Setari Cookie-uri

Ce parere aveti despre foitele anticonceptionale ?

A fi impacat cu tine zic eu ca inseamna sa stii ca nu ai facut rau cuiva de langa tine, ca nu ti-ai facut rau tie, ca incerci sa pastrezi o relatie cu Dumnezeu, ca incerci sa-i ajuti pe cei din jur s.a.m.d., in nici un caz nu inseamna ca tre sa te simti bine cu tine dupa ce ai omorat pe cineva....
Iar eu incerc sa spun ca nu-i ori alba ori neagra..ca nu poti sa pui pe acelasi plan sexul intre doi oameni care se iubesc cu sexul facut pe bani sau la intamplare cu orice necunoscut...Dar probabil voi sunteti de parere ca in acelasi iad ajunge si un criminal in serie si un om care nu prea mergea la biserica..
Biata fata a pus si ea o intrebare despre foitele anticonceptionale(si apropo, a zis cineva ca fata aia nu-i casatorita?)..iar de aici la a se posta raspunsuri kilometrice despre tot felu de site-uri pe care gasesti "inregistrari video cu miracole" ..;nu am nevoie de nici un miracol si de argumente "live" ca sa cred in Dumnezeu, dar parca asta se spune si-n biblie nu?
Ma rog..fiecare are dreptul sa-si traiasca viata cum vrea si nu suntem noi in masura sa-i judecam pe altii(ca vb aia, e pacat)..
madalina_nechifor
Postat pe 28 Februarie 2009 17:18
Sunt nascuta si crescuta la oras si daca as fi la sat, nu cred ca ar fi nici o problema. Chiar admir oamenii de la sate, pentru simplitatea si inteleptiunea lor, acolo inca se mai pastreaza traditiile. De unde ideea ca noi, cei de la orase, suntem superiori sau stim mai multe?

In privinta religiei, sunt ortodoxa, asa cum banuiesc ca sunteti si voi. Singurul motiv care m-a determinat sa postez la acest subiect a fost modul in care v-ati adresat unui om care a expus si un alt aspect legat de anticonceptionale, si nu a facut referire numai la religie, ci si la stiinta. Nu a judecat sau ridiculizat pe nimeni.Ne acuzati ca facem propaganda. Cine nu este de aceeasi parare cu voi este impotriva voastra? Si voi nu faceti propaganda la sexul premarital? Preacurvia in acceptiunea Bibliei si a Bisericiilor Ortodoxe si Catolice nu inseamna numai prostitutie sau vinderea trupului. Daca voi aveti o alta definitie si o alta parere, ok, traiti-va viata asa cum vreti si exprimati-va liber parerea, aducand argumente, insa in limita bunului simti si fara a ridiculiza pe cineva doar pentru ca este de alta parere decat "marea turma".

Ca un fapt divers, aparitita anticonceptionalelor a dus la o crestere dramatica a divorturilor si distrugerea institutiei familiei, pentru ca a insemnat o deschidere catre libertinajul sexual si lipsa de cenzura si autocontrol.
ralucaelen
Postat pe 28 Februarie 2009 21:09
Pentru crinregal4y (dar ºi pentru Giuvelea, snoopitza, aliceea2000 ºi mephala)

Sunt într-adevar la doctorat, iar licenþa am dat-o în bioeticã. Am ºi alte studii de ani ºi ani de zile în domeniul bioeticii, precum ºi activitãþi de voluntariat în domeniu. Repet, nu ca sã mã laud spun ce studii am, ci pentru a se vedea cã sunt foarte bine pregãtit în domeniu.

Nu înþeleg de ce ar trebui sã te simþi ruºinatã cã eºti din acelaºi oraº cu mine. De când ar trebui sã te simþi « ruºinatã » cã alþii nu gândesc ca tine ? Cam ciudat mod de a pune problema, nu þi se pare ?
În primul rând nu mã cunoºti. Iar ca mine gândesc mii ºi mii de oameni din acest oraº, sute de mii sau poate milioane de oameni din þarã ºi sute de milioane sau poate chiar mai mulþi de pe glob ! Ce-ar fi sã te simþi ruºinatã cã atâþia oameni din þarã sau de pe pãmânt nu gândesc ca tine ? :)
Ce-ar fi ca noi, ceilalþi, care gândim altfel, sã ne simþim ruºinaþi cã sunt în oraº, în þarã, sau pe pãmânt, alþii care gândesc ca tine ? Nu þi se pare ciudat modul de a pune în acest fel problema?

În raport cu majoritatea, cred cã suntem mai puþini cei care gândim corect. Dar nici nu e de mirare acest lucru, pentru cã însuºi Isus Cristos a spus sã mergem pe calea cea strâmtã, pentru cã ce aceasta e calea care duce la fericirea veºnicã (calea strâmtã) ºi puþini merg pe ea, iar calea care duce la suferinþa veºnicã este largã ºi pe ea merg mulþi. Deci, noi mergem împotriva curentului pãcatelor. Putem fi priviþi de ceilalþi care merg pe calea cea largã ca sectanþi sau fanatici. Nu conteazã. Noi vom merge pe aceastã cale, pentru cã aceasta e calea strâmtã ºi dreaptã care duce la fericirea veºnicã. Dacã ar putea gândi, oare ce ar spune turnul din Pisa (care e înclinat) despre turnul Eiffel (care e drept). Ar zice cã turnul Eiffel e înclinat ºi el e cel drept, nu ? Cam aºa e ºi cu cei de pe calea largã. Îi vãd pe cei de pe calea strâmtã drept sectanþi sau fanatici, pentru cã de fapt ei sunt cei care nu merg corect.

