emotionala inimaginabila,mie personal, cand innot numi permite sa ma gandesc la nimic altceva decat la armonia corpului meu cu apa... sail away
Oacki
Postat pe 14 Februarie 2009 22:51
cel mai bun sport, care intr-adevar iti pune toti muschii in miscare, este inotul. daca nu faci inot de performanta nu are cum sa-ti faca spatele cat china eu mreg o data pe saptamana la inot, si nu am observat nicio latire a spatelui...doar un corp armonios si muschi in loc de grasime. si multa,multa relaxare ... asa ca fetelor, va recomand cu cea mai mare caldura, sa mergeti la inot...aveti numai de castigat.
reti_kinga
Postat pe 20 Februarie 2009 10:00
INOTUL E CEL MAI COMPLEX SPORT.SI IN PLUS CAND INOTI APA TE MASEAZA.E CEL MAI BUN ANTRENAMENT.NU FACI SPATE NUMAI DACA FACI INOT DE PERFORMANTA NU DACA FACI DE PLACERE.CAND MERGI LA INOT PENTRU TINE NU ESTI LA O CURSA.ESTI RELAXATA.ASA AR TREBUI.DUTE LINISTITA CA TE VEI SIMTI EXTRAORDINAR.BAFTA
adina220
Postat pe 20 Februarie 2009 16:34
eu am facut inot de performanta 12 ani si acum am 30 si nu am nici un spate lat urat etc.
depinde foarte mult de onstructia fiecaruia zic eu.
any way este cel mai bun sport cel mai complex.
acum am suferit o operatie la genunchi si doctorul sportiv a zis: mult inot
dar unde pe frigul asta
sunt din ct
poate pe la hotel perla
daca stiti ceva please sa ma anuntatati ca vreau sa imi fac un abonament pana vine vara
multam o zi buna
laviniaraduta
Postat pe 24 Martie 2009 10:24
O colega de liceu, de prin a 10-a s-a apucat de polo, cate 2-3 antrenamente /saptamana. Ea avea sanii foarte mari, dar spatele extrem de ingust, noi doua aveam aceeasi marime la bust pt ca eu nu aveau cine stie ce sani, dar aveam spatele mai lat decat ea. Dupa cateva luni, aproape un an, cand a iesit la tabla, stand cu spatele, colega mea de banca a observat:" fii atenta ce spate are x! ". Era adevarat , isi facuse un spate! ...si la bacnchet se observa...foarte sincer va zic i s-a latit spatele, si-a dezvoltat unerii cu cativa centimetrii buni, era vizibil! Eu cand am fost mica am facut inot si aproape toate verile mergeam la mare si aproape in fiecare weekend strand si la bai...si eram slabuta , dar aveam umeri , si acum partea de sus imi este mai dezvoltata...Daca nu credeti cautati pe net niste poze de inotatori si sa vedeti ce umeri au, chiar si juniori sau copii care fac de cativa ani! Nimeni nu zice ca e ceva rau, mie personal intotdeauna mi-a placut cand port un maieu sa am umerii drepti si spatele k lumea...sunt multe fete cu solduri late si spate foarte ingust...numai aveti grija cum inotati, sa nu exagerati sa va treziti cu un spate masculin inestetic! Atata tot!
P.S. Foarte important: conteaza si ce faceti in apa, daca doar stati si plutiti atunci normal ca nu vezi nici o schimbare , dar daca faci cateva ture de bazin inot si o data pe saptamana, intr-o luna deja tre sa se vada schimbari!
lara007_healthy
Postat pe 25 Martie 2009 10:14
as dori sa stiu daca sunt bazine de innot in mangalia?
RRR_35
Postat pe 12 Aprilie 2009 12:10
Fiica mea in varsta de 8 ani,vara trecuta 2008 ,toata vara a facut inot si pe langa bronzul asimilat, a reusit sa-mi impuna un anumit stil executata corect, o respiratie regulata in timpul miscarilor, rezistenta a crescut , a capatat incredere si are acum un corp de invidiat. Durata antrenamentelor au fost de 60 min zi de zi , toata vacanta de vara.Cat despre adulti, este cel mai bun sport si cel mai frumos.Atentie la alimentatie dupa terminarea antrenamentelor.Incepeti cu fructe si nu cu hrana grea( fainoase,pateuri sau carne).
kudika012886
Postat pe 4 Mai 2009 06:32
faci spate cand faci sport de performanta, inotul este bun pentru mobilitatea coloanei vertrebrale,miscarea e buna in general orice ce sport faci.cine gaseste defecte sunt cei care nu mananca pe paine sportul si nici nu stiu ce este ,isi dau cu presupusu.si a merge pe jos e sport,si organismul are nevoie de miscare ,aer,dieta pentru a preveni unele boli care au luat amploare.
belami
Postat pe 4 Mai 2009 07:53
O data pe saptamana ...merita Inotul. Chiar orice miscare ( gimnastica ) In Brasov sa deschis un Super Paradis Acvatic - http://www.paradisulacvatic.ro/ - cu apa calda in Piscine , Vara-Iarna. Abonamentele sunt la un pret accesibil. Deci puteti veni o data pe saptamana la munte pentru Inot.
Iar pentru Constanta...noi ne-am simtit bine la o Piscina din Eforie, cred ca si Iarna este deschis. Dupa cate stiu avea apa de mare inauntru.
Asa ca sunt conditii...doar sa vrem.
In momentul in care omul se alimenteaza cu MORTACIUNI ( friptane , Euuri, etc), evita miscarea necesara pentru regenerarea trupului fizic - SA Saturat de viata, NU se mai iubeste pe el insusi, NU mai iubeste pe nimeni din jurul lui, in acel moment Sinea falsa castiga teren in trupul fizic ceea ce NU recomand nimanui.
De aceea este foarte iportant sa constientizam cand apar aceste ispite ( boli, blocaje Energetice)si sa le invingem sa le inlocuim cu partea pozitiva, ca sufletul nostru Divin PROTECTOR sa rezolve toate problemele noastre alese tot de noi constient fara voia noastra. Aceste probleme se pot rezolva in colaborare ( armonie) cu celelalte corpuri din trupul fizic pe care noi il administram dupa vointa divina si vointa noastra.
Asa ca.....Miscarea, Alimentatie sanatoasa si Respiratie ritmica = Dragoste de viata = SIMPLU
Ingerii pacii, ingerii iubirii divine infinite sa fie cu noi si sa ne ilumineze mintile ca sa evitam tot ceea ce NU este in folosul tuturor si in folosul intregii noastre fiinte.
healthy000378
Postat pe 4 Mai 2009 08:43
Asta doar daca faci performanta!
Este cel mai bun sport, cel mai usor, in care se folosesc toate grupele musculare, ajuta la buna functionare a articulatiilor si mentinerea formei
dusilumi@yahoo.com
Postat pe 4 Mai 2009 08:53
ducandu-ma cu fetita mea la inot, am inceput si eu sa intru in bazin. acum simt imediat ca imi lipseste cand nu pot sa ajung. mergem de 2 ori/sapt. incerc, intr-adevar sa-mi folosesc mai mult picioarele decat bratele. nu e musai sa respecti un anume stil de inot.
unul din copiii care vin acolo avea mari probleme cu tranzitul intestinal.supozitoare, ceaiuri, diete...nimic nu mergea. o pediatra mai in varsta le-a spus parintilor sa o duca la inot. acum nu mai are nici o problema. si eu am simtit acelasi lucru. e super...bazinul nostru nu arata prea grozav, dar apa e dezinfectata tot timpul. daca nu ai vreo sensibilitate deosebita nu iei nici conjunctivite sau alte chestii. (si muschii fesieri arata super... )
cristinamei
Postat pe 4 Mai 2009 10:25
bel60cred ca stiu cu ce se mananca sportul, am facut inot cand inca eram la gradinita, stiu sa inot in orice fel, pot sta si pluta pe spate si sa citesc un ziar pe apa daca-i pana acolo, am facut si atletism de perfomanta etc..inotul intr-adevar este extraordinar numai ca trebuie sa fii realist si sa cunosti toate posibilele efecte...cred ca singurul asa zis-defect care l-ar putea produce inotul ar fi dezvoltarea spatelui si a cefei, daca nu ma crezi cauta poze ale inotatorilor/ inotatoarelor pe net ca sa vezi...bine...pt asta trebuie sa si inoti mult si corect, cu un simplu balacit nu-ti dezvolti spatele...dar daca mergi timp de cateva luni de 2 ori pe spatamana la bazin si faci cateva ture de bazin...trebuie sa observi deja diferentele. Apoi ar mai fi niste inconveniente: apa cu clor care usuca pielea, riscul de a contacta diverse ciuperci( defapt persoanele cu eczeme, pitiaris versicolor sau mai stiu eu ce nu ar trebui sa aiba permis de a intra in bazin)...asta depinde de la persoana la persoana, altfel cred ca e cel mai recomandat sport!