ªi nu judec pe nimeni, ci dau sfaturi bune. Una e a da sfaturi bune ºi cu totul altceva e a judeca. Se spune cã cea mai simplã cale pentru ca rãul sã se rãspândeascã, este ca oamenii buni sã nu facã nimic. Iar eu nu vreau ca rãul sã se rãspândeascã, ci, fac ceea ce depinde de mine pentru a se rãspândi binele.

Sunt oameni care se abþin toatã viaþa ºi nu se îmbolnãvesc din cauza asta. Sunt destui medici care susþin cã abstinenþa este posibilã ºi nu dãuneazã în nici un fel sãnãtãþii fizice sau psihice. Abstinenþa este posibilã atât pentru femei, cât ºi pentru bãrbaþi. (Lichidul spermatic despre care spui cã se adunã, dacã nu ºtiai, se eliminã uneori în somn, dar acest lucru nu este pãcat, pentru cã este involuntar).
Dacã sunt oameni care se abþin toatã viaþa lor, cu atât mai mult este posibilã abstinenþa pânã la cãsãtorie. Problema e de voinþã, de educaþie ºi de autocontrol. Abstinenþa e cu atât mai uºoarã, cu cât persoana se preocupã mai mult de alte lucruri decât de sex ºi ºtie sã se stãpâneascã. ªi este ºi mai uºoarã dacã duce o viaþã cu adevãrat creºtinã.

Iatã ºi o carte despre abstinenþa pânã la cãsãtorie ºi alte probleme de educaþie moralã adecvatã, intitulatã “O vorbã sincerã cu fetele”. Poate fi cititã direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) accesând urmãtorul link (unde pot fi gãsite mai multe cãrþi):
http://www.profamilia.ro/tineri.asp

Un site despre abstinenþa pânã la cãsãtorie, care începe cu titlul Dragostea adevãratã aºteaptã:
http://www.asteapta.ro/

ªi douã scurte documentare, în limba englezã, despre abstinenþa de la relaþii sexuale pânã la cãsãtorie:
http://www.youtube.com/watch?v=r_FpDOXKtCw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=TTyzq2lJgJQ&feature=related

De asta Dumnezeu ne-a dat cap pe umeri, pentru ca prin raþiune sã ne controlãm instinctele. Instinctele nu sunt rele în sine, au rolul lor, dar trebuie direcþionate în mod corect, deci se poate face dragoste dupã cãsãtorie. Dar nu trebuie sã folosim metode artificiale de contracepþie, din urmãtoarele motive :

1. Multe dintre metodele artificiale de contracepþie sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu împiedicã fecundaþia, ci acþioneazã dupã fecundaþie, împiedicând implantarea în uter a ovulului deja fecundat (sunt nenumãrate studii medicale care dovedesc clar acest lucru). Or, ovulul fecundat este deja om, atât trupeºte, cât ºi sufleteºte. Trupeºte, el are din clipa fecundaþiei un cod genetic uman ºi propriu (diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui), în care sunt concentrate toate trãsãturile lui trupeºti. Iar sufleteºte, Dumnezeu creeazã sufletul omenesc tot în acea clipã a fecundaþiei.

2. Foarte multe studii medicale dovedesc cã toate metodele artificiale de contracepþie au efecte nocive pentru sãnãtate iar multe dintre ele au chiar efecte grave.

Ai spus cã ar fi bine sã îmbinãm ºtiinþa cu credinþa. Dupã cum vezi, tocmai asta fac. Pentru punctele 1 ºi 2, am dat deja mai multe linkuri cu studii medicale ºi cãrþi care aratã cã multe dintre metodele artificiale de contracepþie sunt avortive ºi toate au efecte nocive pentru organism. Reamintesc linkurile cu aceste studii ºi cãrþi, care pot fi citite direct pe internet, fãrã a necesita descãrcare în calculator)


Accesând linkul urmãtor, gãseºti o carte ce poate fi cititã direct pe internet despre mijloacele anticoncepþionale ºi efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbeºte din interese comerciale. Un bilanþ critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scrisã de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetricã la spitalul cantonal Stans, Elveþia, CH - 6370) în colaborare cu Otto Döpper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

Informaþii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive ºi despre consecinþele grave asupra sãnãtãþii gãsiþi accesând ºi linkul urmãtor :
http://www.avort.ro/pilula.php

Textul de pe site-ul de mai sus a fost scris pe baza unui studiu fãcut de Dr. Chris Kahlenborn este medic terapeut la o clinicã privatã din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, legãtura sa cu avortul ºi pilula de control al naºterii). Informaþiile au fost oferite prin bunãvoinþa dnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: info@naprofertility.co.uk

Contraceptivele hormonale (ºi în general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase

Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul cã pilula ºi steriletul sunt avortive (cauzeazã avorturi timpurii) ºi despre nocivitatea lor ºi a metodelor artificiale de contracepþie în general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

Pilulele anticoncepþionale sunt avortive
Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii

Faþa nevãzutã a contraceptivelor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor

Despre efectele avortive ºi dãunãtoare pentru organism ale contraceptivelor artificiale – Dr. Chris Kahlenborn ºi Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

Pilula ºi cancerul mamar (cancerul de sân) – interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san

Riscul cancerului mamar indus de pilulã – autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula

Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor


3. Toate metodele artificiale de contracepþie sunt ºi pãcate. Nu sunt sectant. Dacã nu ºtiai, morala creºtinã a oricãrei confesiuni susþine cã metodele artificiale de contracepþie sunt pãcate. Deci asta o spune Biserica în orice confesiune. Dar nu este Biserica autoarea legilor morale. Dumnezeu este autorul legilor morale.

4. Deja filosofii de dinainte de creºtinism ajunseserã la concluzia cã ceea ce este imoral este întotdeauna vãtãmãtor. În acest sens, filosoful grec Platon spunea cã nici un lucru nu este folositor dacã nu e conform moralei: nu pentru cã ceea ce este folositor e moral, dar pentru cã ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinatã de interese comerciale, în nici un caz de intenþii benefice. În spate sunt scopuri negative ºi interese. De exemplu, sunt interese financiare foarte mari ale celor care promoveazã metodele artificiale de contracepþie. E vorba de sume imense de bani pe care le câºtigã multinaþionalele, fabricând ºi promovând metodele artificiale de contracepþie...ªi toate acestea cu preþul sãnãtãþii ºi al vieþii oamenilor dezinformaþi, cãrora li se ascunde total adevãrul sau li se spun doar frânturi din adevar... Acestor interese li se adaugã ºi interesele marilor bogaþi ºi conspiratori din umbrã care mânuiesc finanþele internaþionale...În ce priveºte posibilitãþile de alimentare, sunt savanþi (Clark, Ballod, Hollstein, Penck ºi alþii) care au calculat cã globul pãmântesc are resurse de hranã pentru mult mai mulþi oameni decât sunt în prezent, însã adevãrata problemã este împãrþirea nedreaptã a resurselor. Iar cei care împart în mod nedrept resursele manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, în fapt promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii. Dupã cum vedem, chiar ºi la nivel mondial « problema demograficã » este, de fapt, o falsã problemã. Cu atât mai mult nu existã aceastã problemã în România, pentru cã aici populaþia scade vertiginos ºi, dacã nu se vor lua mãsuri în acest sens, dispariþia poporului român poate fi calculatã matematic.


O ALTERNATIVÃ LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEPÞIE

Pentru soþii care au motive serioase (deci nu motive egoiste) ca sã amâne sau sã evite conceperea unor noi copii, existã metodele naturale de planificare familialã, bazate pe abstinenþa periodicã (abstinenþa în perioada fertilã a ciclului). Aceste metode sunt sãnãtoase, nu costã nimic ºi, dacã nu sunt folosite din motive egoiste, sunt în acord cu morala creºtinã. Dar dacã soþii nu au motive serioase pentru a amâna sau evita conceperea unor noi copii, atunci ºi aceste metode naturale devin pãcate.

- Dacã sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familialã au un grad ridicat de siguranþã, în condiþiile în care femeia îºi cunoaºte bine funcþionarea ciclului menstrual (siguranþã de 100% nu oferã nici metodele naturale de planificare familialã, nici metodele artificiale de contracepþie). De obicei, un calcul mai exact al funcþionãrii ciclului menstrual se face într-o perioadã de 6-12 luni. Existã formule de calcul al metodelor naturale de planificare familialã chiar ºi pentru femeile care au ciclu neregulat. Dacã ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, însã, în acest caz, se pot aplica urmãtoarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings ºi metoda simpto-termicã). Existã mãrturii ale unor soþi care folosesc numai metode naturale de planificare familialã ºi declarã cã sunt foarte mulþumiþi de ele.
- Metodele naturale de planificare familialã nu numai cã nu pun în pericol relaþia dintre soþi, ci dimpotrivã, încurajeazã iubirea ºi respectul dintre ei. Deci, dacã te iubeºte, te ºi respectã ºi te aºteaptã o micã perioadã pe lunã (în orice caz, perioada fertilã e mai micã decât cea nefertilã). Dacã are ºi principii creºtine, cu atât mai mult trebuie sã înþeleagã acest lucru. (Încã un motiv pentru ca în alegerea persoanei pentru cãsãtorie sã se þinã cont în primul rând de principiile creºtine) Este important sã existe comunicare dinanite de cãsãtorie în acest sens.
- Favorizeazã dãruirea totalã a soþilor.
- E clar cã NU este permis sã se facã avort dacã totuºi s-ar concepe copilul în cazurile de excepþie ale metodelor naturale, în cazurile erorilor de calcul sau în oricare alt caz. Concepþia nedoritã a unui copil nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort (ºi nici un alt motiv nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort). Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi el îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii (unele adrese ºi telefoane ale acestora sunt în cadrul acestui text). Deci pãrinþii nu trebuie sã se teamã dacã s-a conceput un copil nedorit (sau mai mulþi copii nedoriþi). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la început, poate deveni acceptat, apoi dorit ºi iubit, iar un copil dorit la început, poate deveni nedorit datoritã comportamentului sãu negativ de mai târziu.


Abstinenþã periodicã presupune un oarecare sacrificiu, mai ales pentru soþii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe când rãul se face mai uºor, dar este foarte dãunãtor. Însã cine trãieºte cu înþelepciune alege lucrurile bune ºi sãnãtoase (metodele naturale de planificare familialã), chiar dacã acestea presupun sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafaþã par uºoare, dar în realitate sunt pline de rãutate ºi otravã (metodele artificiale de contracepþie). ªi aici ne raportãm din nou la calea strâmtã ºi la calea larga de care vorbeam.

Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor :
http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã un copil e fiinþã umanã din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii.Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), toate contraceptivele artificiale sunt dãunãtoare sãnãtãþii ºi sunt ºi pãcate.

Intraþi vã rog ºi pe blogul urmãtor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog conþine: Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat la adresa de e-mail vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger la id-ul vieru_cezar_iasi
vieru_cezar_iasi
Postat pe 1 Martie 2009 07:16
lasati-l fetelor pe d-nul dr.,docent...sau cate titluri o mai avea ...posibil sa-l fi afectat in vreun mod atatea studii
claucris16
Postat pe 1 Martie 2009 13:13
Crinregal4y, din experienta iti spun ca abstinenta la o femie nu cauzeaza nici dureri de cap, nici dureri de sani si nici morocanie. Astea sunt niste mari minciuni. Dureri usoare de sani au cam toate femeile (cu sau fara activitate sexuala) inainte de ciclu, dar asta nu are nici o legatura cu abstinenta, ci cu schimbarile hormonale produse inainte de menstruatie, este un proces absolut normal. Nu judec pe nimeni, nici macar nu va cunosc. Insa nu mi se pare normal sa nu spui nimic si sa stai cu bratele incrucisate atunci cand vezi ca se inoculeaza niste idei gresite si imorale si din simplu fapt ca oricine (inclusiv adolescentii care sunt inca in formare) poate intra si citi "sfaturile voastre binevoitoare". Si acesta este un pacat, sa instigi pe cineva pe o cale gresita. Cineva punea problema ca poate intra aici o fata de 16 care vrea sa isi inceapa viata sexuala (de parca aste ar fi ceva normal). Chiar daca voi asa ati facut, nu mai instigati si pe altii. La 16 ani, o fata ar trebui sa aibe alte preocupari, nu sex, anticonceptionale si avorturi. Nu va dati exemplu pe voi ca v-ati inceput viata sexuala devreme si ca va simtiti impacate cu propria persoana, ca nu este ok. Eu as i-as spune ca nu are nevoie de foite, sterilete si mai stiu eu ce alte porcari, si i-as spune ca abstinenta pana la casatorie inseamna respect de sine si adevarata dovada a iubirii, iar baiatul care va face presiuni si se va duce la altele, inseamna ca nu o iubeste, deci nu o merita.

Si ideea ca institutia casatoria a degenerat din cauza lipsei de bani, de locuinta etc este si ea la fel de neadevarata. Bunicii si strabunicii nostri au trait vreumuri mult mai dure, poate si razboaie si saracie, insa alta valoare avea atunci familia, nu exista atata libertinaj.
ralucaelen
Postat pe 1 Martie 2009 20:47
Pentru claucris16

Se spune cã insulta e declaraþia înfrângerii, pentru cã unii oameni insultã atunci când nu au argumente.
Dacã aº spune neadevãruri scoase de la mine, poate cã ar putea exista vreun dubiu în sensul "afectãrii" mele, dar ceea ce am scris sunt adevãruri argumentate ºi de învãþãtura creºtinã, sunt dovedite ºi de studii medicale internaþionale, deci nu-s concluzii scoase de la mine. În plus, cel puþin câteva sute de milioane de oameni de pe glob gândesc la fel. Deci, ceea ce spui tu nu are nici un sens.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 1 Martie 2009 23:51
pt.aliceea2000

eu folosesc niste pelicule contraceptive chinezesti...sunt super ok. de 13 ani nu am nici un fel de probl. sunt super ieftine si foarte sigure. le gasesti la farmacie.
engels
Postat pe 2 Martie 2009 22:54
Stimate moldovene,

Draguta domnisoara a cerut un sfat in legatura cu anticonceptionalele "pelicule", asa am inteles eu, sfat pe care il astepta de la o femeie... te crezi femeie?.... Sau vrei sa-ti etalezi calitatile de sectant si atotstiutor??? intrebarea ei era pt sexul feminin deci... "" ce te bagi in seama daca nu te intreaba nimeni""? sti cum se mai spune pe la noi?
CIOCU MIC ! RESPECTE SI MULTE STUDII INAINTE (k inainte parca erai mai bine!) PS: eu am glumit, dar tu ia-o in serios !!!
"argumentul" meu este sa-ti muti disertatia pe forumuri specifice ex: ""abstinenta ta totala "" sau ""noi sectantii"" etc...
claucris16
Postat pe 3 Martie 2009 19:33
Pentru ralucaelen:

Draga nimeni nu instiga pe nimeni , dar daca ai intra acuma intr-un liceu , ti-ai pune mainile in cap daca ai vedea ce fac tinerii nostri, si ce preocupari au, e cam tarziu sa promovezi scoala sau alte preocupari pe care le aveam noi la scoala, sau pe care le aveau parintii nostri, din pacate mass media si alte surse de informatie au schimbat tinerii nostri si atunci ce putem face e sa prevenim ? educatie sexuala sau alte tipuri de educatii pentru a ameliora consecintele negative ale comportamnetului lor.Iar cat priveste acest forum fiecare are dreptul de isi exprime propriile opinii, sau propriile experiente!
ioana2280
Postat pe 4 Martie 2009 15:20
prea tare cezar asta... am ras cu lacrimi. oare el in ce secol traieste?numai aberatii spune. cred ca e adevarata vorba" prea multa carte tampeste".. si ca sa raspuns di eu la intrebarea initiala. DA sunt sigure foitele anticonceptionale. eu am folosit ceva timp unele pe care scria in chineza si nu am avut probleme. numai k daca partenerul e "amator" de sex oral sa le bagi dupa ce termina el treaba cu limbuta ca cica are un gust naspa :">
karinna_healthy
Postat pe 6 Martie 2009 23:06
De la: karinna, la data 2009-03-06 23:06:16prea tare cezar asta... am ras cu lacrimi. oare el in ce secol traieste?numai aberatii spune. cred ca e adevarata vorba" prea multa carte tampeste".. si ca sa raspuns di eu la intrebarea initiala. DA sunt sigure foitele anticonceptionale. eu am folosit ceva timp unele pe care scria in chineza si nu am avut probleme. numai k daca partenerul e "amator" de sex oral sa le bagi dupa ce termina el treaba cu limbuta ca cica are un gust naspa :">



Ha ha ha. Buna gluma. Insa sa stii ca de fapt incultura tampeste. Mai bine ai rade de incultura ta.
ralucaelen
Postat pe 7 Martie 2009 00:54
Pentru karinna

Tot ceea ce am scris este dovedit atât de ºtiinþã, cât ºi de religie ºi am dat multe linkuri în acest sens. ªi nu cultura tâmpeºte, ci incultura, ignoranþa. Ar trebui sã studiezi ca sã-þi dai seama cã am dreptate.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 7 Martie 2009 04:08
Felicitari D-le Cezar! Aveti mare dreptate... In schimb nu cred ca se merita sa intrati in polemica..."nu aruncati margaritarele in gura porcilor". Ceea ce ati scris e suficient pentru a intelege si pentru cine poate intelege... De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Pacat insa ca lumea merge spre autodistrugere.
veneta
Postat pe 7 Martie 2009 07:54
crinregal4y, :)) nici ca puteai zice mai bine:)).
D-l Cezar:D, contraceptia fost inventata tocmai pt a evita producerea unui rau-avorturi, sinucideri, vieti ale tinerelor fete distruse, copii in orfelinate care stim in ce conditii cresc si cum pot ajunge...ar fi vorba pana la urma de un rau mic pt a inlatura un rau mai mare...desi nici macar nu cred ca contraceptia ar fi un rau...deocamdata n-a murit nimeni de la o pilula contraceptiva in schimb avortul , in principiu inseamna moarte...iar avortul mai poate crea situatia imposibilitatii de a mai ramane insarcinata , poate cauza chiar si moartea femeii in cauza...gandeste-te ce efect are asupra psihicului si corpului nedezvoltat al unei adolescente o sarcina sau un avort. Tocmai pt ca niste copii, niste adolescenti nu reusesc sa-si infranga dorintele respective pentru ca se stie cum e cu modificarile hormonale( in plus , in principiu ei sunt lipsiti de discernamant), contraceptia si educatia in domeniul acesta al tinerilor face sa se evite extrem de multe probleme.
Probabil ca habar nu ai in perioada comunismului, pt ca era interzis avortul si nu existau mijloace contraceptive, cate femei se omorau, isi provocau avorturi pe ascuns, ajungeau la urgente in prag de moarte, iar medicii trebuiau sa faca ceva astfel incat toata lumea sa iasa cu" fata curata" de dragul sistemului( un sistem plin de musamalizari-ca sa se pastreze aparentele). Probabil ca un asemenea sistem propui tu, in care toti suntem neprihaniti...tocmai asta inseamna a fi om sa mai gresesti, iar noi ne folosim de stiinta ca sa impiedicam sa se produca rezultate extrem de grave datorate greselilor noastre. Din punctul tau de vedere, ar trebui interzise toate mijloacele contraceptive, implicit ar trebui ca oamenii sa se abtina rezultand de aici ca cei care " gresesc" ar trebui arsi pe rug?!
Inca nu ai invatat, ca ideile acestea despre o lume perfecta, la fel ca si comunismul sunt niste utopii? Ca daca impui si interzici ceva unor persoane, acestea in final ajung sa izbucneasca, sa se revolte? Teoria ta e total irealista, imatura, poti sa-i zici cum vrei!
lara007_healthy
Postat pe 7 Martie 2009 11:30
Ba e o parere cat se poate de matura si realista pentru o anumita categorie de oameni, crestinii. Si, slava Domnului, sunt destui... Asta e, fiecare alege cum sa traiasca...Viata pune alternativa mortii: sa mori intru Inviere sau sa anticipezi iadul...

veneta
Postat pe 7 Martie 2009 15:36
Nimeni nu impune nimanui nimic...
veneta
Postat pe 7 Martie 2009 15:40
De la: veneta, la data 2009-03-07 15:40:49Nimeni nu impune nimanui nimic...