lara007_healthy
Postat pe 4 Mai 2009 10:28
http://www.ecacsports.com/sports/winter/wswimdive/Championships/2008_Women-s_Swimming_Champions_(web).jpg Cred ca daca va uitati la urmatoarea poza o sa intelegeti mai bine despre ce vorbesc...nu-ti trebuie un ochi de specialist ca sa observi disproportia dintre spate si restul corpului...tipele arata ok...doar ca pt mine trupurile lor nu reprezinta idealul de frumos feminin...sa zic asa...cui ii place go ahead...pana la urma conteaza ca e sanatos nu? La varsta mea ma intereseaza si sanatatea, dar si sa am un aspect pe cat posibil armonios si proportional, de aceea nu o sa merg in fiecare zi la bazin. Pentru copii cred ca e ok pt ca ei sunt in crestere-o sa creasca mai degraba in lungime decat in latime.
lara007_healthy
Postat pe 4 Mai 2009 10:40
Pt lara007 , eu am vreo cateva (multe) kg in plus...crezi ca daca merg la piscina unde inot si fac sauna de 3 ori pe saptamana efectele sunt aceleasi??
ma refer la latitul spatelui ...astept un raspuns pe forum, mentionez ca am o problema la coloana si nu pot face alt sport
ramonat15
Postat pe 4 Mai 2009 11:19
Eu merg la bazin de cel putin trei ori pe saptamana(bazin cu apa termala)si nu am un corp disproportionat,din contra am eliminat celulita si pielea lasata dupa ce am slabit.Nu inot foarte mult cat fac gimnastica deeoarece apa nu bruscheaza oasele si lucreaza foarte bine toate grupele de muschi solicitate.Recomandarea gimnasticii in apa am primit-o de la un medic specialist ortoped.Deci tot ce este recomandat ca exercitiu, pentru diferite grupe de muschi in aer liber, se poate executa si an apa cu conditia sa se poata face acest lucru de cel putin trei ori pe saptamana.Eu ma cintaresc dupa o ora de gimnastica in apa si cateva ture de bazin(4-5)si pierd in medie 500-600 de grame.Kaloriile se ard mai repede in apa(la 30`se ard 700Kcal)si mai placut.Bafta la anot si cum spunea si altcineva mai anainte, latitul spatelui este ceva psihic atata timp cat nu abuzezi sau nu faci sport de performanta.
claber
Postat pe 4 Mai 2009 16:25
Eu am facut inot timp de 7 ani, de trei ori pe saptamana cate doua ore. Asta...sub indrumarea unui antrenor care stia sa ne aleaga exercitiile si stilurile in asa fel incat toate partile corpului sa se dezvolte armonios. Si chiar asa a si fost. Nici vorba sa ma latesc in spate in mod inestetic.