Asa este Veneta. Avem cu totii liberul arbitru, deci optiunea de a alege. Insa inainte de a face aceasta alegere, ar trebui sa stim foarte bine ce se intampla cu adeverat, si putin stiu. Deci cine are urechi de auzit si ochi de vazut ar trebui acum sa inteleaga.
ralucaelen
Postat pe 7 Martie 2009 18:27
cezar si raluca au dreptate sa nu fie de acord cu contraceptivele....
fetelor...faceti mai multi copii si nu va mai chinuiti aiurea cu pilule,folii,spermicide si alte timpenii...
de obicei in familiile actuale se procedeaza in felul urmator...un singur copil amarat si in rest folii....si ce ati mai descoperit....
intelg k vreti doar binele acelui copil...insa el va suferi in permanenta dak nu are si el makr un fratior cu kr sa se joace...copiii cu mai multi frati sunt mult mai veseli decat cei singuri la parinti...acest lucru se observa foarte simplu...!!!
in plus...o sa va postez si voua un mesaj pe kr l-am postat pe mai multe topicuri..
deci...

va invit pe toti sa vedeti un documentar...
http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/21/„-iarna-demografica-„-subtitrare-in-limba-romana-si-completari-foarte-necesare/

se considera k populatia planetei e in crestere si k in curand vom fii asa de multi k nu vom mai avea loc unii de altii...asa o fii???
vedeti filmul!!!
kudika036116
Postat pe 7 Martie 2009 22:49
De la: ioana20, la data 2009-03-07 22:49:50cezar si raluca au dreptate sa nu fie de acord cu contraceptivele....
fetelor...faceti mai multi copii si nu va mai chinuiti aiurea cu pilule,folii,spermicide si alte timpenii...
de obicei in familiile actuale se procedeaza in felul urmator...un singur copil amarat si in rest folii....si ce ati mai descoperit....
intelg k vreti doar binele acelui copil...insa el va suferi in permanenta dak nu are si el makr un fratior cu kr sa se joace...copiii cu mai multi frati sunt mult mai veseli decat cei singuri la parinti...acest lucru se observa foarte simplu...!!!
in plus...o sa va postez si voua un mesaj pe kr l-am postat pe mai multe topicuri..
deci...

va invit pe toti sa vedeti un documentar...
http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/21/„-iarna-demografica-„-subtitrare-in-limba-romana-si-completari-foarte-necesare/

se considera k populatia planetei e in crestere si k in curand vom fii asa de multi k nu vom mai avea loc unii de altii...asa o fii???
vedeti filmul!!!



Foarte interesant filmul. Oare nu si aparitia anticonceptionalelor este o cauza a acestei crize demografice? Aceste adevarate otravuri afecteaza nu numai sanatatea femeilor (a se vedea cate femei fac cancer sau sunt nevoite sa recurga la tratamente de fertilizare cand constata ca nu mai pot ramane insarcinate dupa ce au luat anticonceptionale), ci institutia familiei. Iata ca nu toate inventiile au avut un efect benefic asupra societatii, unele au avut chiar un efect distrugator.
ralucaelen
Postat pe 8 Martie 2009 14:38
Pentru Ioana20
Am vazut si eu filmul...
e interesant...
Chiar sunt de acord sa aiba copiii unul sau mai multi fratiori


Dar asta DUPA casatorie...

Nu te poti apuca la 15-16 ani sa faci o droaie de copii numai pt ca e pacat folosirea contraceptivelor.E ceva absurd.

eu una sunt de acord cu folosirea lor...

Iar inceperea vietii sexuale dupa casatorie...iarasi e ceva exagerat si foarte greu de indeplinit.Acuma serios rare sunt cazurile de abstinenta pana la casatorie...
Parerea mea e ca atata timp cat iubesti pe cineva poti sa faci dragoste cu acea persoana chiar daca nu sunteti casatoriti

Deci eu sunt de acord atat cu contraceptie cat si cu sexul inainte de casatorie
i_larisa
Postat pe 8 Martie 2009 16:20
larisa..
inlegatura cu inceperea vietii sexuale dupa casatorie...e ok...au dreptate cei kr sustin acest lucru...asta te scuteste de multe batai de cap....insa...sunt de acord k suntem oameni si suntem supusi greselii
avem un corp facut din carne...si....
bine ar fii sa intalnim de prima data persoana potrivita pentru noi...sa aveam relatii sexuale doar cu ea toata viata...astfel vom fii feriti si de bolile cu transmitere sexuala si sarcinile kr vor aparea vor fii dorite...
trebuie sa deschidem foarte bine ochii atunci cand alegem un barbat!

despre contraceptive...au fel de fel de efecte adeverse...nu va aruncati sa le folositi aiurea inainte de a fii foarte bine informate...de obicei medicii *uita* sa spuna k atunci cand fecundarea a avut loc deja zigotul este eliminat din corp....sau k luate timp de 5 ani in continuu provoaca infertilitate permenenta...
sau aceste foite...nici eu nu stiu ce e cu ele...ce efecte au si cum actioneaza...si nu as vrea sa folosesc ceva despre kr nu stiu absolut nimik...

aveti mare grija sa va luati teapa pe kr si-au luat-o unele femei kr la indemnul unor medici *specialisti* si-au facut vaccin impotriva cancerului de col uterin...nu s-au informat deloc asupra efectelor adverse...au luat de bun tot ce spus un medic....si acum regreta!!!

mare atentie!!!

mijloacele naturale de contraceptie sunt absolut ok(doar k nu-ti dau voie sa faci sex decat in anumite zile din luna...adica mult mai rar decat cele artificiale)...si nu se pot folosi decat dak acea persoana are un singur partener sexuaal in kr are incredere suta la suta...
in plus...nu afecteaza deloc sanatatea...dar..k sa ma repet...doar dak contactele sexuale sunt cu un singur partener!!!

e important sa avem mare grija cui ne oferim...sa fugim cat mai mult de barbatii *papa lapte* kr nu stiu decat sa-si indese iubita cu fel de fel de pastile...si kr nu se dau in laturi de la a o insela si de a-i aduce drept cadou o BTS....

asta incearca si raluca si cezar sa spuna...k o viata traita dupa valorile crestine e o viata simpla...fara batai de cap!!!
kudika036116
Postat pe 8 Martie 2009 18:31
daca folosesti prezervativul n-ai de ce sa-ti faci griji pentru BTS
doar ca trebuie avut grija sa fie de calitate... altfel risca sa se rupa... ceea ce nu este o experienta prea placuta...
i_larisa
Postat pe 8 Martie 2009 18:38
Si eu am folosit foite vreo 6 luni, din cele pe care scrie swan, chinezeti, si nu am ramas insarcinata, dar ajunseseram sa ne deranjeze cantitatea uriasa de vascozitate creeata de aceste foite. in principiu sunt ok.
maria_nastase
Postat pe 8 Martie 2009 22:51
De la: larisa, la data 2009-03-08 18:38:12daca folosesti prezervativul n-ai de ce sa-ti faci griji pentru BTS
doar ca trebuie avut grija sa fie de calitate... altfel risca sa se rupa... ceea ce nu este o experienta prea placuta...


Unii virusi reusesc sa se strecoare si prin membrana prezervativului. Si daca se rupe? Merita sa risti?
ralucaelen
Postat pe 9 Martie 2009 00:12
ptr ralucaelen....
mai fata tu chiar esti venita de pe alta planeta. cu prezervativele nu esti de acord,cu foitele nu. cu pastilele anticonceptionale nu.... atunci apuca-te de facut copii multiiii....sau foloseste un vibrator ca cu ala nu poti ramane insarcinata si nici bts nu iei....bafta

saracul tau iubit daca ai cumva asa ceva.. cred ca sta si prinde paianjezi... asta daca nu cumva o fi asa terorist ca tine
karinna_healthy
Postat pe 10 Martie 2009 22:42
pt ralucaelen...
daca se rupe ceea ce e rar la prezervativele de calitate... ce mai poti face...
iei pilula de a 2a zi... tot e mai bine decat avortul cu care nu sunt nici eu de acord...
iar in legatura cu bolile... aveti mare grija cu cine ce faceti


si decat sa prinzi paianjeni...
mai bine risti si folosesti prezervativul
i_larisa
Postat pe 10 Martie 2009 22:57
De la: karinna, la data 2009-03-10 22:42:38ptr ralucaelen....
mai fata tu chiar esti venita de pe alta planeta. cu prezervativele nu esti de acord,cu foitele nu. cu pastilele anticonceptionale nu.... atunci apuca-te de facut copii multiiii....sau foloseste un vibrator ca cu ala nu poti ramane insarcinata si nici bts nu iei....bafta

saracul tau iubit daca ai cumva asa ceva.. cred ca sta si prinde paianjezi... asta daca nu cumva o fi asa terorist ca tine



Vad ca in toate mesajele demonstrezi un singur lucru: cat de ignoranta esti. Mai pune mana din cand in cand si pe o carte, macar pe un DEX ca sa vezi ce inseamna cuvantul "terorist". Iar daca citeai cu atentie mesajele mele sau ale lui Cezar, te mai informai si tu. Dar stii cum e, "prostul daca nu-i fudul, nu mai este prost destul". Eu nu am sustinut absenta totala a sexului, ci abstinenta pana la casatorie, un singur partener sexual pentru toata viata si folosirea de metode contraceptive naturale. Idei care de altfel sunt sustinute si de biserica. In concluzie, consideri ca si biseria e terorista? Mai informeaza-te cu atentie si despre prezervative, sa vezi ca nu sunt asa de sigure impotriva BTS-urilor. Citez mai jos dintr-un mesaj anterior a lui Cezar.