Consider ca nu este sport care sa ajute mai mult la intarirea musculaturii si la prevenirea aparitiei celulitei ca si inotul. L-as recomanda oricui.
me_tweety
Postat pe 4 Mai 2009 16:28
Aveti dreptate, miscarea in apa in general pune in miscare toti muschii, spate si ceafa faceti daca inotati pe bune...daca faci pluta normal ca nu o sa lucrezi atat de mult muschii spatelui...sa nu ma intelegeti gresit..inotul este sportul ideal , doar ca cea care a deschis subiectul intreba despre cat e de bun inotul, cum te dezvolta daca iti lucreaza toti muschii si trebuia sa-i raspund ca in cazul in care merge frecvent, des si inoata cateva ture de bazin-metoda fluturelui( etc nu stiu cum se numesc) atunci tot ce-i posibil sa i se dezvolte spatele...eu stiu persoane la care 1 an de polo le-a latit spatele vizibil. Acuma sa nu intelegeti ca daca mergeti si va balaciti , va mai faceti ca inotati putin cam o data de 2 ori pe spatmana , gata o sa aveti un spate cat china! pentru persoane care au probleme cu coloana si eu am auzit ca ar fi bun...oricum medicul stie mai bine...daca vreti sa slabiti va mai recomand ceai negru si ceai verde...
lara007_healthy
Postat pe 4 Mai 2009 18:58
intr'adevar inotul este foarte bun.eu mergeam inainte cu ai mei la pescariu sports&spa ,dar de vreo luna nu am mai mers pt ca mi-a mutat antrenamentul de tenis si nu am mai avut timp, dar abia astept sa-mi fac timp sa ma balacesc iar.
healthy001306
Postat pe 4 Mai 2009 19:06
ce ma sfatuiti ?fetita mea are 13 ani si as vrea sa o dau la inot.oare e prea tarziu sa invete acum? ce-i drept e cam fricoasa si din cauza asta imi e si mie un pic frica dar... as vrea sa stie sa inoate si asa o sa se dezvolte mai frumos mai ales la tinuta.eu sunt din bacau si din cate stiu numai la bazinul de la sala sportuluise fac ore de inot.
bighiu
Postat pe 4 Mai 2009 21:29
buna bighiu, daca si fetita ta vrea trebuie sa o ajuti sa treaca de frica si sa o duci la cursuri, nu e prea mare sa inveten cred ca nimeni nu e prea mare sa invete orice daca vrea. ideea e sa nu o obligi daca ea nu vrea , dar poti sa-i explici ca la bazin e profesor si ca nu o sa fie singura ci impreuna cu alti copii
sper sa vrea sa mearga pt ca e chiar frumos inotul
ramonat15
Postat pe 4 Mai 2009 21:57
De doua zile am inceput sa merg si eu la bazin.E f. bine, nu ma mai dor oasele,dorm bustean si stau mai bine si cu psihicul.Inotul este f. bun si-mi pare rau ca n-am cautat pana acum un bazin
mariasamoila16
Postat pe 6 Mai 2009 13:39
pentru cele care sutn interesate de silueta, revin si va spun ca de ani de zile ma tot chinui cu abdomenul care are o forma tare bombata (mai ales din cauza statului pe scaun la calculator toata ziua si a coloanei usor deformate). de cand m-am dus al inot parca s-a mai retras si nu imi mai e atat de greu sa imi mentin o tinuta dreapta. si faptul ca s-a accelerat tranzitul intestinal a contribuit la asta. cat despre tonusul muscular, se imbunatateste vizibil, nu se compara cu aerobicul sau body buiding. apa iti face un continuu masaj. pielea se exfoliaza si se catifeleaza, e ca si cand am facut o mare descoperire. nu se compara cu statul la piscina vara cand intre 10 min sa te racoresti si iesi afara. o ora de inot, chiar daca nu perfect si continuu, face minuni...
cristinamei
Postat pe 6 Mai 2009 15:17
plus ca, asa e, dorm bustean!!
cristinamei
Postat pe 6 Mai 2009 15:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sali de fitness in bucuresti 37 De la: amalia79_healthy 3 Noiembrie 2014 14:21
CASTIGA 3 SIROPURI FYT FORM CU CARE A SLABIT MAMA NATURA 2 De la: kudika226898 5 Aprilie 2011 11:49
cineva din braila? 3 De la: alina2809 2 Decembrie 2010 11:04
buna..as dori sa slabesc,help care aveti cunostinte 6 De la: healthy015677 26 Iunie 2014 20:21
Prolactina 5 De la: oana_0606 22 Iulie 2009 09:21