"Prezervativul masculin (condom) este rãu tolerat ºi nu asigurã protecþie totalã nici împotriva infecþiei cu virusul imunodeficienþei umane (HIV), nici împotriva altor boli cu transmitere sexualã. Pe lângã faptul cã se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabricaþie, în latexul prezervativelor pot apãrea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare uºurinþã, pentru cã este mult mai mic. Mãrimea fisurilor care apar în mod natural în latexul prezervativului este de pânã la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. În termeni de mãrime, asta înseamnã cã virusul HIV poate trece printr-o fisurã din latexul prezervativului tot atât de uºor precum trece o pisicã printr-o uºã deschisã de garaj. Dupã unii cercetãtori, riscul infectãrii cu HIV în cazul folosirii prezervativului este în jur de 15%, iar dupã alþi cercetãtori acest risc este chiar în jur de 35%. Dar chiar luând în calcul riscul cel mai mic (în jur de 15%), cine foloseºte prezervativul ºi are relaþii sexuale cu mai mulþi parteneri, nu poate avea vreo garanþie cã mai devreme sau mai târziu nu se va infecta, dupã cum nu are nici o garanþie cel care zboarã cu un avion dintr-o sutã, deºi 15 dintre ele se vor prãbuºi. Acest virus poate avea o perioadã de incubaþie de la câteva luni pânã la câþiva ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel încât o persoanã care este infectatã cu HIV poate pãrea perfect sãnãtoasã mai mulþi ani, dar în realitate este seropozitivã ºi poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigurã apãrare faþã de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinenþa înainte de cãsãtorie ºi fidelitatea între soþ ºi soþie dupã aceea. Existã ºi un documentar despre SIDA, intitulat „Fãrã o a doua ºansã”, în care se vorbeºte ºi despre falsa speranþã a aºa-zisului „sex sigur” („safe sex”). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil sã se apere în lupta cu infecþiile. De multe ori, abia dupã mai mulþi ani de la infectarea cu HIV organismul dezvoltã o serie de boli, care în condiþii normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoanã poate afla dacã este seropozitivã sau nu, în urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguinã ºi la alte centre. Acest test pune în evidenþã anticorpii produºi de organism, care pot fi descoperiþi dupã ce au trecut ºase luni de la infectare. Dupã cum se ºtie, nu existã vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibilã doar o încetinire a evoluþiei bolii, deci o întârziere a decesului cu cel mult câþiva ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, sânge infectat (transfuzii de sânge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body – piercing ºi tatuare, folosirea în comun a unor obiecte tãioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de bãrbierit, instrumente de manichiurã ºi pedichiurã, periuþa de dinþi), de la mama infectatã la copil (30% dintre copiii concepuþi de o mamã seropozitivã moºtenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite ºi prin contact sexual anal sau oral ºi uneori se poate transmite chiar prin sãrut pasional (virusul HIV a fost localizat ºi în alte fluide corporale diferite de sânge, cum ar fi: spermã, secreþii vaginale, salivã, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau strãnut, deci prin aer; atingere, îmbrãþiºare, sãrut prietenesc pe obraz; trãind sau muncind în preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare în condiþii igienice; utilizarea veselei în comun; înþepãturi de þânþari sau alte insecte; bãi, bazine, adicã prin apã; prosoape, clanþe de uºi, telefon sau computer. Ca ºi actul sexual întrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate ºi tensiune psihicã, precum ºi alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca iritaþii la nivelul organelor genitale."

Deci dupa cum vezi la asta ma refeream, dar probabil ca tu esti prea ocupata sa "nu prinzi paianjeni" ca sa mai ai timp si de altceva. Prezervativul nu ofera protectie totala impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Deci cine se bazeaza pe asta, se poate trezi cu surprize. Daca toti am avea un singur partener sexual toata viata si nu am schimba mai multi, care la randul lor au schimbat si ei mai multi, nu ar mai exista riscul de BTS-uri. Asa ca lasa-i pe altii cu "paianjenii lor" si ai grija sa nu ai vreo supriza neplacuta.
ralucaelen
Postat pe 11 Martie 2009 09:43
Aici este filmul documentar "No second chance", subtitrat in limba romana.

http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice/103-fara-o-a-doua-sansa-hiv-sida-no-second-chance-hiv-aids



Iar aici puteti citi cat de "sigur" este latexul din care se fac prezervativele:

http://www.dianedew.com/condom.htm

Toate acestea se intampla pe aceeasi planeta pe care traiesti si tu, draga Karinna.
ralucaelen
Postat pe 11 Martie 2009 12:02
Pentru karinna:

Ralucaelena are principii creºtine bune ºi sãnãtoase, nu e nicidecum „teroristã”. Bravo ei cã duce o viaþã curatã ºi sãnãtoasã. Nu vãd unde ar fi „terorismul” ei. Teroriºti sunt de fapt cei care fac avort, precum ºi cei care folosesc metode artificiale de contracepþie. Ei sunt în primul rând teroriºti ai copilului nenãscut ºi teroriºti ai uterului lor ºi ai întregului lor organism, aºa cum am demonstrat în postãrile din urmã, precum ºi pe blogurile ºi linkurile pe care le-am recomandat în cadrul acelor postãri.

Am licenþa în bioeticã, acum fac doctoratul ºi mai am ºi alte studii în domeniu. Repet, nu ca sã mã laud spun ce studii am, ci pentru a arãta cã sunt foarte bine documentat în domeniu.

Recomand aici din nou cele douã bloguri:

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Blogul conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este fiinþã umanã din clipa fecundaþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Mãrturii ale unor medici ginecologi care au renunþat sã facã avorturi. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. . Argumente cã multe dintre metodele aºa – zis « contraceptive » sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), argumente cã toate metodele contraceptive artificiale sunt dãunãtoare sãnãtãþii (unele dintre ele chiar foarte grav) ºi sunt ºi pãcate. Alternativa la metodele artificiale de contracepþie.

Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog conþine: Înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio), cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator), articole, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat la adresa de e-mail vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger la id-ul vieru_cezar_iasi
vieru_cezar_iasi
Postat pe 12 Martie 2009 03:43
oamenii fac sex clar asta ! adam si cu eva cum au facut copii? deci clar au facut sex si nu cred eu ca ei n-au tot incercat pana a ramas ea take care si protejati-va
nobody_kudika
Postat pe 12 Martie 2009 15:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Sarcina 17 De la: kudika_13324 11 Ianuarie 2013 16:26
.... 2 De la: geo_refinantat 27 Mai 2011 23:21
refacerea celulei renale!!! 7 De la: healthy005744 9 Februarie 2010 13:52
Buna ziua 2 De la: kudika189811 6 Iulie 2010 14:21
embolizare fibrom 1 De la: kudika336325 6 Decembrie 2010 19:30